Oktober 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Dafje, 21 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. geeft niks hoor marieke

    heeft ze nu last van krampjes misschien, dat ze nu zo onrustig is?
     
  2. Wietze heeft het ook weleens. Vooral 's avonds, dan is ie onrustig en begint te trekken en te doen aan m'n tepels. Te krijsen als ik 'm eraf haal. Heb dan steeds het idee dat ik niet genoeg melk heb. M'n borsten voelen dan ook slap.

    Ik heb 'm gisteren 3 borsten gegeven (li-re-li) en eergister 4 borsten (re-li-re-li) bij z'n laatste voeding. Haal 'm echt iedere keer los als ie begint te trekken. Heb al vaak pijn bij het aanleggen en wordt natuurlijk alleen maar erger als hij er ook aan trekt.

    Gebruik jij zalf voor je tepels om het genezingsproces te versnellen? Kamilosan, Bepanthen of iets dergelijks?
     
  3. diaan

    diaan Bekend lid

    3 apr 2007
    920
    0
    16
    Marieke dikke knuf voor jou
     
  4. Wat vervelend Marieke. Ik herken het wel een beetje. Ik denk dat het ook komt omdat onze kindjes wat groter worden. Ze kunnen meer, worden sterker en laten duidelijk merken wat ze vinden. Dewi drinkt ook de laatste tijd erg onrusitg. Laat steeds de tepel los en pakt hem dan weer, gooit haar hoofd naar achteren (met tepel in haar mond...auw!). Vaak koppel ik haar dan maar af.
     
  5. denisse

    denisse Actief lid

    15 jan 2007
    365
    0
    0
    administratief medewerkster
    hoofddorp
    marieke, toen ik weer borstvoeding wilde geven, deed melieke ook zo. bleek dat de fles sneller drinkt, en dat had mevrouw liever. hoofd naar achter, van links naar rechts... stukken rustiger nu ik alleen fles geef. was te verwarrend voor haar. geef je soms ook de fles erbij?
    en dat gillend wakker worden heeft melieke ook eventjes gehad. alsof ze werd vermoord! misschien een sprongetje? dat was bij melieke volgens mij de oorzaak...

    @ de rest, heb alles gelezen, maar melieke word nu wakker, dus tot morgen!
     
  6. Liesje1207

    Liesje1207 Bekend lid

    9 feb 2007
    796
    0
    0
    Kinesiste
    Nijlen
    Marieke, Winter kent daar ook iets van!
    Als hij zo doet, neem ik hem van de borst en probeer hem te troosten met z'n tutje en als hij wat gekalmeerd is, leg ik hem terug aan...vaak is dat een teken bij WInter dat hij eigenlijk grote honger heeft, maar te moe is om te drinken...dikke knuf meid!
     
  7. lieve marieke!

    Dikke knuf voor jou meid! ik hoop echt dat je (.)(.) minder pijnlijk gaan worden!

    @missyess.. tja geen idee eigenlijk! over die jurken. Je kan ook je eigen jurk laten maken bij anastacia.nl volgens mij!
    Ook niet duur begreep ik!
     
  8. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Pffff, ze slaapt, misschien voelde ze aan dat ik erg pijn had en werd ze daar onrustig van... Ik gebruik soms Lansinoh, als het echt niet meer te harden is. Het beste is moedermelk en in de lucht laten drogen hè...Mmmmm, Liesje, zou heel goed kunnen, ze was de hele namiddag en avond al aan het jengelen en slapen, ho maar...

    O ja, ik geef geen fles erbij, die wil ze toch niet ;) lekker makkelijk kind heb ik hè? ;) :( Verder is ze heel lief hoor! :)
     
  9. Goedemorgen meiden!

    marieke hoop voor je dat het vandaag beter zal worden!

    Ben er vandaag lekker vroeg bij! Nog even opmaken en dan hup weer lekker naar mijn werk! pfff! Hierna nog 1 dagje! Dat scheelt!
     
  10. Agenda oktober mama’s

    15 jan – Britt prikje rs-virus (moon)
    15 jan - Fiene 2e prikjes (maartje)
    15 jan - Robin 3e prikjes (floortje)
    16 jan – Merla 1e prikjes (Laura)
    16 jan - USmommy (Angele) jarig 30
    16 jan – Gillian 2e prikjes (diaan)
    17 jan – Jesse 2e prikjes (xenas)
    17 jan – Britt 2e prikjes cb (moon)
    21 jan – Kyra 2e prikje (Smeetje)
    22 jan – Gillian bezoek kinderarts: controle hartruisje, controle rs virus en foto heupjes
    23 jan - Ky-Shana 2e prikjes (rastagirl)
    23 jan - Xaviér 2e prikjes (kiss)
    24 jan – Britt mri scan + nachtje ziekenhuis (moon)
    25 jan – Britt afspraak op prematuur poli (dokter) (moon)
    28 jan – Dewi 2e prikjes (missyess)
    29 jan – Winter 2e prikjes (Liesje1207)
    31 jan - Cooper naar de kinderarts (usmommy)

    1 feb – Melieke 3e prikjes (denisse)
    5 feb – Merla osteopate (Laura)



    Afspraak ook op deze lijst?
    Stuur me een PB-tje!
     
  11. Begin data’s om te gaan werken oktobermama’s

    Doris – 15 januari
    Nynke – 21 januari
    Maris – 7 februari
    Chrisje – 11 februari
    Smeetje – 4 maart
    Diaan – 17 maart
    Jetteke – 31 maart
    Liesje1207 – 12 mei
    Klieke – 13 mei

    Wil je ook op de lijst? Stuur mij dan even een pbtje!
     
  12. @astrid,
    @laura &
    @maartje.... hoe was jullie 1e werkdag gisteren?
     
  13. Liesje1207

    Liesje1207 Bekend lid

    9 feb 2007
    796
    0
    0
    Kinesiste
    Nijlen
    Goede morgen!
     
  14. marianne30

    marianne30 Actief lid

    18 jul 2005
    370
    0
    0
    kornhorn (groningen)
    Goede morgen
    Gisteren naar het cb geweest, Mike woog vorige keer 4470gr en nu 5880gr, dus 1410gr gegroeid in 4wk :confused: en hij was 5cm gegroeid piewwww. En hij heeft zijn eerste prikjes gehad, had gisteravond koorts en was erg vervelend, maar vanmorgen had hij nergens geen last meer van.

    @marieke Hoop dat het weer beter met je (.)(.) gaat

    Trouwen mijn vriend zei anderhalf jaar geleden dat hij wou trouwen, maarrreeee ik heb tot nu toe nog steeds geen aanzoek gehad haha terwijl we vorig jaar wouden trouwen, maar goed we kochten een huis en werd zwanger dus kwam het er ook niet van. Heb nu beetje hoop dat hij me dit jaar vraagt maar ja mannen je weet het maar nooit.

    Ga even wat in huis doen, dat is er de laatste tijd ook een beetje bij ingeschoten omdat ik zo in een dip zat.

    Kom straks weer spieken,
    Fijne dag allemaal
     
  15. Liesje1207

    Liesje1207 Bekend lid

    9 feb 2007
    796
    0
    0
    Kinesiste
    Nijlen
    Marianne, dat is goed gegroeid zeg! En z'n prikjes gehad! Gelukkig zonder al te veel last!
    Jij ook in volle verwachting van de belangrijke zin! Succes!
     
  16. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    Goedemorgen dames,

    @Marieke: ((knuff voor jou)) Hoe gaat het nu? De tip die Misoh schreef is wel een goede. Steeds een andere borst aanbieden als ze begint te trutten. Zo krijgt ze ook de vettere achter melk binnen. Succes ermee.

    @Marianne: zo Mike is goed gegroeid zeg.

    @Moon en Floortje: succes met de prikken.

    Hier alles goed. Marijn regelt nog steeds en wou vannacht niet in zijn eigen bed slapen dus heeft hij lekker tussen ons in geslapen. Maar hij word alweer wakker dus ik ga weer. tot later.
     
  17. @marianne.. zooo die is gegroeid zeg!
    TOPPIE!

    Gisteren ook met Jesse even op de weegschaal geweest en dan zou hij waarschijnlijk nu ongeveer 6250 zijn. 4 weken geleden 5575. Dus ben erg benieuwd hoeveel hij donderdag is! Dan moeten we voor de 2e prik!

    @nynke... gezellig naast je mannetje slapen! Vind je dat trouwens niet eng?
     
  18. sofieke

    sofieke Bekend lid

    11 dec 2006
    650
    0
    0
    Gelderland
    Hoi dames,
    Kom ook nog eens even aanwaaien, maar jeetje wat is het druk om een baan met een klein meisje te combineren. Denk dat ik nu pas echt besef waar iedereen mij zo voor waarschuwde! Maar goed, niet te veel klagen voorlopig vind ik het nog allemaal wel leuk, maar weet niet hoe lang ik dat nog ga vinden als ik pas rond 22u30 uitgeteld op de bank val wanneer alle huishoudelijke klusjes gedaan zijn...

    @ alle dames die BV geven. Werd ook bij mij moeilijk toen ik moest beginnen bijvoeden met een flesje, daar komt gewoon meer uit met minder moeite. Dus was het aan de borst altijd zo een getrek en ongeduldig gedoe dat ik vorige week met pijn in het hart ook gestopt ben met BV. Maar goed ik duim dat het jullie allemaal beter vergaat dan bij ons!

    Hier heeft Paulien trouwens 2 geweldige tandjes staan! Is best wel vroeg toch? Heeft ze ook helemaal geen last van gehad buiten een paar geweldige poepluiers!
     
  19. Irene

    Irene Fanatiek lid

    1 dec 2006
    1.034
    0
    0
    Hoi meiden,

    Wat gaat de tijd toch snel. Ik vind Veerle al zo groot worden. Ze is al zo verandert sinds ze geboren is, ik vind het zo snel gaan allemaal! Dat onrustige drinken aan de borst waar jullie het over hebben heeft Veertje ook sinds een paar dagen. Dan schud ze met haar hooft (auw!) en laat steeds los. Ik weet dan niet zo goed wat ze wil. En ze spuugt de laatste tijd ook veel meer na een voeding dan voorheen, geen idee waar dat aan ligt? Verder gaat alles super met haar, ben zo trots op mijn kleine meid! Volgende week moet ik weer werken voor het eerst en ik zie er als een berg tegen op. Ik heb er dus helemaal geen zin in, maar ik moet wel werken anders redden we het financieel niet. Gelukkig is het maar dagen per week. Maar als ik nou nog een leuke baan had dan vind ik het misschien niet zo erg, maar heb ook echt een hekel aan mijn baan. Mijn collega's hebben me er al op voorbereid dan e.e.a. nog erger is geworden dit schooljaar (ik werk in het voortgezet onderwijs als onderwijsassistent) en dan het nou helemaal niet leuk meer is. Leuk vooruitzicht :cry: . Wil dus eigenlijk heel graag wat anders gaan doen, maar weet nog niet zo goed wat en misschien is dit ook geen handig moment om een andere baan te zoeken aangezien ik ouderschapsverlof heb voor 2 dagen en ergens anders beginnen levert misschien ook veel stress op. Bah, wordt een beetje depri van al dat werk gedoe. Weet wel heel goed wat ik in de toekomst wil gaan doen, maar zover is het nog niet helaas. Ik wil of kinderhomeopaat worden, of kindertherapeut (op psychologisch gebied). Ik wil dus dolgraag voor mezelf beginnen als het even kan. Ik was al bezig met de opleiding om homeopaat te worden (al 2 jaar gedaan) maar ben er nu even tussenuit vanwege Veerle. Ga volgend studiejaar dus weer beginnen met de studie, of met een studie voor kinder en jeugdtherapeut.

    Missyess: ga je trouwen? Meis, gefeliciteerd. Ik heb echt vele pagina's teruggelezen, maar zie nergens het bericht dat je gaat trouwen. Maar gezien de reacties van de meiden heb ik het goed begrepen toch? En ben je op zoek naar een jurk? Mijn jurk staat in mijn album. Ik ben op Corfu (Griekenland) getrouwd 1,5 jaar geleden en dat was echt een droom. Zucht... zou het wel over willen doen. Meis, ben ontzettend blij voor jou!

    Marieke, fijn dat je je ff iets minder depri voelt.

    Kiss, eerste tandje...oh wat gaat dat hard!

    Marianne, wow goed gegroeid zeg! En ik hoop voor je dat jou mannetje je dit jaar ten huwelijk vraagt!

    Oja, even over de meeting. Ik heb het eea gemist hier, omdat ik lange tijd niet op het forum was. Maar wie kan me vertellen of er al een datum ofzo is afgesproken en waar enz...

    xxx Irene
     
  20. @sofieke.. jeeee al 2 tandjes zelfs! geweldig! Jammer dat je moest stoppen met de bv!
    Drinkt ze nu wel goed de flesvoeding?
    Wow jij mag al bijna fruithapje gaan doen! LEUK!

    @irene.. over de meeting.. doris houdt dat bij. Er is verder nog niks afgesproken. Maar je kan Doris even pb-en over welke dagen jij kan. Met beeb of zonder beeb, waar? bv midden van het land utrecht enz. en wat je leuk lijkt. hightea, wandelen, dierentuin..
    Dan zet zij weer het lijsjte hierop!
     

Deel Deze Pagina