Ben ik de enige die zo bang is?

Discussie in 'De lounge' gestart door wanna be a mama, 13 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    28 nov 2007
    2.362
    0
    36
    Vrouw
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam

    Mooi verwoord meid, ben het helemaal met je eens!!
     
  2. blondi

    blondi Fanatiek lid

    3 sep 2010
    3.796
    1
    0
    Brabant
    Ik ben niet 'bang voor de vluchtelingen'. Ik vind het heel erg dat deze mensen niet meer veilig zijn in hun eigen land.
    Maar ik vind het niet eerlijk dat Nederlanders niet mogen klagen over hogere zorgkosten en langere wachtlijsten. Iedereen heeft zijn eigen probleem, wat voor de één niet erg is kan voor een ander heel vervelend zijn en iedereen zijn goed recht om daarover te klagen.
    Dus ik schaam mezelf niet dat ik Nederlander ben. Overal zitten rotte appels tussen. En daarbij weten sommige Nederlanders niet beter omdat we niet allemaal even snugger zijn.
     
  3. Yummy

    Yummy Fanatiek lid

    7 jan 2011
    4.571
    8
    38
    Brabant

    Ik vind ook niet dat Nederlanders niet mogen zeuren over de zorg, maar ik vind dat je echt niet kunt zeggen: grenzen dicht en geen vluchtelingen toelaten WANT wij hebben ergere problemen (zorg, voorzieningen etc) die voor gaan. Of: grenzen dicht want er zijn mensén in Nederland die amper rondkomen.
    Die mensen vinden onze welvaartproblematiek belangrijker dan het verwoestte leven van een vluchteling. En dat vind ik echt niet kunnen.
    Eigen welvaart belangrijker dan een mensenleven van iemand uit een ander land..
     
  4. fanona

    fanona Bekend lid

    9 dec 2014
    892
    336
    63
    Zorgkosten gingen zoiezo elke jaar omhoog, nog lang voor de vkuchtelingenstroom, omdat de regering zo nodig banken moest redden in plaats van banen te creëren en te investeren in infrastructuur. Maar nu kunnen ze het doen met als excuus "te veel vluchtelingen". Ja, het zijn er natuurlijk héél veel, maar met de welvaart ging het nog lang voor hun komst al de verkeerde kant op.
     
  5. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    precies, de banen waren er al niet voldoende en jaja dat wordt alleen maar erger met de vluchtelingen erbij;)...hmm nee ik denk dat het niet "erger" wordt.
     
  6. blondi

    blondi Fanatiek lid

    3 sep 2010
    3.796
    1
    0
    Brabant
    Ik denk oprecht dat sommige mensen hun eigen welvaart belangrijker vinden omdat ze geen flauw idee hebben hoe het leven van vluchtelingen is. En dan bedoel ik dus de echte vluchtelingen en niet de duizenden die hun kans nu schoon zien om ook hierheen te komen.

    En een hoop NLers hebben sh*t meegemaakt met de crisis/werkloosheid, in mijn omgeving maar wij zelf ook. Dan is het logisch dat ze zich nu zorgen maken.
    (En ja, die sh*t van de vluchtelingen is erger, maar ieder mens heeft zijn eigen problemen).
     

Deel Deze Pagina