Als je baby alleen maar huilt, huilt, huilt en huilt...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door sunshineS1976, 9 mrt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamishka

    Mamishka Bekend lid

    20 mei 2012
    600
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb ook een tweeling van nu bijna 3. Een van de twee is super pittig, is hij vanaf geboorte al.
    Hij heeft letterlijk 2,5 a 3 maanden lang constant gehuild, ik werd gillend gek. Ben zelfs naar de huisarts geweest maar die kon niks vinden .... Na die 2 a 3 maanden is hij ermee gestopt,
    Zomaar van de ene op de andere dag....
    Houd vol ik weet hoe zwaar het is! Laat je helpen door familie en vrienden ...sterkte
     
  2. Juf1985

    Juf1985 Niet meer actief

    Oh wat erg meid, wat naar dat je dan niet kan genieten. Ik las al dat je naar de osteopaat gaat en dat dat redelijk hielp. Weet niet of deze tip al is gegeven, maar vraag eens aan de osteopaat om wat tips, wellicht kan hij/zij je wel wat grepen leren die je kan toepassen. Dit heb ik namelijk wel geleerd van hem, toen de kleine zo'n ontzettende last had van krampjes. (Geen echte huilbaby, maar wel veel gehuild)
     
  3. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Wat heftig voor jullie.... was hij direct al een huilbaby of begon het pas de 2e maand?
    Soms kan een kindje zo heftig op de vaccinaties reageren een homeopaat kan dmv bioresonantie zien of dat de oorzaak is.
    Sterkte
     
  4. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    Ik ben gisteren bij weer een andere huisarts geweest.
    Maar overal hetzelfde verhaal!!!
    "Elke baby heeft reflux. We geven geen medicijnen tenzij ze hele flessen er weer uitspugen." Hij wou niets weten over verborgen reflux.
    Om gek van te worden!
    Ik weet niet zeker of dat het nou is, maar ik denk geef die medicatie gewoon, dan merken we snel genoeg of het inderdaad pijnlijk maagzuur is als hij stopt met huilen. Maar ze vertikken het... verwijzing kinderarts krijg ik echt niet.
     
  5. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    Poeh...fijn om te lezen dat hij er vanzelf mee ophield! Zei de huisarts ook gisteren. Met 2 maanden hebben ze vaak een huilpiek en na 3 maanden worden ze rustiger. Nou ik mag het hopen. Ik tel de dagen af.
    Dit mannetje is sinds de geboorte al onrustig en een handenbindertje inderdaad. Dat wordt nog wat de komende jaren.
    Hoe ben jij ze doorgekomen?!
    Hier gelukkig wel mensen die overdag komen helpen.
     
  6. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    #146 sunshineS1976, 1 apr 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 1 apr 2015
    Maandagochtend huilend het consultatiebureau gebeld omdat ik het niet meer zag zitten. Lief vrouwtje hoor heb mijn verhaal kunnen doen. 's Middags kwam onze eigen wijkverpleegkundige langs om eens de situatie te beoordelen.
    Ventje heeft gewoon heel veel onrust in zijn lijf en moet proberen nog meer rust en regelmaat toe te passen. Tip om in te bakeren. Zucht. Draagdoek helpt soms maar echt niet altijd. Nu moet ik weer op zoek naar een puckababy of hoe heet zoiets om dat te proberen. Waar houdt het op... ben het aardig zat.
    Kreeg ook de tip om hem bij bijvoorbeeld oma en opa te laten logeren al is het maar 1 nachtje om even zelf wat rust te hebben en op te laden. Zit wat in maar vind dat toch wel erg moeilijk. Plus dat opa en oma ook gewoon werken en toch wat ouder worden en ook hun rust nodig hebben.

    De huisarts gisteren was vrij laconiek. Zucht. Terwijl ik er met dikke tranen zat.
    Vertelde dat hij een jongere broer had die huilde ook alleen maar. Zijn ouders waren het op den duur helemaal beu en zetten hem met wieg en al beneden in de kelder zodat niemand er meer last van had. Nu is zijn broer een leuke vrolijke vent met een goede baan en een gelukkig gezinsleven met 4 kinderen. Kortom van dat urenlang alleen liggen huilen heeft hij niets overgehouden.

    Dat vertelde hij omdat ik zei dat ik mn ventje niet altijd kan negeren. Soms ben ik echt op en helpt niets en moet hij maar even een tijdje huilen, maar dat kan ik hem toch niet altijd laten doen? Dat is niet goed voor ze... maar dat vind mijn huisarts dus onzin.

    Ik ben mijn zoontje een beetje aan het mijden nu. En dat is niet goed natuurlijk... 's avonds geef ik hem meteen aan mijn man en ook 's nachts zorgt hij voor hem. Ik bekommer me om zijn zusje. Ik ben gewoon een beetje bang voor hem geworden, bang voor dat gekrijs. Ik durf hem echt niet te pakken als hij eindelijk eens stil is en ik geef hem ook niet graag de fles. Wil een band met hem opbouwen maar vind het zo moeilijk op het moment :(
    Ik doe mijn best op momenten dat hij rustig is, maar dan begint hij weer. Waar zn zusje steeds zo vrolijk en lief lacht kan er bij hem geen lachje van af. Alleen maar boos gekrijs. Iedereen zegt dat er niets met hem aan de hand is medisch gezien en ik ga daar nu ook aan twijfelen. Bij huisartsen en cb kom ik in ieder geval geen stap verder nu.
     
  7. Annabel274

    Annabel274 Fanatiek lid

    19 jul 2012
    2.370
    109
    63
    Ach lieve krullie, dit moet zo zwaar zijn voor je :( ik kan me je gevoel echt wel een beetje voorstellen. Ons zoontje heeft kma (niet bewezen) en heeft uren uren uren gekrijst. Vamaf de dag dat ik stopte met alle melkpruducten was het na 1 voeding over (ik geef bv). Toch bleef hij onrustig. Na aandringen van het cb heb ik een kinderfysio gebeld en ben daar op consult geweest. Zij ontdekte wat plekken die vast zaten, en van het masseren werd hij zo rustig!
    Ik heb niet je hele toppic gelezen, dus ik weet niet wat je allemaal al geprobeerd hebt.

    Een puckababy wil wel eens helpen, maar die hoef je niet meteen aan te schaffen. Misschien kun je hem eerst inbakeren met een hydrofiel? Als dat werkt kun je er altijd nog 1 kopen.

    Ik vind t zo erg voor je dat je je zo naar tegenover je zoontje voelt!:( ik hoop dat er heel snel verbetering komt!
     
  8. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Oh jeetje, ik heb niet alles gelezen, maar voel de wanhoop in je laatste berichtje. En al heb ik nooit een huilbaby gehad, ik kan me je gevoel best een klein beetje voorstellen dat je hem gaat mijden. Dat je het niet meer trekt. Dat advies van de ha ook :$ dat kan echt niet! Is het mogelijk dat jij een nachtje elders gaat slaen? In een fijn hotel of bij je ouders of vriendinnen? Dat jij even kan opladen? Misschien kun je er dan weer heel even tegenaan? Al is dat geen structurele oplossing natuurlijk. Wat moeilijk zeg, sterkte!
     
  9. fairy2011

    fairy2011 Fanatiek lid

    28 nov 2010
    3.509
    295
    83
    Als je wilt, stuur ik je m'n puckababy gratis op!
     
  10. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    9 nov 2013
    4.051
    2.431
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    Wat stom dat die huisartsen je niet serieus nemen!
    Al een osteopaat geprobeerd? Hier deed het echt wonderen.
     
  11. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.502
    5.592
    113
    Vrouw
    Terug gaan naar de HA en een verwijzing eisen voor een kinderarts

    Een kind wat zoveel huilt is niet gezond
     
  12. LiLaa

    LiLaa VIP lid

    9 feb 2011
    6.120
    0
    36
    Genieten van mijn mooie gezinnetje
    Op de roze wolk :-)
    Hier geen ervaring (gelukkig), maar het lijkt mij enorm moeilijk en pittig!Ik heb veel respect voor de ouders die huilbaby's hebben! Sterkte meis!
     
  13. Lovely123

    Lovely123 Fanatiek lid

    28 nov 2013
    1.248
    224
    63
    Leiden
    Ik zou toch echt een afspraak maken bij een andere huisarts..
    Ik ben zelf laatst bij de huisarts geweest voor mijn dochter (baby van 7 maanden en een ex-huilbaby) omdat ze zo vreselijk slecht slaapt s'nachts.
    En mijn huisarts schrijft gewoon blindelings medicijnen voor voor (verborgen)reflux onder het mom: probeer het een weekje misschien heeft ze wel last van verborgen reflux.
    Nu heeft dat bij mijn dochter dus niet geholpen helaas.
    Maar dit laat wel zien dat jou huisarts niet bepaald meedenkend en empathisch is!
    Sta op je strepen meid! Jij voelt zelf het beste aan als er wat mis is met je kind!
     
  14. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Heb je zelf niet nog een lijntje met de kinderarts toevallig, omdat je een tweeling hebt? Zoja, zou ik die rechtstreeks bellen... mocht er toch een verwijzing nodig zijn, dan hoor je dat van de kinderarts wel.
     
  15. penseel

    penseel Niet meer actief

    Mijn meisje was een spuug baby en eerlijk ik had wel een goede ha.

    Ik vertelde het zo van die medicijnen, Belt direct de dienstdoende kinderarts op krijgt advies en ik kreeg meteen medicatie mee voor spuugbaby.s

    Hij zij eerlijk ik heb niet zo veel verstand van spuugbaby.s en al helemaal niet wat betreft die medicatie dus belt op overlegt met kinderarts en ik liep weg met medicatie.

    Dat kan jou huisarts ook doen de dienstdoende kinderarts bellen. Van welk medicijn kan ik een spuug baby geven.

    Medicatie heb ik week gebruik vond het niks mijn kind ging dronken uit haar ogen kijken met indikken en kleine beetjes voeding zijn we haar spuug periode door gekomen. Ze had het dan wel in de lichte maten.

    Als je bewust afstand van je kindje gaat nemen dan is er idd hulp nodig. Het kan ook zijn dat hij nu jou spanningen ook gaat aanvoelen en kom je in een visuele cirkel te recht.

    Als je echt de gedachten gaat krijgen ik gooi hem aan het raam! Dan toch echt dat tegen je omgeving gaan zeggen. Dit sloopt een mama/papa.

    Kan je man geen twee weken vrij krijgen en dat jullie samen helemaal tot rust komen met de kinderen samen even geen verplichtingen de nachten samen beter verdelen even de boel de boel.

    Ik weet niet wat het is een huil baby maar ik weet wel wat het is als je de gedachten krijgt ik gooi mijn kind uit het raam.
    Mijn zoon was een schat van een baby maar zijn moeder was aan het einde van haar latijn. En dat werkt ook niet goed samen.

    En je huisarts moet je serieus nemen wees eerlijk wat je denkt en voelt vertel mijn verhaal van laat hem de kinderarts bellen. Bel idd wat iemand zeg zelf de kinderen afdeling op eis een door verwijzing.

    Ga met hem naar de SEH als huisarts hap niks willen doen echt ect.
    Misschien is een opnamen wel een goed idee baby even weg om en om naar de baby toe kijken of er wat doorbroken kan woorden.
    Laat die bellen bellen.

    Sterkte verder t.s !
     
  16. hippydepippy

    hippydepippy Fanatiek lid

    23 apr 2013
    2.331
    2
    38
    Achterhoek
    Niet te geloven die reacties van de huisartsen.. Ik had er ook zo een, wat een ongelofelijke lulhannes. Mijn zoontje heeft kma maar voordat ik dat er bij de ha doorheen had.. Als ik jou was zou ik gewoon weer gaan. Vertel je verhaal nog een keer, geef nog een keer aan dat je er echt doorheen zit en dat je je écht zorgen maakt en een doorverwijzing wilt. Mijn huisarts dacht volgens mij ook, daar heb je weer zo'n overbezorgde moeder maar ik heb alle feiten achter elkaar opgedreund en toen kon hij niets anders dan speciale voeding voorschrijven.
    Heel veel sterkte! Mijn zoontje was niet eens echt een huilbaby maar wel een behoorlijk pittig ventje en toen zat ik er al bijna doorheen, kan me echt niet voorstellen hoe moeilijk dit voor je is. Dikke knuffel!
     
  17. Fleur1984

    Fleur1984 Niet meer actief

    als ik jouw was zou ik naar een andere huisarts gaan.

    Ik heb me door me eigen huisarts ook laten afschepen toen me kleine meid ziek was toen ze 9 maanden was. Ze had middenoorontsteking gehad en had een kuur gehad.2 dagen na de kuur werd ze weer ziek. Zelfde symptomen als middenoorontsteking. Ik heb contact gehad met de huisarts en die wilde wachten tot dinsdag. Toen ik belde was het donderdag.
    Zaterdagavond was ze zo ziek geworden dat we vanaf de huisartsenpost op de eerste hulp kwamen. De arts in het ziekenhuis zei dat dit allemaal niet hoefde te gebeuren indien de huisarts haar eerder had gezien en medicatie had uitgeschreven. Hij heeft dan ook zijn beklag gedaan bij de huisarts.
     
  18. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Goeie, wat een moeilijke situatie zeg! En hoe verschillend dat artsen kunnen reageren, bizar! Toen mijn meisje zo huilde steeds (5 weken) ben ik uiteindelijk vrijdag na 17.00 naar de HAP geweest. Ze vroeg natuurlijk waarom ik mijn huisarts niet gewoon had gebeld die dag, maar ik zei dat ik het uit wilde zingen, maar aangezien het weekend voor de deur stond, ik toch wilde dat er naar haar gekeken werd en dat mijn vermoeden verborgen reflux was. Daar aangekomen vertoonde ze gelukkig het gedrag dat ik had omschreven en het was duidelijk zei de arts. We hebben toen gelijk Zantac meegekregen.

    Pfft...ik heb hier nog een nieuwe fles staan, maar helaas over datum. Anders had ik hem bijna naar je opgestuurd.
    Ik zou als ik jou was ook naar een andere ha gaan. Misschien doen die eindelijk wel wat voor je! Heel veel sterkte!!
     
  19. Khlo

    Khlo Fanatiek lid

    16 jan 2015
    1.022
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als eerste: heel veel sterkte! Heel lastig is het een huilbaby! Ik zou zorgen dat KMA én verborgen reflux wordt uitgesloten. Onze zoon had de combinatie reflux én KMA. Ik heb Neocate en Nexium gehad en dat heeft hier geholpen. Ik heb nog een blik Neocate en Nexium staan, dus mocht je denken dat je daar baat bij hebt, pb me.

    Heel veel sterkte! Probeer je rust te pakken door terug te vallen op partner, (schoon)ouders etc.! Dat helpt enorm even een dagje bijslapen!
     
  20. Khlo

    Khlo Fanatiek lid

    16 jan 2015
    1.022
    0
    0
    NULL
    NULL
    Misschien is het trouwens een goed idee om je zoontje te laten opnemen onder huilbaby-protocol. Dan kun jij misschien je rust pakken en weet je toch dat hij in deskundige handen is. Daar kunnen ze hem monitoren en evt medicijnen voorschrijven.

    Je klinkt enorm wanhopig en ik hoop echt dat je hieruit komt. Maar daar is medische oorzaak uitsluiten echt een onderdeel van!

    Dikke knuffel meis!!!
     

Deel Deze Pagina