kinderverjaardag in de zomervakantie

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Chocolat, 16 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chocolat

    Chocolat Niet meer actief

    Mijn dochter is de eerste week van de zomervakantie jarig.
    Het trakteren in de klas doen wij na de zomervakantie.
    Maar nu zit ik te twijfelen of we de kinderverjaardag wel te zullen vieren of dat na de vakantie doen.
    (In de vakantie zijn er in totaal 4 meiden en 2 jongens jarig dus dan zal het de eerste schoolweken veel kinderfeestjes zijn.)

    Ik zit er aan te denken om aan de ouders van de kinderen die zij wil uitnodigen te vragen of zij in die week thuis zijn, want dan kan ik de uitnodigen wijzigen.
     
  2. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.496
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Zeker navragen - als er te veel niet kunnen, of de meest favoriete niet, kun je de datum wijzigen of inderdaad andere kindjes laten vragen.

    Hier idem. Ik moet nog even goed gaan kijken wanneer we het vieren, maar mogelijk vieren we het gelijk de 1e zaterdag dat ze vrij zijn of de week ervoor nog.
    Maar wel in overleg met de andere jarige kindjes (of hun moeders)
     
  3. maartje1983

    maartje1983 Actief lid

    29 apr 2007
    184
    0
    0
    Hier is onze dochter ook in de eerste week van de vakantie jarig.
    Wij vieren bewust haar feestje een paar weken eerder juist omdat
    er dan niemand op vakantie is en de allergrootste drukte van het einde van het schooljaar nog niet zo speelt.
    Trakteren doet ze ook twee weken eerder.
     
  4. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Mijn zoon is halverwege de zomervakantie jarig. Toen hij 5 werd hebben we het trakteren/kinderfeestje na de zomervakantie gedaan, maar toen hij 6 werd wilde hij het liever ervoor. Het is wel een hoop geregel, omdat er in de week voor de zomervakantie en in de vakantie zelf nog een hoop klasgenootjes jarig zijn, die dan ook allemaal hun feestje willen vieren en willen trakteren.

    Dit jaar vieren wij zijn kinderfeestje op de eerste zaterdag van de vakantie (18 juli in ons geval). Ik heb aan zijn beste vriendjes gevraagd of ze dan kunnen en dat was het geval. Als er dan nog iemand afvalt, is dat niet zo erg.
     
  5. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    De mijne is begin augustus jarig. Dit jaar is hij in het voorlaatste weekend jarig
    We hebben het altijd halverwege september gevierd met zijn vriendjes. Wel in de eerste week na de vakantie trakteren. Maar voor het feestjes wachten we dan even 2a3 weekjes. Ook omdat mijn zoontje even nodig had om te kijken wie hij wilde uitnodigen.

    Bij hem in de klas vielen de meeste verjaardagen aan het begin van de vakantie, dus juist veel feestjes voor het eind van het schooljaar. Samen met de onrust in de klas die laatste weken vond ik dat juist vervelend.


    Dit jaar weet ik het nog niet. Hij is gewisseld van school ivm verhuizing. Ik denk dat hij niet zover komt met kindjes kiezen. Misschien geef ik hem dit jaar de optie om zijn beste vriendje mee te nemen naar een groter pretpark. Of zijn beste vriendje van hier en zijn 2 beste vriendjes van de oude woonplaats iets halverwege te gaan doen..
     
  6. Panda81

    Panda81 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    3.380
    415
    83
    Limburg
    hier een dochter in het midden van de vakantie jarig. hier vier ik het beide voor de vak, verjaardag in klas in laatste week en kinderfeest de een na laatste vrijdag.
    vind dat wel fijn.
     

Deel Deze Pagina