Overgevoelig wat kinderen betreft

Discussie in 'De lounge' gestart door Lentekriebel, 10 mei 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lentekriebel

    Lentekriebel Fanatiek lid

    11 sep 2011
    1.384
    0
    0
    Sinds ik moeder ben (nu 1,5 jr.), valt het me op dat ik overgevoelig ben wat betreft kinderen.

    Alle berichten die ik in de media lees over kindjes die betrokken zijn bij een ongeval oid, dan breekt m'n hart. En dan zo erg dat ik gewoon het liefst even wil huilen.
    Vorig jaar met de MH17 ramp was het helemaal raak. Ik sliep echt slecht gewoon omdat ik niet kon omgaan met het gevoel dat er kindjes bij waren betrokken die zich heel bang hebben gevoeld, misschien wel pijn hebben gehad voor ze overleden etc.

    Zo ook net weer een bericht in het nieuws over kindjes die zwaargewond zijn geraakt bij een ongeval op de snelweg, of een bericht op FB over een peuter in China die wordt mishandeld.

    Ben ik de enige die zich dit zo kan aantrekken?
     
  2. Saarr

    Saarr Actief lid

    29 jan 2011
    459
    0
    16
    Ja ik heb er ook veel last van, zat ook net met tranen in mijn ogen toen ik hoorde dat deze twee kinderen zwaar gewond in het ziekenhuis liggen, wat een hel voor deze ouders
     
  3. Missladybug

    Missladybug Niet meer actief

    Mijn moeder "waarschuwt" me hier voor nu ik zelf zwanger word.
    Zij is veel emotioneler sinds ik geboren ben, en het schijnt nooit meer over te gaan.
     
  4. Astrid1974

    Astrid1974 Bekend lid

    26 feb 2010
    555
    187
    43
    Ik heb het ook hoor! Kan ook geen programma's kijken zoals kindziekenhuis of zoiets. Kan er helemaal van streek van worden...
     
  5. Amaranth

    Amaranth Niet meer actief

    Nee, ik denk dat de meeste moeders hier wel last van hebben. Ik probeer tegenwoordig dit soort nare berichten te mijden voor zover dat natuurlijk kan, want ik kan me er soms dagenlang ontzettend naar van voelen:(
     
  6. Sallie

    Sallie VIP lid

    27 sep 2008
    8.257
    292
    83
    Voor de klas
    Noord-Holland
    Erg he! Ik was altijd de nuchterheid zelve, maar sinds ik moeder ben.. kijk inderdaad ook geen kinderziekenhuis programma s, vreselijk... Ik denk dat iedere moeder toch snel dingen op zichzelf ( of haar kind dus ) betrekt.
     
  7. Sylvia29

    Sylvia29 Fanatiek lid

    2 jan 2010
    1.996
    0
    0
    Eigenlijk had ik het al voor ik moeder werd, helaas heb ik een ernstig groot voorstellingsvermogen, en maakte mezelf helemaal gek met de pijn, angst en radeloosheid die kindjes in nood of mishandeling of wat dan ook, moeten voelen.

    Om die reden heb ik het ook een eind van mij af moeten zetten, probeer er niet te lang bij stil te staan, want het ging zo ver dat ik zelf half in paniek in bed lag.

    Nu heb ik het soms nog steeds (zoals die schuur met die kinderen erin in brand gestoken door de moeder die wraak wilde op haar ex, kon de angst bij wijze van voelen en kan dan niet meer slapen)
    Als het om mijn eigen kinderen gaat heb ik het zelfs zonder dat er iets aan de hand is...het idee enkel maar aan een situatie waarin ze pijn hebben of angst (en dan bedoel ik niet oei een spin angst) bezorgt mij nachtmerries.

    Helaas zit ik dus geregeld recht op in bed.
     
  8. Lentekriebel

    Lentekriebel Fanatiek lid

    11 sep 2011
    1.384
    0
    0
    Ik ben dus niet de enige, dat stelt enigszins gerust. En het liefst block ik ook alle berichten die hierover geschreven of verteld worden, maar dat kan helaas niet. Als de kop van een artikel al iets aangeeft over kinderen, dan open ik het iig niet.

    Bij jou is het wel heel extreem Sylvia, lijkt me heel lastig. Maar ik herken ook wel heel veel dingen van wat je vertelt. Zoals ni slaapt m'n zoontje bij mijn ouders en ik krijg dan zo'n onbestemd gevoel dat er iets kan gebeuren (nergens op gebaseerd)..
     
  9. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    och hou op schei uit ... sinds ik moeder ben, is het een drama. Ik huil om de minste of geringste dingen tegenwoordig. Om kindjes, om films, of dingen op TV. Emotioneel incontinent noem ik dat.;)
     
  10. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.397
    5.494
    113
    Vrouw

    Ik moet al tranen wegslikken bij de filmpjes van het Wereld Natuurfonds...
    Dus ja, bovenstaande berichten, ik kan er,sinds ik moeder ben, zó slecht tegen!
     
  11. Sylvia29

    Sylvia29 Fanatiek lid

    2 jan 2010
    1.996
    0
    0
    Lentekriebel, helaas heeft mijn dochter het ook. Die kan ook in de nacht wakker worden en als je dan vraagt wat er is begint ze over dat oma en opa eerder dood gaan dan haar omdat ze ouder is.
    Wij zijn beide in het gelukkig bezet van het "we kunnen onszelf helemaal gek maken" gen....erg irritant...veel bomen op de weg, niet terwijl we bezig zijn maar op de rust momenten.

    Dierentuinen vind ik dood eng, nachtmerries gehad dat de kleine in een hok terecht kwam, of dat er iets ontsnapte.
    Het slaat nergens op zou je zeggen maar kan mezelf helemaal gek maken.
    Nu een jaar abbo genomen op de dierentuin, en we gaan er gewoon naar toe. Zo hoop ik toch wat meer ontspanning erin te vinden.
     
  12. Sandana

    Sandana VIP lid

    9 jan 2012
    5.682
    5
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    Herkenbaar, ook al slaap ik wel goed. De rillingen kunnen me over de rug gaan en meteen denk ik aan mijn eigen kleintjes.

    Het is waar wat ze zeggen: als je denkt dat je je in je zwangerschap al zorgen maakt... het begint pas echt er ze geboren zijn.
     
  13. Je kan je nu zo goed erin verplaatsen.

    Ik ben nu ook van slag van een noodlottig ongeluk hier in de buurt.
    Kindje overreden door vader en overleden..
    Je ergste nachtmerrie, verschrikkelijk :'(
     
  14. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Hier ook :( Sinds ik kinderen heb, noem ik mezelf een 'natte spons'. Raak het lichtjes aan, en het water drupt eruit ;)
     
  15. Imensa

    Imensa Fanatiek lid

    23 okt 2014
    2.463
    18
    38
    Ik denk nu wel jeetje het zal je maar overkomen brrr. Maar moet eerlijk zeggen dat ik er geen dagen last van heb en of moet huilen.
     
  16. LindaS80

    LindaS80 Fanatiek lid

    10 aug 2010
    1.117
    590
    113
    Nee, het leed van vreemde kinderen/mensen doet mij niks. Het is erg maar ik vind het leven van een kind per definitie niet meer waard dan dat van een volwassene.
     
  17. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Het is niet zo erg dat ik slecht slaap of niet kan functioneren of iets dergelijks, maar ik merk wel dat het binnen komt, zeg maar. Berichten waarin kinderen/baby's overlijden lees ik gewoon daarom niet meer. Ik vind het niet nodig om mezelf zoveel pijn te doen. Als ik een dergelijk onderwerp tegen kom, klik ik het weg. Ik ga verder nog zonder de inhoud te lezen. Heel erg rot voor sommigen, maar ik kan het niet opbrengen; dat doet teveel pijn.

    Terwijl ik aan de andere kant trouwens wel een fervent liveleak-fan ben. Ik kan het wel hebben. Ik wil het gewoon niet.
     
  18. horselover

    horselover Fanatiek lid

    24 aug 2008
    2.518
    1
    0
    Heel erg herkenbaar!!
     
  19. Boekenwormpje

    Boekenwormpje Bekend lid

    1 feb 2014
    903
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja ik heb dit heel erg. Ieder huiltje van kinderen buiten vind ik erg. Ook al huilen mijn eigen kids ook vaak om niks. En het nieuws kan ik soms echt dagen van slag van zijn als er idd kinderen bij betrokken zijn. Laatst was er weer iets op de radio, zodra ik hoorde dat het over een pedofielen netwerk ging, heb ik de radio uit gezet. Ik kan er gewoon slecht tegen, dingen blijven lang bij me. Dus ik probeer het nu echt te vermijden. Als mensen zeggen van heb je dit of dat gehoord, zeg ik, vertel het mij maar niet.

    Er was laatst ook een zaak in het nieuws. Ik ga er maar even niet op in. Maar ik ben gewoon even naar mijn slaapkamer gegaan en heb keihard zitten huilen. Het hele Robbert M gebeuren is ook iets waar ik nog steeds af en toe aan denk en dat last van heb. In de tijd dat dat speelde heb ik daar ook echt heel veel last van gehad.
     
  20. Boekenwormpje

    Boekenwormpje Bekend lid

    1 feb 2014
    903
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat zorgen maken zou ik mezelf ook helemaal tuureluurs mee kunnen maken. Dat ze kwijt raken, ergens vanaf vallen, meegenomen worden etc etc. Maar dan trap ik echt bewust op de rem. Dat heb ik mezelf aangeleerd in de kraamweek van mijn tweede. Want toen was ik met de hormonen en moeheid er ook nog bij, mezelf echt gek aan het denken. Sinddien heb ik mezelf wel aangeleerd, van ho ho, nu even stoppen en aan wat anders denken.
     

Deel Deze Pagina