kraamverzorgster, rare dingen die je mee maakt.

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door sam83, 8 aug 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nacho

    Nacho Fanatiek lid

    3 jun 2015
    2.369
    9
    38
    Vrouw
    Baby & Mama Coach
    Houten
    Onze kraamverzorgster was ik ontzettend tevreden mee. Zij vertelde ook dat ze in zulke vieze huizen kwam dat ze geen gebruik wilde maken van hun servies e.d. Ook een verhaal over een dood schaap op de eettafel bij een buitenlands gezin. Ik hoop haar de volgende keer weer te krijgen!
     
  2. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Wij waren blij dat ze weg ging;)

    Best een aardig mens hoor, alleen veeeel te druk voor ons. Zijn zelf best druk, maar ook erg op onze rust gesteld. Ons meisje ging pas laat slapen en s morgens sliep ze lekker. Uiteraard wilden wij dan ook lekker slapen! Dus sleutel gegeven dat ze vast naar binnen kon, maar toen ging ze al vroeg stofzuigen, langs onze kamer denderend naar de wasmachine etc..... Uiteindelijk ging ik dan maar naar beneden zodat manlief nog even kon slapen😂 en dan bleeeef ze maar.kletsen... Ook als ik zei dat ik moe was en ging slapen, zat ze na een half uur alweer naast me(gevalletje bord voor dr kop) met een kop thee (wat ik niet lust en duidelijk gezegd had)

    Ook is ze de sleutel kwijt geraakt en het dan gek vinden dat ze niet nog een sleutel kreeg😂 sleutel overigens wel terug gevonden op straat

    Achteraf denk ik dat ze ook wel erg weinig te doen had bij ons. Al bijna een week ziekenhuis gehad, dus veel wisten we al en ons huis was ook gewoon schoon.
    Na dat sleutel incident gaf ik haar ook zeker geen geld om boodschappen te doen ofzo...
     
  3. Twinkle81

    Twinkle81 Fanatiek lid

    4 jul 2014
    4.945
    1.033
    113
    Voorschoten
    Bij de intake wordt alles besproken. Daarin kun je alles aangeven. Ik had maar enkele uren per dag, maar als we hadden gewild, had ze zelfs het avondeten voorbereid zodat mijn vriend het alleen op hoefde te zetten. Huisdieren verzorgen deden ze niet, dat werd bij de intake al aangegeven. En als de kraamzorg niet bevalt, wegsturen en een ander vragen. Je betaalt ervoor en ze moet ervoor zorgen dat jij een je baby kunnen bijkomen van de bevalling
     
  4. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw

    Je kunt inderdaad zelf aangeven maar bij de eerste en tweede hadden wij kraamzorg die geen huishouding deed, ( is de meest lokale hier en wist niet dat er ook andere kraamzorg was ) ze wouden alleen schoonmaken waar ik met de blote vagina kwam ivm infectie en open wond ( de wc bijvoorbeeld ) en bed verschonen maar dat wil ik niet mijn bed mag alleen mijn man doen haha die weet hoe ik het fijn vind 😊😊
    Maar verder deden ze geen was, niet ophangen niet afhalen, geen stofzuiger door het huis, puur en alleen moeder en kind
     
  5. Katenhond

    Katenhond Fanatiek lid

    14 aug 2014
    1.394
    174
    63
    Kraamverzorgster die wij hadden was heel erg lief en behulpzaam.
    Niettemin vragen we haar ditmaal niet.

    Haar handigheid was namelijk omgekeerd evenredig aan haar zorgzaamheid en hartelijkheid.

    En omdat ML ditmaal weliswaar vrij is, maar ook met 't oog op peuter, willen we nu toch graag iemand, die lief is, maar ook enigszins handig.
    Echt bijna alles wat zij deed, moest overgedaan worden (en nee, ML is helemaal geen pietje precies;)). We hebben 't niettemin niet gemeld, ze was zo lief, we stuurden haar maar gewoon elke dag vroeg naar huis :D
     
  6. Lieke84

    Lieke84 Fanatiek lid

    1 jun 2011
    3.016
    1
    38
    Wat een verhalen!
    Waar ik me bij sommige verhalen echter over verbaas dat ze bij ontevredenheid etc niet het kraambureau hebben gebeld. Je kunt dan namelijk een andere kraamverzorgster krijgen.

    Bij mij was bij de eerste op zich de kraamhulp wel aardig. Maar niet mijn type en zorgde ze bij mij voor onrust. Deels lag dat aan haar gedrag, maar het lag ook deels bij mezelf. Was net verhuisd en had een hectische tijd gehad. Verlangde erg naar rust en mijn eigen gezinnetje. Die dame hebben we elke dag maar max 3 uur gehad en twee dagen eerder naar huis gestuurd

    Bij de tweede hadden we een leuke oudere vrouw. Voelde alles wel goed aan. Was ondersteunend waar nodig. Wist precies wanneer ze zichzelf even op de achtergrond moest houden. Echt wat je van een kraamverzorgster verwacht. Enige minpuntje vond ik dat ze vroeg of ze op de laatste dag extra uren mocht schrijven, omdat ze niet aan haar uren kwam. We hadden zorg op maat. Dat vond ik niet Zo'n nette vraag. Dan zouden wij extra moeten betalen voor uren die we niet hebben gehad. Op de laatste dag van ons was zij vrij en er hoefde van ons ook niemand anders meer te komen.
     
  7. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.174
    113
    Bij onze eerste kregen we echt een Rotterdams viswijf. Harde stem, vreselijk accent, ze rookte ook nog en dan zat ze met die gele vingers aan mijn versgeperste babietje.... Maar het was wel een aardig mens, en ze had verstand van zaken. Ik was nogal onzeker, dus zo'n kordate tante was precies wat ik nodig had.
    En ze heeft me heel lief getroost toen ik de babyblues had.

    Bij de tweede kregen we een collega van mijn beste vriendin. Ik had al heel wat negatieve verhalen over die collega aan moeten horen, maar ik vond haar best aardig. Ze was ook goed in haar werk en mijn oudste was gek op haar. Echt een oma-type.

    Bij de derde kregen we een jonge vrouw, ook een aardig mens, maar ze was erg evangelisch en toen ze merkte dat wij ook christelijk zijn, was ze helemaal in haar element. Alleen ik ben niet zo dol op dat soort uithangborden van het christelijk geloof. En ik had ook niet zo'n zin in de hele tijd vraaggesprekken over waarom wij dit wel of dat niet zo doen.
    Ze was wel goed in haar werk en heel aardig voor de andere kinderen en ze maakte lekkere fruithapjes voor me, haha. Enig ander nadeel was dat ze erg bezorgd was. Zo ploeterden we de derde dag 's avonds ineens door een halve meter sneeuw naar de SEH, omdat ze dacht dat ons zoontje bloed geplast had. Bleken het 'alleen maar' uraten te zijn (van die oranjerode plaskristallen). Dat verbaasde mij dan weer niets. Ik mocht van haar maar om de 3 uur voeden, terwijl mijn baby echt elk uur wel huilde en zocht naar de borst. Ze bleef maar mopperen als ik dan weer ging voeden en dan ging ik weer twijfelen of ik toch te vaak aanlegde. En dan zat ze weer in de zorgen dat hij zoveel huilde en al meer dan 10% was afgevallen en of we geen huisarts moesten laten komen. Maar het arme kind had gewoon honger en kon niet genoeg plassen. Vanaf dat moment heb ik tegen haar gezegd dat ik na bijna 4 jaar borstvoedingservaring wel zelf kon beslissen hoe vaak ik wilde voeden en dat was dat. Ik heb dit later nog wel gemeld op het evaluatieformulier, want ik vond dat ze niet genoeg verstand van borstvoeding had en dat is echt wel een vereiste voor een kraamverzorgster. Maar ze was wel erg aardig.
     
  8. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.425
    5.511
    113
    Vrouw
    #48 Zoe123, 9 aug 2015
    Laatst bewerkt: 9 aug 2015
    Hier gemerkt dat leeftijd/jaren ervaring geenzins bepalend is voor de kwaliteit van de zorg :)
    Bij de oudste een top griet, 23 jaar. Badkamer schoon,heerlijke gezonde hapjes,
    fris bed. Goede tips voor pijn aan hechtingen/stuwing.
    top zorg voor onze dochter. Zeer kundig op het gebied van borstvoeding.
    Alles in overleg. Rust in huis.
    Bij de jongste een oude rot in het vak. "Wat willen jullie?" was haar eerste vraag.
    Basiszorg voor mij en baby. Dat badje wisten we nu wel, en voor de borstvoeding eventueel de lactatiekundige. Dus: aandacht voor de 2 meiden. En dat ging zó goed!

    Maar bij de middelste....man oh man...ze bleef maar praten. Over haar vriend die zomaar was opgestapt. Persoonlijke problemen. Kwam er gezellig bij zitten als ik bezoek kreeg, ahhh!
    Ook grappig:kreeg mijn schoonouders op bezoek. Rustige mensen. Was bezig met voeden van dochter, zegt ze tegen mijn schoonmoeder: het is beter als we nu even stil zijn...we mochten niet praten! Ik zelf ook niet trouwens. Ik fluisterde lieve woordjes tegen mijn dochter. Fout!:(
    De babyzorg was verder oke, maar voor de rest...zéér vermoeiend.
    Waarom ik niet om een ander gevraagd heb? Geen idee...
     
  9. MoniekJ

    MoniekJ Fanatiek lid

    12 mei 2015
    1.719
    0
    0
    HBO-B biomedisch laboratoriumonderzoek.
    Tilburg
    Heerlijk om dit te lezen. Zie wel een beetje op tegen de kraamtijd. De vraag wie er komt, wat voor persoon het is.

    Zusje heeft al aangegeven dat ze niet bij mij mag kramen op dr stage. Moet er niet aan denken dat ze me downunder controleert en mij gaat leren hoe ik mn baby moet verzorgen. Plus ze vind het vervelend idee om s ochtends kraamhulp te zijn en s avonds tante.
     
  10. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Tja, achteraf hadden we misschien om een ander moeten vragen, maar we waren denk ik een beetje flabbergasted ofzo... Wisten ook niet goed wat we mochten verwachten
     
  11. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    26 aug 2010
    6.659
    212
    63
    Hier echt een topkraamvrouw gehad, ze is zelfs (met toestemming) meegeweest met de opname van dl ivm geelzucht en heeft in t zh er voor gezorgt dat we broodj kregen en de kolf, hoe ik moest kolven, ze is pas toen om 17.30 naar huis gegaan terwijl haar werkdag er al on 16.00 opzat..

    Ik weet dat ze het ook bij andere gezinnen over mij heeft ivm mijn enorme melkoverschot en doorzettingsvermogen om bv te geven ter stimulans voor nieuwe bv vrouwen. Ze komt straks weer door de voorgeschiedenis is dat vastgelegd ( klein kraambureau)

    De intake was werkelijk vreselijk... Ik uitgelegd dat ons bed niet op klossen past ivm schuinte van het dak.. Konden we de kamer niet anders indelen ... Ehh nee nou dan moest ik maar een matras regelen voor op de keukentafel voor de nacontroles en indien nodig een ongeplande thuisbevalling..

    Gelukkig hebben de vk en kraamvrouw er hard om gelachen wa niet nodig gelukkig
     
  12. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Als ik dit topic lees moet ik denken aan het boek "de kraamhulp" van Esther Verhoef. Weet niet of je die moet gaan lezen als je bijna moet bevallen of nog een kraamverzorgster hebt.

    Mag ik in het verlengde van dit topic vragen hoe je een kraamzorgbureau kiest. Waar moet je bijvoorbeeld op letten? Waarop baseer je je keuze? Etc.
    Ik woon in de buurt van Utrecht en zo uit mijn hoofd kan ik uit wel 3-4 instanties kiezen.
    Ik ben zelf alleenstaand en ik vind bijvoorbeeld fijn dat er wat meer in de huishouding gedaan wordt. En misschien ook zo nu en dan even een boodschapje aan de overkant wordt gehaald (5 min. lopen).
     
  13. Twinkle81

    Twinkle81 Fanatiek lid

    4 jul 2014
    4.945
    1.033
    113
    Voorschoten
    Ik stuur je even een PB. Kraamhulp die bij mij zat werkt ook in die regio.
     
  14. Droppie Drie

    Droppie Drie Fanatiek lid

    1 aug 2013
    1.735
    10
    38
    Bij onze oudste hadden we 2 kraamhulpen. De eerste kwam net van school. Doordat ze zo jong was had ik er weinig vertrouwen in, maar achteraf gezien was het de beste van allemaal! De tweede was een vrouw met veel ervaring die... dol was op filet americain! We hadden een portemonnee klaargelegd zodat ze zelf boodschappen kon doen. Kwam ze dus elke dag aan met een bak filet :) Die ze vervolgens zelf op at bij de lunch, want na 1 boterhammetje had ik daar wel genoeg van!

    Bij de tweede hadden we een kraamhulp die zelf zwanger was, een maand of 5. Daardoor vond ze dat ze een heleboel niet hoefde te doen. Stofzuigen en bedden verschonen deed ze met tegenzin. Ik maakte ontbijt voor mijn dochter, man, én de kraamhulp! Toen ik in bed was doorgelekt zei ze doodleuk "leg er maar een handdoekje overheen". :x:(:( Dat was de druppel, we hebben haar eerder naar huis gestuurd.

    Bij de jongste hadden we wel een normale kraamhulp. Al had ik gevraagd om een kraamhulp die de oudste 2 veel zou betrekken, maar dat werd maar met mondjesmaat gedaan. Gelukkig was mijn man ook thuis om zich over hen te ontfermen.
     
  15. lies276

    lies276 Niet meer actief

    Mijn collega maakte pas een enorme blunder.
    Ze was naar een gezin gestuurd die net thuis waren uit het ziekenhuis.
    Het hele huis zat al vol met visite toen ze aankwam.
    De pas bevallen kraamvrouw deed zelf de deur open dus mijn collega feliciteerde haar hartelijk met de geboorte van haar dochter.
    Toen ze de volle woonkamer inkwam vroeg ze in het algemeen wie de vader was.
    Een oudere man stond op en zei: ik.
    Toen zei mijn collega: ja, ja, dat zou je wel willen he?!
    Ze keek de kring dus even rond wie de "echte" vader was, maar het bleek dus echt die oudere man te zijn:D
    Oepsieieieie:)
     
  16. lunap

    lunap Fanatiek lid

    15 okt 2011
    2.064
    6
    38
    Hahaha!
     
  17. DarkAngel25

    DarkAngel25 VIP lid

    6 jul 2011
    7.732
    1
    38
    Oh ik herinner me nog iets. Onze kraamverzorgster voelde zich wel heel erg thuis. Als ze op de bank zat had ze haar schoenen op de tafel 😮 dit doen we zelf nog niet eens.
     
  18. Zoyefa

    Zoyefa Actief lid

    3 sep 2014
    175
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik heb twee keer een hele fijne kraamtijd gehad, tenminste voor zover mogelijk... Echt dankzij de geweldige kraamhulp...

    Bij de eerste was een week ervoor mijn vader begraven, baby met 37 weken gehaald omdat die zonder vruchtwater zat, zware bevalling, een hoop verdriet en niet alleen bij mij... Huis was een bende (nou ja, in mijn optiek dan), niks klaar voor de baby (gewassen ofzo) want dat ging ik allemaal nog doen, wilde daarvoor alleen bij mijn zieke vader zijn... Kraamzorg heeft in die week alles geregeld, mijn moeder op pad gestuurd om kleertjes, hydrofielen, kolf en flessen te kopen omdat de bv ook nog eens niet op gang kwam. Huis gepoetst, gewassen en zich vooral gericht op mij en mijn baby. Ze heeft er alles aan gedaan om de hechting te laten slagen en dat is haar gelukt, ben haar eeuwig dankbaar!

    Bij de tweede verwachtte ik een tweeling. Deze keer was wel alles klaar haha. Zij kwam met een stagiaire en samen hebben ze me flink verwend. Merkte dat ze het erg fijn vond weer bij ons te zijn, ze gaf ook aan dat ze blij was te zien dat alles goed gekomen was met ons en dat we gelukkig zijn...

    Als klapper op de vuurpijl; op de eerste verjaardag van de oudste stuurde ze zelfs nog een kaartje!

    Ik heb gekozen voor het kraamzorgbureau dat in hetzelfde gebouw zit als de verloskundigenpraktijk. Echt ons kent ons... Geweldig! Superkorte lijntjes, waardoor dingen snel en goed geregeld werden (extra controles van mij of baby, kolf, lactatiekundige, enz.)
    Misschien kun je jouw verloskundige vragen waar ze goede ervaringen mee hebben? Zij zien veel kraamzorg bij de nacontroles.
     
  19. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.623
    113
    Een kennis van ons is kraamverzorgende. Hoor wel eens (anonieme) verhalen.

    Ze vertelde dat ze ook wel eens in achterstandsgezinnen kwam (daar krijgen ze extra uren voor). Situaties waarbij er maar 1! set beddengoed is... Dus de pas bevallen moeder moet op handdoeken of een oud laken slapen als alles in de was is. Een huis dat vol zit met mensen (grote familie, veel vrienden) waarbij de baby van hand tot hand gaat. Een gezin waarbij mensen binnen rookten waar de baby en andere kinderen bij waren :( Dus echt blauw zien van de rook die ook overal intrekt.

    Meest extreme situatie was dat de pas bevallen moeder op en matras op de grond in een andere kamer moest slapen (met de baby in een wieg erbij). Pas als ze op zou houden met bloeden (wat makkelijk 6 weken kan duren) mocht ze weer in bed komen. Die vrouw had veel lichamelijk klachten en een koude matras op de grond helpt daar niet bij. Moest uiteindelijk zelfs opgenomen worden.

    Ook triest situaties waarbij de borstvoeding moet lukken omdat er gewoon geen geld is voor melkpoeder.
     
  20. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.557
    2.542
    113
    Nederland
    Mijn kraamverzorgster was echt heel erg stilletjes. Ik ben zelf al niet zo'n prater naar nieuwe mensen dus vond het soms wel wat ongemakkelijk. We hadden ook een kleine flat dus kon mezelf niet echt afzonderen.

    Wij kozen ook voor zijliggen ipv op de rug maar daar werd ze echt woest om toen ze dat zag! Hebben toen ze weg was direct maar weer op de zij gelegd.

    Verder was ze wel super in huis. Maakte elke morgen ontbijt op bed, fruit op bed luxe gesneden, lekkere lunch en ze maakte elke dag de douche/keuken/wc goed schoon met chloor en stofzuigen. Ook elke dag bed verschonen en de was. Dat was wel fijn:) had alleen geen klik met haar dat was jammer verder was ze een goede kraamverzorgster.

    Mijn schoonzus had wel zo'n rare...

    Die vroeg om het wifi wachtwoord en zat de hele week boven de "was" te doen. Ze maakte niet schoon en mijn schoonzus (keizersnede) moest zelf elke dag eten maken en schoonmaken.

    Vanaf dag 3 ging die vrouw ook buiten roken en als mijn zwager thuis kwam en koffie maakte zei ze maak je mij ook een bakkie?

    Als er visite kwam stelde ze zich niet voor en moest schoonzus zelf drinken en beschuit met muisjes maken.

    Nou ik heb direct aangegeven bij de intake dat ik die vrouw absoluut niet hebben wil.😨
     

Deel Deze Pagina