Wie is er bevallen met of zonder pijnmedicatie?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Sunine, 21 mei 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

Ik ben bevallen:

  1. Met een vorm van pijnmedicatie

  2. Zonder enige vorm van pijnmedicatie

Meerdere stemmen zijn toegestaan.
De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
  1. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.144
    15.212
    113
    1: met (ks, dus geen keus ;) )
    2: wel een prik gehad maar te laat, die begon pas te werken toen ze er al uit was hihi
    3: helemaal zonder :)Toen ik er om vroeg zei de vk dat het nog max een halfuur was, uiteindelijk 10 minuten :)
     
  2. Kari37

    Kari37 Fanatiek lid

    19 nov 2009
    2.571
    1
    0
    Bevallen met epiduraal.( zo goed als standaard procedure in Spanje)
    Probleem- en pijnloze bevalling gehad.
    Voor mij geen overweging om zonder te bevallen.
     
  3. MamavanF2009

    MamavanF2009 Niet meer actief

    Beide keren zonder wat voor medicatie dan ook.
    Ik beval blijkbaar nogal gemakkelijk en snel dus voor mij is het ook niet nodig maar kan me voorstellen dat iemand het heel graag wil en nodig heeft als de pijn niet meer vol te houden is.
    Ik vond zelfs de pijn best meevallen met wat ik ervan had verwacht.
    Dit kindje mag van mij weer op dezelfde manier geboren worden, zonder pijnbestrijding en net zo makkelijk en snel.
     
  4. skimms

    skimms Actief lid

    25 apr 2012
    247
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zonder pijnmedicatie bevallen. Heb er bij allebei mijn bevallingen om gevraagd op het moment dat ik het bijna niet meer uithield van de pijn...maar toen was ik dus beide keren te laat (zat ik op 8/9 cm ontlsuiting). Mocht er nog een derde komen, zal ik het op voorhand weer zonder pijnmedicatie willen doen (en er waarschijnlijk weer te laat om vragen ;)) Het lijkt me wel veel "relaxter"om met een ruggenprik te bevallen, maar door de complicaties die erdoor kunnen onstaan, gaat mijn voorkeur er niet naar uit. Maar kan me goed voorstellen dat er vrouwen zijn die er wel voor kiezen, want bevallen doet me toch een pijn...
     
  5. Inge1988

    Inge1988 Lid

    17 okt 2012
    89
    0
    6
    NULL
    NULL
    Deze keer met ruggenprik bevallen! Kan het iedereen aanraden!
    De bevalling heel bewust mee gemaakt hierdoor en dit heeft absoluut een positief effect op moeder-kind binding. Zou het niet anders willen, wat een prachtige ervaring om op deze manier te mogen bevallen!

    In mijn kraambed snel hersteld, mijn lichaam heeft zich amper hoeven inspannen. (Ook geen scheur of knip!)

    Er zitten risico's aan een ruggenprik maar meestal gaat dit gewoon goed. Overigens vind ik de risico's minimaal en de overweging waard voor de pijn en 'aanslag' op je lichaam die je anders moet mee maken.

    P.s mijn eerste bevalling was dus zonder pijnbestrijding. Ik kan dus goed vergelijken nu. Ben blij dat ik het allebei heb mee mogen maken.
     
  6. Twingia

    Twingia Fanatiek lid

    7 dec 2013
    1.151
    1
    38
    thuis dingen doen, met de kinderen knuffelen.
    Friesland
    Met, ik had een inleiding.
     
  7. Zonder.

    Ik wilde geen pijn medicatie. Hooguit een Tens apparaat. Maar die werkte niet. En de pijn was echt ondraaglijk in m'n bekken. Dus ik wilde misschien een ruggeprik. Maar toen was t al te laat. Ik ben binnen 3 uur tijd van 3-4cm naar bevallen gegaan. Door op m'n zij te draaien kreeg ik heftige persweeen.

    Achteraf heel blij mee want was nog erg energiek en kwiek na de bevalling. Enkel de bekkenpijn was voor mij de aanleiding voor pijnbestrijding. Ik vond de weeën zelf goed te doen. Alleen omdat de navelstreng 2x om z'n nek zat hebben ze m wat terug moeten duwen, en dat deed wel heel zeer!
     
  8. Merlijn1983

    Merlijn1983 Bekend lid

    4 mrt 2013
    999
    0
    16
    3 keer zonder pijnstilling bevallen(1x natuurlijk en 2x ingeleid), ik vond het prima te doen zonder pijnstilling, tegen het eind bij 9 cm ofzo is het even heftig (scheelt dat ook het persen heel kort duurde bij alle 3)
     
  9. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    1ste keer zonder, vond het pijnlijk, maar te doen.
    Bij de tweede werd ik ingeleid na weken van zeer slecht slapen door zwangerschapscholestase; dat vond ik heftiger. Niet zozeer pijnlijker, maar ik hield het minder goed vol. Ruggeprik gekregen, uurtje later was ze er :)
     
  10. ER14

    ER14 Fanatiek lid

    17 apr 2013
    3.127
    2
    0
    Zonder maar dat was niet per se mijn keus. Ik had een vlugge bevalling van nog geen 6 uur. Toen we in het ziekenhuis kwamen had ik al bijna volledige ontsluiting en was er niets meer mogelijk.
    Mocht er ooit een tweede kindje komen, dan hoop ik het weer zonder te doen.
     
  11. Juffie1984

    Juffie1984 VIP lid

    16 nov 2007
    10.986
    115
    63
    Beide keren thuis zonder pijnmedicatie. Vond de weeen heftig maar vooral het persen echt naar. De weeën kon ik door goed ademhalen goed volhouden.
     
  12. ka2000

    ka2000 Nieuw lid

    6 jun 2015
    1
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik wist van te voren dat ik een ruggenprik wilde hebben. Ik ben nogal angstig voor pijn. Bij het St Antonius ziekenhuis werd ik goed opgevangen. Ik had thuis pas 2 cm ontsluiting maar wel een weeenstorm. Tussen elke wee zaten nauwelijks 40 sec. Ik heb na 6 uur weeën opvangen (wat me goed af ging door ademhalingstechnieken die ik bij een hypnobirthing cursus had geleerd) een ruggenprik gekregen. In het ziekenhuis heb ik na binnenkomst binnen een uur de prik gekregen. De prik was pijnloos. Na 15 min trokken de weeen weg. Ik heb gevraagd of ze de pijnstilling aan konden laten bij de persweeen. Dit kon als je de persween kon voelen door de pijnstilling heen. Na 5 uurtjes pijnloos chillen in mn zieknhuisbed kreeg ik pijn in mn bovenbeen. Dit bleken persweeen. Ik had 10 cm en mocht gaan persen. Geheel pijnloos beviel ik van ons mooie zoontje. Van het inknippen en dichtnaaien ook nauwelijks wat gevoeld. Echt mijn bevalling was appeltje eitje. Het hartje van de baby bleef ook tijdens de bevalling steeds heel constant en hij had geen stress, dat was erg fijn. Daarna gelijk baby in de armen. Mooie nacht gehad en gelukkig met de kleine mam :):) <3
     
  13. Anniek1

    Anniek1 Lid

    30 nov 2014
    18
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik wilde geen pijnbestrijding. Ik had zoiets van: hier zijn wij vrouwen voor gemaakt, dus ik kan dat!!!;)
    Om 20.30 begonnen de weeën al snel om de 5 min. Na 3 uur was ik kapot en had hevige rugweeen. Ik dacht:' als ik nu nog 2 cm ontsluiting heb, wil ik iets voor de nacht. Ik hou dit geen nacht vol. Wilde ook zo graag slapen. Gelukkig had ik 8 cm ontsluiting en kwam er een oerkracht naar boven.
    2 uur later was ze er. Het was me toch gelukt:)
     
  14. Saartje5

    Saartje5 Fanatiek lid

    21 jul 2012
    2.289
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik wilde absoluut een ruggeprik, heb daarop ook het ziekenhuis uitgekozen omdat het 's nachts vaak niet doorging bij het ene ziekenhuis.
    Ik voelde de weeën nog maar net toen ik alvast vertelde dat ik een ruggenprik wilde. Ik was de derde in de rij dus moest nog even geduld hebben. Ik vond dat geen probleem want ik voelde nog amper wat. Een half uur later lag ik daar met een weeënstorm en kon die ruggenprik echt niet meer. Uiteindelijk heb ik zo'n 4u weeënstorm gehad voordat ik kon persen, ik was totaal uitgeput maar best wel trots dat ik het zelf heb gedaan.

    Wat ik veel erger vond was de pijn achteraf, de placenta kwam niet los en ik had zwaar bloedverlies. Op dat moment zijn de enorfines weg en voel je wel weer alles!
     
  15. Arnoe

    Arnoe Bekend lid

    1 sep 2010
    869
    1
    0
    Beide keren thuis bevallen. De tweede bleef hangen vanwege een aangezichtsligging en dat was echt geen pretje om die laatste cm weg te blijven puffe. Toend acht ik wel 'de volgende wordt met pijnbestrijding'. Maar mocht het ooit zover komen ga ik denk ik toch weer voor de thuisbevalling. Echt zo lekker in de eigen omgeving.

    De eerste was overigens een weeenstorm met rugweeen.
    De tweede was totaal anders met pauzes tussenin en gewone buikweeen, maar die vond ik irritant. Ik kon niet zo goed in de flow komen zoals in de weeenstorm. Toen zat ik echt in mijn eigen wereld. Bij de tweede dacht ik nog te veel na.
     
  16. Ik moest altijd lachen om de vrouwen op tv die het hele ziekenhuis bij elkaar schreeuwen. Echt, dat doe je toch niet? ;) Mijn eerste bevalling was ook kut, ik ging van 4 naar 9 centimeter in een uur, maar schreeuwen? Echt niet!

    Tot de tweede bevalling, waarbij de ruggenprik verkeerd werd gezet. Ze hebben hem op de hoogste stand gezet en me direct de bonus gegeven, die ze eens in de zoveel tijd mogen toedienen, maar het deed helemaal niets. Ik heb gesméékt om Pethidine. Ik heb, net als al die vrouwen op tv, het hele ziekenhuis bij elkaar geschreeuwd. Ze mochten me niets geven, omdat de dosis van de ruggenprik wel al in m'n lijf zat, ook al was het niet op de goede plek en werkte het dus niet. Uiteindelijk van 4 centimeter naar geboorte in 20 minuutjes. De arts was nog net op tijd binnen om haar op te vangen, de verpleegkundige en co-assistent stonden nog met de beenbeugels in hun handen..

    Ik moet trouwens ook even kwijt dat ik het echt belachelijk vind om te zeggen dat vrouwen die gebruik maken van welke vorm van pijnstilling dan ook, 'het niet zelf doen'. :) Elke bevalling is een topprestatie, je zet (helemaal zelf!) zo'n prachtig kindje op de wereld, wat jíj al die tijd gedragen hebt en wat uit jóúw buik komt. Ik kan achteraf misschien zeggen dat ik het zonder pijnstilling gedaan heb, maar dat maakt niet dat ik het meer 'zelf' heb gedaan hoor.
     
  17. kusjes1986

    kusjes1986 Bekend lid

    24 jan 2015
    830
    0
    16
    NULL
    NULL
    2x thuis bevallen. En heb me nog nooit zo lekker gevoeld als tijdens de bevallingen. Allebei zonder pijnmedicatie. Ik schijn een stofje in mijn lichaam aan te maken even de naam van kwijt. Waarvan zo stoned als een garnaal word. Bij de 1ste met 3 persweeën geboren en de 2de is letterlijk vliegend geboren bij de eerste perswee. Bevallingen vandaag de eerste wee binnen 1.5 uur geboren. Ik hoop dat ik het bij deze net zo mag ervaren
     
  18. Liesbeth1982

    Liesbeth1982 Actief lid

    31 mei 2011
    144
    2
    18
    Vrouw
    Assistente bij Mondziekte-kaak en aangezichtschiru
    Huissen
    Ingeleid waardoor ik het na 6 uur niet meer trok. Het ging veel te hard. Toen om een ruggeprik gevraagd waar ik nog 2 uur op moest wachten.

    Oh en ik zei ook altijd ik ga niet schreeuwen. Maar na 4 uur persweeën opvangen moest ik wel. Ik kon alleen maar auw auw auw gillen. Zoon lag scheef in het geboortekanaal waardoor na twee uur de ruggeprik niet mee werkte.
     
  19. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.175
    113
    3x zonder, want het waren 3 thuisbevallingen.

    Ik was ook niet van plan om pijnstilling te vragen, zelfs al wou ik van de eerste wel in het ziekenhuis bevallen. Ik had wel in mijn achterhoofd dat het zou kunnen, maar ik had geen idee van mijn eigen pijngrens en hoe lang ik het zonder pijnstilling vol zou houden. Ik dacht: ik zie het wel...

    Achteraf bleek het wel mee te vallen. Scheelt ook dat ik drie vlotte bevallingen heb gehad, ik kan me voorstellen dat je na 24 uur wel anders piept.

    Ik zag ooit wel een bevalling op tv met een ruggenprik en die dame lag gewoon met 10 cm ontsluiting nog grapjes te maken. Daar kan ik me dan weer helemaal niks bij voorstellen, haha.
     
  20. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik was in 2 uur tijd bevallen... dus had geen tijd voor pijnbestrijding :p
     

Deel Deze Pagina