Asherman

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Moffel, 30 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Vind je dat t abnormaal is? 10 weken niet menstrueren vind je dat je maar net als die arts zegt dan maar 3 maanden eerst moet wachten?
     
  2. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Nee, dat heb ik toch niet gezegd? Bij mij duurde het ook een week of 13 voor ik naar dr. E ging. Ik zou alle mogelijkheden aangrijpen om eerder door dr. E te laten kijken, dat bedoel ik.
     
  3. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja oh nee zo bedoelde ik t niet. Het was meer een Vraag. Je mening. Als in.... Maak ik mezelf onnodig gek als ik na 10 weken al ga....
    Of wellicht toch wachten tot 13 mei. Als ik dat doe, zit ik net als jij op 13 weken.
    Weet je wat ik vooral apart vind... Dat ze eerst zeggen nou meid met 8 weken moet er echt ietd gebeurd zijn, daarna schroeven ze het op maar drie maanden. Ondanks t feit dat je bms niets, maar dan ook niets doet. Ik ben ergens bang dat ik al te vroeg naar Emanuel ga. Anderzijds ik hoor morgen die hcg uitslag, zou ik dan echt wachten tot drie maanden wegens protocol?
    Ti's meer een vraag vinden jullie dat ik t overdrijf.... Na 10 wkn ipv xoals sommigen na maanden...
     
  4. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Ik was na 4 maanden volledig verkleefd, dit was supergoed te zien op de echo, alles wees er op. Dat hadden ze vast ook eerder kunnen zien. Ik denk dat je echt niet te vroeg gaat. En beter te vroeg dan te laat.
     
  5. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank je wel lieverd. Doet me goed.
    Ti's gewoon die gyn is zo stellig dat met hun zeer voorzichtige hysto het echt maar zo een kleine kans was tov curetteren. Maar fan denk k ja jij laat een net afgestudeerde aan me zitten plus dat t weefsel goed vast zat.
     
  6. pluisje29

    pluisje29 Lid

    19 mrt 2015
    51
    1
    8
    NULL
    NULL
    Nepthys ik zou ook gewoon eerder gaan! Mocht het allemaal (hopelijk) meevallen dan weet je dat tenminste. Ik heb wel geleerd met alles dat je vooral voor jezelf moet opkomen!
     
  7. grl1980

    grl1980 Actief lid

    3 aug 2014
    219
    2
    18
    NULL
    Ik zou mij niet zo druk maken over een paar weken wachten, al begrijp ik je frustratie. Maar waarom zou je niet de afspraak nemen van 21 april? Hij kan dan toch een hystero op de poli doen, en dan verder plannen wat nodig blijkt? Dat is al binnen 2 weken. Of begrijp ik je verhaal nu verkeerd?

    Wat Larissa ook schreef, ik ben ook pas zwanger geworden toen ik er rustigere over werd en mij ook weer op de rest van mijn leven ging focussen; een nieuwe baan, genieten van het leven dat ik met mijn partner alleen heb.

    Wat ga je eigenlijk in Gent doen als ik vragen mag, wat doen ze daar anders wat hier niet medisch is bewezen?



    Pluisje, fijn dat je gesprek goed ging, en je gyn je begrijpt, met je meedenkt :)
     
  8. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hee meid nee bij beide afspraken wordt er geen hysto gedaan en zop het alleen een praat afspraak worden.
    Een evt hysto komt pas daarna waarsch maand 1,5.
    De reden dat t een praat afspraak wordt is omdat m'n gyn geen doorverwijzing maakt. Pas na paar maanden vindt hij dit zinvol. Hij is zeker dat t niet kan van zijn operatie en dat het normaal is dat ik bovengemiddeld laat ben met menstrueren.
    Ik focus me ook op de nieuwe baan en ben niet meer bezig met zwanger worden. Ik wil niet t risico lopen dat als t verklevingen zijn t erger wordt.
     
  9. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gent is een afspraak omdat we al 3 miskramen gehad hebben met dit nu als resultaat van de laatste. Alle onderzoeken waren goed en we mankeerden niets. Tot nu dan.
    Dus in nl ben je dan klaar terwijl ze in België meer doen.
     
  10. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nou... Afspraak vervroegd naar 21 april (praten en bms meten bij Emanuel). vrijdag progesteron prikken want had een knal ovulatie test zaterdag en hopelijk blijft m'n temp hoog dan weet ik zeker dat een ei gesprongen is ...
    Dan is dat stukje njet aangetast vandaag op de derde dag na ei en moet minimaal 7 dagen hoog zijn toch voor progesteron.
    Inmiddels al 57 dagen niet ongi en benieuwd wat uit de test komt vrijdag en uit gesprek dinsdag...
     
  11. Voice

    Voice Lid

    30 nov 2012
    88
    0
    0
    NULL
    NULL
    Twee weken geleden heb ik een zwangerschaptest gedaan die positief was! Heel onverwacht. Op 12/5 zou ik weer naar de ok gaan om te kijken of er weer verklevingen zitten die voorkomen dat ik zwanger wordt. Dat gaat nu dus niet door.
    Op dit moment gebruik ik Utrogestan om te proberen de kans van een miskraam omlaag te krijgen. Geen idee of het echt werkt.
    Ik weet alleen dat ik tijdens het gebruik ervan gevoeliger borsten heb gekregen en ik daardoor de weinige symptomen al niet meer betrouwbaar vind.
    Doordat ik inmiddels al 5 miskramen heb gehad ben ik heel erg onzeker over deze zwangerschap, de gedachten gieren soms door mijn hoofd. Binnenkort hebben we de 1e echo, soms ben ik zelfs bang dat ik het me allemaal inbeeld, ondanks de positieve test. Ik weet niet wat het zal worden, mijn gevoel is niet erg goed, maar dat kan ook zelfbescherming zijn natuurlijk. Ik weet soms niet meer wat ik moet denken.
    Duimen jullie voor me? Heb ik wel nodig...
     
  12. Yinxy

    Yinxy Fanatiek lid

    22 dec 2012
    1.461
    2
    38
    Noord Brabant
    Voice, gefeliciteerd! Het gevoel wat je omschrijft klinkt zo bekend. M'n duimen draaien voor een super goede echo met min 1 kloppend hartje 😉

    Neptys, wat een arts! Als je verhaal lees weet ik gelijk weer waarom in oa naar belgie ben gegaan. Ik ben behandeld in Genk. Klopt wat je zegt, in NL zijn ze dan klaar en stoppen met kijken. En ze houden zich te strak vast aan protocollen (vind ik). Zo moest ik bv een 2de mk samen meteen vriend krijgen wilde ze pas verder kijken in nl. Maar ikzelf had er toen al 3 gehad. Ook hebben ze in BE m'n asherman vastgesteld en behandeld. Heel erg veel succes met je afspraak!

    Zelf heb ik afgelopen week weer voor t eerst gevloeid sinds de bevalling en was super weinig :( ik hoop dat stiekem niet dat t m'n menstruatie was. Zo weinig heb ik nog nooit gevloeid. En ook maar 3 dgn. Voor de ingrepen vloeide ik ook maar max 3 dgn.
     
  13. grl1980

    grl1980 Actief lid

    3 aug 2014
    219
    2
    18
    NULL
    Spannend Voice, ik ga heel hard voor je duimen!
     
  14. Larissa28

    Larissa28 Lid

    12 mei 2014
    61
    0
    0
    NULL
    NULL
    Van harte gefeliciteerd voice! Ik snap je gevoel ik was tijdens mijn eerste echo ook bloednerveus, had ook het gevoel dat het niet goed was. Je beschermt jezelf.

    Morgen heb ik mijn termijnecho en weer bloednerveus. Ik ga heel hard voor je duimen voice, dat je een mooi kloppend hartje mag horen.

    Liefs xx
     
  15. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Vandaag definitief asherman gehoord bij dr Emanuel. 27 mei de hysto en hopelijk kan hij dan alles weg knippen anders ook nog eens ok... En weer wachten.
    Hoe was jullie ervaring na curetage. Hij verwacht t minimale althans er hoprn. Hij zei dat een erger stadium asherman meestal is na bevallingen, maar ja zei hij, dan heb je wel een kindje.
    Ik krijg ook een spiraal dan 6 weken en dan weer controle. Al met al weer en Toch een domper. Ben mezelf alleen maar aam t afvragen wat heb ik fout gedaan. Waaraan heb ik dit verdiend.

    Kon t bij jullie ook meteen worden weg gehaald
    Of moest er een ok aan te pas komen?
     
  16. Yinxy

    Yinxy Fanatiek lid

    22 dec 2012
    1.461
    2
    38
    Noord Brabant
    Je hebt niets fout gedaan Nepthys! Dr. E kan je helpen en dan komt het helemaal goed. Daar ga ik van uit en ik blijf voor jullie allemaal duimen. Ik ben blij dat je volgende maand al terecht kan voor de hysteroscopie. En ondanks dat t zo erg is, er is hoop. Bij mij was t ook kantje boord (vertelde ze me achteraf). En na die diepe dalen van herstel en twijfelen aan jezelf, is het hier ook (gelukkig) goed gekomen.
    Ik werd dan in Belgie geholpen en daar hebben ze me op de dag poli behandeld bij de fertiliteits arts. Dit was een aparte OK bij de fert artsen.
    Een hele dikke digi knuffel!
     
  17. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Maar in hoeveel gevallen is een diagnostische hysto genoeg en in hoeveel gevallen moet je alsnog naar de ok?
    Ik ga helemaal kapot niet geslapen vannacht , hoofdpijn pfff
    Ik heb tpt nu toe alleen succes verhalen gelezen en toch blijf je denken misschien heb ik met zoveel pech dan mog meer pech sttaks
     
  18. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    En weet je wat ik nog het meest schandalig vind... dat mijn gyn zei NEE HOOR KAN NIET, ZAL ECHT NIET ZO ZIJN. GEEN ASHERMAN. Vuile *(@#$* HOND!
    Dankzij al deze berichten op het forum en internet lees je jezelf een stuk wijzer dan die vuile.. sorry...
    en maar blijven volhouden.. vind dat ik nog snel daar terecht kon na 9 weken niet menstrueren.
    Die man zei direct... dit en dat en dat opgeteld, denk ik dat je Asherman hebt.

    Het enige is (ik kon niet meer helder denken) dat hij zei we kunnen je op de OK zetten, maar dat duurt langer. Ikkan het ook eerst diagnostisch doen, wellicht kunnen we dan al wegknippen. Ik bleef maar positief en hopen op de diagnostische, maar nu twijfel ik. Had ik niet meteen de OK moeten opteren? Hij is nu met vakantie, Dr. Emanuel, maar hij belt mij 11 mei. Tot die tijd wordt er toch niets gepland.
     
  19. nephtys

    nephtys Bekend lid

    24 nov 2014
    959
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben 35 trouwens... ook oud dus.. :(
     
  20. Yinxy

    Yinxy Fanatiek lid

    22 dec 2012
    1.461
    2
    38
    Noord Brabant
    Op je eerste vraag kan ik je geen antwoord geven. En mbt pech hebben, na alle pech komt het geluk echt wel weer. Ik zelf ben nu bv 31, en vanaf een week voor mn 20ste loop ik al te sukkelen met mn bm. Ik heb echt al heel veel ingrepen gehad en moeten hebben wilde ik ooit een kans hebben om mama te worden. En ja, net zoals jij slapeloze nachten gehad. De vraag gesteld "wanneer is t onze beurt?""wanneer doet m'n lichaam nu eens wat ie hoort te doen?""Waarom kan ik niet zwanger blijven?" (Heb 4 mk gehad) en vooral de vraag was of het t allemaal op t einde van de rit zal lonen, of je op t einde een kindje zal hebben die je mama zal noemen. Die vragen die je hebt zijn normaal. En dat je t soms ff niet ziet zitten, logisch! Je moest eens weten hoeveel dagen ik alleen maar heb kunnen huilen, toen we weer slecht nieuws kregen? Of gewoon, als die stomme rode duivels weer kwamen. Je wens is zo groot! Je wilt zo graag, maar het stomme lichaam wil niet helemaal mee werken (nog). Neem t stapje voor stapje, beetje bij beetje. Het is ook allemaal ontzettend moeilijk en pijnlijk. Ik hoop heel erg voor je (en de andere dames) dat de behandelingen goed gaan en de uitslagen zeer positief zullen zijn. Zodat jullie snel een positieve test in handen zullen hebben en een hele mooie echo zullen hebben. Ik gun t jullie allemaal van harte. 😘
     

Deel Deze Pagina