Mijn ex-man is stervende....hoe nu verder?

Discussie in 'De lounge' gestart door heppiedepeppie, 13 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    Hoi allemaal

    Sinds 2,5 jaar ben ik gescheiden van de papa van Lucas. Nu hebben we gisterenochtend te horen gekregen dat zijn papa een kwaadaardige hersentumor heeft. Het is als een bom ingeslagen.....
    We zijn altijd goed met elkaar om blijven gaan, en het verdriet is dus enorm. Er spookt van alles door mijn hoofd, hoe moet het nu straks, Lucas gaat zonder papa opgroeien e.d.
    Er moet nog gekeken worden naar evt mogelijkheden tot behandeling, maar het gaat om een grote tumor en mijn ex man heeft al allerlei uitvalsverschijnselen, de artsen zien het somber in. Hij ziet al bijna niets meer (daardoor zijn ze er ook achter gekomen). Ik wil nu voor Lucas zoveel mogelijk verzamelen van zijn papa zodat ik hem straks zoveel mogelijk kan vertellen....

    Heeft iemand een idee wat ik nog kan doen behalve foto's verzamelen?

    Verder ben ik op zoek naar een gedichtje voor Lucas. Mijn ex heeft al aangegeven dat zijn laatste wens is dat Lucas liefdevol en goed grootgebracht wordt. Natuurlijk zal ik daar ALLES aan doen, maar ik wil dit graag naar Lucas toe in een gedicht verwerken....weet iemand of hier gedichten voor bestaan? Ik kan niet veel vinden....

    Wil en ben nog niet bezig met andere zaken, omdat ik echt probeer om van het positieve uit te gaan, al vind ik dit erg moeilijk omdat mijn ex de moed al zo goed als opgegeven heeft....Hij is overigens pas 45 jaar..... :(
     
  2. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Wat moeilijk voor jullie. Heb geen tips voor je maar heel veel sterkte voor jou en je zoontje.
     
  3. Googelplex

    Googelplex Actief lid

    18 jan 2013
    443
    0
    16
    NULL
    NULL
    Jeetje wat heftig!

    Qua dingen die je van zijn vader voor Lucas kan maken (Als papa zelf nog in staat is om dit te doen): Je hebt van die kinderboeken die je in kunt laten spreken. Als je de bladzijde omslaat hoor je diegene die het heeft ingesproken het bijbehorende stukje tekst voorlezen. Zo kan hij nog heel lang de stem van zijn Papa horen.
     
  4. Noa25

    Noa25 Fanatiek lid

    23 nov 2006
    1.282
    0
    0
    Limburg
    Ik heb geen tips.
    Maar wil je wel heel veel sterkte wensen.
     
  5. mol81

    mol81 Niet meer actief

    Jeetjemina! Heftig joh! Misschien is een gedenkdoos iets? Dat zag ik bij 'Over mijn lijk'. Degene die komt te overlijden doet er allemaal persoonlijke spullen voor de kinderen in en ook familieleden doen er iets in zodat je zoontje zich papa later goed kan herinneren. Doet me trouwens ook denken aan het nieuw lied van Ali B. Die tekst past misschien heel goed?
     
  6. MamavanJenY

    MamavanJenY Actief lid

    10 mrt 2015
    236
    0
    0
    Een doosje met spulletjes van papa die waardevol zijn voor je ex die hij in de loop der tijd aan zijn zoon wil doorgeven...
    Heel veel sterkte!!
     
  7. Honnepon83

    Honnepon83 Actief lid

    17 jul 2013
    107
    0
    0
    Stay at home mom
    Ach meid, Wat heftig zeg.
    Ik heb geen tips voor je, maar wil je wel heel veel sterkte wensen.
    misschien kan hij zelf nog een filmpje met wensen e/o raad voor je zoontje inspreken? misschien mooi voor als hij wat ouder is en naar zn papa vraagt.

    dikke knuffel voor julllie
     
  8. taartje

    taartje Bekend lid

    6 mei 2012
    625
    0
    0
    Kapster en mama
    Overijssel
    Och jeetje meid, wat erg!, en wat verdrietig, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen,
    Ik zou een herinneringskoffer oid maken met allerlei spulletje van je ex man voor jullie zoon voor later, met o.a foto's, en dingen die ze samen hebben gedaan, misschien wat tastbare spulletje, en misschien lukt het je ex man om nog wat te schrijven voor jullie zoon? Of iets in te spreken?

    Wat een nachtmerrie zeg, ik wens jullie heel erg veel sterkte en alle kracht en moed!

    Liefs taart.
     
  9. Candle26

    Candle26 Niet meer actief

    Kan hij nog praten? Dan is het wellicht mooi dat hij audio boodschap(pen) inspreekt voor zijn zoontje. Een verhaaltje, een eigen boodschap die hij hem mee wil geven voor als hij groter wordt?

    Je kunt informatie samen verwerken over zijn interesses als jonger kind, wat hij graag deed, zodat Lucas later, als hij zich afvraagt of hij op zijn vader lijkt daadwerkelijk ook dat terug kan kijken?

    Wat een verdrietige situatie, veel sterkte!
     
  10. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    Vreselijk, heb zo 123 geen tips maar wil jullie heel veel sterkte wensen....
     
  11. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als zijn papa nu nog dingen kan maken of schrijven voor zijn zoon voor later, dan zou ik dat ook doen. Bijvoorbeeld brieven maken voor elke verjaardag tot zijn 18e of 21e ofzo. Dingen inspreken eventueel? Aan familieleden vragen of ze dingetjes hebben die hun herinneren aan hun zoon/zwager/etc met een briefje erbij, zodat je zoon een beeld erbij heeft hoe zijn vader was. Iets inspreken eventueel.

    Dingen verzamelen die je in een grote ton doet, zodat hij er later als ie wat groter/ouder is naar kan kijken wat zijn vader voor m verzameld heeft. Boekjes of aandenken en alles wat met je ex-man/zijn vader te maken heeft.

    Bah erg hoor... moet er niet aan denken :(
     
  12. Ezria

    Ezria Bekend lid

    6 mrt 2014
    643
    0
    0
    Bergschenhoek
    Ten eerste wat een verschrikkelijk nieuws! Zo iets gun je niemand.. :( Dan zo'n mannetje wat achterblijft zonder papa, hartverscheurend.

    Misschien wat je kan doen is een mooie doos (mand) maken en daar foto's, briefjes met herrineringen, gedichtjes, kleine spulletjes van zijn papa, indien het mogelijk is een paar brieven geschreven door papa (hoeven geen lappen tekst te zijn maar kleine zinnetjes indien dit nog mogelijk is), alles wat hem aan papa doet denken, misschien ook "leuk" om erin te doen is een briefje met eigenschappen van papa en dat allemaal in een mooie box verzamelen, die versieren e.d. zodat hij zijn eigen "plekje" heeft om over zijn papa na te denken. Lijkt me ontzettend lastig.. ik weet ook niet of het wat is maar had het ergens een keer gezien bij een vriendin, haar vader was toen zij 2 was overleden en hij had een mooie box gemaakt met allemaal dingen van hem en herinneringen aan hem.

    Gedichtjes ben ik zo slecht in dus daar kan ik je niet mee helpen, sorry. Wel wil ik jou, je zoontje en je ex-man heel veel sterkte en kracht toewensen. :(
     
  13. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    Wat erg voor jullie. Begrijpelijk dat je de herinnering aan de vader van je kind levend wilt houden. Foto's zijn een mooie herinnering. Misschien kan je ex een brief schrijven aan Lucas voor als hij groter is. Jullie kunnen samen een kist maken met allerlei spullen die typerend of belangrijk waren voor papa. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
     
  14. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    En heel veel sterkte zeg!
     
  15. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    Mijn ex kan eigenlijk niets meer lezen. Berichtjes sturen bijv via Whatsapp is eigenlijk niet meer mogelijk omdat hij het gewoon niet meer ziet. Links ziet hij nog voor 5 procent, rechts nog 40. Hij had gezichtsverlies en is hier 3 weken geleden voor gelaserd. Omdat het alleen maar verslechterde is hij terug gegaan naar de huisarts, die heeft hem doorgestuurd en gisteren is hij door de scan gegaan bij de neuroloog. Die zag direct op de scan dat het een kwaadaardige tumor is....hij is direct naar een gespecialiseerd ziekenhuis overgebracht waar ze gaan kijken hoe en wat....ik ga zo naar hem toe met Lucas zodat hij Lucas in elk geval nog kan zien (letterlijk) omdat de artsen niet weten of hij zijn zicht nog ooit terug gaat krijgen...
     
  16. regenboogworst

    regenboogworst Fanatiek lid

    22 aug 2014
    1.297
    75
    48
    ik heb niet zo snel tips maar ik wil jullie allemaal heel veel sterkte wensen.
     
  17. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    Och arme... dan kan ie natuurlijk zelf ook niks meer schrijven. Is inspreken nog wel een optie? Of misschien kan hij citeren en dat iemand anders het opschrijft?
     
  18. kam2014

    kam2014 Lid

    13 jun 2015
    50
    0
    0
    NULL
    NULL
    Heel veel bij pap zijn en filmen en op dvd zetten..
     
  19. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    dank jullie wel voor alle lieve reacties! Papa en ik wonen ruim 100 km uit elkaar dus die afstand maakt het alleen maar moeilijker. Daarbij moet ik 4 dagen per week werken om rond te komen dus we kunnen alleen in het weekend op bezoek....
    Maar de tips van een koffer/ kistje vind ik heel goed, ik ga meteen een beetje googlen!
     
  20. Mamia

    Mamia Actief lid

    3 dec 2014
    480
    0
    0
    NULL
    NULL
    Heel veel sterkte & dikke knuf :(
     

Deel Deze Pagina