GBP een hype?

Discussie in 'De lounge' gestart door luca75, 13 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    6.818
    394
    83
    je was me net voor haha;):)
     
  2. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.725
    470
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Erg he. Ik was gisteren ook zo pissed. Maar goed. Wij weten wel beter. Wij weten hoe hard we er voor moeten werken. Niet alleen nu maar de rest van ons leven.
    Lekker laten lull*en. 😈

    Ik ben trots op mezelf dat ik deze stap heb genomen. Ik ga namelijk de strijd elke dag weer aan.
    Vanaf het moment dat ik op sta tot ik naar bed ga. Eten sporten elke keer de juiste beslissing maken. En ja dat moet je ook zonder operatie maar terugvallen is met operatie vele malen kleiner.

    Ik blijf erbij dat iemand die nooit een bmi van boven de 40 heeft gehad niet weet wat het is. Je hele leven al op dieet. Jojoen. Op een gegeven moment weet je het niet meer. Zo'n operatie is een laatste hulpmiddel.
    En ja het wordt vergoed voor mensen met een bmi boven de 40. Of 35 met medisch complicaties. Het is voor een rede zo. Medicatie of hulp voor andere dingen die kunnen voorkomen zijn meerdere malen duurder.

    Luna dat een vriendin meerdere mensen antwoorden heeft gekregen van andere. Is dom en ze komt zich nog wel tegen. Ze ziet het als een wondermiddel geen hulpmiddel. Hoop voor der dat ze nu beter weet ondertussen en een gezonde eetgewoobtes heeft en lekker aan het sporten is. Anders is ze dus 1 van die gevallen waarbij het geen succes zal zijn.
     
  3. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.826
    1.286
    113
    Ik snap ook niet zo waarom iemand die te dik is niet gelukkig zou kunnen zijn. Heb ook overgewicht (best behoorlijk) maar dat is maar 1 aspect van mij. Ik kan verder alles wat ik zou willen doen, inclusief renwedstrijdjes en tikkertje met mijn zoon :D
    Tuurlijk zou ik wel eens andere dingen aan willen, maar in het algemeen lukt het prima om leuke kleren te vinden die ook normaal betaalbaar zijn. Ik ga idd nooit naar de h&m, maar er zijn zo veel meer winkels met leuke dingen. Ik draag echt nooit een tuniek met legging (vind ik persoonlijk ook niet zo leuk staan eigenlijk).

    Nu probeer ik zelf om langzaamaan mijn eetgewoontes te veranderen. Ik ga superlangzaam zodat ik niet mijn eigen weerstand op wek en mijn kont tegen de krib gooi. Ik wil niet zo zeer afvallen als wel gezonder leven.

    GBP nooit overwogen omdat ik zo'n ingrijpende operatie te risky vind. Daarnaast een persoonlijke reden: mijn vader heeft maagkanker en heeft nu zijn maag moeten laten verwijderen :( Ik zie wat voor impact dat heeft. Zou voor mij verkeerd voelen om dan zoiets te doen alleen maar voor het afvallen.

    Verder denk ik absoluut niet dat een GBP de easy way out is, ik weet hoe moeilijk (blijvend) afvallen is.
     
  4. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Precies!

    Ik ben ook trots en zal altijd trots op mijzelf zijn. Ik eet gezond, sport lekker iedere week, voel mij gezond. Hype of niet maar dat is dan toch gewoon super?

    Ik zie in mijn geval alleen maar voordelen.
     
  5. Imensa

    Imensa Fanatiek lid

    23 okt 2014
    2.463
    18
    38
    ik pak de gezonde snacks er vast bij

    OT: ja tegenwoordig neemt iedereen maar een gbp. Er zullen en vast een aantal zijn die het echt nodig hebben, maaaaar er zullen er ook genoeg zijn die gewoon een dikke vette skup onder hun kont nodig hebben.
     
  6. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Laten we dat inderdaad maar niet doen :D Maar dat de kans veel groter is, is wel waar. Maar ik kan me zo voorstellen dat het steeds moeilijker wordt naarmate het gewicht toeneemt.

    mee eens, ik word dan ook erg boos om dezelfde reden.
     
  7. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    6.818
    394
    83
    zeker weten! ( voel die trap nu nog);)
     
  8. Imensa

    Imensa Fanatiek lid

    23 okt 2014
    2.463
    18
    38
    maaarre wel ff 17% he lady!!
     
  9. Nora86

    Nora86 Fanatiek lid

    17 mrt 2006
    4.738
    0
    36
    Iedereen heeft er een eigen mening over en dat moet ook kunnen. Ik deel de mening niet, voor mij is het dé oplossing geweest. Maar i las hier iets over een oplossing op korte termijn. Wat wordt hier dan mee bedoeld? Ik heb mijn bypass nu bijna 5 jaar en val nog steeds mondjesmaat af. Ik ben mijn streef al 10 kilo voorbij en nog steeds en ik me bewust van alles wat ik in mijn mond stop. Je bent niet je leven lang op dieet, je mag heus zondigen. Een handje chips, nootjes , m&m's een stukje taart, alles kan. Maar met mate. Ik krijg trouwens spontaan zin in een frietje oorlog. Gelukkig kan ik niet weg :D
     
  10. mamaatjevan5

    mamaatjevan5 VIP lid

    30 sep 2007
    5.584
    2
    38
    dit is al een hele nare gedachtegang, je neemt namelijk niet zo even een GBP hier gaat een heel traject aan vooraf (duurt soms echt meer als een jaar) en dan is het aan de arts en psycholoog om te bepalen of je er voor in aanmerking komt, jij neemt dus helemaal niets, er worden nog steeds heel veel mensen niet goedgekeurd, de operatie zelf vergeet men ook even dat dit een behoorlijke zware en zelfs gevaarlijke ingreep is, denk je nu werkelijk dat "iedereen" maar even een GBP neemt dat is wel een naïefste wat een persoon kan denken, verdiep je eerst eens hierin en geef dan nog maar eens normaal antwoord. ;) om dit soort antwoorden kan ik wel heel boos worden.
     
  11. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Maar waarom beseffen de anti GBP chickies niet dat niet bij iedereen het zelfde werkt?

    Bij de ene werkt het shake dieet het beste, bij de ander weer Weight Wachters. Elk lichaam is verschillend.

    Maar het is altijd lekker makkelijk lullen als je er zelf niet in hebt gestaan. Ik weet nu als geen ander dat het echt pittig is om nu op gewicht te blijven.
     
  12. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn tante heeft een gbp gehad, maar kreeg na de operatie ernstige complicaties (infectie, sepsis, falende organen, tijd in coma gehouden), daardoor heeft ze heel lang moeten revalideren en kon ze gewoon niks meer eten, kwam er meteen weer uit. Tijdens de revalidatie kreeg ze ook heel veel psychische hulp, ze had zich nooit gerealiseerd hoeveel onverwerkte trauma's ze had en dat ze al die tijd een emotie-eter was. Natuurlijk had ze eerder therapie gehad, maar niet in die mate.
    Achteraf zegt ze dat die psychische hulp veeel meer voor haar heeft gedaan dan de operatie had kunnen doen, het was voor haar echt een psychisch probleem. Ze vindt nu ook dat ze veel te snel een gbp heeft gekregen.
    Dit geldt natuurlijk zeker niet voor iedereen, maar er zullen zeker meer mensen zijn zoals mijn tante die eigenlijk een gbp krijgen terwijl ze meer zouden hebben aan intensieve therapie bijvoorbeeld.
     
  13. kersenflap

    kersenflap Niet meer actief

    Hier zitten dus heel veel mensen waar de psycholoog van het nok voor waarschuwt heel domme onwetende mensen die nog steeds denken dat het helpt mensen te vernederen dan gaan de ogen wel open, je wordt gescreend nee het is geen hype, wat ik wel goed vind is dat de eisen vanuit de vcerzekeringen steeds strenger worden en zij steeds meer willen via het nok of een andere obesitas kliniek die begeleiding geeft, heel erg goed en ja ik heb in mijn groepje ook iemand die nu na 2,5 maand denkt dat zij het nodig heeft om iedere dag 10 dropjes te eten maar voorheen at ze een zak dus dan is het toch goed? Ja die mensen zijn er ook iemand in mijn omgeving heeft zich erdoorheen gebluft via enkel het ziekenhuis, maar wij hadden via de kliniek ook iemand die tijdens het traject eruit is gezet en eerst begeleiding moest zoeken, dus het wordt steeds strenger.

    Het risico op overlijden is tijdens de operatie of erna nog steeds aanwezig dan laat je je niet opereren omdat je even mee wilt doen met de hype, ik kan enkel voor mijzelf spreken maar ik heb mij na heel lang wikken en wegen laten opereren omdat ik zo lang mogelijk van mijn kinderen wil genieten en ik hoop dat zij langer van mij mogen genieten dan dat ik van mijn vader heb mogen doen (niet overleden door obesitas).
    En ik was ook iemand die riep men neemt mij maar zoals ik ben, maar voetballen met de kinderen ja 1x heen en weer alles flubberde pijn in de knietjes en nee dat ging niet, op de grond liggen hoe kom ik overeind.

    Nu ben ik geopereerd en denk en durf ik te zeggen nee zo dacht ik niet ik liep op mijn tenen was ik gelukkig nee, ben ik nu volledig gelukkig nee, maar word wel met de dag gelukkiger omdat ik mijzelf stoer vind dat ik het toch gedaan heb ik heb gekozen voor mijzelf en nu nu heb ik wel schijt aan de rest.

    Het grppige is juist dat ik geen emotie eter of snoeper was, maar ik had voor mijzelf geen eetprobleem, maar die had ik wel het sporten gezonde voeding en altijd lijnen en wegen dat is ook een heel groot eetprobleem, een vicueuze cirkel waar je eigenlijk niet uit kan komen. En ik ben er nog niet, nee ik ben er nog steeds mee bezig, maar langzaam aan ga ik wel steeds meer sporten omdat ik het leuk vind niet meer omdat ik ermee af wil vallen op dit moment gaat dat wel door, en de mensen in de kliniek moesten wel lachen ik ben een van de weinigen die geen hekel heeft aan sporten die het eigenlijk ook minimaal 5 keer per week doet en altijd op hoog niveau heeft gesport en nu komt die drang weer terug dat maakt mij gelukkig dat ik mijzelf weer kan zijn,

    Ik zal ook de laatste zijn die zegt dat ik aangekomen ben van de lucht maar ik zou zeggen probeer er eens in 4 maanden tijd 55 kilo aan te eten diegene die het lukt kom ik persoonlijk een schouderklopje geven.

    Mijn man en ik zijn nu nog meer bezig met gezonde voeding hij si volledig mee gaan doen met mij en aangezien ik nu de nodige intoleranties heb is dat een stuk makkelijker voor mij wat koken aan gaat en van het weekend merkte hij voor het eerst wat suikers eigenlijk doen met je, ik had het al eerder gemerkt en voor mij een reden te laten staan, voorheen kreeg ik er hoofdpijn van als ik geen suikers nam, nu krijg ik hoofdpijn als ik ze wel neem, oftewel ik ben op de goede weg maar heb nog een lange weg te gaan de eerste 30 zijn er bijna af en er moeten er nog zeker 40 af, ik ga ervoor.
     
  14. kersenflap

    kersenflap Niet meer actief

    Mede door jouw woorden en berichten en standpunt voorheen heb ik de beslissing gemaakt mijzelf er wel voro open te stellen

    Ik zag het vroeger ook als makkelijk en ik heb het zelf gedaan dus moet het er ook zelf afkrijgen, dat doe je alleen als je geen ruggengraat hebt, maar nu weet ik beter de meeste mensen die een gob of sleeve hebben, hebben meer ruggengraat dan de eerste de beste sportschool huppel trus
     
  15. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    6.818
    394
    83
    kijk en dat is nu ook niet aardig. sportschoolhuppeldinges... want eeeehm ik las toch net van de gbp dames dat ze toch ook moesten sporten nu;)
     
  16. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Dankjewel!

    Vind het altijd fijn om te lezen dat mensen zich in ieder geval open willen stellen en zich ook daadwerkelijk willen verdiepen in het hoe en waarom ipv gelijk te gillen dat die gene lui is of dat het lekker makkelijk is om zo af te vallen.
     
  17. Imensa

    Imensa Fanatiek lid

    23 okt 2014
    2.463
    18
    38
    Het naiefste? Really? Jij mag er misschien zo instaan, maar hoevaak ik al niet mensen heb horen zeggen dat ze "even.. ja even" een gbp pakken....
    Op mijn vraag waarom en kan dat zomaar krijg ik dan.. ja hoor, je moet zwaar genoeg zijn en bij de psych ff janken (sorry, maar mij echt zo verteld door iemand die er 1 kreeg!!)
    En ja het traject duurt idd ff, maar is sneller, en (zeker na de hand) makkelijker dan afvallen via voeding met 0.5kg per week.
    Dus ja, jij kan je erdoor aangevallen voelen, maar zo is dat niet bedoeld meid, niet aanvallend maar puur mijn ervaring mbt begeleiden van mensen met veel overgewicht en het stoppen met sporten van hun voor de (in hun woorden) makkelijkere en minder tijdrovende manier.
    Sterker nog... ooit 1 gehad die 115kg woog, maar niet in aanmerking kwam omdat hij nog "te licht" woog... dan niet doorgaan met sporten.... neee 10kg erbij eten om goedgekeurd te worden... sorry maar daar zakt echt mn broek van af!
    En ja ongetwijfeld zullen er anderen zijn, maar dit is mijn ervaring ermee.... en deelde ik.
     
  18. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Maar hoezo meer ruggegraat? Dat is toch ook gewoon veroordelend tegenover mensen die zonder gbp af willen vallen?! Laat mensen gewoon in hun waarde.
     
  19. Johanna1986

    Johanna1986 Niet meer actief

    Erg he, sommige praten echt als n kip zonder kop! Ik heb zelf alle tegenslagen gehad na mijn gbp dus kan de mensen verzekeren dat het echt geen MAKKIE is zoals ze allemaal denken! Zwaar irritand!!
     
  20. Johanna1986

    Johanna1986 Niet meer actief


    Ik ben het met je een Imensa. Ik heb zelf ook een GBP en kwam er wel voor in aanmerking door mijn gewicht. Ik zit ook op verschillende fb forums waar vrouwen werkelijk waar of het gewicht er aan eten of met n stuk lood in hun zakken op de weegschaal gaan staan.. daar heb ik dan ook echt geen respect voor!! Je MOET dit niet willen.. dit was mij LAATSTE redmiddel ( om het zomaar te zeggen ).. maar zou echt never nooit bij gaan eten om dan alsnog een GBP te krijgen.. je hebt er mensen bij hoor! Verschrikkelijk!!
     

Deel Deze Pagina