Voelen kindje 26 weken

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Manoes, 12 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Manoes

    Manoes Actief lid

    16 jul 2015
    339
    0
    16
    Hallo,
    Ik weet dat er al meerdere topics over geopend zijn maar zoek even geruststelling/bevestiging, of ervaringen van anderen.
    Ik voel mijn kindje wel iedere dag bewegen, maar het is niet heel uitgesproken. Af en toe een draai of een klein schopje, en dan blijft het weer stil. S' avonds moet ik ook wel een uur of meer stilliggen voordat ik wat beweging voel. Gelukkig voel ik hem wel iedere avond meerdere keren bewegen en vaak ook s' nachts. Maar overdag is het dan weer zo stil. Ik zit ook veel op de bank, dus de bewegingen zouden me dan wel op moeten vallen.
    Ik was vrijdag in het ziekenhuis en er zaten 2 verloskundigen bij. 1 ervan die ik vaker zie zei dat je pas bij 28 weken enige regelmaat in bewegingen moet hebben, maar de ander zei weer dat dat bij 26 weken is. Dit heeft me ook een beetje in de war gebracht.
    Betekend regelmaat in de bewegingen voelen dat je hem de hele dag door moet voelen, ieder uur, of is alleen s' avonds ook genoeg. Vind het een beetje lastig allemaal en weet dus niet wanneer ik aan de bel moet gaan trekken.
     
  2. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.502
    2.501
    113
    Nederland
    Ik geloof dat je vnaf 28 weken je baby dagelijks moet voelen, en dan 10 x volgens mij. Heb je je placenta voor of achter?

    Bij mijn dochter lag die voor en ik voelde haar in tegenstelling tot deze baby met de placenta achter heel weinig.

    Vk zei tegen mij dat wanneer je hem echt beduidend minder voelt dan normaal je dat vaak wel merkt. Maar bij twijfel gewoon even bellen..:)
     
  3. Manoes

    Manoes Actief lid

    16 jul 2015
    339
    0
    16
    Placenta ligt achter, dus wel op een gunstige plek. Ik lig nu al een uur op de bank maar nog niks gevoeld. Misschien dat ik zo even ga bellen idd.
     
  4. kiwi31

    kiwi31 Actief lid

    9 mei 2013
    471
    0
    0
    zelfstandig ondernemer
    bij mij zijn het vanaf het begin vooral glooiingen zeg maar ... draaien.
    maar nooit echt schoppen.

    bij mij is het normaal.
     
  5. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.502
    2.501
    113
    Nederland
    En? Heb je hem weer gevoeld of toch even gebeld?
     
  6. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.180
    2.374
    113
    Een uur niet bewegen is echt niet erg. Zeker met deze termijn.
    Ze slapen ook wel eens. Bellen is echt niet nodig.
    Dan kun je vanaf nu elke dag wel bellen naar de vk en wordt je er steeds angstiger van.
    Probeer jezelf af te leiden en misschien niet steeds weer een topic er over openen.

    Krijg je naast de medicatie ook begeleiding hierin??
     
  7. Manoes

    Manoes Actief lid

    16 jul 2015
    339
    0
    16
    Nee, ik heb hem nog steeds niet gevoeld. Wel even in beweging geweest ondertussen. Ik heb verloskundige gebeld, en zei zegt dat het niet erg is dat je hem een paar uur niet voelt. Kindje kan slapen of placenta kan ervoor liggen waardoor je hem niet voelt. Ze zegt als je hem vanavond nog niet hebt gevoeld dan kan je even terugbellen.
    Echt gerustgesteld ben ik helaas niet echt zolang ik hem niet voel bewegen. Lastig vind ik dit soort dingen. Ik wacht het nog even af en anders bel ik weer.
     
  8. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Je hebt hier vorige week toch ook al een topic over geopend?
     
  9. Ikdus

    Ikdus VIP lid

    1 aug 2008
    10.695
    15
    38
    Maar als jouw kindje nou gewoon zo is ?

    Ik ben nu ruim 18 weken zwanger van de 2e en deze lijkt ook al veel rustiger dan zus. Op echo's altijd aan het slapen etc. Wanneer ik in bed lig voel ik wel beetje gedraai en gepor maar echt niet als bij mijn dochter en daar lag de placenta voor. Die was op elke echo enorm beweeglijk en de hele dag door aan het trappen. Bij haar mocht ik blij zijn dat mijn placenta voorlag haha.

    Ik zou me echt niet druk maken hoor
     
  10. MoniqueA

    MoniqueA Bekend lid

    11 sep 2008
    800
    0
    0
    Ik snap je zorgen helemaal! Toch zou ik me er niet druk om maken. Ik herken dat wel bij mezelf. Ik kan er bij mezelf nog steeds geen regelmaat in vinden eigenlijk en woensdag ben ik toch alweer 28 weken zwanger.

    Succes!
     
  11. Tigra

    Tigra Bekend lid

    15 dec 2014
    706
    0
    16
    NULL
    NULL
    Meid maak je niet zo druk. Elk kindje is weer anders. De ene druk, de ander rustig. Je bent zo erg bezig met hoeveel beweging je voelt, je wordt er alleen maar angstig en gestrest van. Dat lijkt me ook niet goed voor je kindje.

    Ik ben ruim 32 weken zwanger en ik voel ook geen regelmaat. Ik heb ook een heel rustig kindje. Was volgens de verloskundige echt prima.
     
  12. Nassira

    Nassira Actief lid

    6 nov 2014
    103
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik ben al 18 weken zwanger en tot nu toe heb ik niets gevoeld. Tenzij ik me vergis met mijn darmen.
     
  13. Manoes

    Manoes Actief lid

    16 jul 2015
    339
    0
    16
    Nou ik ben toch even voor een echo geweest want voelde me toch onrustig. Kindje lag rustig en had de hik. Op de echo zag ze wel wat beweging maar ikzelf kon het niet voelen.
    Ik snap dat jullie zeggen dat ik me niet druk moet maken, maar ik vind dit soort momenten gewoon erg moeilijk. Ben ik net gewend aan bepaalde bewegingen op momenten van de dag, de volgende dag kan dat ineens anders zijn waardoor ik me daar op in moet stellen. Ben nou eenmaal (nog) snel angstig en heb behoefte aan controle. Als je zwanger bent, ben je die controle soms ineens kwijt omdat het kindje zelf bepaalt wat het doet. En vanochtend zag ik op de herhaling van hart van nederland een stukje over erkenning van doodgeboren kindjes. Moest er echt even van huilen zo emotioneel vond ik het. En als ik dan uren achter elkaar geen beweging voel dan word ik gewoon bang.
    Gelukkig kon ik in het ziekenhuis terecht voor een echo. Uiteraard wil ik dit zo vaak mogelijk voorkomen, maar ik had even weer bevestiging nodig.
    Jullie bedankt in ieder geval voor voor de reacties. En dat ik hier al eerder een topic over heb geopend? Dat zou kunnen, maar moest nu ook even mn ei kwijt.
     
  14. meisje1977

    meisje1977 VIP lid

    1 mrt 2013
    8.108
    472
    83
    fijn dat het gecontroleerd is en alles goed is. Ik heb het ook een keer gehad bij 32 weken. Mij is verteld s avonds voor het slapen gaan moet je even bedenken of je de baby overdag gevoeld hebt. Zo ja dan is het prima zo nee dan moet ik bellen.
    Dat van 10 x voelen is niet voor iedere vrouw zo. Het gaat om het ritme van de baby. Die van mij is s morgens bij het wakker worden en 's avonds in bed het meest actief.
    Jij kent het ritme het beste
     
  15. Manoes

    Manoes Actief lid

    16 jul 2015
    339
    0
    16
    Crystel73, ik heb hier idd wel begeleiding in dmv gesprekken en een
    Ichte dosis medicatie. Het gaat zeker al beter dan dat het was, maar dit soort momenten blijven helaas nog steeds aanwezig. In het ziekenhuis drukken sommige verloskundigen me op het hart om toch vooral te bellen als ik me ongerust maak en het lang aanhoudt. Dit vinden ze niet erg. Het is met name voor mezelf vervelend. Afleiding zoeken doe ik ook. Maar vandaag wat minder omdat ik me moe voelde, veel op de bank gelegen. En dan ga je er toch meer op letten. Sorry voor het herhalen van het onderwerp, naar mijn weten heb ik hier pas 1x eerder een topic over geopend. Maar blijf het fijn vinden om jullie reacties te lezen dus als ik weer wat heb blijf ik er zeker een topic over openen (en je hoeft het immers niet aan te klikken).
     
  16. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Ik snap dat je bevestiging zoekt en dan het zh of vk belt. Maar ik snap niet goed wat de zin is om daar regelmatig een ( nieuw) topic voor te openen. Het geeft alleen maar onrust, en als er gezegd is dat je altijd mag bellen zou ik gewoon gelijk bellen als je twijfelt. De reacties zullen ook altijd hetzelfde zijn, namelijk dat je het nog niet iedere dag hoeft te voelen bij deze termijn, en dat je moet bellen als je twijfelt. Het lijkt me zo'n hoop energie kosten om dan eerst een topic te openen en reacties af te wachten. Maar goed als je je hier fijn bij voelt moet je het zelf weten idd. Ik denk alleen persoonlijk niet dat je er minder stress van krijgt.
    Op dit soort forums kom je ook verhalen tegen die je beter niet kunt lezen als je al zo onzeker en angstig bent. Misschien goed om jezelf daar tegen te beschermen.
     
  17. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.445
    15.001
    113
    Nabij Utrecht
    Je hebt gewoon een rustiger kindje.
    Ik las dat je ook ee angelsound hebt.
    Als je bang bent voor een dood kindje bij het niet voelen vd bewegingen dan adviseer ik je om de angelsound op die momenten te gebruiken.
    Aangezien je 28 wkn bent zal je het hartje snel vinden.
     
  18. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.180
    2.374
    113
    Je mag van mij zoveel topics openen als je wilt maar ik ben bang dat het juist je angst weer voedt.

    Er is altijd wel iemand die iets heeft meegemaakt en daar over schrijft waardoor je nog meer in de stress schiet.

    Mijn opmerkingen zijn echt niet om je te narren maar juist omdat ik het naar vind dat je zoveel stress hebt.

    Prima afspraak met de vk in het ziekenhuis. Zij kennen je en zijn deskundigen.
    Als je je zorgen maakt natuurlijk bellen.

    Kun je met je partner niet de afspraak maken dat je bijvoorbeeld niet te veel op internet kijkt en zoekt omdat dat je angst alleen maar voedt?
     
  19. Tigra

    Tigra Bekend lid

    15 dec 2014
    706
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik sluit me hierbij aan. Natuurlijk mag je altijd een topic openen. Alleen het gaat je niks opleveren. Een week geleden schreef je in een soort gelijk topic dat je onze geruststellende reacties terug zou lezen, zodat je weer wat gerust gesteld bent als je je baby minder voelt. Maar zoals je nu zelf merkt, word je er helemaal niet gerustgesteld door, want je opent nu weer een topic.
    Meid, als je het ziekenhuis zo vaak mag bellen als nodig is, dan moet je dat doen! Haal niet je zekerheid uit dit forum. Ik denk dat het voor jou en je angsten ook beter is om niet op dit soort forums te zitten.
     
  20. hoop28

    hoop28 Fanatiek lid

    29 apr 2015
    1.247
    550
    113
    Vrouw
    Wat rogijuli bedoelt is een doppler. Ik heb er ook 1. Niet van het merk angelsound maar dat terzijde. Ik vind dat heel verstandig om een doppler aan te schaffen. Zo had ik gisteren 8 uur lang geen beweging gevoeld. Dat is voor mijn spruit raar want die houdt elk uur een complete verbouwing in mijn buik. Dus om 2 uur snachts ff de doppler gepakt en ja hoor, het hartje klopte. Helaas werd de kleine niet veel later wakker en heb ik de rest van de nacht wakker gelegen.

    Als de kleine rustig is dan zegt dat gewoon echt niets. Ik hoor zat mensen die de hele zwangerschap een heerlijk rustig kindje hadden . Lijkt me best fijn om zonder gekneusde ribben de bevalling in te gaan.

    Dus bestel de doppler en bel de vk als je twijfelt.
     

Deel Deze Pagina