Voelen jullie je veilig in je eigen huis?

Discussie in 'De lounge' gestart door Anouk2005, 5 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.552
    321
    83
    Ja nu wel, ik woon alleen met mijn twee zoontjes. Heb goede sloten op de deur en een knuppel naast bed. Toen ik nog met mijn ex man woonde ben ik een tijd best bang geweest. Mijn ex man ging naar zijn werk s' morgens en wij waren ook al wakker. Hij was net weg, toen ik de schutting deur hoorde, ik was in de bijkeuken waar de achter deur ook zit. Ik dacht dat het mijn ex man was die iets was vergeten.
    Opeens zie ik een donkere hand op de deurkruk, zo stom ik bleef maar kijken. Die gast stond naar onze openslaande deuren te kijken en zag mij dus niet staan, had ook een hele grote capuchon op. Hij bleef een paar tellen naar de andere deuren kijken en toen draaide hij zich om naar mij en zou naar binnen. Ik schrok me lam, bleek een Somalische man te zijn. Ik sprong naar de deur en draaide heel snel het slot om. Ik schreeuwen tegen hem dat hij moest oprotten, hij nog sorry roepen. Heb toen mijn moeder gebeld en op haar advies de politie gebeld, er waren die ochtend al meerdere insluipingen geweest. Ben best lang bang geweest, ik zie die kop met capuchon ook zo weer voor me. Mijn ex man kwam toen diezelfde week eerder thuis van het werk, had dat niet verwacht en weer hoorde ik de schutting deur. Ik dacht nu ben je van mij dus ben ik met een bier fles naar buiten gerend, sloeg mijn ex man dus bijna op zijn hoofd. Die kwam overigens niet meer bij van het lachen. Maar heb toen wel een tijdje angst gehad.
     
  2. Twingia

    Twingia Fanatiek lid

    7 dec 2013
    1.151
    1
    38
    thuis dingen doen, met de kinderen knuffelen.
    Friesland
    Ik voel me wel veilig.
    Alleen heel erg begluurd door de buurgluur...
     
  3. Logan

    Logan Niet meer actief

    Oehh dat lijkt me heel eng!
     
  4. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    6.818
    394
    83
    ja hoor. we hebben cameras en alarm. s avonds kan ik eerst kijken wie er aan de deur staat.
     
  5. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik voel me hier heel veilig. We wonen in een straat waar mensen sowieso op elkaar letten, mocht iemand iets niet vertrouwen, dan gaan ze er gewoon op af. Zo stond er een keer een man aan de voordeur van mijn buren te morrelen, andere buurman ging toch even kijken hoe of wat; bleek een familielid met sleutels maar er stak een sleutel binnen op de deur ;)

    Maar ons huis heeft goede inbraakwerende deuren en ramen, dat is fijn. En achterom moet iemand toch al over een flinke poort klimmen en een goed verlichte parkeerplaats over wil hij bij onze tuin komen. Daarnaast hebben onze achterburen zo'n lamp die reageert op beweging, een inbreker zou hier achterom vol in de spotlight staan ;)
     
  6. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.039
    2.169
    113
    Ik voel me meestal wel redelijk veilig, maar ben gewoon een hele bange schijterd, haha.

    Ik woon in een rustig dorp, maar toch gebeurt ook hier wel eens wat. Ik ben zelf 1x in huis aangevallen door een stel halfdronken pubers, dat was heel angstaanjagend. Ze kwamen gewoon over de schutting geklommen, trokken de achterdeur open en kwamen naar binnen.
    Vrij kort daarna zijn we verhuisd, omdat ik daar echt niet meer wilde wonen. We hebben nu een huis zonder achterom (grenst aan een sloot).

    Verder is er wel eens een fiets gestolen van de oprit en een scooter. Ook hadden we ooit braaksporen op de voordeur, maar die is zo veilig, daar komt niemand doorheen.

    Toch zorgt dit er wel voor dat ik soms met open ogen in bed lig als ik wat hoor, hoewel ons huis echt goed op slot zit en ik niet denk dat er iemand binnen kan komen.
     
  7. regenboogworst

    regenboogworst Fanatiek lid

    22 aug 2014
    1.297
    75
    48
    Oeii lijk me doodeng we hebben ook zoiets gehad maar dan anders.
    Een jaar geleden toen het vroeg donker werdt riep mijn dochter in 1x mama er staat een kale enge man in de tuin!
    Mijn man rende naar buiten en onze poorthek stond inderdaad open en een auto ging er met gierende banden ervandoor.
     
  8. Martine1983

    Martine1983 Fanatiek lid

    4 feb 2014
    1.568
    1
    0
    Drenthe
    Ja op zich voel ik me wel veilig thuis, al is veiligheid iets relatiefs en daar ben ik me ook bewust van. Wij zorgen dan zelf ook voor zoveel mogelijk veiligheid. Camera's bij voor- en achterdeur, voldoende sloten, nooit een raam open laten staan wanneer je even weggaat etc. En als ik alleen thuis ben en ga douchen doe ik ook de deuren op slot.
     
  9. Sun01

    Sun01 Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.029
    227
    63
    Ja ik voel me gelukkig heel veilig thuis!
    Ik vergeet ook zo vaak de voor en achterdeur op slot te doen.. Hmm moet ik mezelf toch echt eens aan gaan leren :D

    Maar gelukkig is er nog nooit iets gebeurt! Ik denk zodra er ooit is ingebroken (want het lijkt me dood eng) dat ik me dan een stuk minder veilig voel..
     
  10. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ik voel mij heel veilig.
    Fijne buurt en goed beveiligd huis. En ook een hele grote hond die hard kan blaffen 😬
     
  11. Linnaea

    Linnaea Fanatiek lid

    20 apr 2015
    3.443
    26
    38
    Volg een thuisstudie en werk daarnaast als bijlesd
    Ik voel me heel veilig hier. En dat is maar goed ook, want ik woon hier alleen.
    Hele rustige buurt, er gebeurt hier zelden wat. En het rijtje waarin ik woon is ook echt zo'n rijtje waarin iedereen in positieve zin op elkaar let. Dus als er ergens een alarm klinkt, een vreemde lucht hangt of een raar geluid te horen is gaan buren meteen kijken of er iets aan de hand is. Dat geeft me een fijn gevoel. Als iemand hier 's nachts een steen door de ruit zou gooien om in te breken zou binnen twee minuten het halve rijtje hier binnen staan om de inbreker eruit te smijten ;) .

    Daarnaast staat zowel recht voor mijn voordeur als recht voor mijn achterdeur een lantaarnpaal, dus een potentiële inbreker staat hier midden in de spotlights. Die zal mijn huis dus wel laten liggen.

    Ik voel me ondanks dat ik alleen woon ook nooit alleen. Weet dat er altijd mensen in de buurt zijn die voor me klaarstaan in geval van nood. Dus ik voel me hartstikke veilig hier :)
     
  12. Salsera

    Salsera Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.156
    160
    63
    NULL
    NULL
    Ik voel me best wel veilig in mijn huis. Ik woon alleen en ben gelukkig niet zo bang aangelegd. Af en toe heb ik wel de kriebels als ik opeens een vreemd geluid hoor, maar nooit echt bang geweest. Enige wat ik nog wel fijn zou vinden is goede tuinverlichting, heb ik momenteel niet en dat is toch wel erg donker.

    Op het moment wordt er hier in de wijk wel gewaarschuwd voor (auto)inbraken en dan ben ik wel wat alerter dan normaal. Als ik iets niet vertrouw aarzel ik ook niet om de politie te bellen. Voordeur gaat 's avonds op de knip en achterdeur op slot.
     
  13. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.299
    477
    83
    near rotterdam
    In dit huis voel ik me eigenlijk wel veilig. Maar in het vorige huis met mijn ex echt niet.

    Sowieso was ik een benedenhuis niet gewend, maar mijn ex was ook erg laks met alles op slot doen enz. Hij deed net zo makkelijk om 11 uur s'avonds de deur open als er gebeld werd.

    Hij nam me ook nooit serieus dat ik me niet prettig voelde daar. Hij liet net zo makkelijk beneden een groot draairaam open staan s'nachts:$
    Daarbij sliep hij als een blok dus werd van niets wakker.

    Nee nu voel ik me zeker prettiger. Dit huis is goed beveiligd en ik ben de baas over de deur hier:D:D
     
  14. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    In mijn huidige huis voel ik mij veilig. Wij wonen nu in een klein dorp, in de straat veel oudere mensen, veel sociale controle, geen achterom (ja, een brede sloot met weilanden). Onze fietsen, pompoenen etc kunnen zorgeloos buiten blijven staan en heb nooit mijn auto op slot (wat misschien niet slim is, maar zo veilig voelt het).
    In onze vorige woning sliep ik vaak minder prettig. Die stond in een stad, in een wijk met sociale huur aan de overkant, er liepen veel vage figuren, kende de buren niet, werd veel ingebroken en overal veel inkijk. Daar hadden wij dan ook een alarm hangen, die nu nog steeds in de verhuisdoos ligt...
     
  15. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.557
    2.542
    113
    Nederland
    Ik voel me wel veilig thuis, maar hou er niet van alleen thuis te zijn als het donker is. Ik doe wel altijd voor de zekerheid de achterdeur op slot als ik naar boven ga om te douchen of om de was te doen. Maar ook omdat onze dochter vaak alleen beneden is dan en ik niet wil dat ze zomaar naar buiten gaat. De voordeur doe ik niet vaak op slot overdag, meestal als we naar bed gaan.
     
  16. Betty Barclay

    Betty Barclay Fanatiek lid

    29 apr 2011
    3.304
    0
    36
    Zuid Holland
    Ik voel me ook wel veilig.
    Wij wonen in een drukke straat in Rotterdam. In Kralingen, dus elke avond stikt het van de studenten en eetgasten voor alle restaurantjes.
    Uiteraard kun je nooit nooit zeggen, maar dit is in ieder geval geen plek waar iemand op zijn dooie akkertje met een bivakmuts en ijzeren staaf kan proberen om de voordeur te ontwrichten ofzo. Er is gewoon altijd wel iemand op straat.
     
  17. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Met twee grote waakhonden in huis, voel ik me absoluut veilig :)
     
  18. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    dit
     
  19. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Muah, man ook vaak weg.. slaap wel goed enzo, maar toch. Mensen kunnen zo via onze oprit de achtertuin inlopen.

    Vorig jaar was ik voor onze dochter een fles aan het maken om 04.00 uur en zie gewoon iemand inbreken bij onze buren.. dat was wel schrikken.
     
  20. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    0
    0

    Mijn ouders hebben een zaak in 't midden van een dorp. Zowat over de kerk. Ze wonen in een appartement er schuins boven.

    Ik hoor mijn vader het nog zeggen "Hier breken ze nooit in, want er is teveel verloop en te veel kans om gezien te worden. Bovendien wonen we boven, dus als we ook maar iets horen, staan we beneden."

    Wel ... 2 jaar geleden hebben ze op een vrijdagnacht half de winkel leeggehaald :x.

    Mijn moeder is 's ochtends beneden gekomen en zag direct dat ze hadden binnen gezeten.
    Maar noch mijn ouders, noch hun hond hebben ook maar iets gehoord. En niemand heeft dus ook iets gezien.


    Sindsdien is de beveiliging van de deuren zowel in de winkel als bij mijn ouders boven gigantisch.
    Want ja ... voor 't zelfde geld viseren ze volgende keer niet alleen de winkel, maar trekken ze ook naar boven (ze zijn langs de deur van de hal binnengekomen - loop je rechtdoor en forceer je de deur zit je in de winkel, loop je naar boven kom je aan de appartementen).

    Als ze echt zin hebben, gooien ze overigens gewoon het raam van de winkel in langs de voorkant ... zijn ze ook zo binnen en hebben ze ook alles mee.
    Alleen zit er nu wel een alarm op en staat de politie (1 straat verder) er dan - hopelijk - binnen de 5 minuten.
     

Deel Deze Pagina