Zorgen om slechte zwemmers

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Athina, 26 aug 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Sorry, onze lessen gaan gewoon door. En een kaart is gewoon 8 weken geldig. Kom je niet, geld weg :(
     
  2. Lotje84

    Lotje84 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    2.189
    0
    36
    Er zijn in Nederland diverse fondsen die aangesproken kunnen worden wanneer ouders te weinig financiële draagkracht hebben voor zwemlessen. Al is het naar mijn idee niet alleen dit ptobleem. Het is ook een keuze waaraan geld wordt besteed of bezuinigd.

    Ouders kunnen via de gemeente achterhalen of ze ervoor in aanmerking komen en zo ja, voor welke regeling en onder welke voorwaarden.

    En ja, schoolzwemeen terug op hrt programma is alleen maar goed voor de opvoeding en gezondheid van kinderen. Dus ik vind om die redenen dat het goed zou zijn. Maar ouders zijn er zelf verantwoordelijk voor om hun kinderen voldoende te bieden in het leven, waaronder zoiets basaals als zwemlessen.
     
  3. Lotje84

    Lotje84 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    2.189
    0
    36
    #43 Lotje84, 26 aug 2015
    Laatst bewerkt: 26 aug 2015
    Als je kinderen neemt of krijgt, weet je dat ze geld kosten en hoe duur voeding, verzorging, kleding, school en sportclubs zijn. Dat heb je er nu eenmaal voor over. Het is toch prachtig om te zien hoe een kind zich ontwikkelt in het water?! (Meestal dan)

    Meestal zijn er 40 zwemlessen per jaar. Gemiddeld heeft een kind 60 zwemlessen nodig voor A, 30 voor B en 25 voor C. Dan zou je dus in 2 jaar tijd de beginselen/basis kunnen leren. Besteden ouders er zelf nog tijd en aandacht aan, dan kan het aanzienlijk sneller gaan. Heeft een kind wat moeite met motorische vaardigheden, is het relatief jong of een langzamere leerling, dan kun je wel eens pech hebben en 2 jaar alleen al over A doen.
     
  4. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik denk dat bij veel ouders 'geen zin' (om naar het zwembad te gaan en daar kind om te kleden en te zitten wachten) een grotere rol speelt dan geld. Zoals al meer aangegeven: er zijn via allerlei wegen subsidies / kortingen voor te krijgen. En als je je vier of vijfjarige wilt inschrijven en je ontdekt dat het te duur is, kun je ook alsnog gaan sparen en je kind als zesjarige oppas zwemles doen. Dat wordt trouwens ook aangeraden door fysiotherapeuten en MRT-erg, om pas vanaf zes jaar te beginnen. Dus dan ben je zeker nog niet te laat.

    Ik denk echt dat het in de meeste gevallen meer onwil / luieheid is dan een financieel probleem. Ik zou niet weten waarom de school dat dan moet oplossen.
     
  5. Lotje84

    Lotje84 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    2.189
    0
    36
    Waarom begin je dan aan kinderen vraag ik mij dan dus af?

    Met 6 jaar zijn vaak ook minder lessen nodig per diploma. En babyzwemmen zorgt ook voor een goede watervrijheid waardoor later minder lessen nodig zijn.
     
  6. lies276

    lies276 Niet meer actief

    Hier hebben we gelukkig nog steeds schoolzwemmen.
    Het kost 90 euro per schooljaar en dan worden ze met de bus gehaald en gebracht. Ze zwemmen in groep 3 en 4, elke week 3 kwartier.
    De meeste kinderen hebben dan inmiddels met particuliere zwemles al wel hun A-diploma, maar er zijn ook wel mensen die het echt niet kunnen betalen en die kindjes beginnen dan vanaf het begin.

    Je kan niet in de portomonnee van een ander kijken.
    Ik kan me zo voorstellen dat het voor sommige mensen echt niet te betalen is.
    Je kunt wel zeggen: kinderen kosten nu eenmaal geld, of; spaar dan vanaf de geboorte, maar er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren (plotseling baanverlies, scheiding, enz.) waardoor je eerst dacht het best te kunnen betalen, maar dat het toch echt niet kan.
    Ik ken verschillende mensen die in die situatie zijn gekomen en dat is wel heel zuur:(
     
  7. lieke

    lieke VIP lid

    7 sep 2005
    5.589
    65
    48

    Ik heb het juist altijd erg gezellig gevonden zwemles uurtje :D
    Zat er vanaf begin samen met een moeder die nu dan eigenlijk een vriendin is geworden.
     
  8. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.591
    3.483
    113
    Volgens mij is het nut van babyzwemmen nooit aangetoond. Watervrij zijn de meeste kinderen zo, maar goede motoriek, concentratievermogen, uithoudingsvermogen zeggen meer over de verwachtte duur van de zwemlessen. En leeftijd, maar ja, dat hangt natuurlijk samen met voorgaande dingen.

    Tja, geen idee hoor, wij hadden vroeger ook schoolzwemmen. De meeste kinderen hadden A al gehaald, het begon pas in groep 3. B heb ik vervolgens met schoolzwemmen gehaald. Wij hadden wel een uur les trouwens. Van een juf die in een plaats verderop werkt, waar ze nog wel schoolzwemmen hebben, hoorde ik dat dat maar een half uur is. Het kost haar een halve ochtend, want ze moet een aardig eindje naar het zwembad lopen, al die kinderen omkleden en als ze net zo goed en wel in het zwembad liggen, mogen ze er weer uit. Afdrogen, aankleden en weer dat stuk terug lopen. Kan me voorstellen dat dat weinig toevoegt aan hun zwemvaardigheid en een grote hap in de ochtend is.
     
  9. Amanthis

    Amanthis Fanatiek lid

    7 aug 2006
    2.015
    0
    0
    #49 Amanthis, 27 aug 2015
    Laatst bewerkt: 27 aug 2015
    hier 35 euro per maand keer 12 = 480 voor jaar 1
    35 euro per maand keer 12 ook 480 voor jaar 2
    35 euro per maand keer 6 = 240 voor een half jaar.
    dan ook ongeveer 20 euro het echt diploma zwemmen dus 60 elk
    euro.

    schoolvakanties gingen gewoon door, alleen kerst niet maar eenmaal betaald en je hield je kind 6 weken thuis voor vakantie kreeg je echt niet terug.

    ze heeft A, B en C ( 2,5 jaar bezig geweest voor alle drie), 5 toen ze begon voor A, 6,5 toen ze begon voor B en net 7 toen ze begonnen voor C, met 7,5 had ze alledrie


    1260 euro kwijt en dat is niet erg want ik vind heel belangrijk dat kinderen leren zwemmen

    hoop geld.
    Wij kregen geen subsidies of geld uit andere potjes, we zaten net boven die grens en zo breed hadden wij het niet maar voor je kind doe je het
     
  10. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.062
    10.329
    113
    Excuses, maar wel echt prut geregeld. Dat kost gewoon extra terwijl daar best een beetje rekening mee kan worden gehouden.
     
  11. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Ja, dat is ook prut. Maar goed, het andere zwembad is een 20 rijden met de auto, iets met monopolie enzo ;)
     
  12. Chocolat

    Chocolat Niet meer actief

    Bij ons gaat het zwemmen in de kleine schoolvakanties wel door en in de grote 4 weken niet.
     
  13. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    In de zomer gaan hier de lessen gewoon door en ook in de vakantie. Wel aangepast rooster maar slaan geen een werk over. Zwemmen zeker 50x pr jaar. Rekening gehouden dat er 2 feestdagen op maandag vallen want dan gaat het niet door
     
  14. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.809
    32.714
    113
    Dan moet dat wel mogelijk zijn. Hier worden de kinderen pas opgeroepen voor zwemles met 5 jaar en 3 maanden, het maakt dan niet uit hoe lang ze al op de wachtlijst staan.
    Het kost hier overigens voor A+B 580 euro per kind.
     
  15. mamavan3jochies

    mamavan3jochies Niet meer actief

    #55 mamavan3jochies, 27 aug 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 27 aug 2015
    Het is niet zo dat ik daar niet vantevoren over nagedacht heb. Echter hebben wij als `groot gezin`ook andere extra medische kosten die niet iedereen heeft. Zo heeft ook niet iedereen 2 kinderen in het gezin die elke anderhalve maat nieuwe steunzolen a 170 euro nodig heeft, en dan hebben ze nogeens schoenen.
    En ben ik veel minder gaan werken ivm de nasleep van de vroeggeboorte van onze kinderen.
    Daarnaast is zwemles op school hier pas sinds dit schooljaar afgeschaft, en vind de prijs hier veel te hoog voor wat mijn kind ervoor terugkrijgt. Maar ik ben al aan het proeflesafspraken maken bij een andere zwemschool, die goedkoper is, met minder kinderen tegelijk in het bad.
    Overigens kan ik erg goed met geld omgaan. Het voelt een beetje alsof je me in categorie `beetje dom`zet. Ik kan erg goed sparen maar we vallen wel onder de armoedegrens. Ik kan me voorstellen dat andere mensen in onze financiële situatie erg moeilijk rond kunnen komen. En dat je er dan voor `kiest`om je kind niet te laten zwemmen, kan ik best goed begrijpen! Gelukkig zijn er ook andere manieren waarop je je kind kunt leren zwemmen, af en toe naar een strandje of bij een plas gaan zwemmen helpt in elk geval een beetje.
     
  16. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.862
    7.625
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Mensen met laag inkomen krijgen subsidie van het Sportfonds. Dit kan je gewoon aanvragen.

    Hier kost het 45 euro per 4 lessen van een uur. Per maand dus. Luc heeft 15 maanden over zijn A gedaan en dan moesten we de diploma ook nog apart betalen a 30 euro. 705 euro totaal dus.

    Hij is nu doorgegaan voor B en daarna voor C.
     

Deel Deze Pagina