Nog 38 jaar of ouder en nog zwanger willen worden?

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Juni, 15 aug 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Juni

    Juni Fanatiek lid

    11 jan 2007
    1.562
    140
    63
    Hallo,

    Na lang twijfelen toch maar een berichtje van mij hier. Mijn man en ik zijn beiden 38 jaar en willen graag nog een derde kindje, maar door bepaalde omstandigheden in mijn omgeving waar ik nu even niet verder op inga, ben ik erg bang geworden voor mogelijke risico's voor de moeder die op oudere leeftijd zwanger wordt. En dan bedoel ik echt gezondheidscomplicaties voor de vrouw. Als ik naar de lijsten van zwangeren kijk op dit forum, zie ik er weinig tussen staan van 38 jaar of ouder. Daarom vroeg ik me af of ik zo uitzonderlijk zou zijn als ik er nog voor ga, of dat er hier toch nog een redelijk aantal vrouwen zijn van die leeftijd die zwanger zijn? En ik ben ook op zoek naar ervaringsverhalen van vrouwen die op deze leeftijd nog een kindje gekregen hebben en hoe die zwangerschap en bevalling dan verliepen?
     
  2. Juni

    Juni Fanatiek lid

    11 jan 2007
    1.562
    140
    63
    Ik moet trouwens nu weg, dus ik zal niet meteen kunnen reageren op eventuele reacties.
     
  3. Draagmoeder1976

    Draagmoeder1976 Niet meer actief

    Ik werd zwanger 3 maanden voor ik 38 zou worden. De zwangerschap was zwaarder, maar denk niet dat dat nu persé aan mijn leeftijd lag. Bevalling ging volgens het boekje, in 3 uur. Verder geen complicaties tijdens zwangerschap en bevalling.

    Als je gezond bent denk ik dat je er makkelijk voor kunt gaan hoor. 38 is niet bejaard;) Het kindje heeft alleen een wat grotere kans op afwijkingen zoals het down syndroom.
     
  4. Chann1992

    Chann1992 Bekend lid

    22 jan 2015
    623
    55
    28
    Vrouw
    Ik ben 23 maar ken wel een paar vrouwen in mijn omgeving die gezonde kinderen op de wereld hebben gezet.

    Deze dames waren trouwens in de 40 ! :)
    Ik weet alleen niet hoe de zwangerschap/bevalling verlopen is.

    Ik zal er gewoon lekker voor gaan! Succes :)
     
  5. Mommyplus

    Mommyplus Actief lid

    22 jul 2014
    358
    0
    16
    Eerste kind met 26 jaar, tweede was ik bijna 29 en bij de derde bevalling was ik bijna 38.
    Wat betreft zwangerschap vond ik het niet zwaarder dan de vorige twee. Had juist een hele goede zwangerschap zonder kwaaltjes.
    Was al bijna 4 maand zwanger voor ik erachter kwam dat ik zwanger was.
    Was wel mijn derde keizersnede. Herstel vond ik wel zwaarder dan bij de vorige twee. Merkte daaraan wel dat mijn lichaam toch eind 30 was en niet meer eind 20.
    Ook vond ik de gebroken nachten zwaarder dan bij de vorige twee.
    Wij hebben alleen de 20 weken echo gedaan en geen andere testen. Bij vorige zwangerschappen ook niet gedaan.

    Ik vond mijzelf wel oud toen ik met 37 jaar zwanger werd. Ik zei dat toen tegen de gynaecoloog en die moest daar om lachen. Ouder dan 43 vond hij echt oud worden om nog een kind te krijgen.
    Hij zei toen ook dat er na de 43 ook echt meer risico's zijn voor zowel moeder als kind.
    Hij vond mij nog piep genoeg!
     
  6. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.597
    5.862
    113
    Ik ben 37 en hopelijk binnenkort zwanger van mijn 2e. Helaas niet eerder aan toegekomen, het leven valt nu eenmaal niet te plannen heb ik ondertussen geleerd.
    Ook ik vond mezelf stokoud, mijn miskraam was daar het bewijs van maakte ik mezelf wijs. Maar ook hier een gynaecoloog die mijn zorgen heeft weggenomen. Tuurlijk zijn de risico's wat groter na je 35e maar niet extreem en dat het wellicht langer duurt gemiddeld genomen, met de nadruk op gemiddeld. De meeste zwangerschappen gaan goed, ook na je 35e. Hij was van mening dat zolang ik niet tegen de 45 aanliep me niet zo'n zorgen hoefde te maken.
     
  7. MiaMaria

    MiaMaria Niet meer actief

    Hee Juni

    Wat spannend en leuk om nog voor een derde te gaan! Snap ook dat het voor jullie misschien extra spannend is ivm je leeftijd en de evt omstandigheden die je noemde. Misschien is het een idee om een afspraak te maken bij een gyn of vk om je zorgen uit te spreken; wie weet kan hij/zij je er meer over vertellen.
    Ik heb overigens meerdere vrouwen in mijn omgeving die met 38/39/40 kinderen hebben gekregen zonder complicaties.

    Groetjes en veel geluk.
     
  8. Dora26

    Dora26 Fanatiek lid

    8 dec 2014
    4.816
    108
    63
    Maatschappelijk werker
    België
    Ik ben zelf 27 en mijn vriend wordt 44... Niet compleet dezelfde situatie natuurlijk, maar voor mijn vriend was het ook niet evident om nog aan kindjes te beginnen.

    Hoewel ik in mijn omgeving ook wel enkele mensen ken die pas laat nog aan kindjes begonnen zijn. Een tante en nonkel van me hebben elkaar pas laat leren kennen, ze kreeg haar eerste kindje op 32 jaar en haar 2de op 35 jaar... 2 knalgezonde kindjes, prima zwangerschap en bevalling gehad (wel met keizersnede).
    Een collega van mijn moeder is 44 jaar, zij kregen een 'ongelukje' maar die kleine spruit is ondertussen ook alweer bijna 4... Voor zover ik weet hebben zij ook een goede zwangerschap en bevalling gehad. Haar man is er trouwens wel 66 ;)

    Ik zou je ook gewoon goed even laten informeren door een gyn over wat eventuele gevaren zouden kunnen zijn wat je leeftijd betreft. De kans op aangeboren afwijkingen neemt inderdaad toe, maar dat neemt niet weg dat het ook niet gewoon perfect kan gaan. Volg jullie gevoel, als jullie weten dat jullie het willen, waarom dan niet proberen?
    Lichamelijk kan het misschien allemaal wat zwaarder zijn, maar ik geloof er wel in dat 'oudere' moeders dikwijls meer levenservaring, wijsheid en kalmte hebben om een kindje op te voeden.
    (Niet dat ik wil zeggen dat jongere moeders dit niet kunnen hé!)
     
  9. Tazzy

    Tazzy Fanatiek lid

    20 aug 2013
    1.364
    30
    48
    Ik ben 39 en mijn man is 43, onlangs zijn wij de trotse papa en mama geworden van een heel mooi en gezond meisje. Wij hebben elkaar pas drie jaar geleden leren kennen en daarvoor was het voor ons beide gewoon nooit er het moment geweest om aan kindjes te beginnen. Het was bij ons wel een traject van hormoonbehandeling en uiteindelijk is het gelukt door inseminatie maar het is gelukt en we zijn zo verschrikkelijk gelukkig met haar!! De zwangerschap was hier appeltje eitje. Heb gewoon tot vier weken voor de uitgerekende datum fulltime door kunnen werken als verpleegkundige en ik ben geen dag ziek geweest! Uiteraard wel de nodige zwangerschap kwaaltjes gehad als dikke enkels en maagzuur maar ik mag niet klagen het ging me prima af. De baby is geboren door middel van een keizersnede aangezien madam in stuit lag maar ook dat is me alles meegevallen en ik was de dag erna alweer op de been en het herstel verliep heel soepel, nu pas drie weken geleden en ik doe eigenlijk alles alweer al doe ik het nog wel rustig aan uiteraard. Dus ik zeg, ga ervoor!!!
     
  10. Meris

    Meris Fanatiek lid

    14 jun 2008
    3.355
    1
    0
    Wat toevallig! Ik nam net alle leeftijden door van het nod clubje waar ik in mee schrijf. Ik zag naast mij nog 1 iemand van 35 en nog 1 begin 40. De rest was allemaal een flink stuk jonger, de meesten in de 20.

    Het is ook logisch dat er meer meiden zwanger willen worden die jonger zijn dan ouder. Maar ik begon ook ineens te twijfelen. Misschien zitten de wat oudere zwangeren ook niet zo snel op forums als deze?

    Maar fijn om te lezen hoe het andere ouwe dozen is vergaan tijdens en na de zwangerschap. Ik vind het nu ook wel spannender dan bij de eerste 2. Ik heb destijds geen combinatietest laten doen etc. maar ben dat nu wel van plan.
     
  11. Hoop42

    Hoop42 Niet meer actief

    Ik was 42 jaar toen ik zwanger werd. Ik was hertrouwd en mijn man en ik wilde graag nog voor een kindje gaan(mijn man had nog geen kinderen). Ik was best snel zwanger voor een "oudje". Na 3 maanden. Helaas ging de zwangerschap mis. Na twee maanden weer zwanger...ook dit keer ging het mis. Een jaar later, we gingen op huwelijksreis nog, werd ik weer zwanger....ik was inmiddels 43 jaar. Ik had goede hoop dat het dit keer goed zou gaan. Maar helaas....het ging voor de derde keer mis. Na weer een jaar werd ik weer zwanger, ik was toen net 44 jaar. En ook deze keer ging het mis. Ik ben nu 46 jaar en niet meer zwanger geweest. Ik vind mezelf nu ook te oud....ook al voel ik me dat niet. Mijn moeder was 43 jaar toen mijn jongste broertje geboren werd. Dat was een zware bevalling. Mijn schoonmoeder was 46 jaar toen ze zwanger bleek. Ook deze bevalling was zwaar.

    Ik kan je dus helaas niet echt veel positiefs vertellen. Wel dat beide(schoon)moeders nog op late leeftijd zwanger zijn geraakt en een gezond kind op de wereld hebben gezet.
    Jij bent dus eigenlijk nog relatief jong. Ik zou er zeker voor gaan!
    Ik voelde me op mijn 38ste eigenlijk supergoed, sterk en gezond!
    Succes ermee:)
     
  12. EsssieS

    EsssieS Actief lid

    1 mei 2014
    403
    0
    16
    Beroepsmilitair
    Alkmaar
    Ik ben 41 en zwanger. Heb hiervoor wel 3 miskramen gehad en ben zwanger geworden door icsi vanwege problemen bij mijn partner. Ik kanniet vergelijken met een jongere zwangere maar ik heb weinig kwaaltjes. Het enige kwaaltje waar ik echt last van heb is heel weinig energie en belachelijk snel moe. Eerlijk gezegd denk ik wel dat dat anders geweest zou zijn als ik nog 25 zou zijn.
    Voor mag ik zeker niet klagen.
     
  13. Juni

    Juni Fanatiek lid

    11 jan 2007
    1.562
    140
    63
    Bedankt allemaal voor jullie reacties! Het doet me goed te lezen dat er toch zoveel positieve verhalen zijn. Ik ga me ook weer jong voelen door jullie reacties :)
    Hoop42: Jammer dat het niet meer gelukt is en dat je zoveel miskramen kreeg. Ik hoop dat je het ondertussen een plaats hebt kunnen geven.

    Ik ben er nog niet helemaal uit maar sta er nu toch wel positiever tegenover.
     
  14. Hoop42

    Hoop42 Niet meer actief

    Ik wens je heel veel plezier en succes:D Hou ons maar op de hoogte:)
     
  15. Mirna

    Mirna Bekend lid

    6 mei 2005
    908
    0
    0
    Ik ben 41 (binnenkort 42) en bijna 7 maand zwanger van mijn derde. Op dit kindje hadden we niet meer gerekend, maar het kindje is erg welkom. Een enorme verrassing dus.
    Ik voel me goed, heb eigenlijk geen reden tot klagen. Zwangerschap verloopt prima. Door een druk gezin heb ik het idee, dat ik meer dingen doe dan voorheen (mn jongste is nu 7). Ik ben wel sneller moe. Ik denk dat dat door mijn leeftijd komt.
    Ik had een goede gezondheid en conditie. Nu ben ik gewoon sneller buiten adem en merk ik dat mijn lichaam sneller protesteert.
    Maar ik mag niet klagen, alles gaat goed.
     
  16. Tanja mv 2

    Tanja mv 2 Actief lid

    1 aug 2014
    309
    0
    0
    limburg
    Bij mijn dochter in de klas zit een meisje eb haar moeder was 42 toen zij geboren is .
    Mijn ding is het niet op die leeftijd nog maargoed iedereen moet het zelf weten .
    Dus 38 vind ik nog best kunnen
     
  17. Nora1983

    Nora1983 Fanatiek lid

    21 dec 2011
    2.624
    4
    38
    NULL
    NULL
    Als jij en je man gezond zijn en er geen vreemde afwijkingen in de familie zitten zou ik het zeker proberen! Er zijn zoveel vrouwen die ouder zijn dan jij die gewoon een gezond kind op de wereld zetten. Er zijn altijd kansen op dingen die mis kunnen gaan, maar om je daardoor af te laten schrikken op jouw leeftijd, je bent geen 48! Dan zou ik wel achter mijn oren gaan krabben of ik het wel zou doen. Een zwangerschap is altijd een risico, ook als je 28 of zelfs 18 bent. Niemand kan je garanderen dat je een gezond kind krijgt, wat je leeftijd ook is.

    Ik hoop dat je een beslissing kan maken, heel veel suc6!!!
     
  18. Manon74

    Manon74 Lid

    27 aug 2013
    75
    0
    0
    Amersfoort
    Ik ben pas op mijn 39e zwanger geworden van de 1e en nu 41 en zwanger van de 2e. Kan het niet vergelijken met hoe het is om jonger zwanger te zijn, maar ik leef gezond en voel me prima.

    38 is toch helemaal niet oud, in mijn kring zijn eigenlijk meerdere moeders te vinden die pas op hun 39e voor het eerst moeder werden. En geen van hen heeft complicaties gehad.

    Als jullie nog een kindje willen zou ik de leeftijd van 38 geen enkel probleem vinden. Een ongezonde leefstijl of risico's door bepaalde ziektes wel.
     
  19. Kyra77

    Kyra77 Fanatiek lid

    3 jan 2015
    1.979
    552
    113
    Ik ben op mijn 36e "per ongeluk" zwanger geraakt bij periodiek condoom gebruik. Prima zwangerschap, fulltime doorgewerkt tot de bevalling met 36 weken

    inmiddels ben ik ruim 38 jaar.
    Ik heb geen seconde getwijfeld of ik vanwege mijn leeftijd wel of niet voor een tweede zouden gaan. Wel een stuk sneller, omdat ik wel had verwacht dat zwanger worden niet weer zo snel zou gaan als bij de eerste.

    Als jullie een sterke wens hebben voor een derde zou ik zeggen: "go for it!"
     
  20. Aliwen

    Aliwen Actief lid

    7 aug 2015
    394
    30
    28
    Kleuterjuf
    Gelderland
    Hier nog een 'ouwe muts':D (38).

    Ik kreeg mijn dochter toen ik 28 was. Ik stond er met haar al vrij snel alleen voor. Na de breuk met haar vader heb ik eerst flink de tijd genomen om mijn leven weer op de rit te krijgen. Financiële problemen en wat verwerkings-issues uit die relatie. Vader is al jaren niet meer betrokken bij zijn dochter en sinds kort ook uit de ouderlijke macht gezet.

    Na jaren overtuigd te zijn dat ik niet meer aan een relatie zou beginnen en dus ook nooit meer moeder zou worden heb ik nu een fantastische man gevonden.
    Hij heeft geen kinderen en is dol op mijn dochter. Nu willen we er nog heel graag een (paar) kleintje(s) bij.

    We zijn pas net bezig, maar ik hoop dus snel ook één van die ouwe zwangeren te zijn:D
     

Deel Deze Pagina