mommy's to be 15 t/m 31 januari 2015

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Boef12, 14 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    O wauw Emily, wat een pittige nacht! Respect voor jou en je man, zeker nu met je werk er weer bij... Wat je eerder schreef over kolven herken ik trouwens heel erg; het voelt als een moment voor mezelf en ik vind het helemaal niet erg om te doen. Gaat hier gelukkig ook erg goed.

    Je weet inderdaad niet waar je goed aan doet met hapjes enzo. Daarom denk ik maar af en toe een klein beetje proberen. Laten likken aan fruit is ook een goede inderdaad, misschien ga ik dat ook doen.

    Ik ga ook de link voor FB checken!
     
  2. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi meiden!!
    Ben ik ook weer Hihi

    @ emilie ! Maak je geen zorgen het gaat weer over ik heb het namelijk nu ook eerst sliep ze door en nu komt ze rond 2.00 en half 5 weer maar als ik het oei ik groei boekje moet geloven gaan ze rond 12-16 weken slechter slapen en meer eten maar dit blijven ze niet lang doen! Nu is het zo dat ik nog niet hoef te werken en het ook niet erg vind. Ik zou zelf nog nooit die rijstebloem in gooien. Ze zeggen als het je lukt liever onder 6 mnd geen bijvoeding en dat ga ik ook doen. Maar je moet dit natuurlijk voor je zelf bepalen.

    @ Ellie ja de pil is echt troep!! Blijkt voor je libido en gemoedstoestand een killer te zijn ga ik ook nooit meer slikken beter een spiraal en die wil ik ook nog laten plaatsen.

    En ow ja nog feedback over de lactatiedeskundige die is bij mij thuis geweest 2 uurtjes wat heb ik veel geleerd over kolven en het voeden zelf !! Tja had ik haar maar paar weken eerder laten komen was ik er dan veel rustiger onder. Als je verzekering dit betaald dames zou ik het alsnog laten doen als ik jullie was!! Echt top gewoon en van haar natuurlijk ook gehoord dat je beter geen bijvoeding kan geven pas als ze rond 6 mnd zijn. En beter zelfs als ze al kunnen zitten. Ook had ze mij geadviseerd geen rijstebloem etc door de fles te doen was ik ook niet van plan. Echt dames als het kan laten komen .

    Gisteren met mijn meisje nog naar het consultatiebureau ze weeft alweer 6 kilo zelf leek het mij eerst weinig omdat ze bij geboorte 4200 woog en dus in 3 mnd 1.8 kilo maar is aangekomen. Maar het bleek helemaal goed te zijn! Hoe zwaar zijn jullie kindjes inmiddels? Blijkt toch een verschil te zijn in als ze fles of borstvoedibg te zijn.

    En ow ja Moederdag ! Super speciaal met ontbijt op bed al. Hihi
     
  3. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    En ow ja een vraagje! Hoeveel slapen jullie baby's overdag??
     
  4. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Liam slaapt 2x 1,5 tot 2 uur en 45min in de namiddag.

    Hij woog gisteren op het CB 6,5 kg. Bij de geboorte woog hij maar 2960gr dus is hij ruim 3,5 kg zwaarder geworden.
     
  5. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja, lactatiekundigen zijn top!
    Fijn dat je er veel aan hebt gehad.

    Bij mij slaapt ze overdag vaak ook twee keer een lang stuk en een keer een korter stukje. En ook hier is ze de laatste nachten om een nachtvoeding gekomen..

    Ze weegt nu ongeveer 4900. Ze was 2600 bij de geboorte, dus als ze vier maanden is verwacht ik dat ze bijna 2,5 kg is gegroeid. Ook al bungelt ze onderaan alle curves: ze groeit prima.

    Zit jij ook op Facebook Momma?
     
  6. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Nou vannacht maakte zl een keurige nacht! Net als je het niet meer verwacht he :D. Voedingen om 22.00, 4.00, en 8.30! Als alle nachten zo maar eens mochten zijn :).

    Lactatiekundige heb ik ook thuis gehad toen zoon een week of 8 was. Was zeker nuttig, maar de conclusie was eigenlijk dat ik en zoon alles goed deden, dus niet veel tips ;).

    Weet niet hoeveel hij nu weegt, paar weken terug was hij 6.5 kilo, geboren met 3.5. Nu 7 kilo of zoiets? Hij is best dik :D.

    Overdag slaapt hij wisselend, vaak korte dutjes (45 minuten) maar soms ook een wat langer slaapje van 1.5 a 2 uur. Op de creche slaapt ie soms wel 3 uur aaneen :$. Maar dan slaapt ie dus 's nachts onrustig, dus liever dan maar overdag wat minder slaap....
     
  7. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Fijn dat je nu maar 1 nacht voeding had Emily! Ik vind dat goed te doen, ook al werk ik weer.

    Mijn kleintje slaapt overdag twee a drie keer. Soms 30 minuten, soms opeens 3 uur. Er is geen peil op te trekken... Hij was met 11 weken 6 kilo, over een week weer wegen met 16 weken.

    @momma: zei de lactatiekundige nog waarom kindjes beter geen bijvoeding kunnen krijgen tot 6 maanden? Lijkt wel of er twee stromingen zijn; beginnen bij 4 maanden of 6 maanden...
     
  8. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Ik denk dat het per kindje verschillend is wel of geen bijvoeding met 4 maanden. Liam laat zoveel signalen zien dat hij het wel wilt. Sabbelen op handjes, smakken, eten uit mijn mond kijken en nog altijd honger hebben ook al krijgt hij al 5x 180cc, wat max is. In overleg met het CB gaan wij wel starten.

    Hij krijgt nu bijna 2 weken rijstebloem en vindt het ontzettend lekker. Hij heeft zover ik weet geen last van zijn buik ervan en poept ook gewoon normaal

    Volg je gevoel zou ik zeggen. Lijkt me onnodig om je kindje niets te geven terwijl het er misschien wel aan toe is.
     
  9. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    En kindjes weten zelf niet hè of ze nou 4 of 6 maanden zijn ;) ze weten alleen of ze ander eten wel interessant vinden of niet
     
  10. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nou ik ben jaloers mijn kleine maakt slaapjes van 4x 30 min maar op een dag en de consultatie zegt dat dat normaal is voor een baby van 3,5 maand lijkt mij heel weinig ! En verder gaat ze meestal tussen 20.00-20.30 slapen en slaapt ze door tot 2.00 uur ongeveer en daarna tot 6.30 en daarna tot 9.30! Dus ja ze maakt wel de aantal totaal uurtjes wat ze moet maken. Maar is overdag wel irritant , haha e kan steeds weinig doen. Voorlopig ben ik nog thuis met haar dus kan ik dingen iedere dag rustig aan doen maar toch. Als ze op de opvang zijn slapen ze langer heel veel prikkels.

    Ja de lactatiekundige zei liever niet omdat het maagje officieel nog niet klaar voor is bij 4 maanden . Nu had ik datzelfde al ergens gelezen dus was een bevestiging. Tuurlijk als je kind de boel bij elkaar schreeuwt omdat ie niet genoeg krijgt aan je borst is een ander verhaal. Verder blijft dit een eigen keuze natuurlijk. Mijn consultatiebureau had ook geadviseerd bij 6 maanden als het lukt maar mag bij 4 als je persee wilt.
     
  11. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    #2651 moontje86, 15 mei 2015
    Laatst bewerkt: 15 mei 2015
    Emily heeft hij het niet koud of te warm dat hij daardoor steeds wakker wordt?
    Emma kwam ook ineens rond 5:00 voor een voeding en toen bleek haar temperatuur erg laag te zijn, we hadden haar een paar nachten een dunnere pyama aangedaan. Toen we weer een dikkere pyama hadden aangedaan sliep ze weer door.

    Gefeliciteerd met je nieuwe baan Nina!
    Zo te horen een perfecte timing inderdaad, vervelend voor je collega's! Kan me voorstellen dat het moeilijk is om na al die tijd afscheid te moeten nemen.
    Wat fijn dat het zo goed gaat met je kleine meid en dat je nog lekker een paar maanden verlof hebt!

    Emma woog bij de geboorte 2800 en met 3 maanden 4645.
    Weet niet wat ze nu weegt (moeten volgende week weer) maar ik gok rond de 5 kg

    De korte slaapjes overdag zijn eigenlijk heel wisselend maar meestal niet langer dan 30 a 40 min. Alleen in de ochtend na de eerste voeding slaapt ze nog 3 a 3,5 uur en rond etenstijd 1,5 a 2 uur.

    Zoals sommige al hebben gezien heeft Emma het omrollen ontdekt, ben zo trots! :D
    Ook kan ze sinds een paar dagen echt lachen met geluid, van dat schaterlachen, dat doet ze steeds vaker. Zo leuk en schattig, ze is zelf ook nog verbaasd als ze dat doet hahaha :p
     
  12. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    We zijn weer bij fysio en die zagen een hele grote verbetering in haar nek en rug, maar ze maken zich nog zorgen over de spierspanning in haar schoudertje. Ze hebben haar heupen uitgebreider nagekeken en ze denken aan heupdysplatie :( haar beentjes zijn ook niet gelijk.

    Ze heeft ons dus terugverwezen naar de kinderarts, zodat ze snel gezien kon worden.
    Wat een gedoe was het om een afspraak te maken zeg, stelletje idioten...
    Ik kon pas over 5 weken terecht, heb meteen aangegeven dat ze eerder gezien moest worden, desnoods bij een andere arts of in een ander ziekenhuis. Dat kon allemaal niet, en als er haast bij zat moest ik het maar via de huisarts regelen. Dus ik helemaal overstuur en behoorlijk link over het feit dat ze me kleine meisje zo lang willen laten wachten.
    De huisarts gebeld en alles uitgelegd, ook dat Emma toen alleen is nagekeken door een co-assistent en niet door de kinderarts zelf.
    Aangezien we weer terugverwezen werden vondt ze het belachelijk dat we zo lang moesten wachten en dat we dan via haar gestuurd moesten worden.
    Ze heeft daarna zelf de poli gebeld en belde me daarna terug, ze had gezegd dat ze het belachelijk vondt en ineens was er maandag plek.

    Gelukkig kunnen we nu dus maandag al terecht.
    Maar de manier waarop vindt ik erg jammer, heb nu echt knallende koppijn :x
     
  13. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ah, Moontje, wat vervelend...!
    Het door moeten naar de kinderarts en dan ook nog de manier waarop. Ik kan me voorstellen dat je even kapot bent.
    Gelukkig ben je er vroeg bij en kan er over het algemeen veel aan gedaan worden, maar natuurlijk is het naar.

    Wel super geregeld dat je nu maandag al kan. Die wachtlijsten zijn toch niet normaal!?
     
  14. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    Ben de huisarts ook echt zo dankbaar!
    Voelde me zo machteloos, je weet dat je kindje misschien iets mankeert, wat beter behandeld kan worden als je er vroeg bij bent en dan willen ze je alsnog 5 weken laten wachten. Voelde vreselijk dat je dan gewoon niks kan doen, terwijl je voor je kind op wil komen.
    Is echt belachelijk die wachttijden, helemaal als je al bekend bij ze bent en in het systeem staat.
     
  15. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Sjongejonge zeg, wat een gedoe! Goed dat je zo voor je kleine meid opkomt Moontje! Wat een lange wachttijden, zeker voor zo'n kleintje; 5 weken is bijna een derde van haar leventje... Fijn dat je uiteindelijk maandag terecht kan; dan kan er gewoon wat aan gedaan worden. Zie je tegen de afspraak op?

    Oh en Nina, ik had over je nieuwe baan heen gelezen geloof ik; gefeliciteerd! Wel bizar dat je collega's in een hele andere situatie zitten nu ja. Het zal je vast meer rust geven dat de baan goed te combineren is met je gezin! Maar eerst nog verlof!
     
  16. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Gefeliciteerd met je nieuwe baan Nina!

    He bah wat een gedoe Moontje! Gelukkig kun je nu maandag al terecht. Maar wat omslachtig zoo.. Kan me voorstellen dat je er hoofdpijn van hebt.

    Fijn dat het bezoek van de lactatiekundige zo positief was Momma! M

    En wat betreft bijvoeden denk ik dat je ook naar je kindje moet kijken.

    M'n zoontje was 3080 bij de geboorte en zal nu rond de 6,5 a 7 kilo zijn. 17-4 woog hij 5920 gram namelijk.
     
  17. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Echt heel balen Moontje. Hopelijk is het niets of iets kleins. En krijg je snel uitsluitsel van de kinderarts. Goed dat je voor je meisje opgekomen bent!

    Gefeliciteerd met je nieuwe baan Nina!

    @wanneer beginnen met hapjes. Ik heb dit nagevraagd aan mijn schoonzus. Ze is kinderarts (in opleiding, maar al wel bijna klaar met de specialisatie). Zij gaf aan dat de meest recente onderzoeken aangeven dat je het best vanaf 4 maanden begint met oefenhapjes. Dat verkleint de kans op allergieen. Als je kindje er dan geen zin in heeft moet je natuurlijk niet forceren! Maar je kan prima vanaf 4 maand beginnen met een oefenhapje. Dat vervang nog geen melkvoedingen, is echt een proefhapje voor naast de normale voedingen.
    Zoon heeft vandaag de eerste hapjes wortel geproefd, dat hebben de meesten al wel gezien op FB denk ik, en dat vond ie heel interessant!

    Ik zit nog een beetje te schipperen met het beste moment; voor of na een voeding? Als je het erna doet heeft hij denk ik niet zoveel interesse meer, maar nu deed ik het ervoor en toen was hij had na een paar minuten heel enthousiast happen wel zat, toen wilde hij 'echt' eten, lekker melk drinken :). Wanneer doen jullie het hapje?
     
  18. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    Dat is goed om te weten Emily! je hoort namelijk zoveel verschillende dingen ook over het nog moeten rijpen van de darmpjes?
    Denk dat ik volgende week bij Emma een fruithapje ga proberen.

    Ben best wel nerveus voor morgen, zie er tegenop maar aan de andere kant ben ik blij dat het morgen is, dat we hopelijk eindelijk wat meer duidelijkheid krijgen.
     
  19. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Komt goed moontje! Succes morgen.

    Ik ga morgen met de groente hapjes beginnen. Het zijn inderdaad oefen hapjes. Ik geef het na het slaapje in de namiddag zo rond 17:15. Hij krijgt om 19:00 zijn laatste fles dus zit hij niet zo vol (als hij uberhaupt het wil eten). Als dit goed gaat dan pas na een tijdje fruit. Je kan overigens beter met groente beginnen.
     
  20. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Ja groente schijnt inderdaad het best te zijn. Wennen ze niet direct aan superzoet fruit als smaak. En wat ik zelf wel belangrijk vind, veel fruit heeft zuren, dat kan denk ik best wat krampjes geven. En banaan heeft dat niet, maar kan juist weer verstoppend werken. Ik vind zelf goed gaar gekookte wortel een goede start. Morgen of overmorgen probeer ik eens doperwtjespuree, dat lijkt me ook heel mild van smaak.

    Met die krampjes zat ik ook. Maar toen bedacht ik me, als hij er last van krijgt weet ik ook genoeg en wacht ik gewoon even twee weken voor ik het weer probeer. Tis niet alsof er dan een onherstelbare schade is, hij krijgt dan hoogstens even last. En zo niet, dan kan hij het kennelijk goed hebben nu.
     

Deel Deze Pagina