mommy's to be 15 t/m 31 januari 2015

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Boef12, 14 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh jee, Nijntje... heeft ie nu al de waterpokken. Wat zielig :(( Heeft hij er veel last van? En kan het kwaad als ze nog zo klein zijn? En wat vervelend dat je nog niet weet of hij wel of geen kma heeft. En dan zo druk met je oudste twee. Eigenlijk is dit op zich al een fulltime baan, he?
    Ellie, wat een schattige foto in het zwembad! En wat is hij al groot!

    Emily, al bij het CB geweest? Ik kan me voorstellen dat je zeker wilt weten dat het onschuldig is... hoop dat ie ook snel gaat doorslapen.

    Moontje, fijn dat Emma nu meer rust heeft en dat er verder niks is gevonden door de kinderarts. Wel vervelend dat ze nog niet zo veel kracht heeft, hopelijk gaat dat met fysio snel beter! Emma en Femke gaan gelijk op qua lengte en gewicht. Femke was gisteren met 12,5 wk 4450 gram en 57 cm. Emma is iets ouder, dus ze zijn even groot (nou ja... even klein ;)).
    Ik durf het soms bijna niet te zeggen: maar ze is zo ontzettend makkelijk. De onrust van de eerste twee maanden is ook weg nu. Ze ligt tijden in de box en in bed. Ze pakt speeltjes, draait op haar zij en heeft juist bijzonder veel kracht voor zo'n ukkie zeiden ze op het CB. En dan slaapt ze ook nog eens de meeste nachten door.

    Toch is het druk genoeg. Mijn zoontje was een paar dagen ziek en heel vervelend. We zijn allemaal op een rij jarig deze weken en we zijn druk in en om huis omdat we op termijn wel willen verhuizen naar een groter huis. Ik vind het heerlijk dat ik nog zo lang verlof heb.

    Ik ga maar weer lekker de tuin in zo. Vandaag is een creche/BSO-dag, dus een dagje alleen met Femke. Heerlijk vind ik dat :)) Geniet van het mooie weer, dames!
     
  2. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    @nijntje, aww wat sneu de waterpokken! Balen dat hij ze nu al heeft, meestal geen goede immuniteit na vroege besmetting. :(
    Was de controle van je dochter goed?

    @nina, lekker inderdaad nog een tijd verlof. Ik heb nog maar 1 weekje :(. Zou best langer willen, zeker nu het echt lente wordt! Fijn dat Femke het zo goed doet. Die crechedagen vind ik ook altijd heerlijk, alleen zoontje om me mee bezig te houden :)

    Bij het CB geweest, alles was prima! Teentjes zijn inderdaad syndactilie, maar dat is 100% onschuldig, ook icm die eerdere gekkigheid bij het hartje levert dat geen alarmbellen op. Hartje klonk ook prima bij de controle door de CBarts trouwens. Mannetje is alweer 60.5cm en 6415gr! Mijn dochter was bij dezelfde lengte ruim een kilo lichter :D. Hij was ook een lijntje omhoog geschoten met zn gewicht :D. Vreetzakje!

    Vraagje, vooral voor de mama's met meerdere kinderen, hebben jullie een poetshulp? Ik doe tot nu toe alles zelf, maar met twee kinders en straks weer 32u werken plús heel veel reistijd weet ik even niet hoe ook het huis enigszins fris te houden zonder alleen nog maar bezig te zijn met verplichtingen. Ik wil ook speeltijd hebben met de kinderen. Hoe doen jullie dat?
     
  3. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb 1 keer in de 2 wk een poetshulp voor vier uur. Ze strijkt dan ook de overhemden.
    Liefst heb ik haar elke week, maar dat is wel prijzig... Misschien straks als ik weer werk dat ik vraag of ze vaker kan komen.

    Verder zit ik op woensdagavond achter de laptop boodschappen te doen. Met een eetschema voor de week erna. Vrijdag of zaterdag laat ik het bezorgen of haalt mijn man het op bij het pick up point.

    Ik doe alle was op mijn vrije dag als ik werk (zo'n 6 achter elkaar 😊) en die vouw ik het weekend dan op. In het weekend kook ik vooruit voor de dagen dat we beide werken.

    Voor door de weeks heeft de bezem de stofzuiger vervangen (staat altijd in de keuke).
    De ramen worden gedaan door de glazenwasser...

    Het lijkt (en is misschien ook wel) decadent, maar voor ons dè manier om het vol te houden. Zeker met drie kids en twee banen straks.
     
  4. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Nou ik kan het me anders goed voorstellen hoor Nina! Tot voor kort deden we het zo:
    -was in het weekend en op woensdag (ben ik vrij)
    - woensdag als dochter sliep deed ik de badkamer en wc
    - vrijdag is mn man vrij en deed hij samen met dochter de weekboodschappen (ik maak do.avond de lijst en eetplanning).
    - op woensdag haalde ik met dochter vaak wat versproducten erbij.
    -stofzuigen hele huis doet mn man op vrijdag/weekend, en in de keuken staat een snoerloze handstofzuiger die we er dagelijks (meermalen) bijpakken om bij te zuigen na de maaltijden.
    In het weekend deden we dan ook de niet-wekelijkse klussen, de tuin, de ramen, etc.
    Maar dat was toen al flink aanpoten, en nu met nog een baby erbij...pff zie het nog niet helemaal voor me!
     
  5. Nijntje27

    Nijntje27 Fanatiek lid

    27 aug 2008
    4.698
    0
    0
    Juf
    In de buurt van Oss
    Hier geen poetshulp maar mijn moeder doet de badkamer en de strijk. Verder doe ik veel op mijn eigenlijke werkdagen . Hoe dat dus vanaf 25 juni moet weet ik dus nog ff niet... De was, poetsen en stofzuigen lukt me wel snel snel tussendoor.

    Controles van esmee waren goed. Ze heeft een heel onschuldig hartruisje. Hb was wat laag, maar nog net binnen de marge.

    Waterpokken... Jurre was vanncht heel onrustig, heeft ook echt jeuk... wel sneu. En idd nu kan ie het nog eens krijgen .... *ff snel een fotootje gemaakt*.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  6. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Och germ! Zielig die waterpokken! Als kindjes het onder 1 jaar krijgen kunnen ze het helaas op een latere leeftijd nogmaals krijgen....

    Morgen Liam zijn eerste wen middag! Vind het super spannend. Maandag was ik op het weeg uurtje geweest. Liam weegt nu 5900gr 👍 groeit als kool dus. Het is een klein clowntje soms, lekker vrolijk en veel kletsen. Ben super trots op m'n knappe bink.

    Met mij gaat het helaas niet echt goed.... Heb het gevoel dat mijn stoornis mij weer compleet in z'n macht heeft... En ik denk zelf dat ik toch stiekem een depressie heb. Schaam me er diep voor... En niemand die me echt begrijpt. Iedereen roept dat ik me erover heen moet zetten, tja, als dat nou eens kon.... Ik was altijd zo sterk en nu voel ik me ellendig. Psycholoog en ha zijn op de hoogte... HA begon zelfs over medicatie en daar word ik nog verdrietiger van. Volgens de psycholoog is zo'n dip normaal.... Laten we maar hopen dat ik me weer snel beter voel want goh, wat kan een mens zich k*t en eenzaam voelen zeg!!!

    Vrijdag gaan ML en ik naar Rotterdam. Hotelletje en savonds naar Russell Peters in de ahoy. Daar kijk in naar uit. Misschien als de batterij weer opgeladen is dat ik me ook weer beter voel ☺
     
  7. Nijntje27

    Nijntje27 Fanatiek lid

    27 aug 2008
    4.698
    0
    0
    Juf
    In de buurt van Oss
    Elliepellie, toch... een depressie is niet nix... en dat je jezelf ellendig voelt... k.. zeg... Gelukkig is Liam wel een vrolijkerd, maar dat neemt dat gevoel niet weg...
    Vandaag Liam wennen, ging het afscheid nemen goed?
    Heb wel met je toen. Dikke knuffel!

    Hier zit ik er doorheen. Jurre is zo verdrietig na z'n flessen, zo ontroostbaar. Ik heb zo veel ritme, kom nergens en dat lijkt gen effect te hebben op zijn gedrag. Meneertje slaapt alleen in de maxi cosi...
    Daarnaast Esmee. De juf denkt nu toch misschien aan hoogbegaafdheid. Nou dat is iets dat ik toch echt niet hoop... Nu dus in het traject vragenlijsten, gesprekken enz...
    Ik heb wel mn uitjes, maar de rest van de dag ben ik aan het racen, en voel ik me opgesloten in het huis om zo veel mogelijk rust, regelmaat aan te brengen, maar zonder effect dus...
     
  8. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Ooh wat ontzettend sneu voor Jurre :(

    En Elliepellie, je hoeft je echt niet schuldig te voelen. Je kan er nou eenmaal niks aan doen.. En iedereen heeft makkelijk praten door te zeggen dat jij je er overheen moet zetten..

    Ik kom straks even verder schrijven. Ik hoor m'n kleine mannetje huilen. Veel wakker de laatste tijd dus weinig tijd om bij te schrijven. Lees wel vaak mee.
     
  9. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi ladyssss heeeel lang niet geschreven steeds als ik alles bijles hou ik geen tijd om te schrijven over.
    Lees wel dat het redelijk goed gaat met jullie allemaal! Ow wat maken we veel mee nu he?! Is mijn eerste maar vind het best pittig hoor. Je bent gewoon chronisch moe lffff.

    @elliepellie laat je niet gek maken en geef jezelf de ruimte! Mensen kunnen altijd vanalles roepen maar weten toch niet hoe het is.

    @nijntje ik hoor dat de jeuk minder is voor jurre zo een klein ventje !

    @hier gaat steeds beter de osteopaat heeft geholpen of ze is over haar huilfase heen. Helaas nog overprikkeld dus we lopen steeds op onze tenen als ze slaapt!
    Komen jullie aan dutjes tussendoor gedurende de dag? ik helemaal niet, mensen die al kinderen hadden voordat ik Mijn kleine kreeg zeiden steeds ja pak je rust overdag ga ik even dutje doen!! Uhhhh wanneer?? Pfff vermoeiend hoor. Ze slaapt sinds kort soort van Dior in ieder geval van 21.00-5.00 wat dus doorslapen is! Maar overdag na haar ochtend slaap van 5.30 tot 9.30 de hele dag hazen slaapjes van 30min!!wie heeft dit nog meer?? Vandaag beginnen met borstvoeding thee weleda hoop dat het werkt!
     
  10. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Ow heeeeeel erg herkenbaar! Liam slaapt van 20:00 tot 8:00 en de rest van de dag hazeslaapjes van 40 a 45 min. We hebben ook alles geprobeerd. Eerder naar bed, later naar bed, ingebakerd, alles donker, radio aan etc. het maakt niets uit. Uitgeslapen is hij dan ook niet waardoor hij alweer snel chagrijnig is. Laten liggen werkt niet, hij brult zich helemaal overstuur. Schijnbaar groeien ze daar vaak overheen... De een wat eerder dan de ander maar dat maakt het op dit moment niet makkelijker nee....

    Vandaag bloed prikken, kijken of mijn klachten daarvan komen. Ik heb er alleen s'ochtends last van.... Zo raar...

    Wennen ging redelijk... Hij slaapt daar net zo beroerd dus huilde toen ik hem kwam halen. Hij kon gelukkig nog wel lachen toen hij mij zag ☺

    Ik reageer later ever uitgebreider... Koffer inpakken nu etc 😀
     
  11. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    Even een kort berichtje van ons, ga vanavond bijlezen, eerst even mijn hoofd leegmaken.
    Ik ben net weer met Emma bij fysio geweest en daar zagen ze gelukkig al een hele verbetering van de kracht in haar nekje. De oefeningen met een kussentje werken dus heel goed. Helaas is het doorhangen bij haar schoudertjes een heel stuk erger geworden, ik maakte me er al druk over en nu ook de fysiotherapeut zegt dat het toch wel zorgwekkend is zit het me helemaal niet lekker :(

    Moet deze week veel blijven oefenen op haar buik en dan kijken of ze haar beide armpjes gaat gebruiken. Is de spierspanning volgende week nog niet verbeterd dan moeten we terug naar de kinderarts voor verder onderzoek.
     
  12. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    @nijntje, awww arme Jurre! Beginnen de pokken al wat in drogen nu? Wat vervelend ook dat hij zo onrustig is na een voeding en ook nog zorgen om je dochter. Niet zo gek dat je er dan doorheen zit! Als het iets helpt, een ritme heb ik hier ook nog steeds niet te pakken! Hij drinkt nog steeds vaak, slaapt kort, ach ik doe maar wat voor mijn gevoel. Had bij mijn dochter veel beter een ritme te pakken.

    @ellie, wat vervelend dat je je zo naar voelt! Ik hoop dat het snel beter met je gaat. En voel je niet schuldig, jij kiest hier toch niet voor! Kun je niks aan doen!

    @momma, slapen overdag heb ik alleen de eerste twee weken gedaan. Ik heb er ook niet zo'n behoefte aan nu ik in principe kan slapen van ongeveer 22.30 tot ongeveer 6.30, met alleen een keer voeden rond 3.00u tussendoor. Krijg dan wel genoeg slaap. En ben niet zo gek op overdag slapen!

    @moontje, vervelend die zorgen om Emma. Hopelijk is het niks. Het ene kindje is ook anders dan het andere kindje he. Mijn dochter zakt heel erg door haar enkels, staat bijna met haar enkel op de grond. Is hypermobiel, in ieder geval daar. Kwaad kan het niet, maar ze kon daardoor pas met 22 maanden lopen, en heeft nu ongeveer de loopvaardigheid van een kindje van bijna 2/ net 2, terwijl ze in de zomer 3 wordt. Ze heeft nu een maand steunzolen in haar schoenen, en nu staat ze veel beter (zolang ze haar schoenen aan heeft). Dat is natuurlijk iets anders dan de spierspanning van Emma, maar dit om aan te geven dat kindjes nu eenmaal verschillen, en dat dit soort dingen daarbij kunnen horen. Ik hoop voor je dat hij bij Emma ook zoiets onschuldigs en niet ergs is!

    @poetshulp, heb vandaag bij de oude buurvrouw verderop in de straat gevraagd naar haar hulp maar die bleek al 75 jaar en alleen samen met de bewoner te poetsen. En buurvrouw wist zo ook geen andere buren (die ik ken) met een hulp :(. (En als iemand het weet is zij het, zij kent de hele buurt!). Dus hoe aan een hulp te komen? Briefje supermarkt? Internet? Maar hoe weet je dan of iemand betrouwbaar is?
     
  13. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Hier snachts super, overdag ook alleen hazeslaapjes hoor!
    Wel fijn dat ze over die huilende heen is Momma. Ik slaap overdag niet, alleen in de kraamweek gedaan. Af en toe wel moe nu, maar kom er toch niet aan toe.

    Wat vervelend Moontje dat haar spierspanning bij haat schoudertjes niet goed is. Wat kun je je zorgen maken om zo'n kleintje he? Hopelijk verbetert het snel!

    Wat betreft poetshulp, hebben wij niet. Maar mijn moeder had toen een briefje opgehangen in de supermarkt. Al kwamen daar wel aparte mensen op af. Maar gewoon een soort sollicitatiegesprekken houden dan? Op mp krijg je vast veel reacties!
     
  14. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Poetshulp: hebben wij niet maar ik zou het best willen als het financieel haalbaar zou zijn. Ik zou me er ook echt niet voor schamen. Ik ben gewoon geen poetswonder, vind het ook niet leuk. Ik ken trouwens meerdere mensen zonder kinderen (wel fulltime banen) die een schoonmaakster hebben, dus mag het met één kindje ook wel ;)

    Dames die het moeilijk hebben; kop op meiden! Schaam je er niet voor en trek je vooral niets aan van mensen die het onzin vinden of niet snappen. Want het is geen onzin hoe je je voelt. Deze periode is ontzettend heftig, en je hebt ook nog hormonen in je lichaam aan het razen. Is er (behalve wij) niet een lotgenotengroep of zo waar je erover kan praten? Want ik heb aan dit forum heel veel, het maakt het voor mij zo veel makkelijker omdat ik weet dat ik niet de enige ben die met bepaalde problemen en gevoelens zit..
     
  15. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Fijn dat de teentjes niet ernstig waren!

    Goed dat Emma naar de fysio gaat Moontje. Maar ik blijf het zo vreemd vinden dat ze al zo met dat omrollen bezig zijn. mijn kleine mannetje lukt het soms toevallig om van buik naar rug te rollen, maar echt bewust gaat dat nog niet. Van rug maar buik toe doet hij echt niet. Ik probeer hem wel eens te helpen om het wel te doen, maar dan zit inderdaad z'n armpje in de weg. Ik ken aardig wat kleintjes, maar volgems mij kan je toch van kinderen van krap drie maanden oud helemaal nog niet verwachten dat ze dat nu al doen? Is het dan zo dat haar armpjes sowieso te slap zijn om op haar buik te liggen en het hoofd omhoog te houden?

    Ritme; hier totaal niet aanwezig overdag. Ik maak me er maar niet meer druk om. Zolang de nachten aardig gaan ben ik tevreden. Kleine uk is deze week wezen wennen. Ik was wel even emotioneel toen ik weg liep en hem door het raam zag "zwaaien" met de juf. Maar daarna vloog de tijd eigenlijk voorbij (ook wel lekker om m'n handen even vrij te hebben!! Hij wilde inderdaad niet in bed slapen, waar ik al bang voor was. Maar inderdaad, jullie zeiden het al; hij heeft heerlijk geslapen in z'n eigen kinderwagen. Misschien moet ik me er ook maar geen zorgen meer om maken. Als de leidsters zich er niet druk om maken dan zal het ook wel goed komen. Verder heeft hij goed gedronken uit de fles en lachte hij veel naar de juf toen ik hem kwam halen, dus ik heb er een goed gevoel bij. Nog een week, dan moet ik weer werken! :(
     
  16. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Nou zeker! Met 1 kindje ook al echt wel. Dat lukte mij allemaal net toen, maar was wel echt flink aanpakken zodra ze in bed lag op woensdag. Eigenlijk veel prettiger als je dan even twee uurtjes voor jezelf hebt of wat niet-wekelijkse klusjes kan doen.
     
  17. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Ja ik ben ook een beetje bang voor rare mensen :). MP heb ik nog niet aan gedacht, is wellicht wel een optie! Kun je al je wensen meteen in een bericht zetten en kijken of er iemand is die dat aanspreekt.
     
  18. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Mannetje hier heeft vannacht voor het eerst doorgeslapen! Wel om 0.30 van mijn man nog een flesje afgekolfde melk gehad, maar toen kwam ie pas weer om 7.00! En dat terwijl hij enkele nachten geleden nog een keer een nacht had dat ie vrolijk elke 2.5 a 3 uur kwam :). Ik had dit dus ook eeeeecht niet zien aankomen! Het zal vast niet vanaf nu elke nacht zo zijn, maar het geeft goede hoop dat het ooit wel structureler zo zal gaan! Wel zo fijn, met het einde van verlof nu wel heeeeeeeel dichtbij... (Eigenlijk zit mijn verlof er vandaag op, alleen nog met koningsdag erbij lang weekend, en dan...).
    En 's ochtends pakte hij voor het eerst een speeltje en ging ermee spelen! Echt een ontwikkelingssprongetje :). Nu overdag wel weer alleen hazeslaapjes en elke 2.5u drinken, maar dat vind ik niet zo erg. Hij wil vast de nacht een beetje compenseren ;).
     
  19. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Tja... Dat was t dan mijn koningsdag weekend denk ik....

    Ik zou vanavond bij mijn ouders slapen en ML zou morgen na komen met Liam. Ik was letterlijk een half uur in Alkmaar toen ik werd gebeld dat Liam 4x flink had overgegeven en hangerig is ... Nu rij ik weer naar Venlo. ML zit nu bij de HAP met Liam. Hij spuugt echt nooit!

    Hoop dat het niet ernstig is.... Zit al sinds 11:00 in de auto vandaag. Eerst Rotterdam --> Venlo, toen Venlo --> Alkmaar en nu Alkmaar --> Venlo....
     
  20. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Tot zover nog niets verontrustend met Liam. Gelukkig! Wel goed in de gaten houden en als hij vannacht blijft spugen en morgen geen natte luier heeft weer naar de HAP en dan misschien opname :S

    Hopelijk komt het niet zover en daar ga ik maar van uit.

    Wel ligt hij weer even in zijn wiegje bij ons op de kamer zodat hij goed in de gaten gehouden kan worden.

    Pfffff ben gesloopt.... Van 11:00 tot 21:00 in de auto gezeten, en emotioneel was het ook even heftig. Ben ik een keer alleen op stap komt dit weer. Hopelijk kan ik zo nog een beetje slapen.

    Wie weet kan ik morgen avond alsnog even gezellig een borreltje doen :D
     

Deel Deze Pagina