Vorig jaar huis gekocht, nu spijt van locatie?...

Discussie in 'De lounge' gestart door Leeuwtje86, 8 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amanthis

    Amanthis Fanatiek lid

    7 aug 2006
    2.015
    0
    0
    Wij hebben dit huis 12 jaar geleden gekocht, vanaf een tekening, ruim, licht enzo, leek zo mooi maar naarmate de bouw vordere begon ik al spijt te krijgen en toen ik zwanger werd helemaal, het is een appartement( ik had gelijk naar mijn gevoel moeten luisteren en een rijtjeshuis met tuin moet doen) maar het leek perfect toen, we waren met ons 2, allebei werkte we, maar dat onderbuik gevoel.

    we zijn uiteindelijk verhuisd toen onze dochter 1 was en naarmate de maanden verstreken vond ik het huis verschrikkelijk, we hebben ramen op het zuiden (lijkt leuk) maar niet als je raam 4 meter hoog en 7 meter breed is, als het buiten zonnig is, is het binnen een sauna.

    we wonen er nu 9 jaar en heb een hekel aan het huis, niet de buurt, kinderrijk, leuk voor dochter die nu wel zelf buiten speelt.

    ik ben arbeidsongeschikt geraakt en de huizenmarkt is om te huilen hier dus we kunnen niet weg zonder dat we er een flinke schuld aan mee nemen.
     
  2. Charlie84

    Charlie84 Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.686
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ik heb er 3 jaar over gedaan om echt te wennen, ik kom uit de randstad en woon nu in zeeland. Echt dikke tranen, zeker de eerste 2 jaar. Nu woon ik er 7 jaar en wil niet meer terug :)
    Ik zou nog even volhouden, en het over een jaar nog eens bekijken. Misschien zit je nu in je heimwee piek..
     
  3. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Ik heb altijd in een klein dorpje gewoond maar net als mijn zusje vond ik dat niks en hoefde ik er nooit te blijven wonen. Mijn hele familie woont er overigens. Mijn vriend komt uit net zo'n dorp. Echter toen wij wat kregen had ik al een huis in een stad vlakbij. De eerste keer dat hij hier kwam vond hij het vreselijk. Hij zou hier nooit kunnen wonen. Nou we hebben er uiteindelijk 6 jaar gewoond en verhuizen binnenkort. En nu zegt hij: oh ik ga het hier zo missen. Wij kennen hier niemand maar het is ideale locatie, fijn appartment, midden van onze twee ''dorpen'' (en dus vrienden) We verhuizen nu naar een dorp waar we ook niemand kennen in ons droomhuis (5 min hiervandaan) locatie is top en ik ben er nu al een paar dagen geweest en het voelt gewoon al thuis. Direct.

    Ik ben niet zo gebonden aan een plaats. Familie en vrienden zie ik toch op ''afspraak'' en ik sta juist te popelen om mijn buren te leren kennen. Wij keken dus naar ligging, huis en gevoel.

    Ik ben alleen wel van mening dat het gevoel, de klik , er wel moet zijn. Die was er wel want jullie hebben het gekocht toch? in dat geval zou ik het wel nog minimaal een jaar aankijken. Is het na 2 jaar niet je ding dan heb je het in elk geval geprobeerd!
     
  4. weegschaal18

    weegschaal18 Bekend lid

    14 jan 2015
    630
    148
    43
    Wij zijn 2.5 jaar geleden verhuisd, in het begin vond ik het gewoon echt niet leuk. Wonen in een dorp waar niks is, je moet voor alles de auto pakken. Maar inmiddels ben ik helemaal gewend en wonen we hier prachtig. School voor onze zoon is om de hoek.
     
  5. Leeuwtje86

    9 mrt 2012
    96
    0
    0
    Nog even terug komend op de reactie van Zweden: ik heb bij ons eerste huis ook aan de locatie moeten wennen, want ben geboren en getogen in het dorp daarnaast. Dus was ook afwachten of de klik er was en die was er meteen! Dus toch gek dat ik dat nu 'mis'. Zou dan toch locatie belangrijker voor me zijn dan het huis? ... Ik zou stiekem zo voor een kleiner huis in mijn oude vertrouwde dorpje willen ruilen... Echt, pfffff het blijft maar door mijn hoofd malen! Maar superlief dat jullie allemaal mee denken. Ik wil het ook graag de tijd geven en dan over een half jaar/ jaar nog eens kijken hoe we er in staan. Misschien dat het dan wat meer gaat wennen. Zo niet, gaan we toch eens samen om de tafel zitten... Ben ik wel benieuwd naar: zijn er of kennen jullie mensen, die ook na verhuizen (spijt), toch weer vertrokken? Hoe ging dat?
     
  6. Dappertje Dik

    Dappertje Dik Niet meer actief

    Jeetje wat vervelend!

    Je hebt een mooi huis, leuke buren, goede buurt?

    Locatie is zoooo belangrijk!

    Ik heb ook liever een kleiner huis of minder luxe huis dan een niet goed voelende woonomgeving!
     
  7. sem frummel

    sem frummel Fanatiek lid

    21 okt 2011
    2.386
    1
    36
    verzorgende ig
    Ik ben verhuisd van de stad naar een dorp En heb tranen met tuiten gehuild maar nu na 2 jaar zou ik nooit meer weg willen
    Geef t de kans
     

Deel Deze Pagina