Asherman

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Moffel, 30 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zelf gemaakt. Moet nog verwijzing regelen maar dan staat t vast.
    Met doorverwijzing met uitleg gyn heb ik meer kans op meteen een hysteroscopie anders krijg ik eerst een poliklinische . Dus ga liever voor de hysto dus goed praten met m'n gyn. Alleen geven die niet snel toe dat ze jou asherman hebben gegeven
     
  2. MCGB

    MCGB Actief lid

    21 aug 2013
    265
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hallo meiden,

    Ik zit momenteel in Argentinië want mijn vader is overleden, ik kon dus niet alles volgen.

    @pluisje: mijn geval was wat bijzonder want in de OK zaal wordt gezien dat ik veel slijmvlies had en was bijna nier te zien van binnen en durft dus Dr E niet te opereren ik ben dus onder ze advies aan de pil gegaan juist om se slijmvlies te vermijden zodat hij opereren kon.

     
  3. Yinxy

    Yinxy Fanatiek lid

    22 dec 2012
    1.461
    2
    38
    Noord Brabant
    Gecondoleerd MCGB. Heel veel sterkte.
     
  4. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gecondoleerd...
     
  5. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Sorry dames, ik moet het even van me afschrijven en ik weet dat het hier kan.. jullie hebben in het zelfde schuitje gezeten en ik weet het... ik zou me moeten proberen rustig te houden, zeker gezien vele goede, positieve verhalen, maar ik kan het niet.
    Daarom ga ik dinsdag ook direct mezelf laten doorverwijzen om met iemand te praten hierover net als 1 van de andere dames hier, het een plekje geven, in plaats van met angst te blijven doorgaan.

    Ik voel zoveel woede en verdriet. Woede naar mijn gynaecoloog die de hysteroscopische curettage heeft uitgevoerd en verdriet naar mezelf en mijn partner. Het voelt alsof ik gefaald heb. Ik heb eens te horen gekregen, joh meid wees blij je hebt een positieve test in je handen en joh meid.. je bent hartstikke vruchtbaar wees blij. BAM!!!! Weg vruchtbaarheid... hello Asherman...

    Ja, klaag klaag klaag... het spijt me, ik wil het van me afschrijven, afschreeuwen.. en weet je, ik lees best veel succesverhalen van dames, eigenlijk het merendeel... gelukkig dan dankzij dr Emanuel. Weet je, ik begrijp in eerste instantie al niet waarom mijn gyn deze operatie uitgevoerd heeft.. het schijnt dat een hysto echt specialisme vereist.. kan me niet voorstellen dat hij dat heeft. En ook, weet je, hij wil nog in me kijken via hysto. Natuurlijk wil ik dat niet!!!! Dr. Emanuel, die mag kijken. En maar zeggen alles komt goed.. je hebt zo weinig kans.. BAM!!!
    Ik hoop dat ik die vent zo ver krijg om dinsdag direct zijn idee oapier te laten zetten zodat ik dat kan meenemen naar Dr Emanuel.. Vooralsnog heb ik alleen een poli afspraak. Als ik geopereerd moet worden,g aat daar nog een maand overheen, mits die gyn van mij een brief maakt direct. Dat is toch het minste dat ie kan doen, lijkt me.

    Ik fok me enorm op... we willen zo graag een kindje.. en tot nu toe krijgen we klap, na klap, na klap, met dit als cherry op de pie. Ik durf niet meer te denken aan ooit een gezin samen.. ik wil niet negatief denken, maar tis zo moeilijk.. maar we gaan ons best doen.

    sorry dames.. dank dat ik even mag spuien hier.
     
  6. grl1980

    grl1980 Actief lid

    3 aug 2014
    219
    2
    18
    NULL
    Gecondoleerd MCGB, heel veel sterkte.
     
  7. grl1980

    grl1980 Actief lid

    3 aug 2014
    219
    2
    18
    NULL
    Nepthys, ik ben op verwijzing van mijn huisarts ook een tijdje naar een psycholoog gegaan. Dit heeft mij wel geholpen om een aantal dingen te accepteren, een plekje te geven en er mee om te gaan. In eerste instantie deed ik het ook vooral voor mijn relatie. Maar het heeft mij veel goed gedaan.

    Het is soms nog best een lange weg, van asherman naar zwanger worden. Van diagnose naar operatie duurt al meer dan een maand, dan herstel met spiraaltje, en dan is het afwachten hoeveel ronde het duurt om zwanger te worden. Als alles in 1 keer goed gaat.
    Ik vond het frustrerend tot op het moment dat ik een tweede, duidelijkere positieve zwangerschapstest in mijn handen had. Alhoewel wij juist toen ons ook meer gingen richten op andere dingen in het leven dan alleen de kinderwens.

    Boos op diegene die mij gecuretteerd heeft ben ik nu niet meer. mede ook door gesprekken met de gynaecologen in het Spaarne. Niemand heeft je dit willen aandoen. Het is ook iets wat jouw lichaam zelf doet, tja, maar wat...dat weten ze ook niet.
    Maar, terug naar die afdeling in dat ziekenhuis wil ik toch ook nooit meer, mijn vertrouwen daar is wel weg. ;)



    @Pluisje, ik ben voor het eerste gezien in het Spaarne op de poli half nov, en mijn operatie was 30 december. 1,5 maand wachttijd dus. Het is relatief lang, en ik denk dat er tussen kerst en o&n meer plek was, dus ik zou het niet gek vinden als er normaal 2 maanden wachttijd is.
     
  8. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank je. De doorverwijzing heb ik al naar psych.
    Hoop dat die klote gyn met een fatsoenlijke brief mee geeft zodat ik meteen een hysto kan krijgen ipv eerst poli gesprek.
    Klote vent voel me gewoon rot , sorry
     
  9. grl1980

    grl1980 Actief lid

    3 aug 2014
    219
    2
    18
    NULL
    Het is denk ik niet alleen een gesprek wat je krijgt maar ook een hysteroscopisch onderzoek om de diagnose vast te stellen. Soms kunnen ze verkevingen op de poli wegknippen om een duidelijker beeld van de ernst te krijgen. Maar meteen een afspraak voor de OK ga je denk ik niet voor elkaar krijgen.

    Je geduld zal echt op de proef gesteld gaan worden, maar het is niet anders. En je zult echt een goede behandeling krijgen in het Spaarne.
    Het klinkt stom maar ga vandaag nog iets leuks doen, met je partner naar de film, lekker pizza eten ergens, een lekkere wandeling maken of even sporten. Iets wat je normaal leuk vind om te doen met je vent, of iets waar je zelf normaal van zou genieten, ook al heb je er geen zin in. Helpt wel even je gedachten op iets andere te focussen. En je relatie is nu ook erg belangrijk.
    sterkte!
     
  10. Larissa28

    Larissa28 Lid

    12 mei 2014
    61
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het klopt helemaal wat grl1980 zegt, het is een proces waar je doorheen moet. Neem de tijd voor je verdriet maar blijf niet hangen in boosheid. Niemand heeft je dit aan willen doen. Het is helaas een abnormale reactie op ons lichaam.

    Probeer vanaf nu alles stap voor stap te doen. In de toekomst kijken kan niemand, laat je niet leiden door angst. Zoek veel afleiding, neem de rust en tijd die je nodig bent voor jezelf. Ga veel leuke dingen met je man, bij mij heeft het ook een jaar geduurd totdat ik weer mezelf begon te worden. Ik merkte dat zwanger worden niet meer het allerbelangrijkste was, en er ook nog heel veel andere mooie dingen zijn. In de maand dat wij er minder mee bezig waren ben ik ook zwanger geraakt.

    Ik wens je veel kracht en sterkte toe de komende tijd
     
  11. pluisje29

    pluisje29 Lid

    19 mrt 2015
    51
    1
    8
    NULL
    NULL
    MCGB, wat een verdrietig nieuws om te horen. Gecondoleerd met je verlies.

    Nepthys, ik herken je frustratie en verdriet.. Het is ook frustrerend. Met name na het verlies van mijn zoon en dochter wilde ik zo snel mogelijk opnieuw zwanger raken!! Alleen kon dit niet door een grote placenta rest. Dit traject heeft toen 8 maanden geduurd. Het heeft mijn geduld op de proef gesteld. Maar het werkt helaas wel zo met zulke trajecten dat je heel veel geduld moet hebben. Wat voor mij hielp was om het per stap te bekijken iedere keer was een stapje dichterbij.... Ik hoop dat je vandaag een verwijzing krijgt van je gynaecoloog!

    Nog een vraagje aan jullie dames, ik ga vandaag een mijn gynaecoloog bellen voor een second opinion. Ik heb al een een diagnostisiche hysteroscopie gehad waarbij de diagnose is vastgesteld. Weten jullie of het dan nodig is om opnieuw een diagnostische hysteroscopie uit te voeren? Of maken ze in het Saarne altijd een nieuwe?

    Ik zelf ga graag eerst op gesprek in het Spaarne aangezien ik een behoorlijk geschiedenis heb en ik het dan toch fijn vind om eerst te praten. Daarnaast heb ik een abnormale baarmoedervorm en dit wil ik ook wel eerst besproken hebben.

    Ik ga zo bellen naar de gynaecoloog, ik heb er wel een beetje buikpijn van.... maar ik ga het doen!!
     
  12. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank dames.
    Ik heb vandaag een afspraak gekregen om 16.00u om de stappen door te nemen met 1 vd 2 artsen die erbij was. Uiteraard zullen ze nooit een fout toegeven en dat hoeft ook niet. Ik wil niet dat een hysto door hen wordt uitgevoerd meer, maar dat ze me een brief meegeven, zodat ik meteen in Hoofddorp behandeld kan worden ipv eerst een gesprek te krijgen.
    Dat is althans wat de assistente in spaarne me doorgaf. Met zo een doorverwijzing hoefde k niet eerst op de poli te komen en te
     
  13. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wachten dus..
     
  14. grl1980

    grl1980 Actief lid

    3 aug 2014
    219
    2
    18
    NULL
    Pluisje, ik weet het niet. Bij mij moest het vermoeden op asherman nog wel vastgesteld worden. Hopelijk viel je gesprek mee.
     
  15. Yinxy

    Yinxy Fanatiek lid

    22 dec 2012
    1.461
    2
    38
    Noord Brabant
    Hopelijk viel t gesprek mee en heb je er een goed gevoel over.
     
  16. pluisje29

    pluisje29 Lid

    19 mrt 2015
    51
    1
    8
    NULL
    NULL
    Hoi Meiden,

    Ik heb gisteren een fijn (kort) telefonisch gesprek gehad met de gynaecoloog. Ik vond het heel erg spannend, maar hij vond het absoluut niet vervelend dat ik hem de vraag stelde voor een eventueel second opinion. Dr. Emanuel is een vriend van mijn huidige gynaecoloog, zoals hij aangaf ze kennen elkaar goed. Ik had al wel de inschatting gemaakt dat ze van de zelfde leeftijd waren. Maar dat ze elkaar persoonlijk zouden kennen dat is wel toevallig. De arts vond het het geen enkel probleem om dr. Emanuel te laten meedenken over het behandelplan of hem zelfs de behandeling te laten doen, waar ik mezelf het prettigste bij voel.
    Wel was opnieuw zijn advies eerst de diagnostiek af te maken m.b.v de MRI-scan en toch het slikken van de pil. De gynaecoloog heeft me opnieuw duidelijk gemaakt dat het een zeer ernstige vorm van Asherman is, zoals het er nu naar uitziet lijkt er geen enkele open ruimte meer te zijn in de baarmoeder. Dus een 100% verkleefde baarmoeder. Normaal gaf hij aan dat ze bij mildere vormen nog wel openingen (holtes) zien rondom de verklevingen. Maar hij weigert te geloven dat er geen enkele opening meer is, om dit te onderzoeken is de pil en een mri-scan nodig. Aan de hand daarvan moet de hysterscopie dan uitgevoerd worden om er voor te zorgen dat de baarmoederwand niet geperforeerd wordt. Allen op het zicht opereren met echo is niet voldoende volgens de gynaecoloog om dit te laten slagen. Nogmaals het ziet er niet rooskleurig uit. Maar hij wil het wel proberen.
    Als ik dit graag door dr. Emanuel wil dan was dit geen enkel probleem. Zijn advies: nu eerst hier diagnostiek afmaken en dan wanneer ik dat nog steeds wil kan hij het complete beeld met diagnose afleveren bij dr. Emanuel.

    Over twee weken heb ik een afspraak voor een echo op het eind van de pilstrip en dan praten we er nog verder over.

    Al met al een er een goed gevoel aan over gehouden, ik ga sowieso voor de second opinion, twee weten meer dan één. Dan beslis ik later bij wie ik het meeste vertrouwen heb om de operatie uit te laten voeren.

    Dames ik wil jullie nog bedanken voor jullie reacties. Fijn om wat meer van ervaringsdeskundigen te horen!

    @Nepthys: Hoe is jou gesprek gisteren afgelopen? Heb je een doorverwijzing gekregen?
     
  17. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    @ pluisje... wat een verhaal. Ben echt zo blij voor je dat je wel een gezond kindje hebt mogen krijgen... maar ja dan nu dit. Tis allemaal wat.

    Bij mij is het echt een enorm verhaal....
    Om t kort samen te vatten.. ging er al vanuit dat die man zou gaan zeggen wat hij ging zeggen en mijn partner dat ook verteld. Die was verbaasd dat ik dit al wist.. tja studie he en goed lezen naar wat dames met ervaring schrijven. Ik laat me niet zomaar wegsturen met niets.

    De arts die me heeft geopereerd was een arts met minder ervaring en de arts die erbij was, was een senior arts. Even als toelichting.. ik heb dus niet een algehele curettage gekregen, maar een hysteroscopie waarmee ze dus niet de gehele baarmoeder leegzuigen, maar middels een camera en een instrument het weefsel weg plukken. Dat wilde de arts nog even kwijt. Hij bleef maar zeggen dat de kans 1% was en nog steeds gelooft in hun kunde, prima.

    Dat het er tegen aan zit, ontkent hij ook niet, maar een definitieve diagnose wil hij pas stellen na een hysto. En dat wil ik niet meer door hen gedaan hebben, maar door een specialist, zoals dr. Emanuel. Fair enough zei hij.
    Hij wilde alleen de brief nog niet maken voordat hij zijn protocol gevolgd heeft. Ook fair enough wat mij betreft.

    Stap 1: hcg geprikt (ze hebben een minuscuul stukje weefsel moeten laten zitten tijdens de operatie om echte schade te beperken zei hij, maar... dat kon geen hcg meer afgeven zeiden ze toen.. , lekker haaks op wat hij nu zegt dat eventueel kan). Vrijdag uitslag, maar verwacht er niets van.

    Stap 2: op dag 17 april progesteron prikken om te kijken of mijn eisprong er is (dit naar aanleiding van de paar vegen bloed die ik heb verloren) en door blijven temperaturen om te zien of mijn curve overeenkomstig is.

    Stap 3: 23 april in de ochtend terug bij hem om nog eens te bespreken hoe eea is verlopen en dan wederom mijn nu veel te dunne baarmoederslijmvlies te checken.

    Indien na stap 3 nog steeds niets is veranderd.. wat aannemelijk is... dan schrijft hij de brief.

    En hij bleef maar benadrukken hoe kundig ze zijn daar en dat het eigenlijk maar 1% kans is bla bla.. terwijl ik op internet las dat vastzittend weefsel dat daarna (na mislukte cytotec) verwijderd moet worden een 30% kans geeft op een verkeerde uitkomst..

    al met al ben ik er tevreden mee, ik moet toch wachten tot het 13 mei is, dus als ze in de tussentijd nog zaken willen uitsluiten, prima.

    Verder heb ik wel op 15 september een afspraak bij het UZ in Gent gekregen. Ik hoop tegen die tijd genezen te zijn van alles en dan gaan we daar meteen de 'molen' in. Ze doen daar meer dan hier.. het is medisch niet bewezen (zo benadrukte de arts gisteren), maar er zijn veel succesverhalen. Tja in NL volgen ze protocol.

    En o ja... hij zei ook nog ja ach mevrouw normaliter wachten we drie maanden voor we ons vragen gaan stellen... dan denk ik.. hallo? Je zegt net dat ik bovengemiddeld laat ben met menstrueren, mijn bms veel te dun is, je moet menstrueren echt wel binnen 8 weken en dan zeg je ineens 3 maanden? Mijn vriend zijn oren klapperden ook aardig..
    maar goed.. zen... rust richten op werk en wachten op 13 mei. Kan nu toch niets dan afwachten.
     
  18. pluisje29

    pluisje29 Lid

    19 mrt 2015
    51
    1
    8
    NULL
    NULL
    Nepthys, fijn dat ze je in ieder geval willen verwijzen. En wat je zegt je hebt nu toch tot 13 mei de tijd, dus laat ze dan hun onderzoekjes nog maar doen... Als zij denken dat dat nodig is. Ik hoop voor jullie dat jullie wens ook in vervulling mag gaan.

    Ik tel mijn zegening met een gezonde zoon. En ik probeer dan ook zoveel mogelijk als ik kan van hem met volle teugen te genieten.

    Maar stiekem had ik gehoopt dit keer misschien wel spontaan zwanger te raken, maar dat is een illusie geweest. Dat was een droom... een fantasie... Wanneer het allemaal nog mag lukken weet ik dat ik nog een moeizame zwangerschap heb te gaan heb met veel onzekerheden waarbij wederom een cerclage nodig zal zijn. Maar ondanks dat alles is de wens opnieuw groot om een kindje te krijgen. Het voelt niet compleet. Hoewel dit nooit zal gaan gebeuren ik zal altijd twee kinderen te kort komen.

    Voor nu wat je schrijft.. zen... en focussen op wat de toekomst ons hopelijk nog komt brengen!

    Fijne avond!
     
  19. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dames…

    Mag ik jullie advies… ik menstrueer nu inmiddels al bijna 60 dagen niet meer….
    Zoals jullie hebben kunnen lezen is de gyn ervan overtuigd dat hij niets geen schade aangebracht heeft en dat het heel normaal is dat je niet menstrueert…. Alhoewel ik wel bovengemiddeld laat ben… dat toch wel.

    Als ik wacht tot 13 mei… dan heb ik grote kans dat ik pas nog 1,5 maand later eventueel voor een diagnostische hysto kan komen bij Dr. Emanuel en dat dit bij een praatafspraak blijft. Dat is wat ik zojuist heb gehoord.. Omdat het simpelweg te vol zit en mijn arts pas na 23 april iets wil sturen naar Dr. Emanuel.

    Er is nog een plekje op 21 april in de middag, dus bijna een maand vroeger, dan krijg ik een echo om te kijken hoe het baarmoederslijmvlies inmiddels is (dat weet ik dus niet eerder) en dan heb ik dus DAN mijn praatafspraak. Mocht hij besluiten tot een diagnositsche hysto dan wordt het iig eerder dan wanneer ik wacht op 13 mei.

    Dilemma, wacht ik tot 13 mei op een praatafspraak (zeker weten geen hysto mits er iemand uitvalt), dan heb je kans dat mocht er een hysto komen ik pas juli op de kaart sta. Of ga ik op 21 april ‘praten’ met de kans dat ik dus eerder al terecht zou kunnen. Op 21 april zit ik dan op 10 weken zonder menstruatie…

    Iemand?
     
  20. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Hoe eerder, hoe beter! Ik had ook eerst een echo en een gesprek. 6 weken later mijn hysteroscopie. doen ;)
     

Deel Deze Pagina