Ben ik de enige die zo bang is?

Discussie in 'De lounge' gestart door wanna be a mama, 13 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. fanona

    fanona Bekend lid

    9 dec 2014
    892
    336
    63
    Van actie komt reactie. Westen heeft lang genoeg "held" uitgehangen in de Islamitische landen en hebben niks anders dan chaos achtergelaten. Vind je het gek dat er dan haat ontstaan. Bijvoorbeeld Afghanistan, hoe lang is het daar oorlog? Iedereen hier is het al vergeten, maar de strijd daar gaat gewoon door, al 14 jaar. Een groot deel jongeren is drugsverslaafd,werkloosheid, bijna geen enkel gebouw die recht staat en nog steeds elke dag doden. Wat heeft het westen bereikt? Hetgeen wat ze wilden, een land die nog honderdtal jaar nodig zal hebben om uit eigen as te herreizen(als de oorlog ooit eindigt). Irak, same story, alleen was de missie daar sneller klaar en was er minder tijd nodig om chaos te creëeren. Jemen, die bijna nooit het nieuws haalt maar wel nu en dan gebombardeerd wordt door Amerika. Alle omliggende landen die er toch mee te maken kreigen, al is het indirect. Velen vinden het gek dat Iran een hekel heeft aan Amerika en Israël, maar niemand denkt aan de massacre in 1982, waarbij 1,6 miljoen (!) mensen werden vermoordt.
    Blijf maar lekker in je eigen land zitten?! Graag! Als de westen hun drones, leger en straaljagers in eigen land zou hebben gehouden, zou al deze narigheid niet zijn ontstaan, maar het is natuurlijk veel makkelijker om lekker alle oliebronnen leeg te pompen en het geld in eigen zak te steken in een ontwricht land.
    Al die landen zijn binnengevallen zonder dat er daar on werd gevraagd, maar toen Oekraïne wel om hulp vroeg, was er niemand die een poot uitstak, omdat westerse helden geen ruzie wil met Rusland en er natuurlijk geen olie valt te halen.
     
  2. kar89

    kar89 Fanatiek lid

    15 feb 2012
    2.246
    727
    113
    Ja hoevaak worden er geen aanslagen gepleegd in de grote steden in turkije!
     
  3. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Met dit bericht kan ik je alleen maar gelijk geven. Het westen heeft ontzettend veel schuld aan die oorlogen en chaos. En zonder Amerika was er waarschijnlijk geen isis opgericht zoals het nu is
     
  4. Poppedoes

    Poppedoes Niet meer actief


    Hier ben ik het helemaal mee eens. Hypocriete wereld.
     
  5. tjiptjap

    tjiptjap Bekend lid

    24 okt 2014
    950
    0
    0
    Okay, uitgaande van het actie-reactie principe. Als hier beelden op het nieuws getoond worden van mensen die in bepaalde landen hard roepen dat het westen dood moet en waar vlaggen verbrand worden is het natuurlijk net zo begrijpelijk dat een deel van de bevolking hier daar niet op zit te wachten. Daarbij als het niet op prijs gesteld wordt om over één groep als geheel te spreken (wat ik kan begrijpen) dan stel ik het ook niet op prijs dat over het Westen als één geheel wordt gesproken, want dat is het gewoon niet. Wat de USA doet is heel iets anders dan wat Nederland doet en al helemaal niet te vergelijken met wat Israel doet.

    Daarbij wordt indirect gesuggereerd dat de oorlogen gevoerd zijn voor olie, dat idee maakt deel uit van een complottheorie waarbij bepaalde groeperingen feitelijk de touwtjes in handen hebben en de regeringen gebruiken om hun doel te bereiken. Gelijktijdig wordt dan vaak ook gezegd dat het de bevolking aan te rekenen is aangezien zij degene zijn die die regeringen gekozen hebben. Maar als het bepaalde groeperingen zijn die zogenaamd de touwtjes in handen hebben valt het de bevolking toch niet aan te rekenen omdat die groeperingen niet gekozen zijn door die bevolking. Of zijn er ergens stiekem referenda gehouden waar ik niets vanaf weet om landen binnen te vallen om daar de olie en andere grondstoffen binnen te halen.
     
  6. Islah

    Islah Niet meer actief

    En taliban... Die ontzettend gesteund werd door de VS tegen de Russen destijds.
     
  7. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Eens hoor. Gisteren heeft IS in Saudi een aanslag op sjiieten gepleegd.

    Ik heb veel Westerse vriendinnen hier die niet moslim zijn maar toch geheel gesluierd naar de mall gaan. Vorig jaar was dat nog niet het geval. Gingen ze nog gewoon zonder hoofddoek.
     
  8. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    28 nov 2007
    2.362
    0
    36
    Vrouw
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam
    De meeste foto's die ik op fb heb gezien, zijn allemaal geknipt en geplakt. Het waren dus gebeurtenissen die niet door moslims zijn gepleegd maar ze hebben er wel een tekst boven geplaatst!

    Ik vind het echt onzin wat je zegt er zijn een heleboel moslims in Nederland als we zo gevaarlijk zijn waarom bestaat Nederland dan nog of hoor je niets over geweld/aanslagen? Waarom lees ik wel constant overal dat moskeeën worden beklad met racistische leuzen, hakenkruizen allemaal in varkensbloed of varkenskoppen worden er neer gegooit!! Ramen die ingeslagen worden enzovoort!!! Moet ik nu ook gaan zeggen: kijk al die Nederlanders zijn racisten en vernielen onze moskeeën! Waarschijnlijk ken je helemaal geen enkele moslim en wat ik nu lees is pure Wilders gepraat!! Hij zet rassen & geloven/ongelovigen tegen elkaar op! Dus als hier ooit iemand voor oorlog zal zorgen is het Wilders & zijn pvv volgertjes wel!!

    Hier een bijpassende foto:
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      20,7 KB
      Weergaven:
      20
  9. Catootje80

    Catootje80 Bekend lid

    30 aug 2014
    711
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja dat is helaas waar... daarom ben ik ook niet zo gek op de standaard media, want die laten je toch alleen maar zien waarvan zij denken dat het voor ons interessant is. Propaganda...
     
  10. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Ja, dat denk ik ook.
     
  11. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    mee eens. Iemand hier was bang toen hij hoorde dat er 43 vluchtelinge ln voor 3 dagen opgevangen zouden worden. Want hij had en dochter (baby). Ik zei: de kans dat je kind wat overkomt door je dagelijkse doen en laten is vele malen groter dan dat haar iets gebeurt door toedoen van een asielzoeker. Dus wees maar heeeeeel bang.
     
  12. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.534
    113
    precies!! Zulke mensen en volgers zijn eng vind ik.
     
  13. username

    username Fanatiek lid

    7 aug 2014
    2.917
    192
    63
    NULL
    NULL
    Ik zal het vast niet helemaal goed verwoorden. Maar ik ben wel eens bang dat de moslims die ik tegenkom zullen denken dat ik dezelfde rare ideeën heb als mijn angstige medelanders. Ik schaam me daarvoor merk ik.
     
  14. username

    username Fanatiek lid

    7 aug 2014
    2.917
    192
    63
    NULL
    NULL
    Ik kom op fb zulke rare verhalen tegen, dat "ons volk" in de steek gelaten wordt door de regering, dat die regering wel die rare mensen binnenhaalt die onze vrouwen en kinderen zullen verkrachten, dat "wij" in "armoede" moeten leven terwijl "zij" weetikveelhoeveel geld per dag krijgen omdat ze onze banen en opleidingen inpikken.
    Beetje gechargeerd wellicht, maar dat is toch doodeng dat mensen dat denken?

    Ik hoop van harte dat wij als hier de pleuris uitbreekt elders goed opgevangen worden. Denk je nou werkelijk dat mensen voor hun lol huis en haard verlaten met het risico dat zij en hun kleine kindjes verdrinken? Dat doet niemand. Echt niet. Ik word er verdrietig van als ik de idioterie op fb lees :(

    Edit: ik reageer nadat ik de eerste paar pagina's heb gelezen.
     
  15. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.534
    113

    O ik snap precies wat je bedoeld....ik schaam mij al een poosje kapot voor het feit dat ik Nederlander ben.
     
  16. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Maar dat heb ik andersom dus ook zo. We gingen ergens heen waar geen parkeerruimte meer was. We hadden een tijdje lopen zoeken en kwamen in een woonwijkje terecht. Ik zag al wat mensen voor de ramen staan en er liepen een man en een vrouw met een hond langs die mijn 'goedenmorgen' niet beantwoorden, doorliepen en op een afstandje met een blik op ons in gesprek gingen. We stonden op een gewone parkeerplaats, goed geparkeerd.. heb dat extra gecheckt. We liepen weg en ook een tweede voorbijganger (vrouw van rond de 50) groette niet terug en keek weg.

    Dan denk ik ook, wat doen we fout? Waarom kan er geen gedag vanaf? Whats the point? Hoe wil je hierin ooit integreren als buitenlander.

    Overigens is echt het allergrootste gedeelte wel lief hoor haha, daar ben ik van overtuigd.
     
  17. Yummy

    Yummy Fanatiek lid

    7 jan 2011
    4.571
    8
    38
    Brabant
    Same here.

    Alhoewel ik mijzelf niet echt als "Nederlander" zie, maar gewoon als mens. En toevallig ben ik in Nederland geboren, maar dat maakt mij toch totaal niet anders/beter/belangrijker dan iemand die in Rusland geboren is of in Syrie, Zuid-Afrika, Jemen of Amerika? Bepaalt waar je toevallig geboren bent hoeveel recht je hebt op iets? En waar je mag wonen? Of waar, wanneer en om welke reden je mag vluchten?

    En daarom snap ik mensen ook niet die roepen: grenzen dicht: WE zitten vol. Wie zijn "we"?
    En echt ik vind ook dat er hier dingen kunnen verbeteren (oa de zorg), maar no way dat ik dát belangrijker vind dan miljoenen mensen die op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld. No way dat ik "eigen volk eerst" verkies. Want heel eerlijk? De mensen die toevallig het geluk hebben gehad, net als ik, om hier in Nederland te wonen hebben het écht niet zo slecht als mensen op andere plekken op deze wereld. Mensen zien hun familie afgeslacht worden, steden en dorpen worden platgebombardeerd. En dan zou ik moeten zeuren over het feit dat ik teveel geld betaal voor mijn zorgverzekering of te lang moet wachten op mijn huurwoning? Ik zou mij diep schamen als ik mezelf ook maar 1 seconde "meer slachtoffer" vond.

    En natuurlijk ben ik ook wel eens bang. Maar waar ben ik bang voor? Niet voor Moslims, niet voor Amerikanen, Russen of wat dan ook. Ik ben bang voor mensen met domme, kortzichtige ideeën die andere mensen aansporen net zo dom te denken. En hun afkomst staat daar volledig los van.
     
  18. MamaR

    MamaR Fanatiek lid

    4 jul 2010
    3.420
    17
    38
    Wat ik niet zo goed begrijp is de minachting, ook hier in het topic, voor mensen die anders denken.

    Ik heb absoluut geen slechte gedachten over vluchtelingen, mensen met een ander geloof, mensen met een andere huidskleur of weet ik veel wat. Maar op het moment dat ik hier mijn mening zou geven over de hele kwestie wordt dat afgedaan als "wilderspraat", "je weet niet waar je het over hebt" enz. Terwijl een andere denkwijze absoluut niet hoeft te betekenen dat je alleen maar voor "eigen volk eerst" bent.
    Ik kan veel dames in dit topic prima volgen en ben het met veel dingen eens, maar de kanttekeningen die er nou eenmaal echt wel zijn mogen niet gezegt worden, dat vind ik jammer.

    Daarbij denk ik zelfs, in zijn algemeenheid gezien, dat door de tunnelvisie die heel veel mensen hebben de onderlinge "haat" alleen maar groter wordt..
     
  19. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    28 nov 2007
    2.362
    0
    36
    Vrouw
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam

    Nee hoor, ik en met mij zijn er een heleboel moslims die weten dat er ook hele goede & lieve mensen zijn.

    Ik zie een groot deel pvv stemmers die racistische /haatdragende uitspraken doen aka wilders, maar ik zie daar tegenover (gelukkig) ook weer een groot deel wat bestaat uit lieve (behulpzame) mensen met respect voor iedereen!! En dat voelt goed!!
     
  20. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.534
    113
    he-le-maal mee eens!
     

Deel Deze Pagina