Ben ik de enige die zo bang is?

Discussie in 'De lounge' gestart door wanna be a mama, 13 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Hahaha. Moet ik hier serieus op reageren? Ik ben net zo 'Nederlands' als iedereen hier (alhoewel ik niet weet of dat tegenwoordig nog iets is om trots op te zijn), wil je mijn stamboom erbij hebben soms? ;) Dus waar heb je het in vredesnaam over?

    Voor de rest sluit ik me aan bij de anderen die al op jouw berichten hebben gereageerd.
     
  2. ER14

    ER14 Fanatiek lid

    17 apr 2013
    3.127
    2
    0
    Ik denk dat in de basis iedereen oprecht geïnteresseerd is in je mening, maar dit soort uitlatingen.. Dat arrogante. Alsof ben jij de enige die snapt hoe het werkt en is de rest gek. Dat zorgt voor die felle reacties.
     
  3. Islah

    Islah Niet meer actief

    Volgens een groot deel van onze landgenoten zijn wij landverraders omdat wij als Nederlander moslim zijn geworden he.
     
  4. MoedervanSafia

    MoedervanSafia Fanatiek lid

    10 mrt 2013
    2.803
    4
    38
    Binnenkort komt hier een slotje op, ik voel het gewoon haha ;)
     
  5. stressbal

    stressbal Niet meer actief

    Gelukkig zegt dat meer over hun dan over jullie.

    Eerlijk mijn keus zou het niet zijn maar dat zou katholiek of christelijk worden ook niet zijn.;)

    Het maakt jou als mens toch niet anders. Ik vind dat altijd zo'n flauwe kul iemand beoordelen op zijn geloofsovertuiging.
     
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    zo en ik spreek als nederlander dat ik mensen zoals jij behoorlijk beu ben....
     
  7. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.388
    3.259
    113
    Helemaal mee eens!
    Als we elkaar maar eens als gelijke zagen. Ik snap überhaupt niet dat men nog in deze tijd onderscheid maakt tussen, blank,zwart,homoseksueel, hetero,moslim of christen. We zijn allemaal bewoners van deze aardkloot ;) en hebben allemaal het zelfde bloed!
     
  8. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113

    Nee zou er maar niet op reageren...zag net nog meer berichten van dr en die is een beetje koekoek hoor.
     
  9. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.812
    32.715
    113
    Ik was niet bang, maar hier word ik wel bang van. Maar goed, zegt meer over jouw denkwijze en die van jouw omgeving dan dat van de gemiddelde Nederlander hoop ik.
     
  10. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Skype, het gaatook er niet om dat je een andere mening hebt dan ik maar de manier waarop je hem uit. Je spreekt namens 'Nederlanders' (wie precies eigenlijk) en beschuldigd een ander met een niet-Nederlandse klinkende nickname ervan dat het 'door mensen zoals haar' komt. De 'feiten' die TS opnoemt zijn voor het grootste deel in de serieuze media totaal niet terug te vinden...

    Ach, eigenlijk kun je daar dus niet eens mee in discussie. Met mensen die feiten verdraaien of ronduit verzinnen en vreselijk op de man komen zonder met zinnige argumenten te komen.

    Jammer genoeg vertroebelt dit de discussie. Waardoor mensen die in het midden zitten tussen 'Wees welkom allemaal, het komt allemaal goed.' en 'Zij zijn eng en kunnen beter verzuipen.' steeds meer in een hoek gedrukt worden. Mensen die humaan willen zijn maar daarbij wel zorgen hebben. En volgens mij (in ieder geval in mijn omgeving) is dat juist een grote groep. Die best snappen dat mensen op zoek zijn naar veiligheid. Maar ook begrijpen dat je niet ongelimiteerd mensen kunt opnemen.
     
  11. Mitsy1983

    Mitsy1983 VIP lid

    25 jun 2014
    5.359
    3
    36
    Zuid Limburg
    Ik vind het soms moeilijk om m'n mening duidelijk te formuleren, maar ik ga het proberen. :)

    Ik maak me wel zorgen om alles wat er aan de hand is in de wereld. Maar vooral over de onrust tussen landen, angst en kans op aanslagen, schending van mensenrechten, oorlogen, wapenhandel. Dit gebeurd al honderden jaren, egaal welk geloof. Ik vind het gewoon heel erg dat mensen hun geloof Misbruiken, om aanslagen en andere terroristische daden te plegen. Ze leggen de verantwoording bij hun geloof, dat vind ik erg. En of dit nu het christendom, islam of wat ook is, je kan toch niet gruwelijke daden plegen uit naam van het geloof. Ja ik weet het dit is heel naïef, maar ik vind dit heel erg.

    Bang, ja dat ben ik ook wel, maar vooral voor alle onrust in de wereld. Het lijkt wel alsof er steeds meer gebeurd, Poetin, Assad, aanslagen, is, hele volkeren die huis en haard moeten verlaten om te overleven.
    Ik wil niet "hippie, naïef" of Zo overkomen, want ik ben niet dom, maar ik vind het gewoon allemaal erg moeilijk om te begrijpen. Wat willen ze nu allemaal bereiken?
     
  12. emma84

    emma84 Bekend lid

    3 dec 2012
    603
    0
    0
    Twente
    Zo denk ik er dus zelf ook over maar bij mijn man overheerst toch wel de angst. Mss wel de angst voor het onbekende of de angst voor in welke maatschappij onze kinderen terecht komen. Hij trekt zich die berichten op fb over verkrachtingen ook heel erg aan, daar gaat hij dan over piekeren
     
  13. Chelsey88

    Chelsey88 Actief lid

    5 okt 2014
    472
    526
    93
    Misschien gewoon de tv uitzetten en genieten van je leven? Ipv angst zaaien die al zolang als mensen heugenis bestaat. Dingen die je niet in de hand hebt zijn altijd eng. Maar al met al merk je er al gemiddelde Nederlander weinig van (uitzonderlingen daar gelaten)
     
  14. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik ken iig geen enkel islamitisch gezin (en ik ben moslim dus ken er veel) van mijn generatie die meer dan 3-4 kinderen heeft. Wel veel christelijke gezinnen hier in de omgeving met 8-10 kinderen.
     
  15. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Welke verkrachtingen dan? In de duitse kampen?
     
  16. Niekepiek

    Niekepiek Niet meer actief

    Nee, ik heb niet echt angst maar als ik er echt over ga nadenken dan wel. Nooit gehad hoor, maar sinds ik kinderen heb voel ik me veel kwetsbaarder. Daarbij denk ik dat de media tegenwoordig heel erg de vinger in de pap heeft en dat zorgt vaak voor onrust.
     
  17. MamavC

    MamavC Niet meer actief

    De PVV is populair omdat het de enige partij is die voor het eigen volk lijkt op te komen. En veel mensen hebben angst of (financiele) problemen
     
  18. xEsther

    xEsther Actief lid

    19 feb 2012
    172
    0
    0
    Ik geloof dat de media ons alleen verteld wat zij willen wat we geloven. Propaganda dus. Ik geloof ook dat een democratie zoals wij die denken te hebben, niet bestaat. Wij worden op alle mogelijke manieren "gemanipuleerd" om ons een bepaalde kant op te duwen, waar de overheid ons wil hebben. Met de media als belangrijkste middel. Ik ben dus niet bang voor wat ons verteld word, ik maak me juist zorgen over wat ons niet verteld word. En ja, soms vraag ik me wel eens af in wat voor wereld mijn kinderen zullen opgroeien.
     
  19. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ah ja, ik dacht al, waar blijft hij toch, 'eigen volk eerst'. Ik herhaal mijn vraag: Nederlanders kunnen dus geen moslim zijn? Volgens mijn paspoort (en stamboom ;) ) behoor ik ook tot het 'eigen volk' maar omdat ik moslim ben, telt dat ineens niet meer? Buiten dat, vluchtelingen en mensen met een verblijfsstatus zijn dan ook geen mensen meer zeker?
     
  20. X11

    X11 Fanatiek lid

    8 jul 2015
    1.768
    1
    0
    Zowel onder moslims als onder christenen zijn dergelijke gezinnen uitzonderingen, denk ik. De christenen die ik ken met zoveel kinderen, zitten allemaal in de 'zwarte-kousen'-hoek. De zwaar orthodoxe hoek dus.
     

Deel Deze Pagina