Verschil in één straat....

Discussie in 'De lounge' gestart door mol81, 15 mei 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mozart

    Mozart Lid

    15 mei 2015
    22
    0
    0
    Mijn moeder woont in Denemarken. Mijn zoon snapt dat het niet om de hoek ligt dat het buitenland is. Maar mama waarom praten al die mensen hier zo raar? Heb het hem uitgelegd. Hij snapt het wel, maar het kwartje is nog niet 100% gevallen.

    Begin dit jaar zijn we in Zuid-Afrika geweest. Hij von het maar raar dat daar zòò'n grote dierentuin was. Heb het hem uitgelegd dat die dieren daar in de natuur leven. Maar waarom dan? Ze horen in het dierenhuis.
    Had hem net weer de hele theorie uitgelegd van buitenland andere taal.
    En de eerste beste zuid-Afrikaan die we tegen komen praat Nederlands.
    Dag theorie. Hij snapte er niets van. Hoe kan die meneer Nederlands als we niet in Nederland zijn?
    Oja, later hebben we ook even verteld waarom sommige mensen donker zijn. Hij stond echt met grote ogen te kijken wamt die en doe en die meneer zijn zwart! Ze waren allemaal zwart.
    Wonen op een dorp en we hebben hier geen negers dus dat was nieuw voor hem.
    Later trots vertellen dat hij op vakantie was met een grote dierentuin waar allemaal donkere mensen wonen. :D
     
  2. Sun01

    Sun01 Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.029
    227
    63
    :Dheerlijk die kinder logica!
     
  3. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Precies!

    En nee we gaan niet veel op vakantie, maar ik heb Turkse, Marokkaanse, Nederlandse, Ghanese, Bosnische, Franse, Belgische, Somalische, Antiliaanse, Engelse vriendinnen, waar we langs gaan en die hier komen en waar we eten en waar we mee spelen. Indonesische familie met hier en daar wat Chinese invloeden en een Turkse schoonfamilie.. Gaan na de AH naar de Turkse winkel en de toko.. Om culturen te leren kennen hoef je niet ver weg.
     
  4. Deliana

    Deliana Niet meer actief

    Je kan de situatie van het buurmeisje natuurlijk goed inschatten, maar toch moest ik direct aan mijn kinderen denken.

    In de voorjaarsvakantie hebben we tig activiteiten met de kinderen ondernomen: dierentuin, indoor speeltuin, bioscoop, minigolf, zwemparadijs, Naturalis, logeren bij opa&oma... Ik ben vast nog iets vergeten....

    Op school mochten de kinderen natuurlijk vertellen wat ze in de vakantie gedaan hebben:
    Zoontje (groep 1) heeft verteld dat hij bij opa de vissen gevoerd heeft
    Dochter (groep 2) heeft haar nieuwe schoenen laten zien

    :D:D
     
  5. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    hahaha, geweldig! :D
     
  6. Sylvia29

    Sylvia29 Fanatiek lid

    2 jan 2010
    1.996
    0
    0
    Ik ben er nog niet helemaal over uit of het topic gaat over kindjes in gezinnen die minder te besteden hebben, of kindjes in gezinnen waarin de ouders minder gemotiveerd zijn.

    Hier is bvb entree tot de speeltuin 50 cent....maar voor onze deur is een grasveldje met een speelhuisje en een stuur dat uit de grond steekt, om de hoek is een grotere speeltuin met klimtoestel, en als ik gek wil doen zit de kinderboerderij op 5 minuten afstand, of op 15 minuten afstand, daar tegenover zit bij de 1 een speeltuin met klimtoestellen, schommels en draaitoestellen, en bij de ander zit een waterspeeltuin.
    Ik kan nog wel een hele lijst door gaan, maar al deze dingen zijn gratis (op die omheinde speeltuin van 50 cent dus, en op 7 minuten afstand zit een omheinde speeltuin van 1 euro)

    Of het nu interesse is, of mindere inkomsten binnen het gezin, er is genoeg te doen met je kind, als je maar wilt.
    Wij vinden het super gaaf om met onze dochter naar de efteling te gaan, of naar sprookjeswonderland, en haar mond open te zien vallen.
    Echter glimmen haar ogen ook als ik zeg kom we gaan naar de (gratis) speeltuin, zelfs al als we zeggen pak je fiets, we gaan een rondje met de hond lopen/fietsen.

    Om die reden zou ik bijna zeggen dat mensen die zeggen ik heb geen geld om iets met mijn kids te doen eigenlijk dus gelijk staan aan ongemotiveerde mensen. Gewoon omdat er zoveel te doen is wat geen geld kost.

    Wij hebben op het moment een heel erg ruim budget, en 9 van de 10 keer gaan we naar de (gratis) speeltuin, vakantie doen we 1 keer per jaar, als we al gaan, en dat is dan niet all in superluxe, maar gewoon een gezellig huisje in Frankrijk waar de kids rond kunnen rennen en gekkigheid uit kunnen halen (goh we zouden net zo goed thuis kunnen blijven haha)

    Al met al is het gewoon het beste op de wereld om je kind te zien genieten, en dat is vaak van zulke kleine dingen.
     
  7. Sylvia29

    Sylvia29 Fanatiek lid

    2 jan 2010
    1.996
    0
    0
    Naar aanleiding van de titel: Het verschil in 1 straat valt inderdaad wel op, het verschil in 1 klas ook, sinds onze dochter naar school gaat.
    Hier hadden wij het van de week nog over, gelukkig allemaal gezinnen die hun mindere inkomsten goed maakten met ondernemingslust en liefde voor hun kids.
    Je ziet echter wel daar waar wij zeggen de schoenen zijn niet meer netjes, we halen nieuwe, andere gezinnen wachten tot de kinderbijslag, en dan nog het liefste tot een actie.

    En toch is er een tijd geweest waarin ik kleingeld uit zat te tellen en lege flessen inleverde om een pak luiers te kopen.
    Doordat ik die kant ken geniet ik nu dubbelop van de kant waar we nu in leven, wetende dat het binnen een tel voorbij kan zijn.
     

Deel Deze Pagina