mommy's to be 15 t/m 31 januari 2015

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Boef12, 14 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Beertje13

    Beertje13 Niet meer actief

    Hey meiden.

    Jullie zijn alweer aan het werk. En begonnen met de eerste hapjes.
    Nina gefeliciteerd met je nieuwe baan.
    Moontje dat is echt niet leuk. Gelukkig kon je eerder terecht. Sterkte.


    Hier heeft meneer al 2 tandjes. De puntjes zijn doorgebroken. Daar heeft hij last van. En zit hij al tegen de 8 kilo aan. Bollie.

    We hebben fysii om zijn motoriek te stimuleren. Maar meneer zit nu meer op zijn handen te knagen.
    Ik zit nog steeds in therapie. En gaat wel beter maar heb nog wel veel k-dagen.
    Ik was laatst in de supermarkt en daar vroeg mijn buurvrouw of ik nu weleens denk had ik het maar afgebroken. Helemaal van de leg. Tranen in mijn ogen liep ik daar.
    Ook "vrienden" die ik voorheen vaker sprak, laten nu niks van zich horen. Vragen via via hoe het met mij gaat. En als ik ze tegen kom hebben ze het over het weer. Ze kijken niet eens de wagen in. Van 1 van hun heb ik binnenkort een verjaardag. Maar ik denk dat ik niet ga. Ik ben er klaar mee.

    Sommige vinden dat ik veel afleiding moet zoeken. Maar dat lukt niet altijd. En dan zeggen hun dat ze dat wel zouden doen omdat ze anders in het leven staan. Maar niemand heeft dit meegemaakt van mijn vrienden.
    Ik ben zo verdrietig.
    Hij doet het erg goed.
     
  2. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Wat een onzin! Veel afleiding zoeken.... Dat zij het anders zouden doen... Hoe gemeen!! Dat zijn opmerkingen van mensen die zich geen houding kunnen geven en dat soort negatieve energie moet je links laten liggen.. Ja je wist dat het niet makkelijk zou zijn maar om zoiets tegen je te zeggen vind ik echt erg! Ik geef je even een knuffel

    Fijn dat hij het goed doet... 8kg WoW flinke boy 😀
     
  3. Beertje13

    Beertje13 Niet meer actief

    Dankje elliepellie.
    Ja is ook makkelijk praten voor ze. :/
     
  4. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    Wat fijn dat hij het goed doet Beertje! En wat gaat hij al hard!
    Fijn ook dat je je weer wat beter voelt!
    Zou dat soort mensen inderdaad lekker links laten liggen, mischien kan je via het forum ook andere mensen vinden met een kindje dat meer zorg nodig heeft om daar ervaringen mee uit te wisselen? Die weten ook hoe moeilijk het kan zijn en hoe sommige mensen kunnen reageren, daar heb je dan meer aan dan van die vrienden die je ineens niet meer zien staan. Sterkte!
    Vindt je het ook gezellig om op de fb groep te komen?

    Dat wist ik niet Emily, dacht juist dat ik met fruit moest beginnen omdat dat lichtverteerbaar is, maar fruit is inderdaad weer heel zoet. Dan ga ik eerst met groentehapje beginnen.

    De kinderarts maakte zich geen zorgen over het schoudertje van Emma, er zat genoeg kracht in en het komt vaker voor dat bij kindjes de ene kant beter ontwikkeld is dan de andere, dat heeft te maken met de manier waarop ze in je buik liggen.
    Van haar heupje wordt woensdag een echo gemaakt.
     
  5. moontje86

    moontje86 Actief lid

    4 mei 2014
    334
    0
    0
    Nijntje hoe gaat het nu met jou en met Jurre?
    Voelt hij zich alweer wat beter?
     
  6. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Beertje laat je niet gek maken hoor!! En klopt misschien een goed idee om wat lotgenoten te zoeken hier oo forum van mensen die een kindje hebben die meer zorg nodig heeft heb je veel aan denk ik. Is eigenlijk hetzelfde idee dat wij doen hier alleen kan je missvhien dieper op in gaan.

    Lady's kwam net wat melden over eerste hapje zie dat ook hier wat over geschreven is. Ik hen contact gehad met een kinderarts afgelopen week, ik mocht altijd bellen met vragen nadat de kleine even opgenomen is geweest en had snel ook gevraagd iver het hapje Hihi. Ze gaf aan dat de laatste onderzoeken inderdaad aangeven met 4 mnd maar tja wie heeft die onderzoek laten doen Nutricia en Hero en nutrilon etc. Dus deze hebben het vergoed dus hadden stiekem ook baat bij dat die 6 mnd dus 4 is geworden. Maar Leids universiteit blijkt later zonder vergoeding etc die onderzoek gedaan en heeft dit weer tegengesproken . Dus ach ze gaf aan 6 mnd altijd goed te zijn alleen borstvoeding als je dat geeft dan en anders jullie snappen het al je bent ouder en zak altijd zelf moeten aanvoelen en bepalen wat je je kindje wilt geven etc. Ik ga voor 6 mnd die 2 mnd maken niet zoveel uit vind ik persoonlijk.


    Verder gaat alles goed hier ,de mijne kwijlt heel erg veel! Die van jullie ook?! Doen ze vaak bij krijgen van tandjes toch? Lijkt mij dan zo snel Pfff en wat gaat het ook zo snel he dames!

    En ow ja ik wordt al zo gek van de vraag en wanneer komt een tweede??! Pardon?!?!
     
  7. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    @beertje, wat goed dat jullie ventje het zo goed doet! Lekker dikkerdje zeg, 8 kilo wow! Wat stom dat mensen zo raar reageren naar jou, zowel dat ze niet begrijpen dat het voor jou echt heel zwaar is wat er allemaal is gebeurd en hoe de toekomst zal zijn, als dat ze je mooie ventje niet eens een blik gunnen! Waar slaat dat nou op. Alsof alleen kindjes zonder enig afwijking hun aandacht waard zijn?! Ik vind het klinken alsof jullie mannetje echt een wondertje is, zo goed als hij het doet. Alle reden om super trots op hem te zijn! Ben zelf eigenlijk wel benieuwd naar hem, weet niet of je ook FB hebt, om ook foto's te delen in de besloten groep daar?

    @momma, denk dat je tav hapjes gewoon je eigen gevoel moet volgen. Vanaf vier maanden beginnen kan prima als je baby daar aan toe is en jij ook, maar wil je liever wachten tot zes maand dan is daar ook niks mis mee. Voor de zes maanden is melkvoeding het enige wat ze echt nodig hebben. Hapjes zijn dan meer om te oefenen/ voor de leuk. Ik vind het zelf leuk om mijn zoon alvast wat te laten proeven van ander eten dan de bv, dat is voor mij de voornaamste reden om hapjes te geven! Hij vindt het zelf ook leuk en krijgt er geen last van, dus dan is er geen bezwaar. Maar het hoeft zeker nog niet. Volg gewoon je eigen gevoel hierin!
     
  8. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    So... Beertje, ik kan me niet voorstellen dat mensen zoiets tegen je durven zeggen!
    Hoe kun je nu zeggen wat je zelf zou doen als je niet voor zo'n keuze staat? En wat zeggen ze daarmee eigenlijk over jouw zoontje nu...? Ik vind het echt heel erg en denk dat je ze daar ook mee mag confronteren. Het laatste wat je nu nodig hebt is dat mensen je op deze manier de put in praten. Ik vind jullie keuze ontzettend moedig. Jullie hebben gekozen voor het leven van jullie zoon; ook al ziet dat leven er anders uit dan gemiddeld. Hij mag er zijn en dat je in deze tijden zo'n keuze durft te maken, siert jullie als ouders. Dat neemt niet weg dat het nu een moeilijke tijd is en misschien blijft het moeilijk. Maar nooit, nooit zul je jezelf verwijten dat je voor de makkelijkste weg hebt gekozen. Wees trots op jezelf, Beertje. Wees trots op je zoon, die de nickname van zijn moeder eer aan doet ;) en houd van hem met alles wat je hebt.
    Ik hoop van harte dat hij jullie in de toekomst positief zal blijven verrassen.
    Sterkte!
     
  9. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier vanochtend weer naar het consultatiebureau geweest. Ze groeit niet heel hard (woog nog geen 5 kg), maar het is hard genoeg. Ze pakt gewoon wat minimaal nodig is. Ik hoef ook niet bij te voeden of flesvoeding te geven ofzo. En op alle andere vlakken deed ze het voorbeeldig. Gewoon zo doorgaan dus.
    Ze is sinds een paar dagen 's avonds wel erg onrustig en zo nu en dan komt ze weer voor een nachtvoeding. Maar volgens mij hoort dat bij de 4 maanden sprong...

    Ook hier gevraagd naar de bijvoeding. En inderdaad: tussen 4 en 6 maanden beginnen met groente, daarna fruit. Nog niet als volledige maaltijd, maar als oefenhapjes om aan smaak en structuur te wennen. Twee hapjes was genoeg, zei ze, omdat het anders misschien weer ten koste ging van de borstvoeding.
    Zolang ze tevreden is aan de borst laat ik het even zo; ik heb nu nog voldoende voeding, dat houd ik graag zo. Maar ik ga niet tot 6 maanden wachten, ben bang dat ze dan te lang moet wennen aan de hapjes terwijl ze ze dan al echt nodig heeft als voeding. Oftewel: ik zoek een middenweg.
    Elk kind is anders en elke moeder ook, dus lekker doen wat goed voelt :)

    Morgen arbeidsvoorwaardengesprek. Daarna mijn collega's inlichten. Spannend, hoor. Gelukkig blijf ik in hetzelfde gebouw werken en zie ik ze nog wel.

    Ik moet wel mijn hele opvang-plan omgooien omdat ik op donderdag moet gaan werken. Wat een puzzel met dagverblijf en BSO en dan vanaf okt een tweede kind op de BSO...En dan ook nog eens in een omgeving waar de wachtlijsten voor de donderdag enorm zijn...! Ik puzzel nog maar even verder ...
     
  10. Beertje13

    Beertje13 Niet meer actief

    Wat zijn jullie lieffff... Krijg een warm gevoel van jullie. Echt lief!!!

    Ik heb helaas geen fb meer. Dat geeft mij veel rust. Ik ga de aankomende dagen wel een foto plaatsen in mijn privé album..
     
  11. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Beertje wat een heftige tijd heb jij zeg! Bizar dat de buurvrouw zomaar zoiets vraagt in de supermarkt. En wat raar dat vrienden niets van zich laten horen. Ik hoop dat je wel andere mensen om je heen hebt die jullie wel kunnen steunen? Een vriendin van me heeft een kindje wat ziek is en al twee jaar infuusvoeding heeft. Zij schrijft eens in de zoveel tijd een mail waarin ze uitgebreid vertelt hoe het gaat, hoe moeilijk kleine (medische of normale) handelingen zijn, welke behandeling er aan komt en hoe ze zich voelt. Het helpt mij heel erg om te begrijpen wat ze doormaakt, en om haar te steunen. Want voor een buitenstaander vind ik het ook wel moeilijk om voor te stellen hoe de situatie precies is, wat er allemaal bij komt kijken. Misschien zou zoiets jouw vrienden ook helpen om je te steunen? Het is echt niet dé oplossing hoor; ook mijn vriendin is veel vrienden kwijtgeraakt die het niet snapten. Ik denk dat je in dit soort tijden merkt wie je echte vrienden zijn. Nina verwoordt het precies; wees trots op je zoon en op jezelf! Ik denk dat jullie een hele moedige en goede keuze hebben gemaakt en ik hoop dat ik in jouw situatie het zelfde had gedaan!
     
  12. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoe is het eigenlijk met je andere kindje Beertje? Jullie hebben toch ook nog een dochtertje? Hoe gaat het met haar en hoe reageert ze op haar broertje?
     
  13. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Wat doe je het ontzettend goed Beertje! En wat je mannetje het goed! Knappe vent! En 8 kilo alweer :) rare mensen zijn en en vrienden waarvan je denk ze goed te kennen stellen je soms helaas teleur.

    Momma volg gewoon je gevoel met hapjes! Komt wel goed :)
     
  14. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Fijn dat ze het ondanks haar gewicht toch goed doet Nina! Gewoon een fijn meisje dan :)
    Hoe was je arbeidsvoorwaardengesprek?
     
  15. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi danes wat is het rustig hier! Alles goed met iedereen??? Ik ben erg moe sinds een week komt mijn dichter gewoon weer 3 keer in de nacht. Ze sliep eerst wel door ik legde haar om half 9 wek en kwam ze 3.00 uur en dan pas weer 7.00 uur in de ochtend. Nu komt ze sinds een week om 12 uur snachts dan weer 3 uur en dan weer om 5 uur. Ben kapot! Herkennen meer borstvoeding moeders dit? Ik wordt er gek van ik geef gewoon vaak allebei de borsten en verschoon soms haar luier om zeker te weten of dat het niet eens. Dacht eerst dat het regeldagen waren maar na een week snap ik het niet meer Pfff.
     
  16. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    De meeste van de dames hier zitten op de besloten facebook groep, daarom is het hier wat rustiger ;)

    Rond de 4 maanden hebben maken kindjes weer een sprong. De meeste kindjes gaan dan ook weer slechter slapen en komen s'nachts dan ook weer vaker. Is erg vervelend maar gelukkig maar een fase! Bij de een duurt dat een paar dagen maar bij de ander kan dat weken duren.
     
  17. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja, Momma, ik geef ook weer nachtvoedingen. Heel vervelend. Zit jij ook op Facebook? Kom anders daar meekletsen?!
     
  18. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    He jammer dat hier dan minder gekletst word ! :( maar nee dames mijn Facebook is redelijk anoniem en zit er trouwens niet echt vaak op. Ik hoop dat we hier ook nog soms kunnen kletsen!
     
  19. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hi Momma! Ik kijk hier af en toe nog wel hoor, maar FB zit meer in de routine en bijna iedereen die hier was zit daar nu ook, dus wordt het hier inderdaad stiller. Ja ik herken het hoor! Mijn kleine sliep eerst van 20u tot 5/6 uur maar sinds een paar weken heeft hij opeens in de nacht meestal weer twee voedingen nodig (12u en 3u). Slopend is het inderdaad! Het valt zo tegen als er zo'n terugval is.. Ik heb rijstebloem geprobeerd door afgekolfde melk maar dat maakt hier niets uit helaas. Troost je maar met de gedachte dat je niet de enige bent die er in de nacht uit moet! Hopelijk is het inderdaad het vier maanden sprongetje en kunnen we snel weer langer slapen.
     
  20. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    OW dan is het zeker een gerustelling als het weer een sprongetje is en ook dat meerdere dit hebben! Sterre vind het toch ergens fijn te horen dat het afgekolfde melk te verdikken ook niet echt helpt, meer omdat ik liever niets wil toevoegen en nu al van meerdere mensen dit hoort! Dus geeft mij ook een bevestiging om het niet te doen en dat het niet met persee ons borstvoeding te maken heeft maar misschien gewoon een sprongetje! Nou hoop jullie ieder geval soms hier te spreken ook al zit ik niet in de Facebook groepje want vind die bevestigingen wel fijn hoor. ;)
     

Deel Deze Pagina