help ... meisje 4jr en baby jongen op een kamer

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Novy4, 24 mei 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Novy4

    Novy4 Actief lid

    21 mrt 2015
    405
    0
    0
    Vlaardingen
    Ik ben zwanger van de 4e en dit ukkie is een jongen :) super leuk,
    maar heb wel een "probleempje", ukkie al bij zijn grote zus van 4 op de kamer moeten .
    Mijn dochter is een echt meisjesmeisje houdt van roze,glitter , en frozen en prinsessen .... haar kamertje is de enige kamer waar er nog eentje bij past wb ruimte geen probleem maar vraag me wel af hoe ik een leuk kamertje maak zonder dat het een kleurenbommen thema wordt ?

    de meubeltjes passen op zich wel bij elkaar , gewoon witte bedjes , commode en kast beetje in dezelfde stijl maar dat is wit ,
    eerste maanden kan hij wel bij ons op de kamerslapen maar heb geen ruimte om daat alle meubeltjes te plaatsen dus zal het ledikantje en commode op zus haar kamer erbij moeten :)

    heeft iemand ideetjes of voorbeeld foto's van een gecombineerde jongens en meisjeskamer voor me ?
     
  2. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.576
    1.202
    113
    randstad
    evt de jongens bij elkaar op de grote kamer en dan je dochter alleen en de baby alleen?
     
  3. Novy4

    Novy4 Actief lid

    21 mrt 2015
    405
    0
    0
    Vlaardingen
    noop gaat niet lukken , de jongens slapen al op 1 kamer in een stapelbed , ik heb maar 3 slaapkamers dus er moet gepast en gemeten worden,
     
  4. VSC

    VSC Niet meer actief

    Verhuizen? :D
    Maar misschien kun je een "thema" kiezen dat uniseks is en beide kinderen leuk zullen vinden. Iets bekends als Woezel en Pip/Nijntje of gewoon Dieren? Of anders kan je 1 muurtje bv jongensachtig maken maar dan moet je erop letten dat t geen raar contrast word met al het roze.
    Gaat vast wel lukken om iets te vinden. Een kleintje maakt t ook nog niks uit allemaal, aan t begin hebben ze tenslotte ook nog niet echt een voorkeur voor iets wat jongensachtig/meisjesachtig is. Je kan altijd nog als de jongste wat ouder is samen laten beslissen met je andere kinderen wat voor gezamelijke kamer ze willen
     
  5. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Dan zou ik de ander kamer opdelen in twee kamers. Of eventueel zelf verhuizen naar een ander / kleinere kamer en dan de grootste kamer opdelen in twee kamers.

    Een baby is erg onrustig en een vierjarige onberekenbaar zou ze niet alleen op een kamer laten slapen
     
  6. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Een slaapkamer hoeft toch niet een kleuren thema te zijn? Neutrale muren en op het bedje van haar roze en bedje van hem blauw dekentje.
     
  7. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.182
    2.834
    113
    misschien een dieren kamer?
    Of gewoon Leuke printjes op de muren wat unisex is?
    Of juist 1 deel blauw en 1 deel roze doen?
     
  8. Lyt

    Lyt Actief lid

    21 dec 2009
    296
    0
    0
    Misschien advocaat van de duivel maar: als je maar 2 extra slaapkamers hebt, waarom dan aan een vierde kind beginnen? Ze worden ook een keer groter en vinden het waarschijnlijk als puber echt niet meer leuk om bij elkaar te slapen.

    Maar goed.... Dat was je vraag niet.
    Je kunt toch gewoon de kleuren van de kamer neutraal houden en het met accessoires zo aankleden dat ze elk hun eigen hoekje hebben. Alhoewel een kind tm een jaar of twee er waarschijnlijk niks van merkt dat het in de 'verkeerde' kleur kamer ligt.
     
  9. Ligero

    Ligero VIP lid

    1 aug 2011
    6.805
    1.516
    113
    Een leuk thema zoals junglekamer, strandkamer oid? Gemakkelijk te realiseren dmv fotobehang en ook leuk voor beide geslachten en voor beide leeftijden. Kan ook voorlopig nog wel mee zo'n thema denk ik.
     
  10. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik denk echt dat het niet iemand anders zaak is waarom iemand voor een 4e kindje gaat! Wellicht is de wens heel groot, wellicht was het een verassing... Eigen kamers is een luxe wens wat echt geen levensbehoefte is. Mn man komt uit een gezin met 9 kinderen, die hadden echt niet allemaal een eigen kamer! (en ook geen roze prinsessenkamer maar gewoon neutraal en dan iets aan de muur en op bed om het mooi te maken )
     
  11. MPS05

    MPS05 Fanatiek lid

    23 jul 2012
    1.298
    34
    48
    Mint! Super leuk voor zowel meisje als jongen. Dan kun je met accessoires het gedeelte van je dochter aankleden met (zacht/baby) roze accessoires en dat van je zoontje met (baby)blauw :)
     
  12. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hier hebben ze altijd gewoon witte kamers gehad met wat accenten in de kleur die ze leuk vinden. Als je toch een thema zou willen is frozen nog best leuk. Blauw en voor de jongen Olaf :)
     
  13. VSC

    VSC Niet meer actief

    Op een bepaalde leeftijd wel, dat bedoelt ze. Zeker 12+ hebben ze behoefte aan privacy. Een eigen kamer hoeft niet altijd per se maar na een tijdje zal er toch een oplossing moeten komen.
     
  14. Miepske1980

    Miepske1980 Fanatiek lid

    29 jul 2013
    2.180
    2
    0
    Zorg
    Tilburg
    Wij moesten de kinderkamer inrichten toen we nog niet wisten wat het geslacht van de 2e werd. We hadden gekozen voor donkerpaars met grijs en sterren... zowel voor jongens als meiden leuk. Maar wel wat stoerder, dus niet voor een meisjes-meisje....
    En ach ja... wat maakt het nu uit... als je dochtertje het niks vind, laat je haar toch lekker onder een knal-roze dekbed slapen en haar kleine broertje onder een blauw of grijs dekentje.
    Het hoeft niet perfect gematcht te zijn natuurlijk, denk niet dat de kinderen daar veel waarde aan hechten
     
  15. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    Als je het doet dan zou ik de kamer proberen op te delen in 2 aparte stukken. desnoods met een kast of kastenwand in het midden zodat ze ieder een eigen stuk hebben. dan kan dochter dr roze stuk hebben en zoontje een jongenskleur.

    maar eerlijk? ik zou never-nooit een baby bij een 4 jarige in een kamertje doen. iig niet onder de 2 jaar.
    ik weet niet wie het zei maar baby's zijn erg onrustig dus grote kans dat hij je 4-jarige continu wakker huilt of andersom. je 4-jarige die je baby wakker houd. daarnaast zou ik een 4-jarige ook nooit vertrouwen. mijn dochtertje heeft bij eens een kussen op haar zusje gelegd. gewoon, om lief te doen zodat ze ook geen kussen had....
    daarna een keertje een dekentje erover. daarna wilde ze een keer een deken er overheen leggen omdat ze het koud zou hebben. ze is nu 4 en zusje 2 maar ik doe ze echt nog niet bij elkaar op de kamer. ze houden elkaar wakker, als ze de kans krijgt dan klimt ze bij haar zusje in het bedje enz.

    ik persoonlijk zou de kleine minimaal een jaar bij jezelf op de kamer houden. geen ruimte genoeg? commode is niet iets wat echt nodig is. desnoods zet je alleen een bedje bij je in de kamer. verschonen en aankleden kan prima op de wasmachine, op je bed , bank of tafel.
    mijn dochtertje van 2 slaapt nog steeds bij mij op de kamer. eigen hoekje. stuk veiliger dan bij haar zus.
     
  16. Vogelhuisje

    Vogelhuisje Bekend lid

    2 apr 2014
    879
    1
    18
    Haha sorry wat een opmerking... Is dat echt een reden dat mensen geen kind meer willen alleen maar omdat ze een kamer tekort komen?!

    Hier hebben we ook een kamer tekort omdat wij onze stiefzoon zelf een kamer wilden laten hebben hij is 8 dus heeft echt behoefte aan een eigen kamer... Helaas ging ons plannetje van de meiden op 1 kamer niet door haha lukte echt niet! De kamers zijn wel groot genoeg dus wij hebben nu op onze kamer een deel voor de baby gemaakt met commode wiegje en ledikant en een deel van onze kast voor de baby...

    Het wordt ook een jongen en later zien we wel weer hoe het met de kamers moet maar echt nooit aan gedacht om onze wens tegen te laten houden omdat ze anders niet allemaal een eigen kamer hebben!! Wijn kunnen tzt op zolder nog wel een extra kamer maken dus dat is ons plan nu of gewoon wel samen op een kamer lekker gezellig vroeger deed ik niets anders ook al hadden we plaatst ik sliep altijd met mijn zusje op 1 kamer...

    Even denken je hebt dus 2 jongens en een meid nu toch? De jongens slapen al samen op een kleinere kamer, je dochter op de grote kamer en jullie ook op een kleine?

    En kunnen jullie dan niet wisselen met de kamer van je dochter zodat alles er wel in past?

    En heel gek misschien want het tis wel vol natuurlijk, maar de 3 jongens op 1 kamer? Zij zijn al gewend om met iemand anders op de kamer te slapen en blijkbaar gaat dat goed? Dus zij op de grote kamer? (Geen idee van de afmetingen hoor ;))

    Verder heb je op pinterest heel veel kamers voor een jongen en meisje...

    Desnoods een vitrage of gordijn door het midden?
     
  17. Novy4

    Novy4 Actief lid

    21 mrt 2015
    405
    0
    0
    Vlaardingen
    :( daar ben ik niet bewust aan begonnen hoor :)
    wij waren echt wel klaar, gezin was compleet maar toch is er eentje ondanks dat ik depil slikte door heen gefloept , en hij mag blijven hoor
     
  18. Novy4

    Novy4 Actief lid

    21 mrt 2015
    405
    0
    0
    Vlaardingen
    We hebben 3 slaapkamers ,
    de afmetingen zijn niet veel verschillend de kamers waar de kinderen slapen zijn even groot en de slaapkamer waar wij slapen is ook niet veel groter , het liefst verhuizen we ook naar een groter huis maar tot die tijd moet ik het dus doen met dit .
    de jongens slapen al jaaaaren op één kamer , dit wilden ze zelf graag hierdoor had ik in mijn vorige woning een studeerkamer ,
    mja vorig jaar verhuisd naar een kleinere woning

    We hebben inmiddels een idee wat ik aan mijn dochter liet zien en zijn vond het mooi , basis grijs wit en blauw/roze
    Ik hou van eenheid , het moet allemaal bij elkaar passen :) ben ik echt een zeikerd in , dus ideaal zou zijn als we gewoon 2 jongen en 2 meisjes zouden hebben .... probleem opgelost :p
    de babykamers van de kinderen waren allemaal neutrale basis met kleuren aangevuld in accesoires enzo maar wel geslacht gericht
    ik hou niet zo van dieren thema's , helemaal niet van woezel en pip , dus maak het mezelf echt moeilijk :p
     
  19. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Ik zou het alleen al niet doen om de veiligheid, kleur zou echt een bijzaak zijn.
     
  20. Hannah1989

    Hannah1989 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    1.269
    16
    38
    Ik zou ook idd na denken om de kamer te scheiden van elkaar zodat ze toch allebei hun eigen plekje hebben!
    Ook om rust voor de kinderen zelf te creëeren.
    Of anders zoals iemand al zei zo lang mogelijk de baby op jullie slaapkamer houden... Ook al is het voor jullie zelf misschien niet het meest handige idee.. Ivm privacy Maarja dan weet je tenminste zeker dat er binnenkort geen 5e kindje komt Hihi

    Heel veel succes met alles!
    Het klinkt heerlijk z'n groot gezin!
     

Deel Deze Pagina