Zou jij je kindje naar de verjaardag laten gaan?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Kaala, 2 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ik heb al een tijdje niet gepost maar ik wou heel graag wat advies (vooral omdat hij mij schuldig laat voelen.)

    Ik heb mijn dochter (ze is 2,5) nu elk weekend, mijn ex heeft haar doordeweeks. Zo hebben we het via mediatie "opgelost" en dit is een proefperiode van 3-4 maanden. Nu heb ik haar echter al 1,5 maand niet meer gezien, 4 weekenden niet omdat ze ziek was (zo zei hij) en 2 weekenden omdat ze 2 weken op vakantie was (deze vakantie was goedgekeurd door de mediator/rechter) Ik ga het hele traject weer opstarten (mediatie etc) maar goed, dat even terzijde.

    Hij zou haar zaterdag brengen en dan zou ze tot maandag blijven, nu had ie me echter een bericht gestuurd met "oh, sorry, ze kan zaterdag niet want ze heeft een feestje van een meisje van de creche en ze heeft het er constant over", dus ik zei dat ze naar mij komt ipv het feestje (omdat ze mij al zolang niet meer gezien heeft) en toen zei hij "Oke, dan zeg ik wel tegen haar dat ze niet naar de verjaardag mag"

    Vinden jullie dat ik dit gewoon mag doen? Of is het sneu voor een meisje van 2,5 dat ze niet naar een feestje mag/kan omdat ze naar haar moeder gaat?
     
  2. chantal1985

    chantal1985 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.577
    832
    113
    Misschien kun je haar na het feestje ophalen? Dan hoeft ze die niet te missen. Als het niet anders kan, dan zal ze het ongetwijfeld ook heel leuk vinden dat ze jou ziet. Zeker als je haar al zo'n tijd niet gezien hebt. Vervelend dat het zo moet gaan.
     
  3. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    0
    0
    Ze is 2.5, geen 5. Er komen nog feestjes genoeg.

    Op haar 5 à 6 en in andere omstandigheden had ik haar naar dat feestje laten gaan.
    Maar nu en met heel jullie verhaal lijkt het mij gewoon weer een makkelijke manier / excuus dat hij haar gewoon helemaal niet zou brengen.
     
  4. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Precies, elk weekend voor de laatste 4 weekenden was het of ze is ziek, of de auto is kapot of ze kan niet want...Als ik haar nou elk weekend zag dan vond ik het ook niet zo vreselijk, maar nu klinkt het inderdaad als excuus omdat ie er ook opeens mee komt, en dan vraag ik waarom hij dit niet eerder tegen me verteld had (want hij wist het blijkbaar al een maand) "Oh, was ik vergeten. Doe niet alsof jij nou nooit iets vergeet"
     
  5. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Een kindje van 2,5 dat het constant over een feestje heeft waarvan ze weet dat het komende zaterdag is? Ik heb een zeer snuggere en bijdehante dame van dezelfde leeftijd, maar die weet dat echt niet als dat een keer gezegd is hoor.

    Maar je zou misschien kunnen kijken of jij haar zelf kunt brengen en ophalen?

    Krijg hier wel een beetje een naar gevoel bij hoor.. Ze is 4 weekenden ziek (wat voor iets ernstigs was dat dan wel niet?), 2 weekenden vakantie en nu toevallig een feestje? Zou er echt op staan haar zelf te brengen en daarna weer op te halen m.b.t. het feestje.
     
  6. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ze woont 2-3 uur bij mij vandaan met openbaar vervoer en het feestje stopt om 6 uur dus hij wilt niet dat ze na het feestje nog naar mij gaat.

    De laatste keer had ze ook een feestje en hij zou haar de dag erna brengen maar toen was ze ziek en had ze volgens hem voedselvergiftiging van het feestje..
     
  7. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Dan zou ik zeggen 'helaas, deze keer niet: vorige keer werd ze ziek, weet je nog'.
     
  8. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Volgens hem wist ze het al een maand en ze heeft het er al een maand over (terwijl ze de laatste keer toen ze hier was nog geen zin uitsprak..maar goed..)

    En was volgens hem niet zo ernstigs hoor..beetje overgeven maar ze hadden het allemaal blijkbaar te pakken.

    Ik heb helaas geen auto en openbaar vervoer is 2-3 uur (heen en dan weer 2-3 terug)
     
  9. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Dat zei ik ook ja, toen zei hij "Nee, dat was gewoon toeval"

    Ik heb hem verteld dat hij haar gewoon om 11 uur sochtends (zaterdag) moet brengen, hij ging toen direct offline.
     
  10. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    0
    0
    En waarom zou hij haar niet om 9 uur 's avonds - direct na 't feestje - kunnen komen afzetten?

    Oké, het kind zal moe zijn. Maar bij haar vader moet ze ook slapen (of minstens in bed liggen).

    Maar ik zou toch echt beducht zijn op 't zoveelste idioot excuus.
    Want waarom zou ze niet gewoon ziek kunnen zijn bij jou? En kom op ... 4 weken op rij, telkens in 't weekend? Heeft hij daar een doktersattest van (minstens van 2 keer)?
     
  11. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ze is 2,5, ik vind dat haar moeder nu écht belangrijker is dan een feestje. En jullie afspraak is gewoon dat zij de weekenden bij jou is, dan moet hij haar geen feestjes voor gaan houden op zaterdagen... Dat het een keer geneurt, ok, maar dit is al de zoveelste keer.
     
  12. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ja, ook een van de redenen waarom ik nee zei, elk weekend voor de afgelopen maand is het weer (1 dag of zelfs paar uur van te voren) "Hoi, Mia is ziek.." of iets in die richting en hij gaat nooit met haar naar de dokter ook. Ik heb al een afspraak met de mediator maar in de tussentijd wil ik haar toch echt dit weekend zien.

    Maar goed, hij zei dat ie haar zal komen brengen, zo niet dan ga ik er zaterdag heen om te kijken of ze een leuk "feestje" heeft.
     
  13. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Ik denk dat het gewoon smoesjes zijn en haar niet naar je toe wil brengen.
     
  14. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Dat denk ik ook. Allemaal een beetje te toevallig en als ik om bewijs vraag gaat hij snel offline.
     
  15. X11

    X11 Fanatiek lid

    8 jul 2015
    1.768
    1
    0
    Jij kunt met haar naar dat feestje toch evt? Maar sowieso lijkt me contact met jou belangrijker dan een feestje.
    Ik krijg echter de indruk dat je ex de boel aan het traineren is en contact met jou probeert te vermijden. Heel kwalijk. Hij laat duidelijk zien niet in staat te zijn om zijn dochter een goede relatie met jou te kunnen laten onderhouden. Ik mag hopen dat de rechter vindt dat dat consequenties voor hem moet hebben.
     
  16. Alva

    Alva Niet meer actief

    Ik geloof het ook niet zo. Een kind van 2.5 onthoudt dat misschien een paar dagen, maar meer niet.

    Het lijkt mij belangrijker dat ze bij haar moeder is dan op een peuterfeestje (is dat nieuw trouwens, kinderfeestjes op de creche!?)

    Goed plan van je, om er heen te gaan. Dit is toch veel te lang zonder moeder :( hoop dat je haar snel vaker kan zien, dit lijkt me verschrikkelijk..
     
  17. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.390
    4.245
    113
    Vrouw
    Dit denk ik ook... Ik denk dat jij wat meer voor jezelf op moet gaan komen en haar gewoon laten komen. Een meisje van 2,5 wil niets liever dan aandacht en dingen doen met haar ouders en waarschijnlijk ook heel graag met jou! Hij wil niet dat jij een band met haar weer opbouwt/krijgt, zodat hij voor de rechter kan gaan verklaren dat jullie geen band hebben, dat jij geen moeite voor haar doet...
    Probeer alles op alles te zetten dat hij/jullie de gemaakte afspraken na gaan komen, anders ben ik bang dat dit ten nadele van de voogdij van jou gaat worden. Sorry als dit hard klinkt, maar ik bedoel het goed. Je laat over je heen lopen door die man.
     
  18. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn dochter kon zoiets wel onthouden met 2,5 hoor, maar het klinkt ook alsof het hem wel erg goed uitkomt en hij bij wijze van spreke ieder feestje aan grijpt als excuus. Als er uberhaupt een feestje is natuurlijk.
     
  19. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Het is ook verschrikkelijk, volgens de dokter heb ik nu ook ernstige depressie en ze denken dat dat veel zal minderen als ik mijn dochtertje weer op een regulair basis zie (weet even het Nederlands woord niet, sorry), want nu is het elk weekend dat ik denk van "Oh, komt hij wel..Zal ik haar nu wel zien?" en als ik zomaar onuitgenodigd bij hem op de stoep sta dan belt oom de politie (die dan niets doen maar dat is ook niet zo mooi voor m'n dochtertje)

    Dit is overigens al haar 3e feestje, al die kindjes die jarig zijn worden 1,2 of 3...Beetje jong voor een feestje lijkt mij maar goed.
     
  20. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Elke keer als ze ziek is zeg ik hem dat hij haar gewoon moet brengen maar dat doet hij niet. Als ik zelf daar heen ga belt zijn oom de politie op omdat hij niet wilt dat ik zomaar op de stoep sta.

    Ik begrijp wel dat je het goed bedoeld natuurlijk maar het is echt heel moeilijk.
     

Deel Deze Pagina