Flink opruimen! gooi jij makkelijk dingen weg?

Discussie in 'De lounge' gestart door Marnat, 15 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. p1982

    p1982 Niet meer actief

    ik had met me 20 dozen en wat grote spullen 2 tafels (2,44x1 meter en dan 2x) en kwam nog ruimte te kort. had in het begin 4 dozen niet uit kunnen pakken

    nu bezig met fotograferen en eerste is al verkocht wordt donderdagavond opgehaald weg ermee

    ga nu een doos maken met 1 euro spullen
     
  2. p1982

    p1982 Niet meer actief

    french sta je voor de eerste x?

    tips:
    per maat gesorteerd en dan maat er voor schrijven
    knuffels eventueel in een grote bak doen en voor kraam, zelfde met boeken
     
  3. French

    French Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.195
    0
    36
    ...
    's-hertogenbosch
    bedankt voor de tip! :)
     
  4. p1982

    p1982 Niet meer actief

    Als je meer tips wilt hoor ik t wel
     
  5. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.919
    927
    113
    En we kunnen weer wassen :) Nieuwe wasmachine deze ochtend gebracht. Nu had ik extra betaald om de oude mee te nemen en ook betaald om de nieuwe te installeren (oude gingen ze dan ook eraf halen, moest ik zelf niet doen).

    Probleem dus. 1 man komt binnen en vraagt waar moet de machine komen. Ik wijs dus naar waar de oude staat. Die kerel kijkt me raar aan en zegt dat gaat niet . Dus ik zeg van hoezo dat gaat niet? Ik heb betaald voor installatie en ook recyclage van de oude.

    Roept die naar zijn college:we hebben een probleem! Blijkbaar was de man die normaal installatie doet niet komen opdagen en hadden ze deze 2 samengezet. Eentje die pas sinds gisteren in dienst was en de andere die eigenlijk alleen maar meegaat als helper om de dragen, verplaatsen enzo.

    Dus kantoor gebeld, ze zouden maandag iemand sturen om de machine aan te sluiten. Zeg van ja maar kan hier geen 2 machines kwijt, als ik de oude van het water haal kunnen jullie die dan meenemen. Aan kantoor gevraagd en dat was goed. Uiteindelijk bedacht ik me ik bel ze gewoon en vraag of ik mijn geld terug kan hebben van de installatie en dan doe ik dat wel zelf. Kind kan de was doen.

    Keuken ziet er ineens ook stukken beter uit (oude machine begon te roesten). Gelijk ook alle keukenkastjes afgewassen en aanrechten schoongemaakt en gedweild. Wat zo'n nieuwe machine al niet doet. Gelijk de keuken schoon en opgeruimd :)
     
  6. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Super Elisje! :) Veel wasplezier ;)

    Vanmiddag om 17.30u mailtje voor blokken die ze wilden kopen. Ze zouden binnen een uurtje komen. Al maar klaargezet, komt manlief om 18u binnen, zeg ik dat ze om 18.30u komen onderbreekt hij mij: ze staan al voor de deur! :$ Dat heb ik nog nooit aan de hand gehad :D Wel veel leuker dan uren te zitten wachten voor ze komen opdagen ;) kindjes hebben elk centjes in de spaarpot gekregen, dat is de deal als we speelgoed verkopen.
     
  7. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.919
    927
    113
    Ah leuk nijntje. Je moest tenminste niet gaan zitten wachten :) En hebben de kindjes dan iets specifiek waar ze nu voor sparen?

    En hier al een geluk dat ik zelf geen 2 linkerhanden heb haha. Man zei enkel van laat het maar installeren, dat gaat wat sneller dan dat jij het moet doen, zeker als de oudste wil 'helpen'. Maar goed, krijg geld terug voor die kost ook omdat die mannen aan de telefoon hadden gezegd dat ik zelf de oude wasmachine ontkoppeld had.

    Vrolijk pasen trouwens mensen :)
     
  8. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Zoonlief wil graag een tablet, maar dat houden we voorlopig tegen. Zien er het nut niet van in. Ze mogen af en toe op de smartphone spelen, maar gelijk vandaag zijn ze veel bezig geweest en vragen ze er nog neit achter. Als het mooi weer is als ik van het werk kom, wil meisje buiten spelen. Dus ja, voorlopig sparen ze gewoon. Zoonlief wil ook graag een kever cabrio als hij groot is, dus we houden het bij: die centjes zijn voor een kever cabrio :D

    Ik zou het niet kunnen, wat jij klaar kreeg :) Super dat je geld terug krijgt, niet meer dan logisch eigenlijk. Wij hebben dat stuk dat ze in de cv vervangen hadden maar niet stuk was, ook terugbetaald gekregen. Fijn dat er toch nog eerlijke mensen zijn.

    Fijne Pasen!
     
  9. p1982

    p1982 Niet meer actief

    allemaal een fijne 1e paasdag
    manlief ligt nog in bed en kids zijn het paaskleed aan het kleuren

    hier ligt de verkoop even stil, moet alles nog fotograferen wat over was van de rommelmarkt en dat is nog wel een klus

    nijntje: oudste heeft hier een tablet gekregen voor haar 5e verjaardag
     
  10. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.919
    927
    113
    Kruipt toch heel wat werk in om alles te fotograferen en dan online te zetten, beetje bij beetje komt het wel p1982 :)

    Onze oudste heeft een leapfrog tablet gekregen voor zijn 3e verjaardag. Hij heeft er niet heel veel op, af en toe kijk ik naar de aanbiedingen en koop iets online om er dan op te zetten.

    Hij heeft een cars boek en Thomas boek erop staan. Die staan nu op voorleesmodus maar als hij zelf leert lezen dan kan je dat ook veranderen. Die gaan wel even mee die boeken. Verder heeft hij een spelletje waar hij een hondje moet verzorgen en dan nog een paar vaardigheidsspelletjes. Tellen, nummers herkennen, letters overtekenen met de stylus. En hij kan er ook foto's en filmpjes mee maken en dan de foto's bewerken (kadertje eromheen, dingen erbij tekenen enz.)

    De tablet zelf kan niet op internet. Je kan er cartridges voor kopen of de tablet via usb met laptop of pc verbinden en dan de dingen die je gedownload hebt op je pc erop zetten.

    Op school hier leren ze ook omgaan met een ipad. Daar stond een app op over treinen, zoon is er helemaal weg van. Die was er ook voor android. Een gratis versie en dan eentje zonder reclame voor £0.54 haha. Dat had ik er wel voor over. Staat op mijn oude tablet, ik heb voor kerst een nieuwe gekregen van mijn man.

    Hij heeft momenten dat hij er veel mee bezig is maar het liefst speelt hij toch met zijn brio treinbaan en zijn auto's. Verzint dan ook races met de auto's en hele verhalen met de treinen.
     
  11. p1982

    p1982 Niet meer actief

    ja er gaat heel veel tijd in het fotograferen zitten maar we doen steeds iets dan komen we er wel hihi

    dochter gebruikt haar tablet voor voorbeelden strijkkralen en filmpjes kijken
    en ze heeft nu mijn oude nintendo ds
     
  12. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.919
    927
    113
    Ik was er eerst ook niet zo happig op hoor om een tablet ofzo te kopen. Maar als je ziet dat ze ze op de kleuterschool (hier starten ze de termijn na hun 3e verjaardag, oudste is van augustus dus die is in september begonnen) ook met tablets aan de slag gaan...

    Ik let er wel op dat dat niet het enige is hoor dat hij doet. Er moet variatie in zijn spel zitten. Maar zoon doseert het zelf vrij goed vind ik. Natuurlijk zal hij er meer mee bezig zijn als we er net iets nieuws hebben opgezet maar dat is met gewoon speelgoed ook. Een nieuwe trein of zelfs een set kleurpotloden krijgt dan ook alle aandacht en de rest verdwijnt even naar de achtergrond.
     
  13. p1982

    p1982 Niet meer actief

    hier krijgen ze ook al vanaf 4 jaar tablet les dus daarom zelf ook maar 1 gekocht voor thuis en ze zit er niet veel op, verbazen we ons wel eens over

    straks manlief naar de voetbal brengen en dan vanmiddag beginnen met fotograferen en dan als de meiden er vanavond in liggen op facebook zetten kijken hoe het loopt
     
  14. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.919
    927
    113
    Eindelijk wat rust in de keet :) Oudste heel hyper over pasen, ze hebben van alles wat gekregen. Kleren van tante en mijn moeder, chocolade eieren van de buurvrouw en mijn schoonmoeder en moeder en vrienden van ons en een speeltje van ons en mijn moeder. (ja mijn moeder heeft van alles wat opgestuurd haha) Tante vroeg wat ik wilde voor de kinderen, heb maar kleren gezegd want ik weet dat schoonmoeder standard met chocola komt aanzetten en mijn moeder ook altijd wat stuurt. En dan toevallig links en rechts ook nog wat chocola, het ging te veel worden want oudste eet het amper en jongste eet het nog niet echt. Is ook zonde om te moeten weggooien dan.

    Nu is de jongste net aan zijn dutje begonnen en oudste eindelijk rustig met zijn nieuwe trein aan het spelen. Wilde ook wel een dutje doen maar mijn man slaapt uit vandaag. Dan maar lekker rustig op de bank met wat verstelwerk, dat heb ik de laatste tijd wat laten liggen maar moet toch gedaan worden.
     
  15. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen
    Nijn: Helemaal goed kids horen buiten te spelen .

    Elisje: Goed bezig.

    Hier strijk plak van verjaardag geld gekocht de oude was stuk naar 21 jaar koste 12 euro bij action.
    Morgen strijken dus en mooi in de was kamer rommel kamer en niet meer slepen naar de kamer .
    Douche nog een deel tegels+ vloer schoon , die is weer mooi geworden naar ze het verbouwt hebben.
    Nu nog verder kijken wat op mp kan.
     
  16. susy26

    susy26 Niet meer actief

    Ook op zn tijd dingen weggooien. Vanmiddag effe op zolder gekeken. Kom ik zo'n elektrische peper en zout molen tegen. Doe ik er iets mee? Nee, weg ermee! En dan nog mr van die dingen dat je denkt, het ligt maar te liggen, weg ermee!
     
  17. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Zo, net de was gevouwen. Zoonlief zijn onderbroekjes zijn te klein, dus die allemaal apart gelegd en gelijk foto en online gezet. Geen idee of het verkoopt, zullen zien ;) Kast is weer gevuld met grotere maat.
    Meisje haar onderlijfjes zijn de volgende die eruit en nieuwe erin gaan. We blijven bezig ;)
     
  18. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.919
    927
    113
    Heel herkenbaar nijntje. Je blijft maar uithalen en aanvullen. Vandaag nog goed en morgen bij wijze van spreken alweer te klein. En dan nog de verschillen in grootte per winkel en je blijft bezig.
     
  19. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Ja heb vorige week nieuw ondergoed gekocht omdat ik wist dat het eraan zat te komen. Bij zoonlief is het opgelost met nieuwe onderbroekjes, maar bij meisje is het onderlijfje echt te kort, blijft niet meer in het onderbroekje.

    Zoonlief groeit laatste 10m 0,5cm per maand, meisje de laatste 4m 1cm per maand. Dan gaat het even hard :D Bij elke was gaat er iets uit. nu ook weer rokje en longsleeve, heb ik zelf gekregen, alleenstaande mama van school gemaild en ze wil het graag hebben. Als we elkaar zo kunnen helpen, altijd fijn ;)
     
  20. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Heb zoonlief zijn kast onder handen genomen: te kleine schoenen eruit (nu nog over mijn hart krijgen om ze weg te doen, maar ze zijn echt afgesleten dus kan ze ook niet meer doorgeven), te kleine korte broeken eruit, nu nog wat bijhalen en
    Hij kan verder.

    Bij meisje ook nog verder opruiming gedaan. Zijn vandaag voor allebei nieuwe sandalen gaan halen.

    Volgende week is het kledingophaling dus ga de kasten nog eens nakijken.
     

Deel Deze Pagina