Ervaring gelijkvloers wonen met kinderen

Discussie in 'De lounge' gestart door Smile, 5 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Smile

    Smile Fanatiek lid

    11 sep 2008
    4.358
    0
    0
    Hoi,

    Iemand hier ervaring met gelijkvloers wonen samen met kinderen?
    Bijvoorbeeld in een appartement of bungalow?
    Hoe bevalt dit?
    Ik heb het idee dat je s avonds in de woonkamer dan best wat zachtjes aan moet doen omdat de kinderen vlakbij slapen...
    Benieuwd naar ervaringen...
     
  2. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Prima te doen.

    Legios kinderen groeien op in een flat. Na deel is het buitenspelen. Vind ik persoonlijk. Je moet langer mee.
     
  3. Smile

    Smile Fanatiek lid

    11 sep 2008
    4.358
    0
    0
    Dat zou bij ons niet het probleem zijn, gaat niet om een flat:)
     
  4. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn oom en tante wonen in een bungalow, ligt erg aan de indeling of het lastig is met bv geluid vanuit de woonkamer natuurlijk! Bij mijn oom en tante is er een soort binnentuin, daaromheen staat het huis, en zodoende zijn de slaapkamers volledig 'los' van de woonkamer en keuken. Zij horen op hun slaapkamers niks van de woonkamer, wij in ons huis juist wel omdat de slaapkamers meteen boven de woonkamer zitten.

    Wij hebben zelf in een appartement gewoon waarbij de slaapkamers direct tegen de woonkamer en keuken lagen, de deuren van de slaapkamers zaten dus in de woonkamer en keuken. Er was geen hal. Daar hoorde je de tv erg goed op de slaapkamer bv. We hebben er nooit met kinderen gewoond.

    Zolang er een hal is tussen beide kamers, lijkt 't me al geen probleem.
     
  5. pety01

    pety01 Actief lid

    3 mrt 2011
    434
    219
    43
    NULL
    NULL
    Geen probleem hoor. Ligt er een beetje aan waar de slaapkamers liggen ten opzichte van de woonkamer.

    Ik vond het juist wel handig. Bijna geen speelgoed meer in de woonkamer, voornamelijk op hun eigen kamer.
    Ik vond dat ze ook al veel jonger op hun eigen kamer alleen konden spelen.
    Nu met een kleuter nog wel eens errug stil. Die haalt dan toch weer kattenkwaad uit. Gelijkvloers heb je dit veel sneller door. :D
     
  6. Purk

    Purk Fanatiek lid

    19 nov 2013
    3.189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh en gelijkvloers lijkt me heeel fijn! Niet 20x de trap op en af per dag :D
     
  7. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.887
    403
    83
    Nederland
    Wij woonden tot een paar maanden geleden in een bungalow. De slaapkamer van onze dochter was zo'n 2 meter van de bank verwijderd. Er zaten dan wel 2 deuren tussen. We zetten de tv dan niet zo hard. Misschien dat ze er toch wakker van worden in het begin maar het went. Onze dochter werd er gelukkig nooit wakker van.
     
  8. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Wij wonen in een flat en is goed te doen. Ik vind het juist heerlijk geen trap in huis. Bij ons heeft elke kamer een deur dus ze kunnen niet zomaar naar de keuken of badkamer.
    Enige nadeel is dat we geen tuin hebben en dat we 4hoog wonen zonder lift maar dat is voor jou nvt las ik al. verder hebben wij een prima huis in goede staat.
     
  9. Novy4

    Novy4 Actief lid

    21 mrt 2015
    405
    0
    0
    Vlaardingen
    wij hebben altijd in een flat gewoond , de kinderkamers zaten ook naast de woonkamer.Maar hebben de tv nooit hard aan , deuren waren altijd op een kiertje en bij 2e en 3e kindje waren de oudste ook niet muisstil . mijn kindjes sliepen als roosjes in de box :)
    Had soms wel medelij met mijn onder buren :) maar die maakten er geen groot probleem van gelukkig .

    Nu wonen we op de eerste etage , geen onderburen , slaapkamers aan straatkant waar ook de aanrij route van de ambulance is maar ze zijn er nog steeds niet wakker van geworden ,
     
  10. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.581
    1.203
    113
    randstad
    In ons appartement lag de kamer van onze dochter naast de woonkamer maar ik had een babyfoon nodig om haar te horen en zelfs tijdens verjaardagen werd ze niet wakker van ons
     
  11. Smile

    Smile Fanatiek lid

    11 sep 2008
    4.358
    0
    0
    Bedankt voor uitwisselen van ervaring.
    Hier zitten de deuren van de slaapkamers niet in de woonkamer maar de muur van de woonkamer is wel gelijk de muur van de slaapkamer...
    Bij normale avonden hebben we de tv niet hard. En bij een feestje kunnen de kinderen natuurlijk ook nog op papa en mama's bed slapen die een heel stuk verderop zit...
     
  12. regenboogworst

    regenboogworst Fanatiek lid

    22 aug 2014
    1.297
    75
    48
    Ik zelf vroeger woonden met mijn ouders in een gelijkvloerse woning.
    Ik zelf werdt wel vaker wakker als er visite was maar ik sliep zelf niet zo vast.
    Mijn ouders vonden het ideaal geen traphekjes enzo ik zelf zou ook graag een gelijkvloersewoning willen met 2 kinderen
     
  13. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Wij wonen in een ruime flat. Ik vind gelijkvloers juist zalig! Kinderen worden echt niet wakker van ons, dat is nog nooit gebeurd, ondanks dat één van de slaapkamers direct aan de woonkamer grenst. Geen traplopen met een baby in je armen, ze kunnen sneller op hun eigen kamer spelen (dus minder zooi in je woonkamer) en als je schoonmaakt ofzo zijn ze binnen bereik. Geen gedoe met boven moeten poetsen oid.

    Kinderen zijn van baby af aan gewend aan geluiden. Wij hebben een zkh in de straat dus veel ambulances hier, maar daar slapen ze ook doorheen. Het enige dat ik mis een tuin (dat probleem heb jij dus niet) maar verder vind ik het ideaal en geef ik ook echt de voorkeur aan gelijkvloers wonen.
     
  14. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.919
    927
    113
    Wij wonen in een bungalow. Tussen de woonkamer en de kinderkamer zit een halletje. Deuren staan altijd open en eigenlijk worden ze nooit echt wakker van geluiden. Nu kijken wij niet echt veel tv en anders staat die wel vrij zacht.

    Wij hebben toch nog redelijk veel speelgoed in de woonkamer, ze brengen het uit de kinderkamer in de woonkamer maar dat vind ik niet erg. Wel is het de regel dat als er bezoek komt het speelgoed in hun kamer blijft op een paar dingen na zodat ze ook iets om handen hebben terwijl het bezoek er is.

    We hebben wel even een hekje gehad toen bij de oudste de spijlen van het bed gingen. Wij woonden toen net in deze bungalow en mijn man was wat bezorgd dat als hij 's nachts uit bed zou komen 'verloren' zou lopen.
     
  15. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Ik denk dat het zeker wel enorm wennen kan gaan zijn, als je niet van kleins af aan zo woont. Toen wij in een flat woonde was het echt nooit een probleem (met de oudste), de jongste wordt echter wakker als wij de tv (zacht!) aan hebben in onze slaapkamer, terwijl er best een aardige muur tussen zit.

    Met jonge kinderen lijkt het mij ideaal trouwens. Met puberende kids weet ik het niet haha. Zoals ik zelf was met muziek aardig hard aan, dan hadden mijn ouders niet blij geweest met mijn kamer naast de woonkamer whaha. Ik weet ook niet hoe ik dat gevonden had trouwens zelf, ik had wel echt de behoefte mij even terug te trekken en dat gevoel is wel sterker als er een verdieping tussen zit :p Aan de andere kant, als je zo opgroeit, weet je niet beter natuurlijk :)
     
  16. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.299
    477
    83
    near rotterdam
    Hier geen problemen hoor. Als de kinderen eenmaal slapen worden ze echt niet meer wakker. Ze slapen hier echt niet slechter als vroeger toen ze boven sliepen. Ik vind het juist heerlijk geen trappen lopen. Enigste nadeel is inderdaad geen tuin.
     
  17. Babystew

    Babystew Niet meer actief

    Wij wonen nu ook (nog) in een appartement, de kamer van de kinderen grenzen niet aan de woonkamer, die van ons wel. Je hoort wel de tv in de slaapkamer van de kids als die aan staat maar daar slapen ze gewoon doorheen.
    Enige nadeel vind ik eigenlijk dat we geen tuin hebben en ik dus altijd mee moet naar buiten. Daarom willen we een huis kopen. En omdat onze eigen slaapkamer aan de woonkamer grenst kan ik 's ochtends niet echt lekker uitslapen als mijn man de kids vermaakt in het weekend, want ik hoor dan alles.
     
  18. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    Wij wonen in een 3kamer appartement (72m2).Mijn dochter slaapt al sinds haar geboorte in de kamer die aan de woon en -eetkamer grenst . Ze is soms wat onrustig als we visite hebben rond haar bedtijd, maar verder geeft het geen problemen. Je kunt als ze slaapt een kanon afschieten, en ze merkt er niks van. Alleen als we een film kijken en het geluid te hard is, dan kan ze iets onrustig worden, maar ze slaapt verder door. Vanaf gphet begin hebben wij nooit zachtjes gedan ofzo voor haar. Dus ze is juist normale leef geluiden gewent.

    Qua spelen, Heb ik een klein speelhoekje in de woonkamer. En de rest staat op haar eigen kamer. En daar speelt ze ook het liefste. Nadeel is wel dat we geen tuin hebben en dat ik vind dat mijn kot te klein is, maar daarvoor hebben wij ook ons appartement te koop gezet :). Zelf ben ik in een groter appartement opgegroeid (+100m2) en heb ik ook niks geks er aan over gehouden ;).
     
  19. FairyHunter

    FairyHunter Niet meer actief

    Wij wonen ook gelijkvloers en slaapkamers grenzen beide aan de huiskamer. Onze jongens worden nooit wakker van ons of van de visite. ik zelf vind het heerlijk en zou nu niet anders willen maar ik denk er wel eens aan of het over 10 jaar nog steeds zo ideaal is met pubers haha.
     
  20. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    maar op de verdieping hoor je ook alle geluiden vanuit de woonkamer toch als het stil is? tenminste als ik boven ben alleen hoor ik de tv , lopen, praten etc. prima. zeker s avonds als het buiten ook stiller is. Dat lijkt me geen verschil maken. wij hebben onze dolby gewoon rustig aan staan met een actie film zoon ligt er boven en ja daar hoor je de film heel goed op zijn kamer, maar daarvan worden ze niet zomaar wakker.
    wij hebben nooit zachter gedaan, kijk rustig tv boven op gewone sterkte terwijl dochter aan de andere kant van de muur ligt.

    lijkt mij heerlijk geen trap.

    enneh met pubers hoor je hun muziek toch wel of ze nu beneden of boven zijn .. haha
     

Deel Deze Pagina