Ik zit er helemaal doorheen!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Speklapje, 19 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Speklapje

    Speklapje Actief lid

    6 jan 2013
    195
    10
    18
    NULL
    NULL
    Hey meiden

    Ik weet dat er heeeeel veel vragen zijn wat betreft slapen maar ik weet het echt niet meer.

    Onze kleine man is net 2 geworden. En nu sinds 3 weken ineens drama met slapen. We hebben al vanaf zijn geboorte een slaap ritueel. Niks aan veranderd. Het was altijd kusje en dan zwaaide hij je gedag en ging hij lief slapen. Deur dicht gewoon donker geen probleem.

    Maar van de ene op de andere dag is het over. Hij moet 1 van ons zien. Je kan geen stap zijn kamer uitzetten of hij begint te krijsen. Nu sinds een week ligt ie in een peuter bed omdat hij zich uit zijn ledikant gooide en met een smak op de grond terecht kwam. Gaat prima hij vind um reuze leuk.

    We hebben een lampje geprobeerd. Een muziekje. Bij um blijven tot ie slaapt. Boos worden. Uitleggen en vertellen daar er niks is en dat het bedtijd is. Hem laten gaan. Niks helpt en het duurt al 3 weken nu! We zijn kapot. Het is nu bijna half 10 en we zijn al vanaf half 8 bezig.

    Heb ook het consultatiebureau gebeld maar die komt alleen maar met dingen die we al hebben gehad.
    Ik ben ten einde raad. Is hij bang? Test hij ons uit?

    Hij slaapt in de middag ongeveer 2 uur. Hij heeft dat naar mijn idee ook nodig. In de middag inslapen is ook drama maar gaat wel wat sneller dan in de avond.

    Vanmiddag ( zaterdag ) gaat hij altijd naar opa en oma.
    Slaapt daar in de middag ook een ligt dan in een camping bedje. Nou meneer heeft daar prima geslapen! Niks raar gedoe. Gewoon welterusten en zelf in slaap vallen zoals hij altijd al deed. Hoe is dat mogelijk? ??

    Is er iemand die dit herkent en misschien tips voor mij heeft?

    Alvast heel erg bedankt!
     
  2. Ligero

    Ligero VIP lid

    1 aug 2011
    6.805
    1.516
    113
    Te warm/koud?
    Deur open zodat hij jullie kan horen?
    Afspraak maken met hem dat je na 3x niet meer terug komt?

    Ik verzin maar even wat, heb eigenlijk ook geen idee maar is wel vermoeiend.
     
  3. Lentekriebel

    Lentekriebel Fanatiek lid

    11 sep 2011
    1.384
    0
    0
    Wij hebben hetzelfde probleem gehad met ons zoontje een tijdje terug, maar hij is toen verhuisd naar een nwe kamer met een nw bed.
    Wij hebben ook alle geprobeerd: bij blijven liggen/zitten tot ie slaapt, boos worden, de Nanny Frost methode etc.
    Uiteindelijk hebben we z'n oude bedje (ledikantje) weer bij op de kamer gezet en zijn we duidelijk geweest dat hij 1x mocht kiezen in welk bed hij wilde liggen (was altijd het grote bed), maar dat hij zonder pardon in het ledikantje gezet zou worden als hij zou huilen of uit bed zou komen. Dan kon ie krijsen wat ie wilde.
    Hij was ons toen echt even aan het uitproberen: 10x moest de deken over of juist af... Een paar dagen gingen we daarin mee, tot we in de gaten hadden dat ie met ons speelde.

    Nu gaat het eigenlijk heel goed met slapen, alleen is hij nu soms heel vroeg wakker...
     
  4. Ikapika

    Ikapika VIP lid

    21 okt 2012
    5.073
    0
    0
    omgeving Haarlem
    Sliep je zoontje altijd in een slaapzak en nu met alleen een dekentje/dekbed? Zou het kunnen dat hij daardoor iets van geborgenheid mist?
     
  5. Bertha

    Bertha Bekend lid

    13 okt 2010
    850
    1
    18
    NULL
    NULL
    mijn zoon is in augustus 2 geworden en sinds 2 weken hebben wij het zelfde drama.
    Hij verteld ons wel dat 'donker niet leuk' is, ik ga er maar een beetje vanuit dat hij gewoon wat levendiger droomt, of ze nu kan onthouden en dat niet alle dromen leuk zijn waardoor hij het naar vind om te gaan slapen.
    Ook die van ons heeft slapen overdag nog nodig, maar ik heb het al bewust ingekort in max een uur. maar dat heeft nog weinig effect op de avond. Hij slaat overdag zelf wel eens over omdat hij dan zo boos wordt in bed, maar ook dat helpt niet met savonds eerder te laten slapen. Van een leeftijdsgenootje hoorde ik óók het zelfde verhaal. Zij laten hun zoon niet meer slapen overdag.

    Hier probeer ik zijn slaapritueel te veranderen, nu de afgelopen 2 dagen door hem al plat in bed te leggen en dan nog een boekje te lezen ipv in de stoel een verhaaltje te lezen. dan ligt hij al te knuffelen, vervolgens muziekje aan en... roepen maar. In iedergeval nu 2 dagen geen gekrijs, alleen roepen. om vanalles, melk, filmpje, papa/mamma liggen etc.

    Ik denk niet dat iemand DE tip heeft voor jullie, maar dat je met kleine dingen hem het vertrouwen weer terug moet geven rustig te gaan slapen.

    Zelf vind ik het heel lastig om op zijn geroep niet te reageren, want ik wil dat hij weet dat ik er voor hem ben als hij mij nodig heeft, maar als ik wel naar hem toe ga weet ik inmiddels ook dat het drama alleen maar erger wordt en de boosheid bij hem.
    Zo lang hij niet huilt laat ik hem liggen. Anders haal ik hem eruit...

    je zou ook in het donker nog even bij hem kunnen blijven om vervolgens te gaan als hij rustig is, hier werkte dat 2 dagen.
    Nachtlampje is hier ook maar 2 dagen interessant en daarna niet meer, zo ook als deur open, deur dicht.... etc etc...
     
  6. Sax

    Sax Bekend lid

    22 jan 2013
    987
    0
    0
    Ik heb niet alle reacties gelezen, maar in mij komt 1 eventuele tip op.

    Onze zoon (nu richting de 3 jr) heeft dit ook gehad. Wat hier heel erg goed heeft geholpen is heel duidelijk zeggen dat we er altijd zijn, en dat als er iets is, hij ons kan roepen en we meteen komen. Dit dan ook daadwerkelijk doen als hij roept. Maar wel duidelijk blijven dat het tijd is om te slapen en dat hij lekker zijn oogjes dicht mag doen. Onze zoon had echt even die bevestiging nodig van: o ja, het is goed, als er iets is, komen papa en/of mama.

    Misschien heeft hij dromen waardoor hij angstig is geworden?
     
  7. Ilz

    Ilz Actief lid

    7 apr 2015
    241
    1
    0
    NULL
    NULL
    Misschien een idee het bedje anders neerzetten als daar ruimte voor is. Bij mijn neefje heeft dit erg geholpen. Soms is een paar centimeters verschuiven ook al goed. Succes en hoop voor jullie dat ie weer snel lekker kan slapen ook voor de kleine natuurlijk :)!
     
  8. Speklapje

    Speklapje Actief lid

    6 jan 2013
    195
    10
    18
    NULL
    NULL
    Pffff het is nu half 5 en ben alweer een uur bezig.
    Hij ligt lekker in zijn slaapzak omdat het fris is. Hij slaapt prima met of zonder. Kou of warmte maakt niey uit.

    Heb hem ook al heel vaak gezegd dat ie gewoon kan gaan slapen en dat er niks aan de hand is. Zowel zijn kamerdeur als die van ons staan open. Hij kan ons dus horen. ..
     
  9. Tuttie

    Tuttie Fanatiek lid

    11 jan 2010
    2.855
    0
    36
    Ik zou de 10 minuten regel consequent gaan toepassen.
    Hij is jullie flink aan het uitproberen.
    Is normaal rond die leeftijd maar met duidelijkheid en consequent zijn komt het wel goed!
     
  10. Speklapje

    Speklapje Actief lid

    6 jan 2013
    195
    10
    18
    NULL
    NULL
    Ja die 10 minuten regel hebben we al geprobeerd maar hij stapt gelijk zijn bed uit zodra we de kamer uit lopen. Dus ja..... wat moet ik dan? 10 minuten op de gang of in onze kamer laten gaan en weer terug leggen?
    Vannacht was het heeeeel erg. Hij ging compleet over de rooie! Met als gevolg dat hij zich nu ook uit zijn peuter bed gooit en nu met een dik blauw oog rond loopt...

    Pffff wat een ellende dit
     
  11. Twinkle81

    Twinkle81 Fanatiek lid

    4 jul 2014
    4.945
    1.033
    113
    Voorschoten
    Zit hij niet in de 'spokenfase'? In dat geval helpt een spokenspray (spuitbus met water en een leuke sticker erop) en dan ga je samen met hem de kamer door om alle enge dingen (spoken/monsters etc) weg te jagen. Die gaan dan ergens anders heen, omdat daar de spray niet is gebruikt.
    Het is een gok dat dat het is, maar niet geschoten is altijd mis he?
     
  12. Lala2

    Lala2 Niet meer actief

    Hi!

    Mijn dochter slaapt nog in d'r ledikant want ze is volgens mij nog niet toe aan een "normaal" bed. Ze heeft wel een dekbed en een kussen, zo schattig!
    Maargoed on topic. Ze heeft dit dus ook een poosje gehad. Ze kon niet uit bed maar men. . Heisa! Ze maakte zichzelf zo druk dat ze 2x in d'r bed heeft gespuugd!
    Wij hebben het slaap ritueel beetje aangepast. We nemen wat meer de tijd met lezen. En instoppen, alle knuffels moeten ook ingestopt worden. Ze heeft nog z'n baby muziek ding aan d'r bed rand hangen en die kan ze zelf ook aanzetten met licht erin. Ook heeft ze een nachtlampje (die ze niet eng vind, een andere vond ze eng!). Een tijdje was het nodig om de deur open te laten en ons te laten horen. Dus de tussendeur naar de woonkamer open en de tv wat harder of gewoon wat harder met elkaar praten. Als ze dan moeilijk deed lieten we haar weten dat we er nog waren en dat ze lekker moest gaan slapen. Dat is een tijdje doorgegaan en nu kan de deur gelijk weer dicht na het instoppen.

    Ik snap dat hij uit z'n bed kan, misschien inderdaad gewoon telkens terugbrengen en laten weten dat je in de buurt bent. Ik weet niet goed wat je anders zou moeten /kunnen doen. Boos worden hielp hier iig niet. Maarja op een gegeven moment was ik het ook zat maarja dat werkte dus echt niet en moest dan nog heeeeel lang met d'r knuffelen :D

    Succes!!!🍀
     

Deel Deze Pagina