kraamverzorgster, rare dingen die je mee maakt.

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door sam83, 8 aug 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chantalleke

    Chantalleke Bekend lid

    6 feb 2007
    606
    0
    0
    doktersassistente
    Apeldoorn
    De 'zuster' bij mijn ouders toen ik geboren ben..haha, wat een heerlijk mens. Einde werkdag: kon je nog een neut nemen. En de net-papa zijn pyjama...de openingen van armen en broek dichtnaaien.
    Gewoon om lol te hebben. Verder was het een zeer harde werker maar zo één wou ik er ook wel willen.
    De hulp die wij met de oudste hadden wat een topper ! Geen kwaad woord. Ik hoop dat ze gauw weer bij ons mag komen....
     
  2. tonkiii

    tonkiii Lid

    9 aug 2014
    18
    0
    1
    NULL
    NULL
    Onze kraamzorg vond dat ze in het zh niks van baby's snappen en we maar gauw alle tips moesten vergeten. Kom je thuis met je baby die de dag ervoor nog een deel van zijn voeding door de sonde kreeg omdat hij de kracht nog niet had om zelf voldoende te drinken en dan krijg je het advies de baby het gewoon zelf uit te laten zoeken. Zo gaat het bij dieren toch ook? Als ze niet drinken lekt de melk vanzelf een x uit je tepels en dat likken ze dan wel op!?!?
     
  3. k3lly

    k3lly Fanatiek lid

    1 feb 2008
    2.091
    2
    38
    Vrouw
    Kraamverzorgende
    Heerhugowaard
    Genoeg rare, leuke, opmerkelijke dingen tegengekomen.
    Werk nu 8,5 jaar als kraamverzorgster en echt waar, ieder huisje heeft zijn kruisje.
    Wat ik nooit meer zal vergeten was toen ik aan het werk was bij een gezin die jehova getuigen waren. Niets mis mee natuurlijk maar dat wist ik dus niet. Ik wist wel dat ze streng gelovig waren aan de kruisen en bijbels te zien die je overal tegenkwam.
    Op dag 4 kwamen er dus 2 jehova getuigen aan de deur om hun verhaal te vertellen. Ik deed open en zei vriendelijk dat het nu niet zo goed uitkwam en vroeg ze weg te gaan.
    Kom ik weer binnen, vraagt de man wie dat waren. Ik vertelde wie het was en hij stoof langs mij heen! Om dus deze mensen binnen te halen en thee/koffie en beschuit met muisjes aan te bieden. Toen vertelde ze dus dat ze jehova getuigen waren.

    Ook wel eens een gezin gehad waarbij de vrouw allerlei vreemde rituelen moest uitvoeren, van drinken uit een speciale houten beker waar een aantal uur water in heeft getrokken, tot bananen bladeren in het wiegje.

    Mijn allereerste gezin wat ik alleen mocht draaien was een Marokkaans gezin. De eerste paar dagen prima gewerkt totdat ik op dag 5 ofzo binnen kwam en een kindje zag met git zwarte ogen. Schrok mij rot! en vroeg waarom dat was, werd dus uitgelegd dat het met het boze oog te maken heeft.

    En zo kan ik nog wel even doorgaan ;) Heb in die 8.5 jaar tijd heel wat gebruiken/rituelen en gewoontes geleerd dus kijk niet zo snel meer van dingen op. Wat ik echt echt echt heel naar vind is vieze huishoudens, eens een gezin gehad waarbij die man dacht dat ie kok was. Ik heb een bloedhekel aan vieze keukens en gasfornuizen. Elke ochtend als ik binnen kwam zag het fornuis er niet uit! En elke dag maakte ik dat ding schoon, totdat het op dag 6 nog steeds zo was, toen ben ik ermee gestopt blijf niet bezig :p
     
  4. Tweedeopkomst

    Tweedeopkomst Niet meer actief

    Onze kraamverzorgster belde terwijl ze bij ons aan het kramen was naar het ziekenhuis voor een afspraak voor ivf. Ze vroeg wel toestemming, maar vond het apart. Werkte maar 3 uurtjes bij ons. Uiteraard wel begrip voor, maar vond het nogal iets om te delen met je kraamgezin. Verder had zij naast ons gezin nog een gezin waar ze moest kramen. Ook 3 uurtjes. Dus als ze bij ons weg ging zei ze: ik ga weer naar de Turkjes. Vond het zo gek! Beetje minderwaardig over haar Turkse kraamgezin.
     
  5. Alizee

    Alizee Bekend lid

    3 feb 2011
    685
    0
    16
    NULL
    NULL
    Mijn kraamverzorgsters waren beide lieve vrouwen maar ze hielden allebei meer van kletsen dan van opruimen, dus ze hadden beide een hoop verhalen te vertelen, inclusief levensverhaal.

    Ene vertelde dat ze bij een gezin kwam met veel kinderen en een prachtige grote huis, maar dat ze met zijn alle in een klein kamertje moesten zitten want de rest van het huis niet vies mocht worden, die was enkel voor visite. Dat de vader erg streng was en de kindjes doodsbang en die vrouw uitgeput van enkel kinderen maken achter elkaar.
    Bij een ander gezin zei ze dat de vader erg zat te flirten met haar en dat ze zelfs heeft geprobeerd om haar te kussen. De volgende dag ging ze niet meet een, ze hadden een oude collega in haar plaats gestuurd, ik kon er om lachen.

    De andere vertelde dat ze kwam bij een buitenlands gezin die op een boederij woonde en ging ze binnen, eerst naar de badkamer om haar handen te wassen, er lag een dode geit in de douche, ze ging gelijk erg hard gillen, die mensen waren vergeten om haar te waarschuwen. De volgende dag hadden ze het feest en ze mocht ook mee eten, ze kreeg geen haap binnen. Bij een ander gezin was het zo vies dat ze niks durfde te drinken of eten, ze zei dat ze op dieet was.
     
  6. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    Mijn eerste kraamzorg had net haar relatie uit en zat bij ons op de bank te huilen en als ik naar de keuken ging om iets te drinken te pakken zei ze oh als je toch gaat neem mij even een kopje thee mee
    Beschuit met muisjes voor kraam visite mocht ik zelf smeren ze kon nog net de deur open krijgen voor bezoek maar verder zat ze alleen maar op de bank

    De tweede kwam de stoel niet af en zat alleen maar in het
    Kraam boek te schrijven ik mocht niets doen van haar met onze zoon van 1,5 maar zelf deed ze er ook niets mee, wel deed ze onze tweede elke ochtend in bad Maar thats iT

    De derde had ik een duo om en om de 1 was heel erg van de regeltjes, de baby MOET in de ochtend gewassen worden zij MOET mij uitleggen hoe ik een luier om moet doen, zij MOET mij uitleggen hoe je fles klaar maakt en hoe je ze uitkookt, ehm dit is de derde ik gok dat het wel gaat lukken ! De ander was van het zelf aan laten modderen en zolang je haar niets vraagt doet ze ook niets, ze kon me wel vertellen hoe ze zelf net oma was en stapelgek was met het ventje maar dat ze haar schoondochter maar een trut vond en ik kreeg verschillende verhalen te horen over haar schoondochter

    Heb nu bij de vierde aangegeven dat ik iemand wil die wel een paar kleine dingetjes doet,
    Mijn ritme met de kinderen respect en dus met ons meedraait en wij niet met haar, en er aandacht is voor de andere 3 met een maximum van drie uurtjes per dag !

    ( wij willen bijv geen bad in de ochtend dit hoort bij ons avond ritueel en dit willen Wij meteen zo doen en niet eerst in de kraamweek elke ochtend wassen omdat de kraamzorg dat zo graag wil ;) )
    We willen graag dat de wc elke dag gedaan word en verder eventueel helpen met het kraambezoek en de andere drie kinderen. En natuurlijk de dagelijkse controles van moeder en kind.
     
  7. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    #27 AnneThamar, 9 aug 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 9 aug 2015
    Haha dat deed onze hond ook ja, had dr wel gewaarschuwd :D

    1e was ik erg beroerd en moest ik een week in bed blijven. We wonen extreem klein maar er was ook een stagiaire mee. Onze dominee kwam langs gingen ze hem samen uithoren over de bijbelse teksten die op een aantal van onze kaarten stonden. Gelukkig heeft onze dominee veel humor en pakte de bijbel er maar even bij :)

    2e keer was het een beste vrouw maar ze bleek de moeder van een oud klasgenootje van mijn man te zijn. Man heeft daar vroeger dus veel gespeeld haha.
     
  8. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    9 dec 2008
    1.484
    218
    63
    De 1e was echt geweldig. Haar ook gevraagd voor de 2e keer maar ze was al bij een ander gezin.
    De 2e kon maar 1 dag. Aardige vrouw. Daarna kreeg ik er 1. Pfff baby sliep veel en ik had veel extra uren maar ze was al eerder klaar iedere dag en dan vulde ze haar uren met kletsen. Over zichzelf en haar 3 kinderen. Was echt saai en ik was blij dat ze weg was.
     
  9. Pumbaa

    Pumbaa Niet meer actief

    Ik had een super leuke meid alleen werd zij twee dagen vervangen door een andere jonge meid die nogal op de regels zat en dwars tegen mijn gevoel inging. Zo legde ik mijn jongedame op d'r zij omdat ze veel spuugde maar het beleid was op de rug, elke keer weer ging ze de discussie aan en elke keer weer vond ik d'r op de rug. Daar was ik de eerste dag al mee klaar heb haar ook vriendelijk verzocht om de dag erna niet te komen en het kraambureau ook gebeld om dit door te geven...
     
  10. DarkAngel25

    DarkAngel25 VIP lid

    6 jul 2011
    7.732
    1
    38
    Bij mijn eerste was de kraamzorg echt top! Ik had erg veel verzorging nodig. Kon echt totaal niks. Een extra kraamdag gehad. Beste kraamzorg ooit gehad. Heb ook echt in tranen afscheid genomen.

    Bij mijn 2e dochter kreeg ik een kraamverzorgende met een stagiaire. Die 2 zaten merendeel aan de tafel te kletsen. De kraamverzorgende was geopereerd aan haar hand en kon bijna niks. Ik heb in die week zelf maar een keer mijn bed verschoond.
    Ik had bij de intake aangegeven dat ik wou dat mijn oudste dochter bij alles betrokken werd. De laatste dag hebben ze dit idd gedaan. Mijn baby begon te huilen voor een fles. Kraam en stagaire gingen samen een fles maken, maar t was behoorlijk gezellig in de keuken. Mijn meisje heeft nog 25 minuten huilend op de fles moeten wachten omdat ze zo aan t kletsen waren. Ik was zoooo blij dat de kraam week om was!
     
  11. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Bij mijn eerste kwam er 2uur na de geboorte een jonge meid (was in de avond om ons op te vangen) die had voor onze deur nog een sigaretje gerookt en stonk enorm naar sigarettenrook.. Toen zei ze gelijk dat je oproep dienst had en dar ze net in haar pyama op de bank zat toen ze werd gebeld en daar erg van baalde. Hoe voorzichtig wij omgingen met ons pasgeboren babytje, hoe nonchalant was zij ermee dat ging van huuup, huuup. Dat was echt niet prettig. En als laatste had hij zn eerste zwarte poep (hoe heet dat ookalweer) gedaan toen zij er was en toen zei ze "ooohhhh gaaaatverrr, baaah wat ben jij gooor!! (Tegen de baby) dit doen ze normaal al in het ziekenhuis en dan maak ik dit niet mee, echt een goorlap!!"
    Gelukkig kwam zij niet meer terug.
    Na haar een super vrouw gehad.

    Bij de tweede ook een aardige vrouw gehad. Zij was alleen een keer gigantisch doorgelekt in haar witte broek bij ons, oopss!
     
  12. hippydepippy

    hippydepippy Fanatiek lid

    23 apr 2013
    2.331
    2
    38
    Achterhoek
    Mijn hemel Hippo wat een draken van kraamhulp en heb jij gehad!!!

    Als ik sommige verhalen lees mag ik echt in mijn handjes knijpen met onze engel! Geweldige vrouw die op haar laatste dag een super lief briefje heeft achtergelaten voor onze zoon. We hadden haar als bedankje een diner bon gegeven, belde ze een paar dagen later.. Ja ik wilde even laten weten dat we heerlijk op een terrasje aan het genieten zijn van jullie kado! Als we niet verhuisd waren had ik haar voor een tweede zeker gevraagd!
     
  13. hippydepippy

    hippydepippy Fanatiek lid

    23 apr 2013
    2.331
    2
    38
    Achterhoek
    Waaaaaaaaaaaaat!!!! Ik had haar met kop en kont het huis uit gebonjourd
     
  14. Mel3

    Mel3 Actief lid

    14 mrt 2015
    268
    0
    16
    Onze eerste was er 1 van de oude stempel. Oudste was met de keizersnee geboren en moest de hele dag in zijn eigen kamer in bed blijven. Ik moest juist uit bed van haar terwijl ik nog niets mocht doen. Durfde er ook niet goed tegen in te gaan. Uiteindelijk is de hechting tussen ons kind en mij niet goed geweest. Pas na een half jaar begon dat wat groeien, maar toen had ik wel de eerste babytijd gemist.

    Bij de 2e hadden we een hele leuke. Was super voor onze oudste, lief voor mij en onze baby. Wilde haar bij de 3e weer, maar toen was ze al bezet helaas.

    Bij de 3e hadden we geen baby, die lag nog in het ziekenhuis, maar wel 2 kinderen thuis waar ze niets mee deed. Huishouden deed ze ook niet. Toen ze weg was konden we eerst van een week muisjes opzuigen. Na 2 jaar kreeg mijn schoonzus een 3e en belden we er aan. Doet deze kraamverzorgster open! Schoonzus was wel tevreden. Ons kende ze niet meer :).
     
  15. sam83

    sam83 Actief lid

    20 nov 2014
    296
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wat een leuke verhalen allemaal.

    Hier een leuke kraam gehad bij de eerste. Nu haar weer als voorkeur gevraagd. Ze was gezellig maar kon dit goed doseren. Maakte heerlijke gehaktballen. Was lief voor ons alle drie. Echt geweldig gewoon.
     
  16. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw

    Vind ik ook ( dat het draken zijn ;)). Ik had de mond toen nog niet groot genoeg, ik laat het vaak allemaal maar op zijn beloop en hou er niet van iemand " recht te zetten" en ik denk zelf dat ze dat misschien wel voelden bij mij dat ze dus een beetje konden lanter fanten

    Nu bij de vierde denk ik zelf geen kraamzorg nodig te hebben maarja je weet maar nooit dus toch maar aangevraagd en dan het
    Maximale van 3 uur meer hoef ik echt niet :p en ik heb duidelijk aangegeven wat ik er van verwacht en wat ik absoluut niet wil.
     
  17. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn eerste was er eentje die al jaren als kraamverzorgster werkte, ze had heel veel verhalen. Mensen die bv heel vies leefden, overal stapels spullen hadden staan en dat ze de baby tussen allerlei stapels moest verschonen etc.
    Maar ze was ontzettend claimerig en betweterig, op de laatste dag pakte ze me mijn dochter gewoon af. Toen was ik er echt klaar mee.

    Bij de jongste hadden we een hele leuke vrouw, echt zo aardig! Ze vertelde dat ze ervoor had gekraamd bij een alleenstaande studente uit Ethiopie, dat meisje woonde heel klein, had hier geen familie en sprak ook geen Nederlands. Ze had in onze kraamweek ook nog contact met die moeder om te helpen dingen te regelen voor haar. Echt lief!
    En voor ons deed ze het volledige huishouden, betrok de oudste overal bij, kookte iedere dag voor ons. Echt heerlijke week!
     
  18. fee90

    fee90 Fanatiek lid

    21 mei 2015
    1.679
    39
    48
    Wat een verhalen allemaal. Als ik dit allemaal zo lees dan ga ik echt wel mijn grenzen aangeven met de kraamzorg. Als ze bijvoorbeeld alleen maar over zichzelf zou kletsen kan je toch gewoon zeggen, sorry maar ik ben hier nu echt te moe voor, wat stond er verder op de planning voor vandaag?
    Kan me heel slecht voorstellen wat ik kan verwachten, in sommige verhalen is de kraamhulp een soort goede vriendin, dan weer een halve moeke, dan een huissloof, of een luie donder.

    Mag je eigenlijk zelf ook overleggen met wat je graag gedaan zou willen hebben? Of hebben ze een soort handboek?
     
  19. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Schoonmoeder was onze kraamverzorgster, uniek dus ;)

    Ze wilde n matje pakken om onder mij te leggen, die had ze in de onderste lade vh nachtkastje gelegd. Ze trok per ongeluk de bovenste open :p:$
     
  20. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Bij de oudste hadden we een heel leuke dame, ze was net een paar jaar ouder als dat ik was. ze pakte alles goed op, verwende ons beide lekker. Smorgens mocht mijn vriend eigenlijk nog niet naar buiten (honden uitlaten) want ze maakte voor ons een ontbijtje op bed :D
    Heb nu nog contact met haar via FB.
    Bij de tweede hadden we haar ook graag gehad, maar ze was inmiddels overgestapt van kraam- naar thuiszorg.
     

Deel Deze Pagina