Ideale mama baan (n.a.v. topic huishouden, werk en gezin)

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Tooss, 19 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tooss

    Tooss Actief lid

    11 apr 2015
    163
    2
    18
    NULL
    NULL
    Naar aanleiding van het topic over het combineren van je gezin, baan en huishouden, vroeg ik mij af wat nou DE ideale baan is voor mama's die parttime (maximaal 24 uur) willen werken.

    Dit is niet om een nieuwe discussie op te starten over of je wel of geen kinderen moet 'nemen' als je (fulltime) wilt werken. Ben echt puur benieuwd naar de ideale baan voor weinig uren.

    Zelf heb ik een zelfstandige juridische functie (24u), ben de enige op mn werk die dit doet. Ik heb wel wat ondersteuning, maar zij kan niet wat ik kan. Er is wel iemand met hogere functie die mij op de dagen dat ik er niet ben op de HOOGNODIGE puntjes vervangt, maar alles dat kan wachten krijg ik daarna te doen. Ik ben van mening dat mijn functie eigenlijk voor minimaal 32 uur (liefst 40) moet zijn, aangezien er amper te plannen/vooruit te werken valt. Ik wil na de bevalling nog een dag minder werken, maar vrees dat dat niet te doen is. Ben destijds voor 32 uur aangenomen, werk er nu dus 24 en wil eigenlijk naar 16. Mijn baan is dus NIET geschikt voor weinig uren :(

    Wil na de bevalling rustig op zoek naar wat anders, ook dichterbij huis.
     
  2. Manque

    Manque Niet meer actief

    Ik geef les in een gevangenis. Ik heb een 32-uurscontract, maar werk nu 24 uur. Het maakt ze niet uit. Aangezien het bestuur toch van ons af wil (ivm bezuinigingen) is ieder uur dat we minder werken mooi meegenomen. Het maakt ook niet uit wanneer we vakantie nemen en kunnen ook extra verlof inkopen als we willen.

    Ik hoef na werktijd niets meer te doen, in tegenstelling tot een docent in het reguliere onderwijs. Geen huiswerk nakijken of toetsen voorbereiden etc, omdat het geen examengericht onderwijs is.
     
  3. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ik vind dat ik de ideale baan heb om te combineren met kinderen en huishouden. Maar.....je moet het wel echt leuk vinden;) voor mij is het echt de leukste baan ter wereld. En je bent niet weg van huis...wat ik ideaal vind maar sommigen een nadeel.
    Het enige dat ik wel eens mis zijn collega's.

    Ik ben gastouder en werk hiermee 25-30 uur.
     
  4. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    426
    83
    Ik werk vanuit huis. Ben van oorsprong ook jurist, maar heb nog een andere opleiding gevolgd en werk nu achter de computer (nee, geen chatwerk en geen webwinkel, maar, no offence, een 'echt beroep'). Wil niet openbaar zetten welk beroep vanwege herkenning.

    Heerlijk: in mijn pauzes gooi ik een wasje in de machine, hang hem op, GEEN REISTIJD!!, als er iemand ziek is kan ik het gewoon ophalen van de opvang zonder allerlei toeren uit te hoeven halen, (tand)artsafspraken kunnen even tussendoor, echt ideaal.
     
  5. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Lijkt mij inderdaad een ideale baan! Niet voor mij weggelegd maar het lijkt mij een top combinatie! Al kan ik mij inderdaad voorstellen dat je wel eens collega's mist.

    Ik ben corporate recruiter bij een grote organisatie. Ik ben zelf op zoek geweest naar een baan in de sector en ik doe het in 32 uur. Vind ik ook wel minimaal want anders mis ik te veel en duren mijn procedures te lang. Dus ik vind het in 24 uur niet te doen maar het mag ook niet.
     
  6. bloemetje95

    bloemetje95 Niet meer actief

    Ik heb mn hbo-opleiding niet afgemaakt ;) dus doe heel
    simpel werk: drie ochtenden tot een uur of 11:00 post sorteren.
     
  7. Tooss

    Tooss Actief lid

    11 apr 2015
    163
    2
    18
    NULL
    NULL
    Lijkt ook best leuk hoor, maar mijn man is ook vaak thuis overdag, ben bang dat ie dan niet zit te wachten op nog meer kinderen haha;)
     
  8. Tooss

    Tooss Actief lid

    11 apr 2015
    163
    2
    18
    NULL
    NULL
    Zoiets lijkt me ook perfect. Ben toch wel benieuwd wat je doet. Mag ik je pb sturen?
     
  9. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Ik werk in de psychatrie binnende Flexpool van een grote instelling. Ik kan aangeven welke dagen ik wil werken en werk of dagdiensten, tussendiensten of avonddiensten. Voordeel is dat ik daardoor dagen kan vrij houden en door de afwisselende diensten ben ik meer thuis dan een 9 tot 5 baan. Of dat is mijn idee ;)
     
  10. Tooss

    Tooss Actief lid

    11 apr 2015
    163
    2
    18
    NULL
    NULL
    Nou niks mis mee toch? Als het beetje gezellig is? Aan de ene kant lijkt een simpel baantje me ook wat, neem ik mn werk niet meer mee naar huis. Nu zit ik af en toe echt vol stress in de trein omdat ik bang ben iets te zijn vergeten.
     
  11. Mamzb

    Mamzb Niet meer actief

    Ik ben ook wel benieuwd, ik zoek al een hele tijd naar een 'echte baan' vanuit huis :) Mag ik je een pb sturen?
     
  12. Charlie84

    Charlie84 Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.686
    0
    36
    NULL
    NULL
    Haha een webwinkel is geen echt beroep? Ik ben mijn webshop vanuit huis begonnen en heb 3 jaar later 11 mensen in dienst :) waarvan er 5 vanuit hun huis werken. Sorry maar moest er toch even op reageren :)
     
  13. Tooss

    Tooss Actief lid

    11 apr 2015
    163
    2
    18
    NULL
    NULL
    Wow! Wat goed zeg. In welke richting zit de webshop? Ik ben niet van plan er een te beginnen hoor;)
     
  14. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Ik werk 12 uur in de week, als schoonmaakster. Het is geen intelligent werk, maar ik ben hierdoor wel instaat om er altijd voor mn zoontje te zijn als hij uit school komt. Werk niet voor een extern bedrijf, dit bedrijf had toen der tijd zelf een vacature hiervoor online gezet.
    Kan zelf mn dagen bepalen, als er bijv. op di studiedag is mag ik ook op ma werken. Ideaal!
    Ze doen nooit ergens moeilijk over eigenlijk. En ik heb zo zat tijd voor mn zoontje en het huishouden. Heb nooit stress van brengen, halen, geen voor of na schoolse opvang etc.
     
  15. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.656
    21.161
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Ik ben doktersassistente. Voor 34 uur, maar dat is wel een beroep wat je desnoods 2 dagen kan doen. Mijn collega werkt 1,5 dag. Enige nadeel dan is dat je minder op de hoogte bent van patienten en ze je dan meer moeten uitleggen. Als je 4 dagen werkt, hoeven ze niks meer te vertellen, want ben van de meeste dingen wel op de hoogte. Maar ik werk nooit over en hoef ook niet 's avonds nog wat te doen.
     
  16. Vlinder1985

    Vlinder1985 Bekend lid

    10 sep 2012
    802
    4
    18
    Utrecht

    Ik heb zelf ook een webwinkel en ik denk dat mensen denken dat als het staat, je er niets meer aan hoeft te doen. Als ze eens wisten wat er allemaal bij komt kijken;). Maar respect dat je binnen drie jaar en in de crisis zo succesvol ben met maar een "webwinkel".:D
     
  17. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.985
    2.280
    113
    Noord-Brabant
    Knap hoor. Heeft denk ik heel veel uren werk ingezeten om dit te bereiken. Vergt discipline en uithoudingsvermogen.

    Voor mij zou het alleen niks zijn om alleen maar vanuit thuis te werken. 1 of 1,5 dag per week oké, ik zou dan toch de aanspraak van collega's missen en de sociale contacten. Voor mij zou de ideale baan, en dan toch ook kijkend naar het financieele plaatje een baan zijn van rond de 32 uur, maar dat ik dan wel een 1 tot 1,5 dag thuis kan werken.

    Helaas ben ik nog niet bij zo'n bedrijf terecht gekomen waar dit mogelijk was. In ieder geval in het beroep wat ik uitoefen. Terwijl het denk ik wel gewoon mogelijk kan zijn.
     
  18. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Ik ben freelance marketing consultant en adviseer bedrijven in sales en marketing strategieën. Twee vaste dagen per week ben ik beschikbaar voor afspraken en is er opvang voor de kinderen. Daarnaast werk ik nog 4 uur thuis 's avonds.

    Netwerken om aansluitende klussen binnen te slepen kost me gemiddeld een dag per maand.

    Ik verdien net zo veel nu als zzp'er als hiervoor meer dan full time in loondienst. Heb alleen weinig zekerheden maar dan kan ons gezinsinkomen prima opvangen. Nog niet nodig geweest gelukkig.
     
  19. Khlo

    Khlo Fanatiek lid

    16 jan 2015
    1.022
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik werk 32 uur, in mijn branche zéér uniek. Ik ben uiteraard op drukke perioden wel bereid om over te werken. Ik denk persoonlijk dat het niet zozeer gaat om hoeveel uur jij werkt maar ook de combinatie van jouw uren, de uren van je man en hoe je opvang hebt geregeld. Mijn man werkt ook 4 dagen per week. De opvang hebben wij thuis geregeld en met oma. Dus de kinderen hebben altijd rust en hoeven nooit weg of wakker gemaakt te worden. Hoewel ik dus best wel wat uren maak vind ik dat de kinderen daar niet onder te lijden hebben daar ze altijd of thuis of bij oma zijn.
     
  20. nourenyasmin

    nourenyasmin Bekend lid

    19 jan 2013
    566
    0
    16
    fulltime mama
    Ik heb volgens mij net de ideale baan gevonden :D
    ik begin in september als docent op het MBO. 13 uur, maar krijg 18 uitbetaald ivm voorbereidingstijd enzo.
    vakanties vrij, goed loon, 10 minuten fietsen en super leuk werk!
     

Deel Deze Pagina