Ruzies...

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Catootje80, 30 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Booey

    Booey VIP lid

    6 dec 2006
    5.663
    0
    36
    Radiator Springs
    En hier heb je precies omschreven wat je met je man moet bespreken, niet hier. Laat hem dit lezen en sta zelf ook open voor kritiek, ik durf te wedden dat hij niet het enige probleem is in deze relatie. Niet meteen de handdoek in de ring gooien maar hup je schouders eronder en allebei een flinke schop onder je kont. Jullie hebben wel een kind samen.
     
  2. Booey

    Booey VIP lid

    6 dec 2006
    5.663
    0
    36
    Radiator Springs
    Mwoa... Hilversum is ook geen wereldstad hoor. Ik woon trouwens zelf ook op het platteland. Ik heb hier meer contact met iedereen en vriendschappen opgebouwd dan toen ik in de stad woonde, waar ook werkelijk geen hond elkaar groette.

    Maar het is maar wat je ervan maakt natuurlijk. Wat je er zelf van maakt, en niet wat je hoopt wat een ander er voor jou van gaat maken....;)

    Succes.
     
  3. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hm ja, maar in het weekend is hij ook nooit thuis hehe. Zaterdag ook hele dag werken en eens in de 2 weken ook nog de hele ochtend en stukje van de middag. Daarom zou ik het gewoon zo fijn vinden dat hij gewoon eens uit zichzelf een uurtje vrij maakt voor de boel thuis. Zoveel lijkt me dat niet gevraagd allemaal... blijkbaar wel.

    Nee Hilversum is geen wereldstad, maar ik was wel veel in Amsterdam bij vrienden en vriendinnen, en als je dan hier terecht komt door de liefde, dan valt dat even vies tegen, blijkt dus achteraf haha. Daarbij ben ik zo verwesterd dat ik me helemaal dood verveel hier onderhand. Weinig aanloop ook. Heb hier namelijk ooit wel gewoond, maar toen was ik al elk weekend in Amsterdam te vinden.

    Anderzijds heb je er wel gelijk in dat ik er zelf ook wat van moet maken natuurlijk :)

    Ruzies zijn vooral om het feit dat ie er nooit is, geen moeite doet om er wel eens te zijn (maar wel moeite doet voor zn hobby) en dat ie amper/niet praat, terwijl er over sommige dingen echt wel eens gepraat moet worden.
     
  4. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    Uiteraard, maar door hier mijn ei kwijt te kunnen en inzichten van anderen te krijgen helpt het mij wel om dingen helder op papier te krijgen, de dingen die ik dus wil bespreken met hem :)

    Oh nee hoor, it takes two to tango en waar twee vechten hebben er inderdaad ook twee schuld ;)
     
  5. JJM081114

    JJM081114 Actief lid

    20 nov 2014
    286
    0
    16
    Absoluut niet herkenbaar.
    Wij zijn juist altijd heel close, zeker net na de geboorte van een kleintje.
    Jongste is morgen een weekje oud, wij praten juist heel veel en hebben weer echt lol, spanning van de laatste weekjes zwangerschap zijn er weer af. Als alles weer een beetje gewoon is zijn we echt een team, doen alles samen.

    Een beetje meer aanpassingen van beide kanten zullen vast mogelijk zijn. Kun jij niet smiddags een dutje doen ipv juist als hij thuis komt?
    Zo vermoeiend kan 1 kindje normaal gesproken toch niet zijn?
    En kan hij niet gewoon op tijd thuis komen, zeker deze eerste maanden waarin er zo veel veranderd?
     
  6. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.516
    7.317
    113
    Misschien heb ik er overheen gelezen, maar is het geen optie om te ruilen? Jullie op de boerderij en schoonouders er af?
    Zo niet, maak het dan alvast bespreekbaar, want als je man boer is zul je er ooit toch heen verhuizen ...
    En als je op de boerderij samen bent als gezin is voor iedereen fijner. Je man ziet de kleine meer en als die wat groter wordt kan hij misschien eens met je man mee, zodat jij even de handen vrij hebt.
    Vergeet ook niet dat hij, ondanks dat hij samen met jou is, nog steeds het grootste deel van de dag doorbrengt met zijn ouders! Een boerderij is natuurlijk veel werk, en de kans bestaat dat je schoonouders en je man het heel gewoon vinden zoals het gaat.
    Hij staat eigenlijk nog steeds niet op eigen benen ...
     
  7. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    een en al herkenbaarheid.
     
  8. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    Hoelang zijn jullie samen? Want dit lijkt me nou echt een probleem die je ontdekt tijdens het samenwonen en er dan dus achter komt dat dit niet de persoon is (voor jou) waar je een gezin mee wil stichten?
    Niet omdat hij nou zo'n verschrikkelijk persoon is, maar omdat hij blijkbaar niet bereid is om een partnerschap aan te gaan. Partnerschap in mijn ogen is samenwerken. Hij werkt enkel met zichzelf wanneer en hoelang hij wil en de rest moet zich maar aanpassen aan hem.

    Ik ben bang dat dit niet gaan veranderen uit hemzelf. In mijn ogen zijn er 3 opties:
    1. Hem overhalen tot gesprekken; hoe kunnen we dit verbeteren. Wat vindt hij belangrijk, wat vindt jij belangrijk, hoe vinden we een middenweg die voor beide partijen acceptabel is.
    2. Accepteren dat hij geen actieve rol in jouw leven en die van jullie kind zal spelen.
    3. Weggaan.
     
  9. vommie

    vommie Actief lid

    29 okt 2012
    156
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik doe ff een gokje;

    Veel mannen weten niet wat er van ze verwacht wordt als er een baby in het gezin bijkomt. Voor jou is de zorg voor je kleine man vanzelfsprekend en je eerste prioriteit en dit zit in je natuur en je instinct. Voor de meeste mannen is dit niet zo. Jij zorgt dag & nacht voor je kleine man en verwacht denk ik dat hij ook af en toe naar zijn zoon omkijkt en tijd voor hem maakt. Wat ik logisch vindt. Hij denkt misschien ik ben de hele dag aan het werk en naast mijn werk wil ik graag ook wat voor mezelf doen (hobby, sport etc) Maar en jij dan??? Jij zorgt grootste gedeelte van de tijd voor je zoontje en wil ook wel tijd voor hobby sport of wat leuks. Dat betekent dus dat als jij wat leuks gaat doen dat je partner voor de baby moet zorgen en dat is waarschijnlijk ook super eng voor hem. En ik vermoed dat hij daarom zo reageert. Uit zijn onzekerheid om voor zo'n klein hulpeloos ding te moeten zorgen en niet wetende wat hij allemaal moet doen reageert ie op de manier zoals hij reageert. Want wat nou als jij er niet bent en hij huilt? Hij poept? Hij moet eten? Hij stopt niet met huilen? Hij wil niet slapen? Grote paniek waarschijnlijk.
    Er zit een diepere betekenis achter zijn gedrag. Ik vermoed onzekerheid. Het is wel belangrijk dat hij zijn onzekerheden en verwachtingen uitspreekt en jij ook. En beetje steun en liefde voor elkaar is dan de beste remedie. Want een knuffel en een kus en iemand geruststellen dat onzekerheid en angst nergens voor nodig is, is altijd beter dan iemand die met je gaat ruzie maken.
    En mannen hebben nou eenmaal aansturing nodig. "zeiken" over dat hij ook wel eens tijd mag doorbrengen met zijn zoon werkt averechts. Spreek af wie welke zorg op zich neemt. Doe bijvoorbeeld om de beurt de kleine in bad of naar bed savonds. Spreek af dat als hij thuis is hij de fles geeft of de luiers doet. Hij kan dan wel zeggen ja maar ik heb moet sporten maar dat is dan jammer. Ik neem aan dat hij SAMEN met jou voor een kind gekozen heeft en dan vind ik dat hij ook SAMEN met jou ervoor moet zorgen. Je kan niet de enige zijn in dit gezin die concessies moet maken toch?

    Het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij vanuit huis uit of vanuit zijn eigen opvattingen vindt dat de man hoort te werken en de vrouw thuis voor de kinderen en het huishouden zorgt. Als dat zo is moet je je misschien afvragen of dit de rolverdeling is waar je in wilt zitten.
     
  10. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Hier ben ik het ook mee eens. Het feit dat je vriend mee wil gaan lijkt me eerder dat hij gewoon nog eens een avondje uit met jou wil.
    Ga misschien niet tot 3u weg, maar ga van 20u tot 24u. Of spreek af dat je om de 2 vrijdagen iets samen doet. Dan kan baby naar de oma of opa.
    En die ruzies zijn echt normaal. Ik begrijp je maar al te goed.
     
  11. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Hoe ver wonen jullie van de boerderij vandaan? Want daar ligt het grootste probleem, dat jullie daar niet wonen. Ik ben opgegroeid op een melkveehouderij en ja, mijn vader werkte heel veel, maar we zagen hem ook heel veel, want hij werkte thuis. Hij kwam dus binnen koffie drinken, lunchen (was warm eten, was praktischer vanwege melktijden), etc.
    Als de boerderij wel dichtbij is, zou hij misschien thuis kunnen eten, of jij met jullie zoon daar. Met een boerderij is het altijd maar kijken hoe dingen gaan met de planning, maar als je er zelf niet woont, zie je hem dus ook niet wanneer het even wat rustiger is...
     
  12. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.516
    7.317
    113
    +1
    Echt, ik hoor wat TS meemaakt veel vaker en dan eigenlijk altijd in combinatie met een boerderij (Ik woon op het platteland trouwens :D)

    Die boerderij die is er nou eenmaal, probeert vanuit dat standpunt te kijken wat de mogelijkheden zijn.
    Zoals genoemd een avondje weg samen, en kijk inderdaad of je zelf wat vaker naar de boerderij kunt.
    Ook niet ideaal, maar even een uurtje tijd vrijmaken als boer is gewoon lastig.

    Wat ik ook al eerder noemde, het grootste deel van de tijd doorbrengen met zijn ouders was in de gevallen die ik meegemaakt heb ook een punt ...

    Wat ik wel vreemd vind is dat hij wel tijd vrij kan maken voor zijn hobby. Of is die op de boerderij?
     
  13. maffedoo

    maffedoo Actief lid

    6 dec 2011
    301
    0
    16
    ergens

    Helemaal mee eens. Voor mij/ ons ook niet herkenbaar dus.
     
  14. Anne1001

    Anne1001 Bekend lid

    29 mei 2014
    892
    300
    63
    Kraamverzorgster
    Ooo herkenbaar! Onze eerste is nu bijna 4 maanden. Sinds zijn derde maand gaat het eindelijk beter! Manlief was veel aan het werk en bij thuiskomst dook hij in zijn game spelletje. Ik zat de hele dag met onze kleine thuis en die heeft enorm veel gehuild de eerste drie maanden. Als manlief thuis kwam hoopte ik even m'n handen vrij te kunnen hebben, maar nee, ik moest eten koken en m'n kind zoet houden badderen op bed leggen enz. Ik liep daardoor steunend en zuchtend rond waar manief zich weer aan ergerde en zodoende kregen wij ruzie. Pas als de kleine man sliep savonds barste de bom en daarna wilde hij ineens van alles doen maar dat hoefde dan al niet meer. Wat ik dus gewoon moet doen, vragen... Zucht. Die mannen zien dat allemaal niet ofzo. Nu vraag ik het gewoon of hij het over wilt nemen als ik het niet meer trek en dat gaat prima! Ook is het huilen minder van de kleine man en hebben we meer een ritme en dat geeft ook al meer rust!

    Houd vol, het word straks echt beter :p Het is echt even het wennen aan het hele nieuwe leven!!

    (Heb trouwens niet het hele topic doorgelezen!)
     
  15. Merlijn1983

    Merlijn1983 Bekend lid

    4 mrt 2013
    999
    0
    16

    Dat is ook heel moeilijk, ik ben verhuisd voor mijn man van de grote stad naar een piepklein dorp, was in het begin echt niet makkelijk en was ik soms echt eenzaam.
    Maar sinds de oudste op school zit gaat het beter, je leert mensen kennen via school en zelfs 2 goede vriendinnen in het dorp gekregen.
    Het zal ook al veel schelen als jullie op de boerderij kunnen wonen (weet niet of dat mogelijk is?)
     
  16. MoedervanSafia

    MoedervanSafia Fanatiek lid

    10 mrt 2013
    2.803
    4
    38
    De eerste maanden zijn voor iedereen moeilijk. Slaapgebrek en je hele leven draait opeens om de kleine.

    Ik voelde me ook in het begin een echte melkfabriek.. gelukkig heb ik het anders ervaren als jij.. mijn man was heel erg begripvol en vond het niet erg als ik een keer geen eten op tafel had of overdag sliep en hij zijn ding deed.. hij had ook veel respect en we gaan ook beiden zelden weg (apart) en altijd samen dus dat maakt ook een hoop verschil..

    Ik zou eens een avondje/dagje samen lekker weggaan en één keer niet over de negatieve dingen praten.. gewoon even die fijne/gezellige tijden omhoog halen en even weg van huis.. probeer je gewoon in te houden (heel moeilijk, ik heb dat ook) en bedenk waarom je nou samen bent met je partner, niet voor niets toch?

    Het komt vast goed en na regen komt zonneschijn :)
     
  17. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nou dat laatste dus... ik heb al eeuwen begrip voor alles wat daar gebeurt en ben ook flexibel daarin, want het is soms gewoon niet anders. Maar als je dan wel op tijd weg kan omdat je 's avonds weg moet voor je hobby en dat zonder problemen kan, dan word ik een beetje geïrriteerd en begrijp ik iets niet denk ik.

    Nee we wonen nog niet op de boerderij, zei laatst hier ook al tegen hem dat dingen dan ook iets makkelijker gaan en je elkaar dan toch net wat vaker ziet tussendoor.

    En zelf naar de boerderij, ja dat kan, maar ik heb ook niet altijd zin om bij zijn ouders te zitten... (wat overigens heel lieve mensen zijn hoor) eerder hielp ik nog wel eens met melken als zijn ouders er niet waren, maar nu met die kleine gaat dat ook niet meer zo gemakkelijk.
     
  18. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    Op zich niet zo heel ver weg hoor. En hij komt ook tussen de middag wel thuis om te eten. Maar komt dan vaak al binnen met: Oh ik heb het druk hoor, dus moet zo meteen weer weg. Euh ja, zou je niet eerst hoi zeggen ofzo?
    Als dat het eerste is wat je kunt zeggen als je binnenkomt dan mag je van mij ook wel eens wegblijven eigenlijk.

    Nu is dat niet zo heel erg, maar vind het wel irritanter omdat ie dus verder nooit eens tijd vrij maakt maar dat wel kan doen voor zijn eigen dingen/hobby's. Doordat ie dat dus niet doet vind ik het al onwijs storend worden als ie met dat soort teksten hier al binnenkomt. Leuk, gezellig!

    Snap heus wel dat een boerderij vaak onverwachtse dingen met zich meebrengt en dat je niet alles kunt plannen, maar er zijn heus wel dagen waarop dat wel kan... en daarbij: volgens mij kun je alles overleggen als je de boerderij nog samen runt. Maar misschien snap ik het dan wel niet :)
     
  19. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik hou hoop hoor :p

    Hoor het "gelukkig" wel meer om me heen dat wel meer stellen deze dingen hadden in het begin en dat dat vanzelf wel beter werd.
     
  20. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    Tja, nu heb ik hier 15 jaar geleden ook wel gewoond, maar toen had ik ook al geen klik en aansluiting bij de mensen hier. Ik hou gewoon meer van de stad en heb daar mijn vrienden ook altijd al gehad. Maar vanwege zijn boerderij kon het ook niet anders, het verhuizen.

    En wat je zegt, ik voel me hier soms gewoon echt eenzaam en alleen. Remy is my middle name ;)

    Ik ga me in ieder geval wel verdiepen in een leuke hobby die ik zelf kan doen, ik heb een dure fotocamera en daar wil ik toch echt eens wat meer mee gaan doen. Er zullen vast wel fotoclubjes in de buurt zijn, met hopelijk niet alleen oude mensen :p

    Het is de bedoeling dat we over een paar jaar pas verhuizen, dan zal t ook wel anders/beter worden, maar vooralsnog wonen we hier nog (overigens in een onwijs mooi huis hoor haha)
     

Deel Deze Pagina