maag slokdarm onderzoek ervaring

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door jada, 8 jan 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jada

    jada Actief lid

    30 jan 2006
    131
    0
    0
    hilversum
    Mijn zoontje van net een jaar oud krijgt volgende week een maag/slokdarm onderzoek. Wie heeft hier ervaring mee? of kent iemand.

    Als ik lees wat ze doen.op zich valt het mee,maar voor zo'n kleintje is dat volgens mij echt niet leuk,tenzij ze natuurlijk narcose geven.
     
  2. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.458
    2.152
    113
    Ik heb er zelf geen ervaring mee, gelukkig, maar mijn moeder wel. Zij moet toevallig binnenkort ook weer en ziet er enorm tegenop. Als je zoontje ook een slang naar binnen moet (wat ik aanneem), dan schijnt dat echt verre van prettig te zijn. Ik wil je niet bangmaken, maar dat is wat ik van mijn moeder hoor. Zij geeft aan dat ze het niet meer 'bij haar volle verstand' wil laten doen, vindt het echt vreselijk. Ze wil alleen nog maar met een roesje, zodat ze het niet volledig bewust meemaakt. Dus mij lijkt, dat het voor zo'n kleintje helemaal niet prettig is, zeker ook omdat je het hem nog niet goed uit kunt leggen. Vraag dus goed na of ze narcose of een roesje gaan gebruiken, zou ik zeggen. Misschien doen ze dat sowieso wel omdat hij nog zo klein is. Succes ermee!
     
  3. Natas26

    Natas26 Bekend lid

    2 dec 2005
    504
    0
    0
    prov. Utrecht
    Mijn zoontje heeft in november een PH metrie gehad. Bij dit onderzoek ging een slangetje voor 24 uur zijn slokdarm in (was dus een ziekenhuisopname) zodat de zuurgraad in zijn slokdarm kon worden gemeten. Het inbrengen van het slangetje was natuurlijk verre van leuk, maar toe alles eenmaal op zijn plek zat ging het wel weer. Het was toen vooral zaak om ervoor te zorgen dat de kleine man het slangetje er niet weer uit trok....(helaas trok hij hem er na 5 minuten al uit en is het hele inbrengen dus 2x gebeurt) Na de 2e keer zijn we dus bijna de hele dag bezig geweest om hem af te leiden en vooral heel erg moe te maken, na 24 uur mocht hij er weer uit en dat was natuurlijk ook niet echt een aangenaam gevoel. Ik weet natuurlijk niet wat voor een onderzoek jij bedoelt maar leuk is het nooit maar ja het is soms nou eenmaal nodig dusss....
     
  4. jada

    jada Actief lid

    30 jan 2006
    131
    0
    0
    hilversum
    Bij hem is het een maag slokdarm onderzoek,dan Hoi natas,krijgt hij een goedje (weet niet precies wat)maar dat geeft ''licht'' op de echo.Het duurt als alles goed gaat maar 15 minuten. En als hier niets op te zien is dan krijgt hij ook hetzelfde onderzoek als jou zoon.Heeft het onderzoek trouwens nog wat opgelevert?

    Nijn ook nog bedankt voor je reactie.Ik ga ze nog even bellen om te vragen of ze hem een roesje geven.
     

Deel Deze Pagina