tips gevraag dochter wil alleen nog maar bij mama slapen

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door wensdroom, 20 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    18 okt 2012
    3.487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    ik wil jullie hulp inroepen./ tips vragen..voor het volgene:

    Elize 2 jr en (bijna) 5 maand oud wil alleen nog maar bij mama (bij mij dus) slapen
    ze was al weken lang aan het hoesten en snotteren. en vanaf ong 2 weken terug werd ze s avonds en snachts meerdere keren wakker van t hoesten. zo hoesten tot bijna overgeven aan toe. Na meerere keren wakker worden mocht ze dan bij ons (papa en mama ) in bed slapen (ook voor onze eigen nachtrust) ik ben nl chronisch ziek en heb weinig energie en mijn rust hard nodig. (ook overdag lig ik grotendeels beneden op een bed en is er een gezinshulp in huis die voor Elize en het huishouen zorg.) sinds een 5 dagen heeft Elize een antibiotica kuur gekregen omdat ze al zo lang hoest snachts en tegen een oorontsteking aan zat. Maar sinds dien is het drama in huis bij het gaan slapen. ze weigerd in haar eigen ledikant te gaan slapen. huilen krijsen , roept dat ze weer uit bed en naar beneden wil of dat ze bij mama wil slapen. lief zijn troosten , streng zijn, boos worden.terug gaan en slaapritueel herhalen, even voorlezen, wat drinken geven, enz.. niks helpt. Elke keer als je haar terug in eigen bed legt of weer neer legt (omat ze al weer is gaan staan) begint het overnieuw weer huilen krijsen roepen ..bij ons in bed leggen en haar daar in slaap laten vallen niks helpt. ze gaat zo tekeer dat ze gewoon van boosheid een poepbroek heeft enz.. de laadste dagen toch maar weer bij ons in bed gehad na drama maar eigenlijk vinden we dat ze gewoon in haar eigen bed moet slapen.

    wie heeft tips het is voor mij ontzetten vermoeiend
     
  2. Zolief

    Zolief Fanatiek lid

    2 jan 2012
    1.413
    44
    48
    Onderin Nederland
    Hier ook al een paar weken een hoestend meisje.
    Ze wil altijd in ons bed slapen. Wij leggen onze dochter als ze slaapt weer terug in haar eigen bed. Daar slaapt ze dan meestal gewoon verder tot de volgende dag.
    Verder zou ik haar vragen wat ze nodig heeft om in slaap te vallen. Ik kan al best met mijn 2,5 jarige dochter overleggen wat ze wil (ik geef dan meestal keuze uit 2, wil ze niet kiezen dan is het niets). De laatste avonden wil ze dat ik even naast haar lig. Na 10 min knuffelend naast haar liggend ga ik dan naar beneden, zeg dat tegen haar en ze valt dan zo in slaap. Soms geef ik een shirtje van mezelf, dat vind ze ook fijn.
    Als de kuur goed is aangeslagen zal het misschien ook wel weer beter gaan. Het is best angstig om benauwd te zijn van het hoesten.
    Sterkte.
     
  3. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    18 okt 2012
    3.487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    als wij er niet bij liggen in ons bed gaat ze ook niet slapen an is het ook krijsen en huilen , ook even bij haar liggen werkt niet. zodra je terug naar beneden loopt begint het gehuil gekrijs en geroep opnieuw. Ook haar als wij slapen terug in haar eigen bedje leggen helpt niet ze wordt dan wakker en het begint opnieuw

    ik hoop iid dat het beter gaat als de kuur aanslaat en klaar is.

    bedankt
     
  4. Zolief

    Zolief Fanatiek lid

    2 jan 2012
    1.413
    44
    48
    Onderin Nederland
    Hoe is het met haar middagslaapje? Kun je die niet inkorten, zodat ze moeier is als ze naar bed gaat? Of later naar bed doen?
     
  5. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    18 okt 2012
    3.487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    middagslaapje wisselt ene x slaapt ze wel andere keer niet we hebben de afgelopen dagen haar al de helft korter laten slapen van wat ze (meestal max slaapt als ze slaapt) en het naar bed gaan hebben we ook al met een uurtje verlengt
    maar ze gaat niet slapen tot ze met ons allebei samen in ons bed ligt en vervolgens is ze ook gewoon om 6 uur weer wakker en slaapt ook niet langer door
     
  6. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Ik denk dat ze duidelijk maakt dat ze zich alleen niet prettig en veilig voelt. Ze geeft ook aan dat ze zich bij jou wel veilig voelt dus ik zou er even aan toe geven.
    Waarom zou je haar verplichten om alleen te liggen terwijl ze zich dan niet lekker voelt? Ik zou dat zelf ook niet fijn vinden.

    Wanneer ze zich weer sterk en gezond voelt, kan ze weer rustig wennen aan alleen slapen.
     
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.713
    32.574
    113
    Lekker bij je nemen? Zoontje slaapt nog altijd bij ons, heeft hij nog erg veel behoefte aan.
     
  8. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    18 okt 2012
    3.487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    maar hoe doe je dat dan in de uren voor dat jezelf naar bed gaat?
    zij gaat rondt 19.30 u naar bed (nou ja zou moeten gaan slapen vinden wij)
    en wij zelf gaan tussen 22 en 22.30 u naar bed.
    en in die tussenliggende uren wil ze dus ook niet gaan slapen en is het huilen krijsen en roepen dat ze naar beneden wil , niet wil slapen en of bij mama wil slapen
     
  9. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Kan je ze dan niet in dat bed van je beneden leggen?

    Als mn zoon niet lekker en onrustig is slaapt hij hier 's avonds wel op de bank. Ik ben dan altijd consequent; slapen. Niet spelen. Dat zijn ze gewend, als ze niet in bed slapen ( Bang, niet lekker, verdrietig ) dan mogen ze beneden maar wel stil. Vroeger was dat in de box, nu op de bank. Gaat altijd prima.
     
  10. fafa

    fafa Niet meer actief

    Ik slaap nog steeds/weer met mijn beide kinderen (nu 4,5 en 2) samen. Om 19.30 gaan we met zn drieën in het grote bed. Licht gaat uit en ik pak de tablet of een boek met leeslampje. En dan ga ik lekker zitten lezen/facebooken/whatever tot zij -tegen me aan- in slaap gevallen zijn. Dan ga ik weg en als wij later zelf naar bed gaan verhuizen we de oudste naar een eenpersoonsbed bij ons op de slaapkamer en de jongste naar de co-sleeper :)
    Kinderen slapen in met een heerlijk gevoel van veiligheid en ik heb een chill half uurtje voor mezelf (omdenken heet dat ;)) win-win!
     
  11. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    18 okt 2012
    3.487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    Dat zou een optie zijn echter wordt ze wakker zodra je dan wegloopt ook na 1 uur of langer. En begint het weer van voor af aan..en als we haar in haar bedje willen leggen zodra wij gaan slapen dan wordt ze ook wakker en begint het ook allemaal weer ..
     
  12. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ligt nu ook met oudste in grote bed. Ze wil niet alleen slapen nu en broertje logeert op haar kamer maar sliep al. Lekker samen... Als man van huis is douche ik ook om 19uur en pyjama aan, relaxed!
     

Deel Deze Pagina