Borstkolf toch al wel handig!

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Snoopy1979, 4 jan 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DaisySanches

    DaisySanches VIP lid

    20 jan 2007
    12.361
    0
    0
    Amsterdam
    Dus dat heeft niks met het soort kolf te maken... okay.
    Misschien dat ik dan toch voor de handkolf ga. Ik kan er misschien een krijgen bij een abonnement.
     
  2. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Hm ik zie wel dat ik het een beetje onozel heb opgeschreven.

    Ik bedoel dus dat oxytocine zorgt voor het toeschieten van de melk en voor een loom gevoel zorgt. Dus "moe" worden tijdens kolven heeft idd niets met de kolf te maken.

    Zelf werk ik 2 dagen per week. Ik ben begonnen met de Harmony (handkolf) maar heb nu de PISA. De PISA is 2 zijdig electronisch en dat bevalt me toch beter. Het gaat n.m. een stuk sneller. Maar hij is wel een stuk duurder.
     
  3. DaisySanches

    DaisySanches VIP lid

    20 jan 2007
    12.361
    0
    0
    Amsterdam
    Het gaat erom dat het duidelijk is, en dat is het :D.

    Ik vond op een website dat wanneer je parttime werkt, het niet echt uitmaakt of je electrisch of handmatig kolft (site van voedingscentrum en KNOV)... dus tja... we zien wel.

    Wanneer de handkolf me niet bevalt... was hij dan toch gratis :p.
     
  4. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    De melk die ik nu afkolf, is volgens mij ongeveer de melk die ik straks ook heb, niet meer de colostrum van de eerste dagen. Heb duidelijke fasen wat melk betreft. Net weer 60 ml gekolfd ivm stuwing van mijn rechterborst, Eva had die vanmiddag ook al en de hele dag krampjes omdat het veel teveel was in 1x, ze verslikte zich ook telkens en kreeg de borst niet leeg (het spoot er ook echt uit, was echt heel zielig, de helft liep er langs). Heb nu van tevoren wat gekolfd, zodat ze de rest van de borst op haar gemak kon leegdrinken. Nu heb ik weer lekker 2 lege borsten! En hopelijk hoef ik voorlopig niet meer af te kolven, het is toch het lekkerste als het natuurlijk verloopt, maar zin in een borstonsteking heb ik natuurlijk ook niet.

    Degenen die zijn gaan kolven omdat het niet op gang kwam, na hoeveel dagen was dat? Want in principe kan je pas na zo'n 3 dagen zeggen dat het niet op gang komt, maar soms wordt er al op dag 2 gekolfd, is nergens voor nodig en dus erg zonde van de colostrum. Bij veel aanleggen zou het wel op gang moeten komen, bij mij was dat op dag 3.

    Ga nu lekker slapen, Eva heeft net haar laatste voeding gehad en we hopen te kunnen doorslapen tot 4 uur. Is toch altijd weer afwachten ;).
     
  5. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    Ik ben begonnen met kolven om het op gang te laten komen, vanaf dag 3 of 4, ik heb eerst 2 dagen in het ziekenhuis gelegen, maar ondanks dat het zo'n borstvoedingscertificaat heeft, ben ik daar waardeloos geholpen. Moest alles zelf vragen en kreeg alleen maar snel zo'n antwoord van het zal wel goed gaan. Eenmaal thuis nog een dag en een nacht geprobeerd, veel aangelegd, maar die nacht kon ze alleen nog maar krijzen van de honger. Toen een kolf gehaald en haar eerst nog 1 dag een beetje kunstvoeding gegeven, want het kwam niet plots in een keer op gang. Bovendien was ze al erg veel afgevallen, ging een beetje te hard met haar gewichtsverlies. Ging wel snel stukken beter gelukkig daarna.
     
  6. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Jammer dat de begeleiding zo waardeloos was, hier was het super! Alleen wel 's avonds bevallen en aangezien Eva niet meteen wilde drinken, moesten we het 's nachts maar zelf uitzoeken. Wel vervelend, maar ook begrijpelijk. Heeft wel lekkere kloven opgeleverd, maar goed, die zijn ook weer weg en nu gaat het gelukkig goed. Het is nu echt genieten! Nog een klein beetje stuwing rechts, als Eva tussendoor loslaat spuit het er weer uit. Heb toen handmatig de ergste druk eraf gehaald en Eva weer laten drinken. Ik hoop dat de stuwing nu weg blijft, is zo sneu voor haar.
     
  7. moedergans

    moedergans Actief lid

    13 apr 2007
    373
    0
    0
    mamma & catering mw.
    zuid holland
    Bij onze eerste had ik er een via het ziekenhuis gehuurd. Ik moest zowiezo kolven omdat ons zoontje door een lip, kaak en gehemelte spleet, niet aangelegd kon worden (geen zuigkracht en hij kon de tepel niet in z'n mondje houden)

    Ik kolfde in't begin iedere 2 uur en heb geen dag last gehad van stuwing echt helemaal niets gewoon.
    kolfde wel idd v.a. dag 2 ongeveer 150 cc per borst! Denk dat als ik dat niet had weg kunnen laten drinken / kolven het erg zeer had gedaan.

    Uiteindelijk heb ik 6 mnd lang alle voedingen gekolfd, zonder problemen.

    Nu overweeg ik toch ook weer om een kolf te huren of misschien te kopen. Ondanks dat dit kindje waarschijnlijk zonder schisis geboren zal worden (wees echo uit) en ik gelukkig echt b.v. zal kunnen gaan geven, is het idd zeer prettig om de stuwing weg te kunnen kolven.

    Ik zou het zeker aanraden om een kolf al voor de geboorte klaar te hebben staan, al is het maar een handkolf, als je de stuwing er mee weg krijgt is dat ideaal!

    Electrisch is mij beter bevallen dan handmatig, maar als je hem verder haast nooit zal gebruiken is dat wel de goedkoopste optie, of er 1 huren. kost vaak maar 2,50 pd.
     
  8. CreaLinda

    CreaLinda Bekend lid

    31 mrt 2007
    918
    0
    0
    Juf
    Nootdorp
    Ik heb de medela swing en ik ben er zo blij mee!
    Florine pakt de borst gewoon niet goed (wss ivm prematuriteit). En het loopt toch al gigantisch terug. Nu kan ik 2 tot 3 keer per dag toch nog zo'n 150 cc kolven.

    Ik heb zoiets van alle beetjes die ze krijgt is meegenomen al is het maar 10 cc per dag. Dus ik blifj zeker kolven, ook straks op het werk.


    Linda
     
  9. Niet meer actief

    Ik heb ook al een handkolf in huis, was helemaal niet duur, had die op de markt gekocht voor maar 25 euro.

    Maar nu ben ik vergeten te vragen aan me vk, hoeveel je eigenlijk af moet kolven?
    Wil zeker borsdtvoeding geven, maar als het na een paar weken kan, zou ik ook graag willen dat me vriend hem kan voeden.
    Want heb gelezen dat dat mag na 6 weken of zo, of klopt dat niet?
     
  10. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hoeveel je moet afkolven, dat komt later wel hoor. Ik zou daarmee niet eerder beginnen dan met 4 weken ofzo, ik moet er nu in ieder geval nog niet aan denken. Volgens mij zitten ze rond de 6 weken op 100 tot 120 ml per voeding, maar dat is ook nog even uitzoeken. Ik ga straks beginnen met een kwartiertje kolven en dan eens zien hoeveel dat oplevert.
    De stuwing is bij mij nu helemaal weg, wat een slappe borsten heb ik zeg! ;) Alleen de rechterborst is iets te fanatiek, het spuit er uit, dus die masseer ik vaak iets leger tijdens de voeding als Eva loslaat.
     
  11. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    @Xena: je moet niet een bepaalde hoeveelheid kolven. Ik zou als je kindje een week of 4 is gewoon oefenen kijken hoeveel eruit komt. Niet schrikken als er de eerste keer "maar" 20 ml o.i.d. uitkomt. Kolven moet je leren en zegt niets over je productie ! Je kindje kan er altijd meer uithalen dan jij met je kolf. Wat je kolft zou ik dan aanbieden in een flesje je hoeft niet gelijk een hele voeding te geven via de fles een beetje in de fles is al genoeg om te oefenen.
    Je kunt idd het beste wachten met een flesje tot je kindje een week of 4/6 oud is. Dit omdat als je eerder een flesje geeft je kans hebt op tepel/speen verwarring.
    Mischien is het nog handig om een bvcursus te doen dan leer je dat ook allemaal (en nog veel meer).
     
  12. Niet meer actief

    Oooh oke, thnx voor je antwoord Nemo :)
     

Deel Deze Pagina