mommy's to be 15 t/m 31 januari 2015

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Boef12, 14 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nijntje27

    Nijntje27 Fanatiek lid

    27 aug 2008
    4.698
    0
    0
    Juf
    In de buurt van Oss
    Hier ben ik ook weer een keertje, haha


    Wat fijn al die doorslapen! En jeetje van 20u tot de volgende ochtend...
    We n ochtenden, gesprekken crèche.... het gaat snel nu... ik moet 25 juni weer beginnen, maar nog zo'n geen zin. Maar ja, t is maar 8 dagen en dan is t weer zomervakantie... haha

    Verder erg druk geweest hier. Levi afgelopen week de waterpokken gehad en nu dus hopen dat jurre ze nog niet krijgt. Verder net naar het cb geweest en Jurre is nu 59cm en 5650gr. Verder gaan we over op koemelkvrije voeding. Kijken of dat meet rust brengt...
     
  2. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hey!
    Even niet geschreven hier. Het leven is ook zo druk geworden. Ik wilde reuring, nou die heb ik wel weer haha.
    Spannend dat werken weer dichterbij komt voor sommigen. Kijken jullie er naar uit of zien jullie er tegenop?

    Hier vanochtend naar een belangrijke vergadering geweest op mijn werk. Was wel weer fijn om er tussen te zitten, voelde heel vertrouwd en helemaal niet vreemd. Toch duurt het nog een kleine 4 (!) maanden voor ik weer begin. Investering in the family, haha. Want zelf zou ik het wel fijn vinden om wat eerder te beginnen. Even met wat anders bezig dan kinderen en huishouden. Maar als ik dan de weersverwachting voor de komende dagen zie, vind ik het wel luxe en fijn om thuis te zijn :))

    Eigenlijk gaat het prima hier. Femke is zo zoet en relaxed dat al het andere gewoon weer door gaat. Verjaardag van dochter gevierd met alles er op en eraan, zoals het hoort bij je zesde. M'n zoontje zindelijk gekregen (yeah....), Pasen gevierd...
    Ook de borstvoeding loopt erg goed en al regelmatig nachten van 23 tot 6 a 7 uur in de ochtend. Verder laat ze zich goed wegleggen om te slapen in haar bedje, vermaakt ze zich tijden in de box en moet ik haar echt bewust pakken om aandacht te geven, want die eist ze maar zelden op.
    In dat opzicht ben ik blij dat ik borstvoeding geef - dan moet ik toch zo'n 6 keer per dag met haar zitten ongeacht of de andere kids de aandacht vragen :)
    Ik heb haar ook al een paar keer met een flesje gekolfde melk naar een oppas gebracht. Omdat ze zo zoet is, durf ik dat prima aan.

    Oftewel: het leven gaat weer door alsof het nooit anders is geweest. En tegelijkertijd ben ik druk met weet-ik-veel, maar ik zou qua tijd niet weten hoe ik dit ga combineren met mijn baan straks. haha. Komt vast goed :))

    Hoe gaat het met jullie allemaal? En de kleintjes?
     
  3. Nijntje27

    Nijntje27 Fanatiek lid

    27 aug 2008
    4.698
    0
    0
    Juf
    In de buurt van Oss
    Hier idd ook erg druk.
    Ben de hele dag in de weer en als ik dan 's avonds bedenk wat ik gedaan heb....
    Maar goed, ook hier loopt alles gewoon door, zoals eerst.

    Vannacht heeft Jurre trouwens doorgeslapen!! Zou het komen door de andere voeding? Deze nacht pakken ze ons iig niet meer af!
     
  4. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Hier ook druk druk druk.

    Tja het leven is wel anders als voor Liam maar dat wisten we wel ;)

    Op zich heeft Liam wel een lekker ritme te pakken. S nachts slaapt hij van 20:00 tot 8:00 (met een fles rond 4:30, maar hij slaapt vaak weer binnen 20,30 minuten) overdag is soms nog echt zoeken. De ene keer slaapt hij dutjes van 2 uur, dan weer 45 min. Geen touw aan vast te knopen! Positief is dat hij wel tegenwoordig zonder te mopperen gaat slapen.... Alleen dan kort. Krijg het gevoel aan niks toe te komen soms. Hij vermaakt zich zelf prima trouwens, zo'n lekker vrolijk mannetje!

    Morgen intake KDV.... Ben wel benieuwd hoe het slapen daar gaat... Ben er een beetje bang voor dat dat een drama gaat worden. Gelukkig gaat hij maar 1,5 dag in de week.

    Voor de rest gaat het prima! Ik zit ook beter in mijn vel. Heb meestal wel 1x per week een "momentje" dat het me een beetje teveel is... Maar dat is al een hele verbetering, want op z'n ergst was dat bijna dagelijks. Liam is echt een heerlijk vrolijk kind dat ik daar veel energie uit haal. Ik vind het wel jammer dat ik nu pas op de roze wolk zit voel me daar soms echt schuldig over.

    @nijntje, wat fijn dat Jurre heeft door geslapen!

    @nina, heerlijk dat ze zo zoet is en dat je haar dan makkelijk naar een oppas kan brengen. Mijn ouders passen wel eens op maar voor de rest durf ik hem nog niet naar anderen te brengen om de een of andere reden.
     
  5. Beertje13

    Beertje13 Niet meer actief

    Even een berichtje van mij. Gisteren eerste grote controle gehad.
    Hij doet het erg goed. De artsen zijn erg positief over hem. Ook over zijn benen. Ze zeggen dat hij als het goed is gaat lopen en staan en misschien wel meer. Hij lijkt alle spieren gewoon te gebruiken. Hoe ouder hij wordt hoe duidelijker dat wordt.
    Plassen is nog steeds het zelfde. 7x katheteriseren per 24 uur.

    We moeten naar de fysio om het omrollen te stimuleren. En zijn nekje. Ik vind het een beetje gek (ook gezegd). Hij is nog maar drie maanden. Ze vroegen of hij al speelt in de box en of hij alles al vast pakt. Na mijn weten deed mijn dochter dit ook nog niet
     
  6. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Met 3 maanden begint dat toch misschien net? Elk kind is anders hoor... Soms denk ik dat de professionals te snel willen.

    Liam begint nu met dingen te pakken maar dat is pas sinds een week duidelijk.

    Lekker laten l*llen dus ;)
     
  7. Beertje13

    Beertje13 Niet meer actief

    Ja vond het echt onzin...
     
  8. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Die van mij draaiden pas met 4 maanden, die van mijn broer nog veel later. Je zou eens kunnen vragen waarom je nu al met hem naar fysio moet?
    Wel heel fijn dat het zo goed met hem gaat!
     
  9. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Misschien nu vast beginnen met oefenen, Beertje, zodat hij zo min mogelijk achterstand oploopt door zijn handicap? Want het duurt natuurlijk altijd even voordat fysio vruchten afwerpt. Omrollen doet mijn zoon ook eeeeecht nog niet hoor! Heel fijn dat de artsen zo positief over je zoontje zijn, ik hoop echt voor jullie dat hij zich super optimaal ontwikkeld zodat hij inderdaad gaat kunnen lopen later! Echt heel mooi dat de doktoren dat zo positief inschatten.

    Doorslapen, pfff hier echt nog niet! 'S nachts ook gewoon elke 3 a 4 uur. Maar het zijn wel pitstops, even tien minuutjes drinken en dan weer terug in bed en verder slapen. Wat dat betreft gaat het wel steeds beter.

    En hij is vrolijk joh! En maar lachen en feesten, zo ontzettend anders dan een maand geleden. Hij huilt nauwelijks meer. Wat dat betreft durf ik de eerste wenochtend aanstaande maandag wel aan. Ken de creche en de leidsters ook al van dochter, dat scheelt natuurlijk. En nu in de vakantie een paar keer 'geoefend' met de zorg aan een ander laten, want ouders/schoonouders hebben meerdere keren een paar uurtjes opgepast zodat wij een fietstocht konden maken of uit eten konden.

    Hij drinkt de laatste dagen wel super slecht, sommige voedingen gaan wel ok, maar andere keren drinkt hij voor mijn gevoel erg weinig. Je weet het met bv natuurlijk nooit zeker... Misschien is ie wel vlotter gaan drinken? Ik weet het echt niet. Hij heeft nog wel natte luiers en is dus gewoon vrolijk en alert. Wel had hij de laatste dagen soms lichte verhoging (37.8 enzo, niks heftigs). Maar of ie het gewoon iets te warm had of misschien een virusje? Vind het slechte drinken wel wat frustrerend. De voedingen verlopen ook erg onrustig erdoor. Hij laat veel los en zet zich af. Dan gaat ie liggen rondkijken, en maar lachen en oogcontact maken! Hij lijkt meer bezig met zijn omgeving dan met drinken. Maar even afgezonderd gaan zitten lijkt niet veel verbetering op te leveren...

    We zagen aan zijn voetjes trouwens een kleine afwijking, eigenlijk nooit eerder opgevallen gek genoeg! Bij zijn tweede en derde teen zitten de tenen onderaan, bij het onderste kootje, vergroeid, mijn man had opgezocht hoe dat heet. Syndactilie geloof ik. Schijnt gelukkig niet ernstig te zijn, zo ziet het er ook niet uit. Maar zal het CB er dinsdag even naar laten kijken. Ach ja, iedereen heeft zo zijn gekkigheidjes ;).
     
  10. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Als het ernstiger was geweest was het waarschijnlijk eerder opgevallen. Ik ken iemand die dat met haar vingers had. Maar die waren echt helemaal tegen elkaar gegroeid. Zij is er toen aan geopereerd en nu zie je er vast niets meer van.

    Schreef ik laatst dat ik me een stuk beter voelde had ik gisteren en vandaag een flinke terugval. Liam slaapt overdag zo Bokke slecht deze week dat ik er wanhopig van word soms. En ja hoor, een paniekaanvalletje. Ben altijd zo bezorgd dat hij niet genoeg slaapt en daardoor niet goed ontwikkeld ofzo, kan dat moeilijk loslaten en moet een soort "quotum" halen, wat onrealistisch is maar hoop dat hij de komende maanden beter word. Pfffff en vandaag had ik ook een "ik mis mijn vrijheid" moment. Voor Liam waren we vogelvrij, altijd veel reizen, concerten, bios, uit eten etc. Nu lukt dat momenteel dus niet meer. Ik weet ook dat het met de tijd makkelijker gaat worden. Maar door mijn angststoornis maak ik het groter en moeilijker dan dat het is.... En ik hou zo ontzettend veel van mijn kereltje :) zou hem voor geen goud willen missen maar een keer uitslapen ofzo lijkt me wel wat hahaha.

    Sorry voor dit ego bericht. Hoop dat het met de andere meiden allemaal goed gaat
     
  11. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Emily, ik heb er nog nooit van gehoord. Maar als het ernstiger was, had iemand (kraamzorg bijv) het vast wel eerder gezien!? Ben benieuwd wat ze op het CB zeggen.

    Ellie, wat naar voor je zeg. Juist nu het wat beter ging. Het is ook allemaal best wel ingrijpend wat er is veranderd en als je dan niet altijd zo goed in je vel zit...

    Ik herken het wel van de geboorte van mijn oudste. Ik was ook vrij 'krampachtig' bezig... ze moest goed slapen overdag. En uiteraard deed ze dat vervolgens niet. Ik was er ook echt somber van, kende nog weinig mensen in de buurt, familie woonde ver weg...

    Het helpt echt het los te laten, hij ontwikkelt zich net zo goed als hij minder slaapt of op andere plekken slaapt. Bij een eerste heb je er ook alle tijd voor en daarom ben je er al snel (te) veel mee bezig. Zo was het bij mij wel in ieder geval.
    Bij Femke heb ik niet eens de tijd om zoveel met haar bezig te zijn. Ze slaapt soms 45 min in de tuin, dan weer even in de kinderwagen onderweg naar school en regelmatig ook lekker 2 uur in haar bedje. Ik houd het helemaal niet zo bij en gek genoeg gaat het daardoor veel beter..., ze is zo makkelijk dat ze altijd en overal wel een dutje doet. En ze ontwikkelt zich sneller dan mijn vorige twee (begon gisteren dus ook ineens al te rollen!). Maar goed, jij weet dit zelf waarschijnlijk ook wel, maar verander het maar eens, he?

    Wanneer ga je weer aan het werk? Bij mij hielp het om aan het werk te gaan en minder met mijn dochter bezig te zijn...

    En wat die vrijheid betreft: daar ben ik na 6 jaar nog steeds niet aan gewend :(( Vakanties zijn voor mij nog steeds een uitdaging (we reisden hiervoor de hele wereld rond), avondjes samen uit brengt altijd geregel met zich mee en uitslapen doen we alleen nog maar om en om.
    Gisteravond een etentje met vriendinnen gehad. Ik was 00.00 uur thuis, 1:00 uur klaar met kolven en naar bed, 5:00 Femke gevoed en om 6uur was mijn zoontje wakker. Ik was zo moe vandaag, maar kon niet naar bed want de kinderen waren thuis. Ik werd er chagrijnig van: het avondje uit was leuk, maar 'kostte' me veel. Vroeger ging zoiets vanzelf.
    Maar zojuist wel een hele leuke spelletjes-avond met mijn oudste dochter gehad. Die wordt zo wijs en leuk, dat we echt al lol hebben samen. Daar krijg ik dan wel weer energie van.

    Geniet dus maar van de momenten dat je veel van hem terugkrijgt. Een lach, een nieuw sprongetje..., uiteindelijk kost het ons veel, maar dit is toch ook wel onbetaalbaar! Horen dat het bij anderen net zo gaat, hielp mij ook evenals afleiding zoeken. Sterkte!
     
  12. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hi meiden, hier ben ik ook weer eens..

    Beertje; wat fijn dat hij waarschijnlijk zal kunnen gaan lopen! Zou wel heel mooi zijn! Ik denk inderdaad dat de fysio gewoon is om het omrollen en grijpen op tijd te stimuleren. Omrollen gebeurt hier echt nog lang niet heb ik het idee. Grijpen wil hij wel, maar in de praktijk slaat hij vooral nog naar speeltjes. Op tijd de handjes sluiten is er nog niet bij. Hij kan wel dingen vasthouden hoor, maar dan heb ik meestal geholpen.

    Emily; loslaten en afzetten heeft mijn kindje ook af en toe. Ik weet ook niet echt wat dat is. Het kan wel zijn dat ze korter gaan drinken en wel genoeg binnenkrijgen (sneller drinken). Maar bij mijn zoontje was dat met dat loslaten niet het geval volgens mij. Het hield ook weer op, dus als het nu weer zou gebeuren zou ik me er geen zorgen meer om maken.
    Teentjes; tweede en derde tenen vergroeien volgens mij heel vaak, heeft mijn zoontje ook. En m'n vriend ook trouwens. Het is alleen niet zo hoog als het kootje.. Fijn dat je kindje zo vrolijk is!! Heerlijk!

    Ellie: vervelend zo'n terugval. Het gevoel dat hij aan een bepaald quotum moet voldoen snap ik ook wel. Ik hield eerst ook alle voedingen en slaapjes bij tot op de minuut. Maar het voelt zoveel relaxter als je het loslaat. Het voelt voor mij heerlijk, maar ookmde kleine is een stuk gelukkiger heb ik het idee. Maar ja, loslaten is makkelijk gezegd.. Ik hoop dat het je lukt! Sommige kinderen hebben heel veel slaap nodig, anderen bijna geen slaap overdag. Als ze happy zijn en zich ontwikkelen dan is er geen reden tot zorg..

    Haha Nina, als je het zo omschrijft dan is het bijna te veel gedoe voor een avond uit ja. Waarom moest je ook nog kolven? Vanwege alcohol of stond je gewoon op springen? ;) Ik merk dat ik het uitgaan of de vakantie nog niet enorm mis, al deed ik beiden heeeel graag vroeger. Misschien scheelt het dat we het al een jaar rustiger aan deden vanwege het verbouwen van ons huis. Al onze vrije tijd en geld ging toen al in het huis zitten, we gaan nu in een moeite door met de baby.
     
  13. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier alles goed trouwens. Kleine man slaapt meestal van 20 - 7 uur en komt dan alleen om 2 a 3 uur voor een voeding. Meestal kan ik m zo terug in bed leggen, dus ben ik er maar een half uur uit. Heel netjes vind ik zelf; al heb ik vervolgens vaak wel veel moeite om weer in slaap te vallen :(

    Volgende week wennen op het kdv. Ik heb er wel vertrouwen in. Flesje pakt hij nu goed en hij vind reuring erg gezellig en interessant. Het enige waar ik me wel druk om kan maken is het slapen. Waar ik hem in de nacht zo weg kan leggen, lukt me dat overdag niet; dan moet ik er echt tien minuten bij blijven zitten, of hij valt in slaap in de wagen of op m'n arm. Daar hebben ze op de opvang echt geen tijd voor. Laten huilen probeer ik wel, maar vaak blijft hij dan maar huilen. Als ik na tien minuten ga troosten dan wil hij drinken. Als ik hem aan de borst leg dan drinkt hij 1 minuut, waarna hij aan de borst in slaap valt. Herkennen mensen dit?
     
  14. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Sterre, ik moest kolven omdat mijn man om 23uur al een flesje had gegeven... Van 19u 's avonds tot 5a6 uur 's ochtends red ik dan niet zonder voeden of kolven; dan sta ik inderdaad op knappen!

    Hier ook overdag vaak de borst loslaten, dan gaat ze kletsen of rondkijken. Als ze erge honger heeft of 's nachts wil drinken, heeft ze het niet.

    Volgens mij slapen veel baby's niet makkelijk zelf in. De mijne sinds een paar weken wel, maar mijn vorige twee ook niet. Dat is wel spannend op het kdv, maar volgens mij zijn de leidsters het wel gewend hoor! Ik neem in het begin vaak mijn eigen kinderwagen mee. Konden ze daar lekker vertrowd in slapen. Je kunt eens vragen of dat bij jullie ook kan?
     
  15. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Dat snachts wel makkelijk wegleggen en overdag niet herken ik ook. Snachts ligt hij binnen 20min in bed, geen gemopper etc. De leiders zijn dit wel gewend ;) maar bij mijn eigen kindje vind ik dat moeilijk....

    Ja komt wel goed met mij maar het heeft zijn tijd nodig....

    Vanochtend wezen baby zwemmen. Super leuk! Meneer is wel kapot nu.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  16. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Ooh wat een schattige foto Elliepellie! Super leuk!
    En echt niet erg dat je je even weer rot voelde hoor. Tuurlijk hou je superveel van je mannetje maar het kan helaas niet altijd perfect gaan.

    Beertje, wat raar dat ze dat zeggen over het omrollen. Hier met 3 maanden ook nog geen omrollen hoor. Meneer maakt er niet eens aanstalten toe en doet er geen moeite voor.

    Spannend Sterre! Kennismaken op het Kdv. Ik ga aankomende week naar de gastouder kennismaken.

    Poeh Nina, heftig zo'n dagje na zo weinig slaap. Respect hoor met 3 kindjes. Hopelijk heb je een beetje bij kunnen tanken afgelopen nacht!
     
  17. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    #2557 Emily27, 20 apr 2015
    Laatst bewerkt: 20 apr 2015
    Wat een leuke foto Ellie!!

    Sterre, overdag moeilijker in slaap vallen dan 's nachts heeft mijn zoon ook. De eerste twee maanden kon hij eigenlijk alleen slapen als hij zich in slaap dronk en je hem dan slapend weglegde. De afgelopen maand heeft ie gelukkig geleerd om zelf in slaap te vallen. Baby's moeten dat echt leren, en de ene baby pikt het sneller op dan de andere! Kun je niet helemaal afdwingen. Het enige waar je het in kan stimuleren is door overdag met hem te oefenen ermee. Op precies het juiste moment naar bed brengen (bij gapen/oogjes wrijven/jammeren/wegkijken/etc) en dan zonder teveel poespas in bedje leggen, instoppen, kusje geven en vertellen dat het nu tijd is om lekker te gaan slapen, en dan rustig weggaan. In het begin gaat dit vrijwel nooit goed, huilen, enz. Dan na even protesteren (5 minuutjes ofzo) ga je er weer heen, weer instoppen, kusje geven, zeggen dat het tijd is om te slapen, en weer gaan. Enzovoorts. De eerste keren lukt het vrijwel nooit, en eindig je toch weer met een kind aan de borst, maar na een tijdje consequent oefenen gaat het meestal steeds beter!
    Het is een trucje wat ze door moeten gaan krijgen, dat zelf in slaap vallen, en heel consequent alles herhalen helpt daarbij. Hou het bedritueel zo gelijk mogelijk, dan weten ze waar ze aan toe zijn en dat het tijd is om te gaan slapen.

    Hier vandaag de eerste wenochtend op de creche gehad! Het ging super goed. Hij werd zelfs 'modelbaby' genoemd door de leidsters :D. Mijn lieve onrustmannetje van de eerste twee maanden is ook echt een ander kind de laatste weken. Het ging thuis al heel goed, en nu op de creche dus gelukkig ook. Hij dronk een heel ruime fles leeg (160ml! Op 7 voedingen per dag!), knuffelde even, en viel toen in slaap in zijn wandelwagen. En zo slapend kon ik em na twee uur wennen weer naar huis rijden :D. Morgen gaat ie weer wennen, maar een kleine twee uurtjes dan, want hij moet 's ochtends ook nog naar het CB voor zijn tweede ronde prikjes.

    Dat rare korte en onrustige drinken gaat nu trouwens weer stukken beter. Hij drinkt nu eerder vaak en lang. Misschien heeft het te maken met de regeldagen rond de drie maanden? Maar waarom hij dan vorige week zo weinig dronk, ik weet het niet. Ben ook benieuwd wat ze op het CB zeggen van zijn teentjes. Ik weet van internet dat het op zichzelf volledig onschuldig is. Een afwijking die geen afwijking is, zeg maar. Maar dat heb ik eerder gehoord bij hem, toen met de 20wk echo dat vergrote atrium bij zn hart werd gezien. Dus ik wil wel even controleren bij de CB arts dat tweemaal een 'afwijking die geen echte afwijking is' niet optelt tot iets wat wél aandacht behoeft. Wat beide dingen zijn kleine afwijkende zaken die in het eerste trimester van de zwangerschap ontstaan. Is er toen iets niet helemaal lekker gegaan? Of zijn het gewoon twee gekkigheidjes, los van elkaar (meest waarschijnlijk natuurlijk & gelukkig).
     
  18. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    PS: ik heb bij mijn profiel een foto van zijn voetje gezet, kreeg het niet voor elkaar om dat hier in een bericht in te voegen (kan wel een bestand uploaden, maar dan zit je op die beheer bijlagen pagina en kun je alleen kiezen voor 'sluit venster' na het uploaden, en dan gaat ie gewoon terug naar een leeg bericht zonder bijlage? Hebben jullie dat ook?).
     
  19. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    Beertje, Wat goed dat de artsen positief over hem zijn! Omrollen vindt ik ook nog een beetje vroeg om je daar zorgen over te maken. Emma rolt ook nog niet om, alleen van haar zij terug naar haar rug.

    Vervelend Emily dat hij nog steeds niet doorslaapt in de nacht, lijkt me heel erg vermoeiend. Wel fijn dat hij na de voeding meteen weer in slaap valt. Goed zeg dat het huilen over is nu en hij minder huilt! Fijn dat alles ook goed is gegaan tijdens het wennen, geeft jou vast ook een rustiger gevoel!
    Vindt het echt knap van jullie hoor dat jullie je kleintje weg kunnen brengen, Emma is zelfs nog niet bij een oppas geweest.

    Elliepellie vervelend dat Liam even een terugval heeft, mischien maakt hij weer een sprongentje?
    Het benauwende gevoel wat je omschrijft herken ik wel, heb dat de eerste 1,5 maand heel erg gehad. Ging elke dag wel door mijn hoofd dat ik weg wilde, vrijheid wilde. Dat is nu eigenlijk helemaal over, nu Emma ook rustiger is geworden, ook omdat ik gewoon lekker met haar op stap ga. Probeer zoveel mogelijk je rust momentje te pakken als dat lukt, of vraag of iemand even op Liam kan passen zodat je even lekker zelf wat kan gaan doen.
    Leuke foto! Fijn dat hij het zwemmen leuk vondt!

    Sterre wat fijn die nachten zo! Denk dat hij ook op het kdv wel zal slapen in de middag, hij kijgt daar natuurlijk zoveel nieuwe indrukken waardoor hij zo moe wordt dat hij vanzelf waarschijnlijk in slaap valt.

    Hier was het vorige week een erg drukke week!
    Dinsdag bij de kinderarts geweest en daar is Emma helemaal nagekeken, gelukkig waren er geen bijzonderheden. Alle klachten van een maand geleden doorgesproken, omdat Emma nu al een maand tot rust is gekomen en niet meer zoveel huilt. Ze denken dat ze last heeft gehad van reflux omdat hij ong. 2 weken na het overgaan op verdikte voedingen verbeterde.
    Heb wel een doorverwijzing gekregen naar een fysiotherapeut voor babymassage, zodat mocht ze nog een keer zo een dag hebben ik tenminste iets kan proberen te doen om haar tot rust te laten komen.

    Woensdag weer wezen babyzwemmen en Donderdag naar het CB voor controle en haar prik.
    Ze was nu 59 cm en 4,6 kg. Alle testjes waren weer goed, alleen zouden haar armpjes/schoudertjes niet sterk genoeg zijn, ze hangt door als je haar onder haar oksels vastpakt. Ook wil ze nog steeds niet liggen op haar buik en tilt ze haar hoofd op die manier ook niet op. Hij raadde aan om dit ook te bespreken bij fysio.

    Vrijdag zijn we naar Fysiotherapie geweest en daar hebben ze allemaal testjes gedaan. Ze zagen inderdaad minder handigheid en kracht in haar armpjes, dit is ook de reden waarom ze nog niet helemaal omdraait. Ze probeert namelijk elke keer te draaien maar het lukt niet omdat ze haar armpje niet weg haalt. Haar nekje was ook nog niet sterk genoeg doordat ze deze niet op wil tillen op haar buik en haar voorkeurshouding was nu ook erg duidelijk, dus moet ze overdag slapen op haar zij, moeten we haar andersom verschonen en voeden. We hebben ook allemaal oefeningentjes gekregen waar we mee aan de slag kunnen. Volgende week moeten we weer terug.
    Voor de rest gaat het goed met Emma, ze is vrolijk, slaapt goed en kan zichzelf af en toe goed vermaken in de box met haar speeltjes. Ze probeert af en toe zelfs al haar speen in haar mond te krijgen, daar kan ze een hele tijd heel geconcentreerd mee bezig zijn, zo schattig!
     
  20. Nijntje27

    Nijntje27 Fanatiek lid

    27 aug 2008
    4.698
    0
    0
    Juf
    In de buurt van Oss
    Ik voel me echt lullig dat ik zo weinig reageer....
    Maar het is zo druk hier. Jurre slaapt nog steeds niet door. Zijn aan het stoeien met wel/geen kma (wel koemelkvrije voeding op t moment). Andere dunne voeding in combi met reflex, dus extra veel spugen en nu heeft jurre ook sinds gisteren de waterpokken....
    Verder met levi gestart met logopedie en esmee heeft een check kinderarts (inclusief hartfilmpje) gehad. Kortom, ik verveel me echt niet, want inmiddels aan het hardlopen en tennissen en ook feestjes hebben we genoeg. Jurre heeft trouwens niet gelogeerd hoor...
     

Deel Deze Pagina