Peuter en s'ochtends vroeg wakker

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Zotje, 6 jan 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zotje

    Zotje Actief lid

    30 mei 2006
    125
    0
    0
    Mijn zoontje van 3,5 is sinds de wintertijd tussen 5 en 6 wakker. En dan ook echt klaar wakker. Eerder wilde hij bij dan bij ons in bed wat we goed vonden want hij sliep dan gewoon verder maar dat werkt nu ook niet. Met het gevolg dat ik elke dag rond 6 uur al beneden zit. Oh ja hij slaapt s'middags ook 2 uur maar die heeft hij ook nodig omdat s'ochtends zo vroeg wakker word. We hebben al geprobeerd het middagslaapje weg te halen maar dat haalt niks uit, ook later na bed doen werkt niet. Enige wat ermee opschieten is dat hij de hele dag niet te genieten is. Ik ben nu 7 maanden zwanger en heb mijn rust toch wel nodig.

    Wie heeft dit ook gehad en wat hebben jullie eraan gedaan?

    groetjes Zotje
     
  2. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    eh, ik zou het eigenlijk niet weten, maar ik zou zeker zelf ook gaan liggen s'middags. misschien lekker bij je in bed nemen, en dan de tv voor hem aanzetten? ( heb je tv op je kamer? ) dan kan je in elk geval nog even liggen. en anders zelf ook vroeger naar bed. sterkte, ik hoop dat het een fase is en dat ie snel meer gaat slapen.
     
  3. moontjejl

    moontjejl Bekend lid

    15 jun 2006
    665
    0
    0
    groepsleidster babygroep
    Hier ook zo...precies mijn verhaal bij de tweede.
    Ik was toen zwanger van de derde en slapen tussen de middag zat er niet in want de oudste sliep niet meer.
    S' avonds er ook vroeg in en in het weekend wat extra rusten...meer zat er niet in...Hij wordt deze maand 3 en is nog steeds vroeg wakker..Ach je went er aan..Zwaar is wel als je zwanger bent ..... :rolleyes:
     
  4. Mees

    Mees Actief lid

    15 aug 2006
    297
    0
    0
    Hoi!

    Onze zoon van 3 , bijna 4, hebben we een wekker gegeven, die hebben we zo gezet dat hij als het op zijn klok 7 uur is mag roepen. Voor die tijd mag hij in zijn eigen bed spelen. We hebben twee autootjes bij zijn bed gezet. Soms werkt het, soms niet. Ook hij slaapt nog steeds 's middags als hij naar de peuterspeelzaal is geweest nog 1,5 uur.

    Groetjes Jessica

    Groetjes Jessica
     
  5. MollyM

    MollyM Bekend lid

    Onze oudste is net 4 en was een tijdje geleden ook steeds om half zes of zo wakker. Wij hebben nu een nachtlichtje op een tijdklok en als die aan is mag hij uit bed komen (staat op kwart voor zeven) en het gaat redelijk, maar de laatste tijd komt hij om 6.15 al van "het duurt nog zo lang voordat het lampje aan is" (en dan duurt het eigenlijk nog langer :) ) we doen hem dan ook prijzen als hij er op wacht en als hij weer een paar keer achter elkaar niet wacht mag hij geen pc spelletje spelen en dan gaat het vrij snel weer goed :evil:
     
  6. marun

    marun Lid

    5 feb 2007
    77
    0
    0
    fysiotherapeut
    Mijn zoon van 2,5 is de laatste tijd ook om half 6 wakker.
    Ik probeer hem dan terug te leggen, maar dat werkt meestal ook maar een kwartiertje.
    Wanneer kun je met een wekker beginnen? Hij is niet zo goed met cijfers namelijk.

    Ik ga meestal beneden op e bank liggen en geef hem zijn speelgoed, waar hij zich gelukkig zelf mee kan vermaken.
     
  7. MollyM

    MollyM Bekend lid

    Marun, daarom gebruiken wij een lampje al sinds dat hij 2,5 of zo is of 3 of zo dat werkt goed, in het begin is het even wennen (misschien met stickertjes belonen of zo) want wij hebben ook wekker geprobeerd (en simpel gemaakt dat de klok op 6 uur stond al hij eruitmocht (dan was het kwart voor zeven) maar om 5 uur stond hij al naast ons bed, mama het is tijd! Dus dat vond ik nog een beetje moeilijk voor hem.
     
  8. Patricia01

    Patricia01 VIP lid

    31 okt 2007
    6.577
    0
    0
    Office Manager/Freelance model
    Zuid Holland
    Ik heb ooit eens een wekwekker gehad van een vriendin van mij, hier zitten twee extra lampjes op. Je kan dan een tijd instellen, en als het zover is dan spring het groene lampje aan, zodat je kind weet dat hij/zij uit bed mag komen. Hier heeft dat goed gewerkt, nu doen we het met een gewone wekker, maar meestal gaat hij lief in zijn kamer spelen, of tekenen aan zijn tafel totdat één van ons twee uit bed kom.
     
  9. Zotje

    Zotje Actief lid

    30 mei 2006
    125
    0
    0
    Inmiddels heben we een wekker voor hem gekocht en die gaat om 6 uur af. Tot die tijd moet hij in bed blijven. Al komt hij s'nachts nog wel eens omdat hij ontzettend dorst heeft. Verder hebben we nu toch maar een tv op zijn kamer gehangen en dan moet hij tot half 7 op zijn kamer blijven en mag hij dus een video kijken of gewoon even spelen. Dit gaat eigenlijk best goed en soms vermaakt hij zich zelfs tot 7 uur. Ook mag hij s'middags nog maar 1,5 uur slapen in plaats van 2 uur. Ik kom dus toch wat meer aan mijn rust toe en zit niet meer zo heel vroeg beneden. Maar ik hang de vlag uit als de klok weer voorruit gaat en hoop dat hij dan weer tot 7 uur slaapt.
     
  10. MollyM

    MollyM Bekend lid

    Hmm wekker is een idee maar als hij dan een keer langer slaapt wordt ie wakker van de wekker daarom hebben wij een lampje, maar ja als het werkt voor je dan is dat wel fijn.
     

Deel Deze Pagina