Vaccineren of niet....?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Itisuptome, 9 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.075
    3.516
    113
    Goed artikel.
    Door al die vaccinatietopics ga ik wel eens twijfelen of ik het juiste doe (tja er wordt zoveel geroepen..) maar gelukkig bevestigt dit artikel mijn visie.

    Natuurlijk wil je niet dat je kind ernstig ziek wordt ten gevolge van een vaccinatie. Maar ik zie mijn kind ook liever niet stikken in difterie of kinkhoest of overlijden aan hersenvliesontsteking... Welk risico groter is bij niet vaccineren.
     
  2. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik snap het helemaal! Er moet inderdaad bewustzijn zijn bij mensen over het feit dat niet iedereen gevaccineerd kan worden!
     
  3. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.075
    3.516
    113
    Ik denk wel dat er een groot verschil is tussen kindjes die om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden en kindjes waarvan de ouders hun kind niet willen laten vaccineren.

    Voor de eerste groep zal heus wel begrip zijn. Voor de tweede groep zal niet iedereen begrip kunnen tonen.
     
  4. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Daarom schrijf ik ook *kunnen*...
     
  5. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Rode hond werd eerste jaren aan meisjes in de zesde klas die nog geen rode hond gehad hadden gegeven. Mazelen werd in 1976 ook niet aan alle kinderen gegeven. BMR is van 1982.
     
  6. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ja ik zat op BB...stuur me even een PB dan weet niet de hele wereld meteen wie je bent ;)
     
  7. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.985
    2.280
    113
    Noord-Brabant

    Door dit artikel weet ik nu 100% zeker dat wij de juiste keuze hebben gemaakt om dl wel in te laten enten. Gelukkig heeft zij nauwelijks last gehad van haar vaccinaties tot nu toe.
    Ik moet alleen wel eerlijk zeggen dat mijn vriend en ik er wel over hadden gehad wat we gingen doen als dl niet goed op de vaccins zou reageren. Als dit was gebeurd hadden we het of uitgesteld of alternatieven gezocht. Dus ik snap de mensen hier wel die hun kindjes bijna hebben verloren door de vaccinaties of dat je weet dat je kleine erg heftig kan reageren op deze vaccinaties. Maar om nou lukraak te gaan roepen we vaccineren niet terwijl je nog eens niet weet hoe je kleine op de prikjes gaat reageren snap ik niet helemaal. Wie weet krijgt hij/zij alleen wat verhoging terwijl de gevolgen bij een van deze ziektes veel erger zijn. Als er steeds minder mensen niet de kinderen laten vaccineren zullen er weer uitbraken komen van deze ziektes. Ik denk dat dit niet bedoeling zal moeten zijn
     
  8. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Lezen kezen en je eigen conclusies trekken. Ik heb voor en tegen artikelen gelezen en ben echt niet over 1 nacht ijs gegaan daar we 5 jr en 5 miskramen verder waren voor dit zeer gewenste kindje werd geboren.
    Onze oudste kids zijn van 97 en 99. Toen had ik al twijfels en vragen over vaccineren maar vond geen antwoorden.
    In 2012 tijdens mijn derde zwangerschap heerste kinkhoest waar ikzelf en oudste kinderen last van hadden. Rivm adviseerde toen om mijn baby met 6 weken al dktp te laten geven wat voor mij niet goed voelde. Nu kon ik wel meer info vinden op internet. Verder heb ik op een buurmeisje gepast waarbij mij opviel dat het een gezond pittig meisje is waarop haar moeder vertelde dat ze niet gevaccineerd was.
    Na het lezen vanVaccin Vrij! - Over gezond opgroeien zonder vaccinsen NVKP.nl begreep ik dat juist het kinkhoestvaccin van dktp het meest belastend en het minst bewezen werkzaam.
    Dat het kinkhoestvaccin niet goed werkt bleek uit de uitbraak in 2012, allemaal gevaccineerde kinderen waaronder mijn eigen maar ook jongere kinderen die kinkhoest hadden.
    op youtube zag ik de ouders van Freek die op 8 jarige leeftijd daags na een dktp vaccin overleed....maar ook bij 1 vandaag een interview met moeder van n overleden meisje dat in mijn eigen woonplaats woont...
    Samen met mn man besloten het uit te stellen en meer te lezen, hoe meer info hoe langer we uitstelden.
    Door het uitstellen kreeg ik steeds meer vertrouwen in de opbouw van de weerstand van mn dochter. Haar eerste koorts loste ze op eigen kracht op(met liefdevolle zorg uiteraard). Oudste kinderen waren zowiezo ziek na de vaccins lagen ze een dag knock out in bed (vond ik toen normaal, met de kennis die ik nu heb eng) Beiden mankeerde iets rond hun eerste jaar; chronisch oorontstekingen en de ander kroephoest. Buiten dat waren ze fit en gezond.
    Dochter is bijna 3, vaccinvrij en tot nu toe gezonder dan de oudste waren.
    Ze heeft de ha alleen ter kennismaking gezien.
     
  9. Sandana

    Sandana VIP lid

    9 jan 2012
    5.682
    5
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    #129 Sandana, 15 jun 2015
    Laatst bewerkt: 15 jun 2015
    De risico's van vaccineren wegen wel degelijk op tegen de ernstige ziektes. Kijk eens in Afrika hoeveel kinderen er daar sterven en hoe weinig hier. Vergelijk al die ontwikkelingslanden eens met de welvarende landen op dit gebied. Conclusie is makkelijk te trekken. En hoeveel kinderen hebben echt last van de entingen? Relatief weinig. Je hoort er nooit wat over (wat niet wil zeggen dat het niet gebeurd natuurlijk).

    Mijn kinderen zijn in Duitsland gevaccineerd en kregen daar ook vaccinatie tegen de waterpokken. De jongste kreeg een druppelenting voor rotavirus, dat is nieuw daar.

    Het is dezelfde discussie als die van tandpasta... wel of geen fluoride erin. Maar wanneer is het aantal cariësgevallen sterk gedaald? Juist... vanaf het starten met het gebruik van fluoride in tandpasta. Ik kies dus daarvoor.
     
  10. Mama-in-love

    Mama-in-love VIP lid

    11 mei 2010
    7.354
    158
    63
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Afrika is wel echt een hele foute vergelijking als je kijkt naar het verschil in hygiëne....
     
  11. Itisuptome

    Itisuptome Actief lid

    12 dec 2014
    304
    0
    0
    Precies mijn gedachten. En ik lees ook hier weer dat er zoveel wordt geroepen vanuit angst, onwetendheid en een zeldzaam slecht verhaal.
    Feit blijft dat ik de kriebels krijg bij het beeld van kraambezoek door een niet ingeënt dochtertje van vriendin bij mijn pasgeboren babytje...... Hun keuze, mijn belasting om me nu 'verplicht' te voelen me hierin te verdiepen.
     
  12. Ismi2006

    Ismi2006 Bekend lid

    1 mrt 2015
    803
    0
    16
    NULL
    NULL
    Die hadden mijn kids ook moeten hebben! Wat is Rota verschrikkelijk zeg... Alle 4 lagen we hier plat en hielden niets binnen. Dochter heeft in het ziekenhuis gelegen omdat ze was uitgedroogd..

    Maar goed. Ik ent wel. Ben zelf ook ingeënt. Manlief ook.

    Ik denk dat we iedereen in hun waarde moeten laten. Al die verschillende meningen. We kunnen het niet allemaal mer elkaar eens zijn toch?
     
  13. Patrijs1981

    Patrijs1981 Fanatiek lid

    22 dec 2011
    2.011
    1
    36
    Draagdoekconsulent
    Woerden
    Maar een kind van 12 mnd dat bijv de BMR nog niet heeft gehad kan een van deze ziektes ook overbrengen aan jouw pasgeboren baby. Dus voor de veiligheid van jouw kindje zou je dan alle kinderen die ivm hun leeftijd een bepaalde enting nog niet hebben gehad, moeten weren toch?
     
  14. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Als iedereen wél zijn verantwoordelijkheid zou nemen en zijn kind zou laten vaccineren (tenzij medische bezwaren, uiteraard), dan zou je daar dus niet mee moeten inzitten. Want dan zouden die ziektes geen kans krijgen om zich te verspreiden.
     
  15. Mirri

    Mirri Fanatiek lid

    25 sep 2009
    4.551
    1
    38
    N.Holland
    Inetenting werkt maar tijdelijk tot 19 jaar en in de bijsluiter staat dat je de ziektes alsnog kunt krijgen. Dus in principe is iedereen boven de 20 "onbeschermd". Maar veel mensen komen zonder ziek te worden ermee in aanraking en maken op natuurlijke wijze antistoffen aan. Bij zwangere vrouwen wordt dit gecontroleerd met een simpel bloedonderzoek.
    Bof is van kinderziekte naar een studentenziekte verschoven daar zijn vaak uitbraken onder.

    Verder wil ik kwijt dat (op een enkele opmerking na) er gelukkig respect is voor elkaars mening hierin en dat het een vrije keuze is.
     
  16. Patrijs1981

    Patrijs1981 Fanatiek lid

    22 dec 2011
    2.011
    1
    36
    Draagdoekconsulent
    Woerden
    ik heb ondanks mijn inentingen toch (op jonge leeftijd) een aantal ziektes waarvoor ik ingeënt was wel gehad.
    Ik ben pro enten ( zij het wat kritisch) maar inenten is ook niet heilig.
     
  17. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Kan zien dat je niet in Afrika gewoond hebt. Mensen daar zijn heel wat bewuster van hygiene dan hier...hoeveel mensen wassen in Nederland neit of slecht hun handen na de WC bijvoorbeeld?
     
  18. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Nee, vaccinatie werkt tot minimaal 19 jaar. Bij de meeste mensen werken de DKTP-prikken veel en veel langer, 20, 30, 40 jaar of zelfs levenslang. Alleen bij een kleine groep werken ze na een jaar of 10 niet meer en het advies om om de 10 jaar een booster te laten zetten is daar ook op gebaseerd.

    Bof is helemaal geen studentenziekte geworden. De heel zeldzame keer dat een aantal studenten (waarvan een deel niet volledig gevaccineerd was) rechtvaardigt die naamswijziging niet.
     
  19. 81kaatje

    81kaatje Actief lid

    26 mei 2015
    391
    43
    28
    Hier op basisschool kinkhoest!! Allemaal ingeënt.mijn advies aan iedere moeder....zoek uit wat je in je kind laar spuiten.
     
  20. Amaranth

    Amaranth Niet meer actief

    Sowieso inderdaad! Maar ook wat de gevolgen kunnen zijn als je het niet doet.
     

Deel Deze Pagina