mommy's to be 15 t/m 31 januari 2015

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Boef12, 14 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hi Momma. Ik geef de kleine eens in de zoveel dagen een hapje gepureerde groenten. Hij krijgt in de praktijk nog nauwelijks iets binnen, maar hij oefent zo wel. Hij vindt het heel gek om iets dikkers met een andere smaak om z'n mond te hebben. Eerst kwam alles er vanzelf weer uit. Nu smakt hij ermee. Maar dat je het moet doorslikken is nog niet helemaal duidelijk geloof ik ;) Gewoon af en toe proberen, zeker op momenten dat hij het eten uit m'n mond kijkt.

    Ik stel mijn doel steeds bij. Eerst hoopte ik dat het zou lukken om3 maanden bv te geven (tot ik weer moest werken), toen 4 en nu zou ik eigenlijk wel de 6 maanden willen halen. Maar de fles lonkt wel. Afgelopen weekend was ik bijna overgestapt op kunstvoeding omdat ik al twee weken in de nacht heel veel moest voeden. Ik was kapot. Nu drie avonden laat een papfles afgekolfde melk gegeven, en drie avonden maar 1 nachtvoeding ipv 3. Dat scheelt! Het is nog steeds niet uitslapen, maar toch...
     
  2. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Mijn vraatzuchtige babymonster eet inmiddels elke avond een bak groenten, de meeste dagen overdag nog een beetje fruithap, en hij zuipt z'n melk vrolijk door :D
    De zakenreis lijkt niet voor een mega productiedip te hebben gezorgd, hoogstens een kleiner dipje maar dat kan zoon vast weer omhoog regelen.
    Hij ligt nu al een hele tijd heeeerlijk half slapend te tanken, zo komt dat vast wel goed qua productie :)
     
  3. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi dames.
    Ja Sterre ik heb precies hetzelfde stel mijn doel ook steeds bij denk nu heel erg aan 6 mnd maar stiekem hoor ik 1 jaar te halen. Irriteer ik mij wel mateloos dat mensen boven 6 mnd raar vinden en comentaar hebben. Maar doe gewoon mijn ding.
    Ik wil met 6 mnd starten met beetje fruithap en dan ook een beetje groentehap , verheug mij wel daarop is wel leuk om te zien denk ik.

    Emily geweldig hoor dat jou kleintje het zo lekker vind. Lijkt mij op zo een manier ook leuk om te geven. Maar uiteindelijk gaan ze etallemaal wel vreten hahaha. Merk dat de mijne mij ook steeds zit aan te kijken als ik eet. Maar vraag mij af of alle baby's dat gewoon doen of het gewoon nieuwsgierigheid is. Moeilijk hoor hahahah
     
  4. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi lady's alles goed meg jullie?!

    Hier vanacht een pittig nachtje gehad vraag mij af of meer mensen dit hebben . Mijn ouders waren op bezoek en mijn zus en de kleine was natuurlijk bij iedereen op schoot en merk na zo een dagje dat E super slecht slaapt in de nacht hele tijd wakker huilen wil niet weg gelegd worden en uiteindelijk ligt ze dan bij ons in bed en wilt Ze zo slapen. Missvhien moesten wij ook nooit beginnen met soms dutjes bij ons in bed samen in het weekend bijv. Maar ben bang nu dat ze dit alleen wilt. Ik baal toch soms dat ze een beetje eenkennig kan zijn. Maar ook dat ze geen lange slaapjes doet maar kort vaker. Na een dag als gister en bij iedereen op schoot is ze gewoon overprikkeld. Maar mijn vriend heeft zoiets an wat moet je anders. Ze moet wenne met andere mensen anders kunnen we nooit een keer weg. Wat we trouwens nog niet hebben gedaan. Binnenkort pas. Voelt mij op zulke momenten zo alleen want mijn vrienden hebben dit allemaal niet meegemaakt. Echt pas om 4 uur snachts ligt ze te slapen. En blij dat ik thuis ben met haar 'n nog niet hoeft te werken. Herkennen jullie dit.? Voel me echt allen hierin alsof ik haar verpest heb met te veel verwennen . :( even een emo bericht hoor. ;)
     
  5. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Hoi Momma, als het normaal gesproken niet zo gaat lijkt het mij inderdaad aan overprikkeldheid te liggen. Baby's hebben heel veel behoefte aan structuur en voorspelbare routines.
    Zo hebben wij bij onze zoon een vast avondritueel. Hij drinkt zijn melk, de gordijnen en luxaflex gaan dicht, het wordt dus donker. Hij gaat in zijn romper in de slaapzak. Krijgt een kusje en we gaan weg.
    Overdag slaapt hij vaak heel slecht, maar omdat hij elke avond op precies dezelfde manier naar bed wordt gebracht weet hij gewoon dat dan de avond begint. En gaat dan eigenlijk altijd probleemloos slapen (overdag niet!).

    Te veel van arm op arm is best heftig voor baby's. Maar je moet ze ook niet volledig afschermen. Probeer een beetje maat erin te houden. Wel even knuffelen met iedereen, maar na een half uurtje even rustig alleen spelen in de box en daarna naar bedje toe. Zo krijgt ze wel de aandacht, maar ook de rust.

    PS; verwennen kan nog niet bij baby's! Wel is nu ze wat ouder wordt belangrijk om veel structuur aan te brengen.
    En ik zou gewoon af en toe weggaan hoor, ze moet er toch ooit aan wennen, en beter zo snel mogelijk! Je wil ook niet dat ze straks drie jaar is en nergens anders kan slapen dan thuis...
     
  6. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zou heel goed kunnen dat ze overprikkeld was ja. Dat had mijn kindje in het begin ook. Als we naar een verjaardag waren geweest of druk bezoek hadden gehad dan deed hij het op dat moment heel goed. Maar laat in de avond kon hij dan heel hard huilen en van slag zijn. Zoals Emily ook zegt; we wilden niet dat soort situaties helemaal vermijden. We zijn dus wel naar verjaardagen gegaan en hebben ook bezoek gehad. Maar dan maar een ding in het weekend of op een dag. En bij mensen op schoot maar af en toe ook op een rustig plekje spelen. We waren gister op een verjaardag en hij heeft met heel veel familie geknuffeld, is heel vrolijk geweest. En daarna ook een goede rustige nacht gehad. Dan ben ik ook wel trots op de kleine man! Overigens slaapt hij elders nog niet zo makkelijk. Maar ja, overdag is hij thuis ook niet de makkelijkste met slapen. Soms werkt de wagen dan nog wel als we op bezoek zijn.
    Als ze nog helemaal niets gewend is dan zou ik haar rustig laten wennen. Nodig af en toe mensen thuis uit en kijk hoe ze reageert. Ga een keer samen weg maar hou het kort en doe de rest van de dag niets bijvoorbeeld.
    Ik ben het met Emily eens; verwennen kan nog niet. Blijkbaar heeft ze jullie even nodig. Als je niet meer wil dat ze bij jullie in bed slaapt, dan kan je het in stapjes afbouwen. Bijvoorbeeld eerst in haar eigen bedje maar naast jullie bed. Dan kan je haar handje zelfs nog vasthouden. En later nog bij haar blijven bij het inslapen en daarna weg gaan etc etc. Je hoeft je niet alleen te zoeken. Het klinkt nu misschien alsof ik het allemaal weet. Maar dat is niet zo. Volgens mij lopen alle jonge ouders de helft van de tijd enorm te zoeken. Elke dag een nieuwe aanpak of schema. En als het ene probleem (bijvoorbeeld slapen) is verholpen dan is er weer iets anders (drinkt niet meer). Zo houden we onszelf lekker bezig ;)
     
  7. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi dames,

    Ja klopt wij hebben ook een vast avond ritueel om de dag in bad maar verder is standaard gordijnen dicht luier verschonen aan de borst bij ons in de slaapkamer wieg staat er naast en dan viel ze aan de borst in slaap en leggen we haar weg precies rond 20.30 uur. Maar nu blijkt het verleden tijd te zijn ik heb net 20 minuten haar handje vast gehouden wat ik vaker deed maar was alleen huilen . Pfff overdag is hier altijd slaapjes van 30 minuten geweest ben jaloers op moeders waarvan de baby 2/3 uur slaapt. Maar de avonden waren altijd heel netjes maar nu sinds kort niet meer ik word super onzeker of het aan de borstvoeding ligt. Om van gek te worden allemaal he
    En ja we gaan altijd met haar op stap en proberen inderdaad niet te vaak of 1 ding op een dag. Lukt het jullie trouwens uit eten te gaan? Hoe doen jullie dat gewoon de borst geven of afgekolfde fles?!
     
  8. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Klinkt herkenbaar! Hier was het ook altijd 20.30. Eerder had ook geen zin. Toen heeft hij een paar dagen gerommeld en nu zitten we opeens in een heel ander schema. Namelijk 18.30 borst, 19.30 uiterlijk slapen. En dan rond 22.00 weer wakker, dan geven we hem een papfles met afgekolfde melk. Hij komt dan in de nacht nog om 4 a 5 uur voor een voeding. Het doorslapen van een paar weken is er dus niet meer bij helaas :( Sja ik vraag me soms ook af of het aan de borstvoeding ligt. Maar op het dagverblijf krijgt hij mijn afgekolfde melk en daar laat hij 4 uur tussen de voedingen. Dus het lijkt toch voedzaam genoeg..

    Als we uit eten of naar een feestje gaan en we hebben oppas dan zorg ik inderdaad voor afgekolfde melk in de koelkast. Als ik met Lars samen op stap ben dan geef ik het liefst de borst en dan zoeken we een rustig plekje op. In sommige situaties voel ik me prettiger met een flesje. Uit eten in de avond zou ik alleen nooit met hem er bij doen omdat hij dan moet slapen. Bij vrienden in de avond wel, dan nemen we een campingbedje mee (al blijft hem daarin te slapen leggen een hele klus die niet altijd lukt, dan biedt de wagen nog wel eens uitkomst).
     
  9. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Sterre wat voor papeng je in zijn afgekolfde melk? En hoeveel
    Geef je af bij de opvang per drinkfles?
     
  10. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    In de papfles gaat rijstebloem. Ik gebruik zo'n pak van Bambix, dat kan je gewoon in de supermarkt halen. Het heeft nauwelijks een smaak en door de borstvoeding wordt het heel dun, dus hij kan het met een gewone speen drinken. Op de verpakking staat 3 eetlepels per 200 ml. Ik ben eerst begonnen met twee theelepels of zo (in een kleiner flesje) om te zien hoe hij er op zou reageren. Hij dronk het prima en kreeg ook geen last van z'n buik leek het. Dus we hebben het opgehoogd en inmiddels krijgt hij inderdaad die drie volle eetlepels in een fles van 180 a 200 (daar drinkt hij dan 150 a 190 van.

    Naar de opvang gaf ik eerst 3x 160 mee. Inmiddels krijgt hij 3x 180 mee. Hij drinkt ook wel eens maar 140, maar daar is geen peil op te trekken en ik wil niet dat hij te kort komt.
     
  11. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi dames! Alles goed met jullie en de baby's?! Ik ben hier nog de enige merk ik Hihi echt jammer haha. Ik had een vraagje zijn er nog meer van jullie waarvan de baby nog kort slepen overdag . Hoer echt hazenslaapje van ongeveer 40 minuten wordt gek . Nog tips?
     
  12. Nina75

    Nina75 Actief lid

    9 nov 2010
    270
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja, is wel een beetje saai he??
    Femke slaapt wel lange stukken, soms wordt ze even wakker maar dan ga ik er niet meteen naar toe. Vaak slaapt ze dan weer door. En goed moe in bed leggen helpt hier ook...
     
  13. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hi! Ik kijk hier wel regelmatig hoor! Mijn uk doet meestal maar twee slaapjes op een dag, maar wel gemiddeld 2x 2 uur. In slaap krijgen is overdag wel een stuk moeilijker dan in de avond/nacht. Behalve op het kdv, daar gaat hij wel gewoon meteen netjes slapen als ze hem in bed leggen ;)

    Heb weleens gelezen dat kinderen na 45 minuten vaak wakker worden omdat ze dan in een hele lichte slaap zijn, terwijl ze dus nog wel moe zijn. Als ik 'm dan even laat jengelen dan wil hij nog wel eens weer in slaap vallen. Soms ook niet; dan worden het drie slaapjes op een dag.

    Tips; kinderwagen, autoritje, verduisterende gordijnen, een vast ritueeltje en inderdaad pas in bed leggen als ze heel moe zijn (mijn kleintje kan echt wel drie uur wakker zijn voor hij weer naar bed gaat).
     
  14. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Mijn zoontje doet overdag meestal 3 dutjes. Soms ook maar 45 minuten, soms 2 uur. De slaapcyclus van een baby duurt 45 minuten, vandaar dat ze daarna vaak even wakker worden. Soms helpt het inderdaad om ze even te laten liggen, vallen ze terug in slaap. Bij mijn zoon werkt dat ongeveer een vijfde van de tijd. Hij valt beter in slaap in zijn slaapzak dan onder een dekentje. En hij slaapt wat langer met de gordijnen dicht dan open. Ook helpt het inderdaad om te zorgen dat hij goed moe is. Niet te snel naar bed doen. En wanneer hij wakker is goed 'uitputten' met spelen, oefenen met bewegen, nieuwe dingen introduceren, enzovoorts. Rond deze leeftijd beginnen ze echt behoefte te krijgen aan wat uitdaging en veel interactie!
     
  15. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Hier slaapt Liam meestal 2x 1,5 tot 2 uur en dan s'middags nog 45 min maar die slaat hij ook wel eens over en gaat dan om 19:00 naar bed... Hij werd ook vaak na 45 min wakker en hier hielp het om het speentje weer in te doen en een aai over de bol te geven en dan sliep hij weer 45 min. Nu slaapt hij 9 van de 10 keer wel gewoon 1,5 uur per keer en s'nachts van 19:00 tot 7:00 (meestal dan)
     
  16. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    ow ja en ik bakerde hem in... eerst in een swaddle me summer en daarna in een puckababy evolution... maar met ruim 4 maanden zou ik daar ook echt niet meer aan beginnen. Hier is hij weer puckababy af en gelukkig ging het afwennen probleemloos. ML was de puckababy een keer vergeten op het KDV en dus moest Liam wel in een gewone slaapzak en sliep hij net zo goed. We waren ook net op tijd want 2 dagen later begon meneer alle kanten op te rollen :p
     
  17. Momma

    Momma Actief lid

    9 mei 2013
    348
    0
    0
    NULL
    NULL
    Lady's bedankt voor tips. Ik doe haar meestal in bed na 2 uur wakker zijn omdat ze in ogen begint te vrijven en jengelen maar dan doe ik haar en bed en gaat ze huilen of jengelen gevolg ik moet haar vaak in slaap wiegen of aaien. Vraag me af of dit allemaal zo is omdat ik thuis met haar ben en dat ze niet naar dr Kdv gaat bijv voor meer indrukken etc. Maar als ik inderdaad na 30 min naar haar toe kom en in slaap weer wieg slaapt Ze weer een uur door wel vermoeien hoor. Maar ga met aai op bol proberen. Ze sliep ook eerst in een Inbakerdoek maar rond 3 maanden werkte dat niet meer ze ging zich eruit wurmen . Maar ik ga kijken wat er gebeurt als ik speen er in doe en weer wegloop.
    En wat mij ook zo onzeker maakt is dat ze op buik liggen helemaal niks vind . Nou 5 min dan en wilt ze weer omdraaien naar rug wat ze meestal ook zelf doet. En dat ze nog niet van rug naar buik kan draaien maakt mij ook onzeker want ze zeggen dat veel baby's dat rond 4/5 maanden doet en ze wordt al 5 maanden morgen! Kunne al jullie baby's al draaien van rug naar buik??
     
  18. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Niet dat oei ik groei boek lezen! Daar werd ik nerveus van. Elk kindje ontwikkeld zich op zijn eigen tempo. Liam rolt al vanaf 12 weken van buik naar rug, wat wel extreem vrieg is, en nu sinds 3 weken van rug naar buik. Zolang het CB geen zorgen uitspreekt zou ik me ook geen zorgen maken.

    Liam heeft ook veel in bed gehuild maar ik ben heel consequent geweest en daar pluk ik nu echt de vruchten van. En een naar bed ritueel aanhouden... Het is even werk maar dan heb je ook wat
     
  19. Emily27

    Emily27 Fanatiek lid

    14 nov 2011
    2.616
    2
    0
    Mijn zoontje vindt het ook maximaal vijf minuten leuk op zijn buik hoor! En rolt dan meestal niet eens zelf terug. Gaat meer gefrustreerd liggen jammeren en z'n snoet in het kleed boren :). En rollen van rug naar buik doet hij al helemaaaaaal niet! Komt vast ooit wel.
    Mijn dochter kon ook pas los lopen met 21-22 maanden. Tsja, niks aan te doen. Nu kan ze prima lopen hoor :).
    Ieder kind heeft zn eigen tempo.
     
  20. Sterre12

    Sterre12 Actief lid

    29 sep 2011
    184
    0
    0
    NULL
    NULL
    Draaien hoeft nog helemaal niet hoor Momma. Veel kinderen van 5 maanden liggen alleen maar op de rug en rollen niet van buik naar rug zoals jouw kindje. Het consultatiebureau gebruikte altijd het van Wiechen schema, ik weet niet of dat nog zo is. Alle ontwikkelingsgebieden staan daar in, onder grove motoriek bijvoorbeeld het rollen van rug naar buik en andersom. Het schema geeft aan dat ze dat gemiddeld vanaf 9 maanden beide kanten op kunnen. Dus dan is je kindje bijna twee keer zo oud als nu, ze heeft nog even. En dan nog ken ik genoeg kinderen die later waren en die prima alles hebben geleerd wat ze moesten leren, allemaal in hun eigen tempo.

    Mijn zoontje draait gek genoeg wel van rug naar buik, maar is vergeten hoe hij terug moet (heeft hij eerst wel gedaan). Ach ja, komt vanzelf wel weer.
     

Deel Deze Pagina