mommy's to be 15 t/m 31 januari 2015

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Boef12, 14 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het zal ongetwijfeld voor sommigen helpen. Maar ik hoor ook wel eens dat mensen helemaal overstappen op flesvoeding omdat hun kind in de nacht elke twee uur wakker is. En dat dat dan helemaal niets helpt; blijkbaar werd ze gewoon wakker en had ze geen honger. Kinderen hebben gewoon hun eigen ritme blijkbaar. Ik hou het dus lekker bij borstvoeding voorlopig. Even volhouden en hopen op betere nachten!
     
  2. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Precies Sterre ik denk ook beter volhouden !! Borstvoeding is natuurlijk het beste hoe het went of keert!
     
  3. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Tsja ik zit ook maar weer eens de baby te voeden... Om half twaalf ook al, hij komt vrolijk elke drie uur vannacht.
    Denk dat gemiddeld genomen kinderen met fv beter slapen dan met bv, maar dat is bepaald geen garantie. In mijn omgeving best veel druk van iedereen 'wanneer ik nou eens ga stoppen met de bv' en 'hoe lang ik nog bv wil geven'. Iedereen doet alsof hij opeens een perfecte slaper gaat worden op fv ;).
    Nja wie weet, maar het is ook deels luiheid, het lijkt me erg vervelend als ie toch 's nachts komt om dan een fles te maken... En de bv gaat zo moeiteloos, dus waarom nu al stoppen?
    Ahh mannetje zit vol en slaapt verder, tijd om hem (en mij!) weer in bed te leggen :)
     
  4. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Vervelend Emily! Vraag me af hoor of dat de oplossing is. Denk het niet! En inderdaad, waarom stoppen als de bv goed loopt!
    Hier slaapt hij dus wel goed op bv. Denk dat het ook wel aan het kind ligt..
     
  5. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Ja, dat denk ik ook Julia. Fv is wel iets zwaarder in de vertering, dus het zal allicht iets helpen, maar ik denk niet dat mijn mannetje wat nu vrolijk elke drie uur komt dan opeens het klokje rond gaat slapen :D.

    Het vervelendste vind ik vooral dat ik me best tegen iedereen moet verdedigen dat ik 'nog' bv geef (baby is pas 4.5 maand, maar goed). Daardoor kun je ook nooit eens zeggen dat je moe bent van een gebroken nacht of dat het jammer is als je van een boodschap terug naar huis moet haasten omdat het weer voedingstijd is. Het is echt niet zo dat ik hele klaagzangen willen houden :D, maar nu kan ik niet eens incidenteel zoals zeggen zonder dat iedereen weer met het 'stop dan met de bv' gebeuren begint. Eigenlijk zegt nooit iemand iets uit de categorie 'wat goed dat je nog bv geeft' of zoiets ;). Beetje jammer!
    Gelukkig heb ik er zelf geen enkele twijfel bij, dus ik ga nog even vrolijk door.

    Over 1.5 week moet ik enkele dagen op zakenreis naar het buitenland. In de vriezer zit nu genoeg voor zoon om mee vooruit te kunnen, maar hoe ik dat ga moeten doen met kolven...? Het is een lange treinreis heen en terug en dan op locatie 1.5 vergaderdag, van een project waarvan ik de projectleider ben, dus kan ook niet zomaar weglopen. Dat wordt echt momentjes bij elkaar sprokkelen en hopen dat ik de bv een beetje op gang kan houden. Misschien is het wel na die dagen een gedane zaak :(.
     
  6. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Gewoon doen wat jullie hart jullie ingeeft hoor meiden!

    Ik heb het juist andersom ervaren... Omdat ik geen bv geef of gaf, werd ik bijna als een slechte moeder neergezet! Die haar kindje niet het beste kon geven.... Het feit dat ik ervoor gevochten heb en dat het niet gelukt is snappen ze dan niet.... Ik had geen druppel! Ik in de stress, Liam in de stress, niet leuk. Hij was ook meer dan 10% afgevallen dus moest ik wel gaan bij voeden.... Mensen lekker laten l*llen dus... Wat weten die nou?
     
  7. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jeetje Emily het lijkt alsof ik mijzelf hoor praten als ik lees wat jij zegt! Belachelijk is het he! Mensen die mij compliment geven op het geven van BV zijn mensen die het ooit zelf hebben gedaan of gewild. Soms klinkt het echt alsof sommige vriendinnen jaloers zijn joh. Whatever ! Ergste is wat je zegt je mag echt nooit klagen want ja ligt aan BV geven. Mijn vader vraagt mij zo vaak wanneer ik fv ga geven want dan kan de baby doorslapen! Pardon als het aan mij ligt krijgt ze dar nooit want ik hoop dit vol te houden tot ze 1 jaar is. Tuurlijk straks in combinatie met haar groentes en fruit brood en al. Als het minden zou gaan met mijn BV zou ik het verschrikkelijk vinden. En tja ik weet bijna zeker dat ze zal doorslapen mer fv maar ja ik vind het prima dat ze eens inde nacht komt. En ja soms is het best wel pittig mag ik dat zeggen Pfff irritant joh ! @emily Ik hoop dat je het blijft lukken met je BV !
     
  8. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Irritant he Momma! Hoewel gisteren eens iemand reageerde met 'oh wat goed' toen mijn schoonmoeder tegen haar zei dat ik zoon nog zelf voedde. En vervolgens ook nog dat het heel normaal was dat baby's van zijn leeftijd nog niet doorsliepen. Dat was fijn!

    Ellie, dat is net zo erg, of misschien wel vervelender nog want het is niet eens je eigen keuze, het is noodgedwongen. Echt stom dat mensen jou daar op aanspreken! Wat moet je dan, je kind laten verhongeren? ;)
    Bij mijn dochter lukte de bv ook niet en had toen inderdaad ook altijd het gevoel wat uit te leggen te hebben.

    Mensen moeten zich gewoon niet zo met de voeding van andermans baby bemoeien!
     
  9. inniemini

    inniemini Nieuw lid

    1 jun 2015
    2
    0
    0
    NULL
    NULL
    Goeiemorgen allemaal,

    Ik heb afgelopen dinsdag een positieve test gedaan.
    Volgens de berekeningen krijgen we 31 januari een tweede kindje.
    We hebben al een zoon van 6 (07-10-08) genaamd kyano.
    Ik hoop op een goeie zwangerschap heb al meerdere miskramen achter de rug.

    Groetjes inniemini (marieke)
     
  10. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Hoi innimini,

    Gefeliciteerd met je zwangerschap! Alleen ben je voor hier een jaar te laat ;) de kindjes zijn allemaal al geboren aangezien dit de januari 2015 club is.

    Weet niet of er al een januari 2016 clubje is, anders zou ik die starten 😊

    Veel succes met je zwangerschap!
     
  11. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik heb gelukkig een paar vriendinnen die vroeger fervent borstvoeding- gevers waren voor hun kinderen. Veel fanatieker dan ik. Dus die kan ik altijd bellen en ik zou bijna het gevoel hebben dat ik me moet verantwoorden als ik voor de zes maanden stop. Dat is overigens helemaal niet zo hoor, het zijn schatten die me in mijn waarde laten. Maar ik weet door hen dat het kán, maar dat het wel doorzetten kan zijn. Maar ik herken heel erg het gevoel dat ik (met name op m'n werk) niet mag klagen over gebroken nachten, dat ik dan maar over zou moeten stappen op fv. Misschien ook omdat ik me soms bezwaard voel om tijd te nemen om te kolven. Andersom lijkt me ook heel maar Elliepellie!

    Soms zit ik me druk te maken om zo'n opmerking maar ik vraag me ook wel eens af of ik het niet te heftig interpreteer. Misschien zeggen mensen wel: "oh geef je nog borstvoeding, denk je niet dat hij sneller doorslaapt met de fles?" omdat ze oprecht geïnteresseerd zijn, zonder oordeel. Misschien interpreteer ik het wel zo omdat ik me door het kolven schuldig voel naar hen toe.
     
  12. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nou Sterre ik snap je punt hoor maar ach get blijft lastig hoor . Ik ben zelf nu lekker thuis een tijdje maar ben blij voor je dat het kolven wel lukt op werk ik hoor heel veel mensen zeggen dat ze op die manier zijn uitgedroogd minder BV dus en moesten stoppen. Hebben jullie allemaal die BV geven trouwens al hapjes gegeven als bijvoeding en hoe bevalt dit??
    En Ow hebben jullie een plan hoe lang je het minimaal of maximaal wilt geven??
    Ben erg benieuwd ! :)
     
  13. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Ja mijn zoon eet nu de meeste avonden 2 eetlepels groente, en 2x heeft ie overdag wat peer gehad. Hij drinkt er overigens niet minder melk om! Dat gaat prima dus :)
    Ik zou graag het half jaar willen halen (hij is op zich al ruim 4.5 mnd...) en elke maand verder daarna zie ik als mooi meegenomen. Ik zie mezelf in ieder geval niet meer nog voeden als ie loopt en praat :D
    Maar ergens kriebelt het wel een beetje om het hele jaar vol te maken. Niet koste wat kost, in ieder geval!
     
  14. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Mensen hebben helaas altijd commentaar.. Of je nou fles of borstvoeding geeft.. Als men iedere moeder nou in haar waarde zou laten..

    Ik geef bv en een vriendin van me kiest bewust voor fv. Helemaal prima en we laten elkaar gelukkig in haar waarde.

    Maar ik kreeg wel de vraag van: 'geef je nog bv? Nu niet meer toch? '.
    Dus ik benoemd dat ik wel degelijk nog bv geef. Daar waren ze verbaasd over.

    Wel lief dat ik van sommige klanten complimentjes krijg dat ik nog bv geef. Alleen merk nu sinds enkele dagen dat mijn productie enorm keldert.. Dus probeer het op te krikken, helaas lastig icm mijn werk..

    En dames die fv geven, helemaal goed hoor! Niks mis mee en ieder haar eigen keuze voor haar kindje :)
     
  15. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Emily, lastig dat je op zakenreis moet.. Ik zou me daar ook druk om maken.. Hopelijk lukt het je om de productie op peil te houden.

    Ik geef trouwens wel bijvoeding, elke dag eind van de middag zo'n 3 ijsblokjes groentehap. En hij drinkt er nog even goed bij als voorheen.. En hij vind het geweldig dus ik laat het zo.
     
  16. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ok ! Leuk om te horen dat het bijvoeden lukt samen met BV.
     
  17. Julia88

    Julia88 Fanatiek lid

    22 mrt 2014
    1.556
    0
    36
    Wat ben je er vroeg bij smorgens Momma ;)
     
  18. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja borstvoeding he julia!! Hagaha
     
  19. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh Momma, ook niet leuk voor jou dat wij zitten te kletsen op Facebook! Ik zal wat vaker hier komen, hoor!

    Hier ook al 4,5 maand borstvoeding. Langer dan bij mijn andere twee kids. Mijn productie is niet altijd geweldig en mijn kinderen groeien sowieso niet zo heel hard, maar toch voelt dit nu goed. Ze groeien goed genoeg en mijn zoontje is vanaf zijn eerste verjaardag ontzettend veel ziek geweest, dus alle antistoffen die mijn dochtertje nu mee krijgt zijn welkom!
    Ik heb me gelukkig niet hoeven verdedigen en krijg zelfs complimenten dat ik het zo lang volhoud. Maar ik heb dan ook twee maanden ouderschapsverlof aan mijn zwangerschapsverlof geplakt, onder meer om te kunnen blijven voeden, dus ik probeer ook het half jaar vol te maken.
    Ik begin tegen die tijd met een nieuwe functie, waarin kolven misschien wel mogelijk is (kon bij mijn oude functie niet), dus wie weet. Maar hier lonkt de fles zo nu en dan wel. Over een paar weken 1000 km naar Frankrijk, voeden in de auto bij tankstations, etc... Maar goed. Dit is waarschijnlijk de laatste borstvoeding die ik uberhaupt geef in mijn even, dus zo lang het goed gaat houd ik maar vol :)

    Overigens wel akelig voor de dames die zelf hadden willen voeden, maar waar het niet is gelukt. Die verantwoording lijkt me nog veel vervelender. Ik zeg altijd: het moet te doen zijn en anders voldoet flesvoeding prima!
    Julia, hoe probeer jij nu je productie op peil te houden?

    Hier trouwens twee keer een beetje banaan gegeven. Omdat ik niet heel veel voeding heb, doe ik rustig aan met bijvoeden. Alleen wat oefenhapjes tot de 6 maanden.
     
  20. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hihi lief Nina dat je hier nog komt spieken voor mij vind ook jammer dat iedereen naar de Facebook pagina is gegaan maar ik snap dat jullie dat makkelijker vinden dan hier kletsen :)
     

Deel Deze Pagina