Afvallen maar heb GEEN doorzettingsvermogen. :(

Discussie in 'De lounge' gestart door Fas30, 17 mei 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Je hebt helemaal gelijk hoor maar toch heb ik vaak echt moeite om niet te snoepen. Op dat moment lukt het niet om te beseffen waarom ik het moet laten. Bij mij is het alleen 's avonds. Daar zien de kinderen dus niets van, alleen dat ik te dik ben ;). Ik beweeg ook veel, doe veel met de fiets (o.a. naar mijn werk 6,5 km enkele reis, 4 keer per week). Mijn kinderen worden wel eens moe van dat gefiets en zijn blij als we een keer met auto gaan ;)

    Wat betreft die foto's, als ik dat zou doen zou ik me zo ellendig voelen dat ik juist de neiging krijg om te gaan snoepen.... het lijkt allemaal heel simpel, maar dat is het helaas niet niet altijd. Ik snap mezelf eerlijk gezegd ook helemaal niet... en ik denk dat meerderen hier hetzelfde hebben.
     
  2. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Het lijkt me ook heel moeilijk hoor, suiker is ook een echt een verslaving.

    Maar je kinderen worden ouder en zien dat je te dik bent en weten dan echt wel waarom. Als ze ook op school leren wat de gevolgen kunnen zijn, wat zeg je dan?

    Ik rookte vroeger en vond het zo moeilijk om te stoppen. Totdat ik ongepland zwanger was en mijn kind was wel de drijfveer om te stoppen. Dat is natuurlijk iets anders omdat ik haar letterlijk schaad met roken maar het was niet moeilijk meer.

    Ik wil gewoon echt geen risico nemen en zou als iets niet lukt, hulp vragen. Heb je wel eens een diëtist geprobeerd? Dan voel je je misschien meer gesteund?
    Afvallen is denk ik dubbel lastig omdat het iets psychisch is en mede een verslaving. Dat moet niet onderschat worden maar de gevolgen van het overeten moet je ook niet onderschatten.
     
  3. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik heb al van alles geprobeerd, maar het moet toch vanuit jezelf komen... Ik hoop ook echt dat het afvallen lukt voordat de kinderen erover gaan vragen.
     
  4. Lindah

    Lindah Bekend lid

    21 apr 2012
    981
    132
    43
    Brabant
    Dankjewel ik ga hem morgen maken! Ben benieuwd!!
     
  5. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Het is niet alles of niets he! Hele kleine stapjes tellen ook mee voor jezelf en de weegschaal. Één avond niet gesnoept, is meegenomen. Tel alle keren die wel goed gaan en trakteer jezelf op iets (geen eten) als je bij de 10 zit bijvoorbeeld. Laat de keren die te moeilijk waren gaan. Tel eerst je winst, alles is meegenomen. Niet zo streng zijn want dan geef je op en komt er niks van.
     
  6. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Oh ik ben helemaal niet zo streng hoor ;). Maar ik ga gewoon zo vaak de fout in 's avonds. Vaak gaat het een paar dagen goed, en dan opeens weer een paar dagen fout. Maar daardoor val ik dus niet af ;). Beloningen werkt niet bij mij, ik ben allang tevreden met wat ik allemaal heb, dus zou niet weten wat ik als beloning wil. Enige wat ik wil is slanker worden maar goed die beloning moet je sowieso altijd een paar maanden op wachten ;). Maar ik ga er wel komen hoor, ben ik van overtuigd :)
     
  7. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Nou, zo te zien heb je er al heel wat af toch? Is toch al super gedaan! :)
     
  8. A new day

    A new day Actief lid

    6 mrt 2015
    267
    111
    43
    Arnhem
    Hoi!
    Ik heb ook even vol aandacht gelezen omdat ik t helemaal herken.
    Ik heb altijd een goed gewicht gehad, maar sinds ik samenwoon en we kunnen eten wat we willen (zonder mensen die zich ermee bemoeien, bedoel ik dan) zijn de kilo's eraan gevlogen!
    Het heeft voor mij geen psychische reden (verdriet wegeten oid) maar ik ben 100% overtuigd dat t een verslaving is. Een hunkering naar zoetigheid en snelle verzadiging (hartig voedsel en koolhydraten in mijn geval). Een verslaving is gewoon niet makkelijk om zomaar even vanaf te komen. Anders zou iedereen hier die dit herkent, zo weer op ideaal gewicht zijn!
    Door in dit topic mee te lezen raak ik alweer meer gedreven! Dus dankjewel.:D
    Ik ga de tips ter harte nemen, en er weer vol enthousiasme tegenaan. Het feit dat ik mijn (toekomstige) kinderen ook iets goeds bij kan brengen helpt mij hierbij! Sporten is niet mijn ding en zal t nooit worden. Zoiets kun je t beste maar accepteren en alternatieven zoeken. Ik wandel nu iedere ochtend 1 uurtje zodra ik uit bed kom. Krijg ik meteen energie van voor de rest van de dag ;).
    Dus...de zogenaamde "knop" is weer om. T zou inderdaad leuk zijn, zoals ik al bij meerdere van jullie hoor, om dit te delen met andere "lotgenoten". Iemand geïnteresseert, en misschien wonende in omgeving Arnhem, pm mag altijd :)
     
  9. Imensa

    Imensa Fanatiek lid

    23 okt 2014
    2.463
    18
    38
    Ik denk dat het voor velen bekend zal klinken Fas30, maar in alle eerlijkheid... jij bent voor jezelf nog niet op het punt dat je echt een ommekeer wilt.. en mijn tip. niet aan beginnen ook, want je frustreerd jezelf alleen maar, je geeft al aan niet het eten te willen laten, en zolang dat zo is zou ik persoonlijk NIET aan een dieet beginnen.. totaal niet lullig bedoeld, maar echt meis, wacht tot je het echt echt zat bent, en/of pak een personaltrainer evt om je achter je vodden aan te zitten als je eraan begint!
     
  10. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Fietsen is goed, ik fiets ook naar mn werk, het is niet ver maar toch. Zo blijf ik op gewicht, maar je lichaam went aan deze 'work-out'. Net als met bijv. de was doen, trap lopen etc. het wordt allemaal een gewoonte voor je lijf. Wat ik begrepen heb is dat je je lichaam echt uit moet dagen om extra calorieën te verbranden.
     
  11. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.454
    10.655
    113
    Wat mij heeft geholpen is mijn BMI uitrekenen. Bleek dat ik gewoon in de RODE zone (gevaarlijk overgewicht) uitkwam. Terwijl ik niet eens echt zo dik ben. Ik schrok me lam en heb besloten om voor een goede BMI te gaan. Dit doe ik door 1200 kilocalorieën per dag aan te houden qua eten. Ik hou een voedingsdagboek bij via de site van het voedingscentrum. Zo leer je ook goede alternatieven voor bepaalde voedingsmiddelen.
    Wat ook helpt is absoluut niks meer met calorieën drinken. Want daar haal je stiekem veel calorieën mee binnen.
    En verder een vast patroon qua eten aanhouden.
    ontbijt: schaaltje OptimelYoghurt )% vet
    tussendoor: 1 stuk fruit
    lunch: 5 x volkoren Knäckebrod met mager beleg bijv. jam
    tussendoor: 1 stuk fruit
    avondeten: gewoon met de pot mee, alleen wat minder en bijv. geen aardappels maar meer groente.
    En daarnaast op de fiets naar het werk. En 1 a 2 x per week een half uur baantjes trekken in het zwembad.

    Het fijne vind ik van calorieën tellen, dat je zelf bepaald wat je eet. Dus je kunt best af en toe snoepen of een ijsje of zoiets nemen.
     
  12. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.454
    10.655
    113
    Helemaal mee eens. Want zo bevestig je jezelf alleen maar dat het je toch niet lukt.
    Wat mij trouwens ook helpt is een doel te stellen: bijv. ik wil in bikini van de zomer. En dan voordat ik iets eet af te wegen, wil ik dit echt eten of wil ik deze zomer in bikini.
    Dus niet van "ik mag het niet", nee, het mag wel, maar is het het waard. En soms wordt het dan ja, en soms nee.
    En je moet ook jezelf echt dingen weigeren en soms streng zijn voor jezelf.
    De eerste weken zijn lastig, maar als je er doorheen bent en je ziet resultaat, dan wordt het makkelijker. Het went en wordt een patroon.
     
  13. username

    username Fanatiek lid

    7 aug 2014
    2.917
    192
    63
    NULL
    NULL
    1200kcal!? Jeetje wat weinig.... of ligt dat aan mij?
    als ik zo zie wat je eet dan zou ik om vallen als ik daarmee m'n werkdag door zou moeten komen. Ik ben verpleegkundige dus fysiek zwaar werk, maar dan nog. Als ik vrij zou zijn zou ik het er ook niet op redden.
    Ik probeer rond de 1800kcal aan te houden per dag. Daarmee red ik een werkdag prima. Nu ik zwanger ben let ik daar niet zo op maar normaal probeer ik dat wel.
     
  14. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.454
    10.655
    113
    Nee hoor. Dat gaat prima. Ik ben al meerdere malen onder begeleiding van een diëtiste afgevallen met 1000 kilocalorieën per dag. Ging prima.
    Ik hou het nu zelf iets hoger aan. Ik doe het niet heel streng hoor. Sommige dagen kom ik bijv. op 1400 kc. Zeker als ik fiets of zwem.
    En als ik iets extra's neem dan is het bijv. een extra stuk fruit.
     
  15. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ja ik geloof ook dat je lichaam eraan went. Maar hoe dan ook gebruikt je lichaam wel energie als je fietst. En fietsen is nog altijd beter dan met de auto gaan :)
     
  16. senna1979

    senna1979 Fanatiek lid

    3 feb 2006
    1.496
    0
    0
    verpleegkundige op een woongroep voor mensen met e
    Zuid Holland
    Bij mij werkt het beste als ik door iemand ander wordt gewogen. Met weight watchers al een keer flink veel afgevallen.
    Later met een aantal buurvrouwen een weegclubje gestart. Elke week een weegavond.
    Dit werkt voor mij echt het beste. Als iemand anders mij weegt dan ben ik veel meer gemotiveerd en laat ik het wel om veel te veel te eten.

    Groetjes Senna
     
  17. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Ja dat klopt ook, fietsen is beter dan de auto. Maar je zult er (als je het al lang doet) niet van af vallen.
    Ik heb geen rijbewijs, dus ik moet alles met de fiets doen. Ik fiets al jaren naar mn werk (elk werk wat ik heb gehad hier).
    Daar is mn lichaam dus aangewend, dus ik zal er niet van afvallen. Zou ik er mee stoppen en bijwijze van met de auto gaan, dan zal ik vast wel aan komen.

    Heeft er iemand tips om tijdens de menstruatie periode het slechte eten te weerstaan? Dat is écht mijn valkuil.
     
  18. Imensa

    Imensa Fanatiek lid

    23 okt 2014
    2.463
    18
    38
    Niets kopen.
     
  19. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Doe ik meestal ook niet, maar soms is de verleiding groot.;)
    Het zit echt tussen mn oren , want er zijn maanden dag t wel goed gaat. Maar soms is t zoooo moeilijk...
     
  20. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Ik doe het sinds kort via calorieën tellen op de site van voedingscentrum. ik ga uit van 2100 calorieën wat ik nodig zou hebben. hiervoor at ik veel meer dus ga ervan uit dat ik dan wat ga afvallen. je kunt ook gewoon een bakje chips eten. als je de rest van de dag er maar rekening mee houd.


    momenteel heb ik erg last van ontwenningsverschijnselen. wanneer is je lichaam gewend aan het minder eten?
     

Deel Deze Pagina