tweede trimester, nog steeds extreem moe

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door mie, 20 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mie

    mie Fanatiek lid

    17 jan 2011
    1.680
    7
    38
    Eerst en vooral wil ik benadrukken dat ik eigenlijk helemaal niet mag klagen. Ik ben tijdens geen van mijn drie zwangerschappen misselijk geweest, weinig kwaaltjes gehad... Mag ik best dankbaar voor zijn dus!

    Alleen deze zwangerschap ben ik zo ontzettend moe. Het eerste trimester is dat best normaal en ik heb ook al twee kindjes dus vond het niet zo vreemd. Maar nu ben ik 25 weken zwanger en nog steeds zo verschrikkelijk moe. Ik liet mijn ijzergehalte al nakijken, neem vitaminen, probeer af en toe wat te rusten (thank god, gelukkig een lieve en begripvolle vent) maar niets lijkt te helpen.

    Afgelopen vrijdag ben ik zo goed als in slaap gevallen toen ik naar mijn werk reed. Weliswaar maar enkele seconden mijn ogen toe gehad maar toch... Ik vond het zo eng! Het is dus niet gewoon een beetje moet maar echt extreem.

    Ik heb best een fysieke job (danseres/dansleerkracht) en het nadeel is dat ik altijd 's avonds werk (vertrek rond 15u en ben thuis rond 23u). 's Morgens moet ik er ook gewoon weer uit om de oudste naar school te brengen. De (voorlopig) jongste blijft bij mij tot de middag en gaat dan de kinderopvang voor enkele uurtjes. 's Middags komt de oudste thuis eten en gaat dan terug naar school. Ik ben dus de hele dag in de weer. Hoewel ik eigenlijk nog steeds niet mag klagen want mijn man en (schoon)ouders helpen waar ze kunnen.

    De gyn gaf de vorige keer al aan dat ik moet opletten met de intensiteit van mijn job. Ik weet dat ze er geen probleem van maakt als ik nu al wil stoppen met werken. Maar ik doe mijn werk gewoon graag en wil niet profiteren van de maatschappij.

    Lang verhaal maar iemand die tips heeft tegen de vermoeidheid? Wat zouden jullie doen in mijn situatie? Nog even op de tanden bijten of toch stoppen?
     
  2. Mevrouw Pinguin

    Mevrouw Pinguin Fanatiek lid

    22 mrt 2015
    1.042
    8
    38
    Vrouw
    Ja dit herken ik van mijn eerste zwangerschap. Ik kon toen gelukkig alle rust pakken. Nu na 13 weken was het over. Ben echt verbaasd.


    Kun jij je werk zelf in delen? Ik zou anders toch wat minder gaan werken. Ik werk ook die tijden die jij werkt. Maar nu begin ik later en stop ik eerder, daardoor kan ik overdag nog even liggen.

    Slaap je snachts? En evt je kinderen af en toe uit logeren brengen?
     
  3. Dracaena

    Dracaena Fanatiek lid

    27 dec 2014
    1.462
    187
    63
    NULL
    NULL
    Hoezo profiteren van de maatschappij? Jou werkgever krijgt verlof en ziektewet Door zwangerschap gewoon vergoed. Ik zou luisteren naar mn lichaam. Jij en het kindje zijn nu belangrijker dan je baan.
     
  4. mie

    mie Fanatiek lid

    17 jan 2011
    1.680
    7
    38
    Werk indelen lukt moeilijk. Heb nu een contract voor een vaste organisatie, en wil dit eigenlijk ook niet graag verliezen. Het is al zo'n onzekere wereld. 's Nachts slaap ik als een roosje, gelukkig, anders was ik nu waarschijnlijk al een zombie :D
     
  5. Nassira

    Nassira Actief lid

    6 nov 2014
    103
    0
    16
    NULL
    NULL
    Kijk ook even of er geen sprake is van ijzertekort.
     
  6. momy2b

    momy2b Actief lid

    4 feb 2015
    380
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik was ook extreem moe in t begin toen nik betere vitamines ging nemen zonder synthetische stoffen erin *elke dag mama vitalis) en ook groene smoothies ging t beter. goed voor jezelf en de baby zorgen is echt belangrijk nu misschien kun je overleggen over minder uren. suc6
     
  7. Overtherainbow

    Overtherainbow Bekend lid

    14 jan 2015
    773
    194
    43
    Voor mij mijn tweede zwangerschap en vorige keer was vermoeidheid na het 1e trimester echt over, nu is het er nog wel maar minder(en goed te doen voor mij).
    Ik probeer de dagen dat het kan tussen de middag een uurtje te slapen, kan dat voor jou ook? En de andere dagen op tijd naar bed, maar dat is met jouw werk lastig.
    En ben t eens met de anderen, je profiteert niet van de maatschappij, je moet naar je lichaam luisteren voor je kleine, zelfs als je dat normaal niet zo snel zou doen. Minder dagen ipv minder uren nog een optie?
     
  8. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.629
    1.979
    113
    Vrouw
    Ik ben de hele zwangerschap extreem moe geweest. Zat al met een week of 16 in de ziektewet en werkte halve dagen therapeutisch.
    Luister goed naar je lichaam!
     
  9. AngelaSR

    AngelaSR Bekend lid

    3 sep 2014
    707
    1
    0
    rijswijk ZH
    Ik ben de hele zwangerschap al extreem moe met af en toe (ik gok gemiddeld 2x per maand) een dag met ietsje meer energie. Er is geen zekerheid met zwangerschap, de een reageert anders dan de ander. Gewoon aangeven op je werk, je profiteert echt niet! Dit kon jij toch ook niet weten?
     
  10. Blondie

    Blondie Fanatiek lid

    22 sep 2006
    2.138
    11
    38
    als jij achter het stuur bijna in slaap valt, geeft je lijf toch echt wel iets aan.

    over je werkgever en de maatschappij hoef jij je niet druk te maken, dit bedrag komt uit een speciaal potje.;)

    Ik denk dat het belangrijker is voor je gezin dat jij (en de baby) heelhuids de zwangerschap afmaken!

    Take care!
     

Deel Deze Pagina