Een derde kindje...

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Dee-tje, 28 jul 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. aboe

    aboe Actief lid

    2 okt 2012
    246
    10
    18
    Hier 3 kindjes en vind het zo leuk dat we nu pril zwanger zijn van nr4.
    De kindjes zijn van 2010, 2012, 2014 en als alles goed gaat van 2016.
    Ik vond de overgang echter van 2 naar 3 wel erg pittig en het heen en weer naar school en psz gaan. Maar z'n kleintje is nog zo flexibel dat hij lekker sliep in een draagdoek.

    Ik zeg ervoor gaan 😉
     
  2. Vita Rose

    Vita Rose Fanatiek lid

    6 aug 2015
    1.047
    34
    48
    Vrouw
    Gefeliciteerd met je zwangerschap Aboe!
     
  3. Droppie Drie

    Droppie Drie Fanatiek lid

    1 aug 2013
    1.735
    10
    38
    Leuk, al die grote gezinnen!

    De school is helaas niet op loopafstand, dus ik moest met de auto. Ik durfde niet op de fiets met een baby in de draagzak en 2 kinderen die wel kunnen fietsen maar geen verkeerssituaties feilloos in kunnen schatten. Ik liet de kleine man een heel enkele keer thuis als ie eindelijk sliep. Dan racete ik heel snel heen en weer, maar echt lekker is dat ook niet. Meestal was het dus een kwestie van overhevelen van bedje naar MaxiCosi in de hoop dat ie verder zou slapen...

    De draagzak (geen doek want dat knopen leek me niks) heb ik overigens wel heel veel gebruikt in en om het huis, met boswandelingen etc. Toch fijn om je handen vrij te hebben!
     
  4. mams1980

    mams1980 Lid

    7 aug 2015
    40
    0
    0
    Casemanager dementie
    Zeeland
    Damn... Heel bericht en toen een verkeerde toets😤
    Opnieuw !

    Alle zwangere gefeliciteerd ! Zo spannend en leuk!

    Hier dus lang getwijfeld over 3e, dat wil zeggen mijn man.
    Ik had altijd al een foto aan de muur van 3kinderen, manlief van twee.
    Tja daar is geen goed of fout in, het is een gevoel maar hoe kom je dan op 1lijn😩
    Jongste is ook erg erg erg slechte slaper dat helpt niet als je iemand moet overtuigen.
    Uiteindelijk zag hij hoeveel pijn t mij deed en hebben we na een weekendje weg samen besloten ervoor te gaan.
    Mijn voorwaarde was altijd dat nummer 3 net zo gewenst moet zijn als 1en2 en tja het duurde even eer zijn gevoel daar aangekomen was...
    Nu dus in ronde 3 van nummer 3, zou leuk zijn!!!
    Volgende week NOD en deze week op vakantie. Wordt dus testen of ongesteld zijn op vakantie spannend!

    Praktische vraag, wat voor een auto rijden jullie? Wij hebben een Nissan note, maar krijg er echt geen 3 zitjes in......
     
  5. Droppie Drie

    Droppie Drie Fanatiek lid

    1 aug 2013
    1.735
    10
    38
    Wij hebben een Ford Mondeo, maar omdat de MaxiCosi op de isofix-base zit kan ie niet voldoende naar de zijkant. Mijn dochter van 6 is vrij lang en zit in het midden zonder stoeltje. De volgende auto wordt een 7-zitter. Niet omdat we meer kindjes willen, maar omdat het me wel praktisch lijkt, ook als er een keer een vriendje mee wil rijden...
     
  6. Sitalita

    Sitalita Fanatiek lid

    6 aug 2011
    3.223
    0
    36
    Leuk topic! Ik lees mee..
    Wij hebben ook wel even getwijfeld over een derde. Bij beide was de wens er wel, maar ook wel twijfels. Gaan we dit redden? Er moet een andere auto komen, de zolder moet worden aangepakt, en vooral, wat doet dit met de leuke dynamiek tussen de 2 kindjes die we hebben? En toch kriebelt het genoeg om voor een derde te gaan.
    Ook hier regelmatig een opmerking hoor dat we een jongen en een meisje hebben, dus het wel compleet hebben. Euhm.. nee, toch niet. haha! Het huis mag nog wel voller.
    Vraag me soms wel af hoe we het allemaal gaan managen, maar dat komt vast goed. Deze maand ging in 1 keer de knop om bij mijn man, dus de kans zit er best in dat ik over een paar dagen positief test. Heb wel een raar gevoel in mn buik, en licht misselijk (kan niet van het ontpillen zijn), best spannend dus!
     
  7. Vita Rose

    Vita Rose Fanatiek lid

    6 aug 2015
    1.047
    34
    48
    Vrouw
    @sitalita; spannend zeg...ben benieuwd!

    Ik ben helemaal om voor een derde...lees me suf op dit forum...zo leuk weer al die zwanger-bevallings-en babyverhalen...
    Zelfs mijn man wordt al enthousiast en vraagt wanneer we aan de gang moeten haha...
    Zoals ik al eerder aangaf lijkt het me 'ideaal' als de jongste naar school gaat...maar door de eerdere zwangerschappen weten we ook dat dat niet te plannen is. Leeftijd van mijn man speelt ook mee(43). Ik ben zelf 32. Dus wie weet toch eerder aan de klus dan ik had gedacht 😉
     
  8. Jeddepet

    Jeddepet Actief lid

    10 sep 2013
    137
    0
    16
    Thnx! Hihi...idd ja, wat je schrijft over dat het alleen nog maar tegen kan vallen: herkenbaar! Je zou bijna bag worden om voor n derde te gaan....het kan toch niet zo zijn dat een derde net zo lief, tevreden, leuk en gemakkelijk is als de andere twee?! ;)
     
  9. Jeddepet

    Jeddepet Actief lid

    10 sep 2013
    137
    0
    16
    Bij ons was het sowieso mijn vriend die altijd al een kinderwens had. Dat heeft bij mij echt in de loop der jaren moeten groeien. Bij ons was het zo dat we voor alle praktische zaken ook praktische oplossingen konden vinden voor een derde. Dus aan de hand daarvan bleef alleen nog het gevoel over en ruimte/ geen ruimte voor het verlangen voor een derde kindje. Serieus praten over de praktische zaken en de logistieke euvels, dat heeft bij mij echt geholpen om ruimte te openen voor het toelaten van mijn gevoel en verlangen. Ik heb de tijd gehad daarmee te sparren en dit op me in te laten werken en dat heeft goed gedaan. Het heeft me het vertrouwen gegeven dat we dit samen kunnen en dat we het samen willen en nu vind ik het weer net zo leuk en spannend als de vorige zwangerschappen! Het begint echt weer helemaal te kriebelen :)
     
  10. renaatje86

    renaatje86 Bekend lid

    4 feb 2011
    597
    22
    18
    Ik ben kapster
    in het mooie drenthe
    Ik heb 2 super zwangerschappen gehad en ook beide bevallingen waren super. Mijn oudste word 4 in oktober en mijn jongste is net 2. Ik weet al heel lang dat ik graag nog een 3de kindje zou willen. Mijn man alleen niet echt. Ik heb steeds gezegd dat de jongste eerst 2 moet zijn voordat we verder praten. Dat is ze nu...
    ik heb ook het gevoel dat mijn gezin niet compleet is. Wil nog graag een keer zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en zo'n kleintje zien oproeien.

    We hebben geen slaapkamers over maar dan kunnen mijn zoon en dochter samen op 1 (wat vooral mijn zoon nu al graag wil want hij vind het niet leuk alleen op zo'n kamer haha) later kunnen we op de zolder nog wel een kamer maken.

    Financieel zal het misschien het lastigste worden want we krijgen dan (nog) meer uitgaven terwijl de inkomsten niet groter worden maar eigenlijk komen kinderen financieel nooit echt uit. Nou mijn man nog over halen :)
     
  11. mams1980

    mams1980 Lid

    7 aug 2015
    40
    0
    0
    Casemanager dementie
    Zeeland

    Hahah onze tweede is echt zo'n moppie maar echt zooo pittig dat ik zeg "kan alleen maar makkelijker worden hahah" glas half vol of half leeg😉
     
  12. mams1980

    mams1980 Lid

    7 aug 2015
    40
    0
    0
    Casemanager dementie
    Zeeland

    Nadeel aan die grote auto's is dat ze zoveeeeel brandstof verbruiken. Nu een note welke 6,7 L op 100 km verbruikt...
    Maar idd door isofix verlies je ruimte aan de zijkant.

    Andere type merken auto's bij de 3+ gezinnen ?
     
  13. mams1980

    mams1980 Lid

    7 aug 2015
    40
    0
    0
    Casemanager dementie
    Zeeland
    WoW nummer 4! Te leuk toch...
    Als je hart het zegt...
    Volg altijd je hart.

    Gefeliciteerd hoor! ☺️
     
  14. Mom86

    Mom86 Fanatiek lid

    8 aug 2015
    3.307
    2.190
    113
    Wij rijden overigens een opel zafira (7 zitter). Past net een maxi cosi en 2 autostoeltjes op de achterbank. En ja, anders heb je nog 2 stoelen helemaal achterin, maar die hoeven we waarschijnlijk niet te gebruiken.

    tenzij er nu een tweeling in mijn buik zit:$:D
     
  15. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.344
    8.804
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Hier zwanger van nr 3. Wij hebben net Peugeot 308 sw (uit 2009, model van nu is smaller) gekocht. Drie losse stoelen op de achterbank, met isofix. Wij hebben nu twee groep 2/3 stoelen en straks komt er mc met familyfix bij. De middelste stoel kan ook iets naar voren zodat de groep twee stoelen niet met de breedste punten bij elkaar zitten. Ook hebben wij een stoel van romer en een rodi en daarvan zitten de breedste punten ook niet even hoog. Twee romer groep 2 stoelen zou bijv wel lastig zijn.
     
  16. Jeddepet

    Jeddepet Actief lid

    10 sep 2013
    137
    0
    16
    Zo kan je t ook bekijken ja! Onze oudste heeft een heel pittige peuterpubertijd gehad met vreselijke driftbuien. Af en toe wisten we echt niet meer wat we daar nou mee aan moesten. Maar dat hebben we overleefd en inmiddels hebben we handige tools ontwikkeld die we nu moeiteloos in kunnen zetten als madame haar diva pruik weer op zet. We kunnen er nu mee uit de voeten en zitten zeker niet meer met onze handen in het haar! Sterker nog, stiekem vond ik het ook best wel een uitdagende fase en vind ik het geweldig dat het ons is gelukt om haar daar goed door heen te loodsen (en ons zelf natuurlijk ook!). Onze jongste wordt volgende maand 1 en begint ook af en toe al wat pittige trekjes te laten zien. Maar kom maar op! Dat kunnen we wel aan :) Ze is echt een voorbeeldige baby geweest waar we onwijs van hebben genoten. Ik denk dat ze heel goed naar haar grote zus heeft gekeken en dat dit er strakkies allemaal uit komt haha.
     
  17. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Heb bij derde meeste twijfels gehad. Idd: kan ik dat, hou ik dat vol, kunnen we dat betalen etc.
    Veel, heel veel beren ;). Maar uiteindelijk werd het oergevoel zo sterk dat die beren vanzelf van de weg afliepen of dat ik ze weg kon wuiven met: ach, dat redden we wel, dat zien we dan wel weer, we passen ons wel aan.

    Werd heel jaloers op alle zwangere vrouwen, vrouwen met kleine baby's etc. ;) Toen ik daarbij ook nog eens ongepland zwanger raakte van een potentiele nr 3, toen waren wij echt helemaal om. Veel verdriet gehad van de miskraam en volstrekt logisch om daarna bewust voor een 3e te gaan.

    En tja, 3 echt drukker dan 2? JA! Ik vind het behoorlijk druk, in babytijd viel het reuze mee, baby ging overal met de stroom mee, maar nu het peuterpubertje is :$... pffff... Ik vind het moeilijk volhouden, maar dat ligt aan mijn oudste die erg zorgintensief is. Als dat een 'normale' jongen was geweest, met een leventje zoals mijn middelste dochter, dan viel het allemaal best mee denk ik ;). Dan zou ik wellicht ook nog een 4e overwegen, maar zoals het nu is zijn wij echt compleet. Gelukkig heb ik dat gevoel ook echt. Ik ben klaar met kleine baby's, ben blij dat ik niet meer 'hoef'. Dat gevoel had ik voor derde nooit gehad.

    De derde zwangerschap was overigens erg zwaar (hyperemesis gravidarum, 9 maanden niets gekund) maar je weet dat daar ook weer een einde aan komt ;) en dat je dan als het goed is de rest van je leven iets moois voor terug krijgt. Een zware zwangerschap is voor mij nooit reden geweest om van een volgende af te zien.
     
  18. saar24

    saar24 Actief lid

    30 jun 2008
    205
    2
    18
    belgie
    ik ga hier ook meelezen. in 2016 beginnen wij ook aan een derde! spannend!
     
  19. mams1980

    mams1980 Lid

    7 aug 2015
    40
    0
    0
    Casemanager dementie
    Zeeland
    Nou mensen hier ongesteld geworden op dag 26(ging uit van 30) Bertje in mineur. Hadden gehoopt op vakantie Pos test te hebben. Maar ja op maar volgende ronde dan maar. Hopelijk blijft cyclus wel wat korter nu voor mijn laatste zwangerschap kon mijn cyclus wel oplopen tot 41dgn... Dan duurt een ronde laaaaaang.

    @kache herken je gevoel. Ik ben zo blij dat we voor nummer 3 gaan maar ook erg blij dat we fan conpleet zijn en baby spullen dan weg kunnen en niet terug naar zolder hoeven! Die staat al zoooooooo vol😳
     
  20. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Zoontje is 3
    Dochter 5

    En bij mij begint het ook weer te kriebelen.. hoewel we eerst hebben gezegd dat het bij 2 bleef.
    Maar ja mijn man wilt absoluut niet meer zegt hij.. Dus ik ben nog opzoek naar een manier hoe ik mijn gevoelens kan weg krijgen..
    Dan helpt het ook niet dat ik gisteren peet tante ben geworden haha
     

Deel Deze Pagina