aanrijding gehad

Discussie in 'De lounge' gestart door ziezo, 25 aug 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ziezo

    ziezo Bekend lid

    2 mrt 2007
    709
    39
    28
    Gisterochtend heb ik een kleine aanrijding gehad.
    Ik stond op een licht hellende weg stil achter een andere auto.
    Mijn dochter van 7 die rustig naast mij zat gaf een kreet van de pijn in haar buik. Ik schrik hiervan en mijn voet glijd van het rem pedaal. Hierdoor rol ik door op mijn voorgangster. Wij hebben een vrij grote auto en de auto waar ik tegenaan reed was een klein autootje. Ze hadden dan ook een deuk in haar bumper en mijn auto had niks. Nu heb ik dit mijn verzekeraar gemeld en zij gaven aan dat mijn premie met 20 euro per maand omhoog zou gaan ( all risk )als ik de schade in zou dienen. Zij adviseerde mij om de schade uit eigen zak te betalen. Nu gaf ik aan bij de tegenpartij dat ik de schade uit eigen zak wilde gaan betalen en nu had haar vriendin die in de auto zat in ene nekklachten en was bij de huisarts geweest. Hiervoor heeft zij er met geen woord over gerept

    Wat moet ik hier nu mee ?
    Al deze spanning kan ik nu echt niet gebruiken. Aangezien mijn zoon volgende week een grote operatie moet ondergaan
     
  2. Jo85

    Jo85 Niet meer actief

    Een doktersverklaring vragen.
    Nekpijn kan prima na de tijd nog opzetten maar kan ook gewoon een vastzittend spiertje zijn door een virus ofzo.

    Ik zou inderdaad de schade uit eigen zak betalen. Laat ze naar een schade bedrijf gaan en daar de schade taxeren. Ga er zelf vervolgens ook nog even langs en meld dat je het zelf betaald vaak.kan een autoschade bedrijf wel iets doen met de prijs als blijkt daf het niet bij de verzekering komt te liggen.
    Betaal vervolgens dat geld aan het bedrijf ipv aan de persoon zelf maar zorg wel dat je gezien hebt dat de schad3 hersteld is.

    Zo heb ik het alle 3 de keren gedaan toen ik schade heb gereden.
     
  3. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.836
    2.698
    113
    't Gezellige Brabant
    Van een goeie klap kan ik me voorstellen dat je misschien later nog wat spierpijn krijgt. Maar vanuit stilstand op een andere auto botsen en dan met nekklachten bij de dokter terecht komen? Heel bijzonder, als ze er verder niets over zeggen zou ik er denk ik verder ook niet op ingaan. Of hebben ze aangegeven hier meer mee te willen doen?

    Wat betreft de schade zou ik eerst eens de offerte van het schadebedrijf afwachten. Ik had ook ooit schade aan mijn bumper, echt geen grote. Maar uiteindelijk was het toch meer dan 1000 euro. Maak de afweging tegen die 20 euro.
     
  4. Brinta

    Brinta Fanatiek lid

    9 apr 2013
    2.145
    191
    63
    Zuid holland
    Bij mij is er ook een keer iemand achterop gekomen wat niet eens zo hard ging, maar had toch echt onwijze spierpijn de volgende dag. Dit was natuurlijk wel na 3 dagen weer helemaal weg en ook niet zo ernstig dat ik ermee naar de dokter ben gegaan.

    Met de rest ben ik het eens. Laat eerst even een offerte maken en de tips van jo85 zijn ook handig.

    Vind het wel heel erg bijzonder dat ze pas met de klachten kwam op het moment dat je vertelde dat je het uit eigen zak zou betalen.
     
  5. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.836
    2.698
    113
    't Gezellige Brabant
    Precies wat je zegt, pas klagen achteraf en dan ook nog eens na zo'n flauwe botsing, heel bijzonder (maar niet onmogelijk hoor).
     
  6. ziezo

    ziezo Bekend lid

    2 mrt 2007
    709
    39
    28
    Bedankt voor jullie reacties. Ik heb ook niet meer op de nekklacht bericht gereageerd. Ik heb dit nog nooit eerder gehad en dit weet deze dame. Ik heb ook zo een gevoel dat zij mij een loer proberen te draaien. En wat ik in mijn eerste bericht aan gaf kan ik deze stress er niet bij gebruiken. Ik ga denk ik ook maar mijn verzekeraar aanspreken kunnen ze het lekker met hun uitvechten. Ik neem die 20 euro per maand maar voor lief.
     
  7. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.836
    2.698
    113
    't Gezellige Brabant
    Ik moest gelijk aan die reclame met Mosckowicz denken :D . Sterkte voor volgende week.
     
  8. ziezo

    ziezo Bekend lid

    2 mrt 2007
    709
    39
    28
    Ik denk ook niet dat het onmogelijk is,maar zij was al de hele dag met mij aan het appen om er samen goed uit te komen. Vervolgens geef ik in overleg met mijn man aan om de schade uit eigen zak te betalen en dan heeft haar vriendin in ene nekklacht.
    Als het mij zou gebeuren had ik toch meteen s'morgens mijn vriendin gebeld om aan te geven dat ik die klachten heb zodat zij het meteen aan de vooroorzaker te melden
     
  9. Insomniac

    Insomniac Fanatiek lid

    24 jan 2015
    1.838
    779
    113
    Virtueel assistent
    Gelderland
    Ik zou eerst een prijsopgave afwachten en die nekklachten. Als het voor een paar honderd euro opgelost is zou ik het zelf betalen, zonde van die 20€ per maand extra elke maand...

    Sterkte meis de komende tijd!
     
  10. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Nou idd!!
    En sinds die reclame er is proberen steeds meer mensen een slaatje eruit te slaan door te zeggen dat ze nekpijn hebben na een ongeluk....
    Met als gevolg dat de mensen die echt een flinke klap hebben gehad (zoals ik in 2011 ) niet serieus worden genomen en allerlei specialisten moeten bezoeken voordat ze eens inzien dat het wel echt zo is en ik een heel ander persoon ben geworden sinds het ongeluk...
    Maar ja zo proberen ze waarschijnlijk ook door die "acteurs" heen te prikken? ik zeg natuurlijk niet dat iedereen niks heeft... Maar sinds die reclame is het ineens veel meer schijnbaar? (zegt mijn advocaat ook)
     
  11. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Jou snelheid wil niet zeggen dat ze geen pijn kan hebben.. ik heb 14 jaar geleden een ongeluk gehad waarbij iemand optrok bij het stoplicht en tegen ons aanklapte. Ik ben ook naar het ziekenhuis geweest en zij zeiden een spiertje. Na 6 jaar was het nog onwijs pijnlijk in nek en rug en bleek ik een dubbele whiplash te hebben. Nu sinds 3 jaar een nieuwe fysio en ik ben sinds een jaar pijn vrij.

    Om die reden zou ik het toch echt via de verzekering doen. Stel dat het erger blijkt dan alleen het deukje dan zit je..
     
  12. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Nu ik dit zo lees zou ik het eerst afwachten. Dat klinkt wel heel raar ineens...
     
  13. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.856
    7.622
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #13 Devilschase, 25 aug 2015
    Laatst bewerkt: 25 aug 2015
    Ik zou de schade zelf betalen. Ik neem aan dat je geen schadevrije jaren hebt en je daarom meer gaat betalen per maand. Je zakt 4 treden. Je bent er dan niet binnen een jaar vanaf, zonde van je geld.

    De schade aan de auto zou ik zelf betalen.

    De eventuele schade aan de persoon zelf gaat namelijk niet direct via je autoverzekering maar via je wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Mocht zij achteraf een schadeclaim indienen dan komt deze bij jouw WA verzekering terecht.

    Dus als je eerst de ene schade betaald. De schade aan een nek is namelijk niet binnen een week, maand etc zichtbaar. Ik heb en whiplash en deze verschijnselen begonnen pas na een jaar.

    Dan moeten er nog allerlei onderzoeken plaatsvinden etc etc tot er een definitieve diagnose is gesteld en de oorzaak ook daadwerkelijk het ongeval is geweest.

    Daar gaat zoveel tijd overheenz dat als ze dan nog gaat claimen, het via je aansprakelijkheidsverzekering gaat.
     
  14. ziezo

    ziezo Bekend lid

    2 mrt 2007
    709
    39
    28
    #14 ziezo, 25 aug 2015
    Laatst bewerkt: 25 aug 2015
    Het mooie is dat mijn man15 schadevrije jaren heeft opgebouwd.
    Hij gaat dus van 15 terug naar 11. De auto en verzekering staan op mijn man zijn naam. Ik vind die 20 euro extra dan ook niet in verhouding staan.
     
  15. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.856
    7.622
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Apart. Normaal zal je dan helemaal nog niet terug. Ik heb 11 schadevrije jaren en als ik nu claim 7. Vanaf trede 7 heb ik 80% korting, dat is ook t hoogst haalbare. Trede 8,9,10,11,12 etc etc is allemaal 80%. Als ik dus nu claim blijf ik op die 80% staan.

    Mocht ik dan binnen 4 jaar weer claimen, dan zak ik wel terug omdat ik dan onder trede 7 kom zeg maar.

    Of het moet bij jouw verzekering anders zijn omdat je man niet de bestuurder was.
     
  16. Warboel

    Warboel Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.541
    625
    113
    Nou... Om eerlijk te zijn heeft een fietser die ik ooit vanuit stilstand heb aangereden me juist een grotere poot uitgedraaid door het via de verzekering te spelen.

    Ze had een schrammetje en drie dagen later had ze nergens last van, maar via de verzekering kreeg ze ineens 200 euro extra voor de letselschade -_-. Uiteindelijk had ik toen inderdaad goedkoper uit geweest door haar 200 euro handje contantje te geven voor haar schroothoop van een fiets, maar goed... Ik dacht oprecht dat de verzekeraar haar liever niet teveel wilde uitkeren.
     
  17. ziezo

    ziezo Bekend lid

    2 mrt 2007
    709
    39
    28
    Maar hoezo zou je goedkoper uitgeweest zijn dan ?
    Of doel je op je no claim waar in je tredes achteruit bent gegaan ?
     
  18. Kiwi25

    Kiwi25 Niet meer actief

    Hebben jullie dan zo'n dure verzekering nu?

    Ik zou toch niet denken dat 15 schadevrije jaren met 4 treden terug zo'n groot verschil geeft? (is 4 treden standaard?) Want je betaalt het inderdaad niet voor een jaar, maar voor meerdere jaren een verhoogde prijs. En dan kan 20 euro per maand toch zo 1000 euro worden. Als het klopt wat iemand hier schrijft dat letselschade via WA verzekering gaat, dan zou ik de schadetaxatie afwachten en waarschijnlijk zelf betalen.

    Sterkte met de operatie!
     
  19. Warboel

    Warboel Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.541
    625
    113
    Ik moet uiteindelijk 30 euro per maand extra betalen. Voor 300 euro die is uitgekeerd aan de partij.
     
  20. ziezo

    ziezo Bekend lid

    2 mrt 2007
    709
    39
    28
    We betalen nu 42 euro in de maand voor alle risk en dan wordt het 62 euro all risk.
    Ik zit in mijn maag over die nekklachten. Stel dat zij mij persoonlijk aan gaan klachten. Dan moet mij gaan verweren en heb ik een advocaat nodig wat ook weer geld kost # zucht #
    Ik weet het ook even niet meer. Mijn hoofd zit al vol voor die operatie en dan vooral de angst wat erbij komt kijken. Ik kan dit er niet bij hebben. Vandaar dat ik neig de verzekeraar in te schakelen,dan gaan ze het daar maar mee uitvechten.
     

Deel Deze Pagina