Welk kattenras bij kinderen

Discussie in 'De lounge' gestart door Chiggy, 13 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    Wij hebben een Abessijn, ook vreselijk lief en aanhankelijk
     
  2. D83

    D83 VIP lid

    17 jun 2012
    7.948
    2
    36
    Aan Zee
    Burmezen kids zijn er gek op n mogen er alles mee doen en we hebben er drie
     
  3. Ctje1987

    Ctje1987 Fanatiek lid

    29 mrt 2011
    2.822
    94
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Wij hebben 3 ragdolls. Superlief met de kinderen en sowieso schatyen van beesten.
     
  4. biseco

    biseco Actief lid

    5 apr 2006
    301
    30
    28
    omgeving rotterdam
    Wij hebben 2 raggdolls. 1 van de 2 is haar maatje. Achtervolgt haar continu. Hij zit ook te wachten wanneer zij 's avonds naar bed gaat, gaat hij ook met haar naar boven. En zodra zij 's ochtends wakker wordt gaat hij direct kopjes geven. De andere is ook gewoon lief voor haar. Wij zijn hier raggdolls fan
     
  5. Mitsy1983

    Mitsy1983 VIP lid

    25 jun 2014
    5.359
    3
    36
    Zuid Limburg
    Wij hebben ook een fantastische Britse korthaar gehad. Ze is helaas dit jaar overleden.
    Het zijn echt fantastisch lieve knuffel katten!
    Een familie lid heeft vier enorme main coons, die ook echt heel lief en aanhankelijk zijn.
    Ik heb in een katten pension gewerkt vroeger en de meeste oosterse katten die daar kwamen waren ook echt geweldig en lief. De leukste die ik me kan herinneren is een cornisch rex kat. Maar die zijn geloof ik wel ontzettend duur.
    Veel plezier met zoeken! En plaats je een fotootje als jullie er een hebben gevonden?
     
  6. Mitsy1983

    Mitsy1983 VIP lid

    25 jun 2014
    5.359
    3
    36
    Zuid Limburg
  7. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Ik ben toevallig geintresserd in een Siamees
     
  8. Bambi93

    Bambi93 Fanatiek lid

    4 apr 2013
    1.173
    0
    36
    Hmm ik denk dat je eerder naar het karakter van een kat moet kijken..

    Ik was een jaar of 11 toen ik een kat kreeg, bij verschillende fokkers van verschillende rassen gaan kijken en het was het altijd net niet. (hoezo kieskeurig? :D )
    Toen kwamen we binnen bij een fokker van ragdolls, ze had er echt ontzettend veel (stuk of 30) ze was ook erg kieskeurig op baasjes. Voor ze allemaal te verzamelen (zaten door het hele huis heen) gaf ze brokjes. 29 katten als een malle naar de eetbak maar die ene die al vanaf het begin op mijn schoot lag bleef liggen omdat ik intressanter was. 4 weken later ben ik haar gaan halen en ze is sindsdien mijn beste maatje geweest. Helaas heeft ze een ernstige hartafwijking waardoor reizen en stress erg riskant zijn. Ze verblijft bij mijn ouders nog steeds maar ze is altijd de eerste om naar me te spurten en te komen kroelen.
     
  9. AnnaCF

    AnnaCF Niet meer actief

    Ik heb een chartreux: een lief zachtaardig beest en ze speelt met ingetrokken nageltjes. Zl van 11 maanden zit regelmatig achter haar aan en dat vind de poes reuze grappig die springt dan elke keer een stukje opzij.

    dit is denk een van de beste omschrijvingen die ik van het ras ken:



    De Chartreux kat is een ouderwetse kat. Het zijn geen typische schootkatten, maar ze zijn absoluut niet schuw. Het liefst liggen ze op een lekker plekje en kijken rustig naar de wereld om zich heen. Ze zijn afwachtend, kalm en zullen niet snel bang en agressief worden. Ze passen zich goed aan en vinden alles al snel goed.

    Bang voor vreemden zijn ze meestal niet, maar alleen hun baasjes maken kennis met de toegewijde liefde die alleen een Chartreux kan geven. Ze volgen hun baasje het liefst de hele dag en vinden het heerlijk als deze over hun wangen aait. De Chartreux is gevoelig voor stemmingen en reageert dan ook sterk op bestraffende woorden maar ook op complimentjes. Hij voelt de gemoedstoestand van zijn baasje goed aan en is vaak een bron van troost die het liefst heel dicht bij zijn baasje is als deze gaat slapen. Omdat de Chartreux van nature een hele zachte stem heeft is hij wat lichamelijker ingesteld. Toch zal hij zich nooit echt opdringerig gedragen.

    Zoals eerder aangegeven is de Chartreux ouderwets. Het is een kat met een doel, een echte ouderwetse muizenvanger. Hij is niet bijzonder speels. Liever gaat hij gelijk voor de “kill”. Dus sluipen, afwachten en dan toeslaan. Na zo’n uitputtende jacht (ahum) zoekt hij het liefst een lekker plekje op om eens goed uit te rusten. Zoals je al merkt is deze kat niet overactief. Ze zijn dan ook erg gesteld op regelmaat en hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, hierdoor voelen ze goed aan wat wel en niet mag, dit ondanks hun enorme koppigheid. Al met al dus een lief zachtaardig en gezellig ras.
     
  10. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    20 dec 2005
    3.152
    0
    36
    Wij hebben een siamees....echt super kindvriendelijk...
    En zij heeft t soms best zwaar te verduren...wordt opgetilt om mee te dansen, in de kinderwagen te zitten etc...zij vind erg veel goed, en als ze t niet eens is laat ze het ook merken en geeft ze een tik...alleen dan moeten ze t wel heeeeeel bont gemaakt hebben...
    e loopt ook standaard met ons mee naar de speeltuin...en gaat pas terug als wij ook weer gaan..(kleine) kinderen gaan haar dan oom vaak aaien:).
    Dus ik zou zeggen een siamees! Maar wel vanaf kleins af aan zodat hij/zij meteen aan je zoontje kan wennen...
     
  11. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    20 dec 2005
    3.152
    0
    36
    Ohja ze ligt ook buiten haar speelse buien om, erg graag bij ons...snachts maakt ze me vaak even wakker dat ze aandacht wilt en trek ik haar tegen me aan en knort ze de hele nacht naast me...
     
  12. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Bedankt voor alle reacties! Ik neig naar een Britse korthaar of een ragdoll. Heb je aan de vacht van een ragdoll veel werk?
    En waar herken je een goede fokker aan? Waar moet ik op letten?
     
  13. Thir28

    Thir28 Actief lid

    21 nov 2012
    245
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wij hebben een Britse Korthaar. Deze is alleen niet heel aanhalig, terwijl ze dat normaal gesproken wel zijn.
     
  14. Mitsy1983

    Mitsy1983 VIP lid

    25 jun 2014
    5.359
    3
    36
    Zuid Limburg
    http://www.briticamagnifico.nl/tips/aanschaf/

    Dat is interessant om te lezen.
    Ik zou goed opletten dan je bij een erkende fokker gaat kijken, katten met een stamboom. En dat de katten huiselijk worden opgevoed en verzorgd, en niet te veel nestjes. Ook hebben veel goede fokkers maar 1 soort ras waar ze zich op richten.
     
  15. Sterre01

    Sterre01 Fanatiek lid

    29 mei 2013
    1.563
    46
    48
    Wij hebben een kruising heilige Birmaan, (ziet er uit als een heilige Birmaan) liefste beest ooit. Opgegroeid met onze zoon van nu 7, (kater is 5) heeft onze zoon nog nooit gekrast of gebeten. Kater loopt nog steeds achter onze zoon aan, loopt mee naar school om onze zoon naar school te brengen. Super lief beest wat geen vlieg kwaad doet. We hadden ook een mainecoon dame, dat ging helaas minder goed was echt een diva en haalde geregeld uit. Voor haar hebben we toen besloten een nieuw huis te zoeken. Omdat ze niet tegen d'r drukte van ons zoontje kon.
    Maine coon had wel een stamboom en kwam bij een erkend fokker vandaan, die zelf ook kleine kids hadden. Maar helaas ging het hier niet goed. Onze heilige Birmaan laat alles met zich doen, zoontje sleepte vroeger alle kanten met hem op, als hij op z'n speelkleed speelt gaat onze kater er bij liggen en gaat dan kroelen.

    Vacht van een ragdoll, alle langharige katten moeten wel geregeld gekamd worden. Vooral onder de oksels staart etc gaat het snel vervilten. Onze Maine coon hield niet van kammen ondanks dat we er vroeg mee begonnen. Was elke keer een strijd. De kater die we hebben laat zich wel heel makkelijk kammen en vind dat heerlijk.
     
  16. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Volgens mij zijn ze vrij zeldzaam, maar een Turkse Angora kat gaat heel goed samen met kinderen.
     
  17. Twirler

    Twirler Bekend lid

    19 jan 2015
    757
    3
    18
    NULL
    NULL
    Ik heb een kruising heilige birmaan/ragdoll. Echt een prinsesje dat het liefste de hele dag op schoot zit. Nog nooit uitgehaald naar wie dan ook. Kun je echt alles mee doen en dan blijft ze het leuk vinden ;)
     
  18. Nora86

    Nora86 Fanatiek lid

    17 mrt 2006
    4.738
    0
    36
    Hier onder mijn zoontje ligt onze Maine Coon Uma :)
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • li.jpg
      li.jpg
      Bestandsgrootte:
      18,6 KB
      Weergaven:
      10
  19. Kinderwens87

    Kinderwens87 Fanatiek lid

    31 aug 2012
    4.170
    1.591
    113
    Vrouw
    Onze brits korthaar vertrouw ik voor geen meter met mn zoontje. Heeft al een paar keer uitgehaald naar hem, zonder aanwijsbare reden. Nu is hij al 7, dus zal moeten wennen aan de nieuwe situatie met een kind in huis. Denk wel dat het andes is dat een kitten opgroeit met een kind in huis, want ze zijn doorgaans heel vriendelijk. Alleen die van ons is een chagerijn:p

    Onze siberische kat daarentegen is een schat. Kan het iedereen aanbevelen. Super lief met ons zoontje, echt een knuffelkont. Vacht heeft wel wat onderhoud nodig, maar wij gaan eens in de 3 maanden naar een trimster om hem te laten plukken, scheelt echt, zelf af en toe een kam er door halen tussendoor.
     
  20. Moniki

    Moniki Fanatiek lid

    28 nov 2007
    1.305
    2
    38
    Hier een huis-tuin- en keukenkat en een kruising Noorse/Siberische boskat.

    De huiskat is niet zo aanhalig, maar daarentegen kun je met de Noors/Siberische alles doen Mijn dochtertje loopt halve dagen met het beest te zeulen en ze vindt alles prima. Ze is ook ontzettend knuffelig en intelligent. De vacht heeft wel wat onderhoud nodig maar met zo'n speciale kam (furminator) is dat ook niet het meeste werk (vind het zelf wel ontspannend om de kat te kammen :p).
     

Deel Deze Pagina