Iemand ervaring met VAC therapie/pomp

Discussie in 'De lounge' gestart door Nora86, 6 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. a2cmieux

    a2cmieux Niet meer actief

    O ja en natuurlijk beterschap
     
  2. Panda1

    Panda1 Bekend lid

    28 feb 2013
    835
    114
    43
    Overijssel
    Ik werk vaak met vac pompen en idd 2x per week wisselen is normaal gesproken voldoende. Voor de wissel goede pijnstilling nemen en de spons goed nat maken zodat hij losweekt. Water kun je er via de slang van de losgekoppelde vac inspuiten . Slang een wel een stukje afknippen. Flink nat maken!
     
  3. Nora86

    Nora86 Fanatiek lid

    17 mrt 2006
    4.738
    0
    36
    Ik heb vanmorgen voor de zekerheid de plastisch chirurg gebeld en het nagevraagd en inderdaad de spons hoeft niet elke keer vervangen. Mijn verpleegkundige legde echter uit dat als de therapie 30 minuten onderbroken is dat het dan wel moet in verband met bacterien, daarnaast lekte de vorige keer heel de wond en spons dus moest alles eruit. Nu vanmorgen heeft ze alleen het plaksel eraf gehaald en er nieuw opgeplakt en hij werkt weer. Bedankt voor jullie tips en het meedenken. Overigens was de verpleegkundige hiervan wel op de hoogte al :)
     
  4. Guppiebe

    Guppiebe Actief lid

    10 nov 2008
    119
    0
    16
    Mijn vriend en diens kamergenoot in het AZM ondergaan dezelfde therapie, bij mijn vriend wordt via het infuus pethedine ingespoten, en wordt er in de spons een hoop lidocaine gedaan, en heeft hij de spons in zijn darm zitten, wat natuurlijk minder pijnlijk is als een open wond extern. Bij zijn kamergenoot werd het uiteindelijk 2x per week met een roesje gedaan, Hij had 2 wonden, waarvan een zo diep en groot als een onderarm..

    Heel veel sterkte!!! Mogelijk bij jou ook onder narcose of roesje voorstellen...
     
  5. Nora86

    Nora86 Fanatiek lid

    17 mrt 2006
    4.738
    0
    36
    Jeetje dat is wel heel erg diep. Veel sterkte voor beide.
    Hier tijdelijk de pomp uit, omdat er teveel mis ging. Wachten op een afspraak met de wondverpleging in het ziekenhuis dinsdag.
     

Deel Deze Pagina