Disneyland resort Parijs (deel 3)

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Mamak, 2 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. linnim

    linnim Fanatiek lid

    24 mrt 2009
    2.012
    360
    83
    in nederland
    Aanrader om te doen is eten bij inventions. Dit restaurant zit in het hotel. Is een lopend buffet met figuren die langs alle tafels gaan
     
  2. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    je bedoelt chene gris van vacance soleil. ik begreep dat die vanaf oktober tot (dacht) maart geen stacaravans verhuren ivm de wintermaanden. ik heb daar 2 weken terug gezeten en die caravans zijn echt te koud voor de winter. er zit 1 klein electrisch kacheltje in het "woon" kamertje en thats it.

    even op hun site gekeken en tot maart kan je inderdaad niks invullen. die datums zijn grijs.
     
  3. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Wij hadden bij de reservering al aangegeven dat we laat zouden zijn (rond 21:30 u). Uiteindelijk hebben we zo enorm veel file gehad dat we pas om 23:00 uur aankwamen! Ik had onderweg nog de camping gebeld, maar na 19 uur wordt daar de telefoon gewoon niet meer opgenomen. Maar toen we daar aankwamen, zat er gewoon een nachtportier bij de receptie. Echt superaardig, ik kreeg de sleutel en dat was het! Was geen enkel probleem!

    Wat dus wel een mazzeltje was, wij hadden inderdaad dus 150 euro contant mee. Er is ons nooit om die borg gevraagd, dus ook gisteren bij het uitchecken heb ik gewoon de sleutel in de brievenbus gedaan en ben vertrokken! Ze hebben bij de receptie daarvoor een brievenbus hangen. Mocht je dus inderdaad je borg contant betalen, zal je dus moeten wachten tot 9 uur voordat de receptie open is en je kunt vertrekken! Dus als je die dag eerder weg wil, bijv. ivm de EMH, dan kan je beter met credit card de borg doen.

    Over niet meer boeken van Le Chene Gris in de wintermaanden: heel begrijpelijk! Er zit inderdaad alleen een klein kacheltje in de woonkamer, toen we aankwamen, was het zo koud! Ik liet hem de hele nacht aanstaan maar als we overdag weggingen, zette ik hem toch maar uit. Ik wist niet of het kwaad kon dat ding dag en nacht aan te laten, dus maar niet op gegokt. Ik was blij dat we extra slaapzakken mee hadden, want ik heb het 's nachts echt flink koud gehad! De laatste nacht sliep ik met een legging en een extra hemdje aan onder mijn winterpyjama! De Bali-caravan is trouwens goed bevallen, wij hadden dit nieuwe model Bali ook afgelopen zomer in Italië gehad. Ze zijn ruim van opzet en gewoon erg nieuw!

    Maar goed, wij zijn dus sinds gisteravond weer terug! We hebben het wederom geweldig gehad! We zijn zaterdag, zondag en maandag naar het park gegaan en hebben er echt van genoten! We zijn ook met heel veel caracters op de foto geweest, heb me er echt over verbaasd! Halloween Minnie, Donald, Knabbel, babbel, Malifecent, Cruella, Jafar, Marie en we zijn in de rij gaan staan voor het Prinsessenpaviljoen en kregen daar Sneeuwwitje, ook nieuw voor ons! Het viel ons qua drukte erg mee. Uiteraard een uur bij Crush Coaster en FP iedere dag geregeld voor Ratattouille, Buzz en BTM e.d.

    We zijn alleen zondag tot het vuurwerk gebleven, zaterdag was het niet helemaal droog de hele dag en we waren echt kapot. We hadden zondag een perfect plekje voor het vuurwerk gevonden. Ik had vuilniszakken geregeld om op te zitten en een fleecedeken mee voor de kou. We zaten op het muurtje voor Casey's corner. dan zit je bijkans recht voor het kasteel. Je kan daar op het muurtje gaan zitten en als het begint, ga je erop staan. Er staan geen bomen voor je en je kijkt over iedereen heen. Super! En als het afgelopen is, loop je snel de arcade in en dan loop je zo voor de mensenmassa uit naar buiten!

    De Halloween parade vonden we echt schitterend, we stonden iedere keer mooi vooraan. Sowieso vind ik het park altijd zo mooi versierd met Halloween!

    Voor ons zit het er helaas nu echt op met de Jaarkaarten, 23 oktober a.s. is de laatste dag. Baal er toch echt wel even van!!! Maar we hebben er echt uitgehaald wat we konden, we zijn zo vaak geweest:

    herfstvakantie 2014: 1 dag (toen hadden we de kaarten echt net gekocht ivm ons 12,5 huwelijk)
    kerstvakantie: 24-26 december (verbleven in Novotel)
    Voorjaarsvakantie: 1 dag (namen vriendinnetje mee met de Bring-a-friend-actie)
    Meivakantie: 4 dagen (verbleven in Le Chene Gris) met 1 dag naar Parijs zelf
    Zomervakantie: 2 dagen (verbleven in Novotel)
    Herfstvakantie: 3 dagen (Le Chene Gris)

    Dus hier moeten we voorlopig even op teren! Maar we hebben al tegen elkaar gezegd dat we gaan sparen, we willen eigenlijk terug wanneer Disneyland 25 jaar bestaat. En dan echt flink sparen, we nemen dan een arrangement verblijf+toegang en dan hopelijk eens in het Disneyhotel zelf!
     
  4. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    hmmm, wel apart. ik wilde dus naar de EMH maar dat ging dus mooi niet lukken. ze waren pas om 9 uur open EN gingen nog even op hun dooie gemakkie kijken of ik de caravan schoon achter gelaten had;) dus ik kwam alsnog om 10 uur pas op het park aan.
    bij mn familie hetzelfde. die hadden met credit card betaald en moesten echt wachten tot ze open gingen omdat de caravan gecheckt moest worden.
     
  5. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Dat is vreemd, althans het credit card verhaal. In principe is het zo dat er dan de borg op je card gereserveerd wordt. Je kunt dus gewoon weggaan, de caravan wordt gecontroleerd maar dan wanneer je weg bent. Als er dan toch schade zou worden ontdekt, dan wordt dat bedrag alsnog "verrekend" met die reservering op je card.

    Toen wij in de Meivakantie er waren, moesten we ook wachten, maar dat ging toen vrij vlot. Ze werkten met waltie-talkies en de mensen reden in die golfkarretjes op het park en kregen dan vanaf de receptie instructie om in de caravan te gaan kijken. Als alles goed was, meldden ze dat via de walkie-talkie en was het geregeld. Ik was toen echt met 10 minuten klaar.
     
  6. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    nou, deze niet hoor. deze liep echt op de dooie gemakkie naar de caravan. ze bleef zo lang weg dat ik serieus begonnen te twijfelen over de staat waarin ik de caravan achter had gelaten:D
     
  7. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland

    :D :D :D Je dacht minimaal dat de caravan in die tijd kort en klein was geslagen? :D :D :D

    Ik vind dat wel echt stom geregeld. Veel jaarpas-houders zullen gebruik maken van die camping, dan wil je toch ook gebruik maken van de EMH. Dan is dit echt superfrustrerend! Die nachtportier vroeg mij niet naar de borg en ik dacht toen ook `bekijk het dan maar´. Ik was moe en wilde naar de caravan. Had eigenlijk verwacht dat er de volgende ochtend wel iemand aan de caravan zou komen en om de borg zou vragen. Ik was al niet van plan om uit mijzelf achteraf nog die borg te gaan afgeven hoor, ook in het achterhoofd dat we maandagmorgen echt op tijd weg wilden, voor 9 uur!
     
  8. Noukje

    Noukje Fanatiek lid

    14 sep 2009
    2.263
    3
    38
    Zo te lezen hebben jullie het weer geweldig gehad in Disneyland Kuki! Leuk ook dat jullie met veel characters op de foto zijn geweest. Heb je gebruik gemaakt van de photopass? Was het druk in het park?

    Voor iedereen die iets comfortabeler en vooral in het najaar warmer ;) in de omgeving van Disneyland een accommodatie zoekt: kijk eens op de site van Novasol en zoek naar een woning in Vaudoy en Brie. Ik geef toe, het is een typisch Franse woning maar wel heerlijk ruim en warm. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Huurprijs voor een week is €360,-.

    Hier nog een paar nachtjes slapen en dan gaan we een hele week naar Disneyland. Heb gisteren bij Albert Heijn twee elsa knuffels gekocht voor mn meiden. Die neem ik mee en krijgen ze daar cadeau. Scheelt weer een hoop geld ;)
     
  9. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    dat zeker. ik heb er een paar via aliexpress besteld. zijn 50 cm en 8 euro. dat zijn betere prijzen dan bij disney:$
    zag bij disney een doos met waskrijtjes liggen. was iets van 15 euro. zag ze gisteren bij het kruidvat liggen, exact dezelfde voor nog geen 4 euro...
     
  10. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Ja, Disney is echt bespottelijk duur! Ik heb twee prachtige kerstballen gekregen van ml, maar dat geld zou ik er eigenlijk zelf nooit voor over hebben. Ze zijn echt schitterend, en ben er ook echt superblij mee!
     
  11. Chocolatecookie

    23 jul 2012
    46
    0
    6
    NULL
    NULL
    Hallo dames,

    Omdat ik zie dat er hier nogal wat experts zijn op het gebied van Disneyland Parijs wil ik jullie het volgende vragen:

    Hoeveel dagen heb je echt nodig om het park goed te kunnen bekijken?
    Waar kun je voor een leuke prijs overnachten?
    Hoeveel kost de entree p.p?
    En wat zijn jullie gemiddeld voor een weekendje kwijt?

    Hoop dat iemand deze vragen wil beantwoorden.

    Groetjes en bedankt!
     
  12. Merlijn1983

    Merlijn1983 Bekend lid

    4 mrt 2013
    999
    0
    16
    ...
     
  13. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Chocolatcookie:

    Hoeveel dagen heb je echt nodig om het park goed te kunnen bekijken?
    Minimaal 3 dagen
    Waar kun je voor een leuke prijs overnachten?
    op 25 min rijden ligt een camping van vancansoleil. chene gris. hier kan je goedkoop een stacaravan huren. ik was voor 4 nachten, 108 euro kwijt..
    Hoeveel kost de entree p.p?
    dat verschilt. je kan een arrangement boeken bij disney. dus verblijf incl entree. of zelf losse kaartjes kopen. bij disney kost een kaartje voor 1 dag voor 2 parken voor een volwassene al 90 euro.. voor een kind rond de 80 euro. je kan ze ook online kopen, dan kosten ze 62, 74 of 84 euro voor een volwassene. afhankelijk van de periode waarin je gaat. 3e optie is een jaarkaart nemen. er zijn mensen op internet die via via aan die kaarten kunnen komen en ze dan verkopen. (betrouwbaar) ik heb bijv een dream jaarkaart voor een volwassene en kind voor 293 euro. deze heb ik er dus binnen 2 dagen uit. goedkoper dus dan wanneer je losse kaarten koopt. en ik kan later in een jaar nog een keer weg. krijg korting voor boeking voor hotel, in winkel en in restaurant en hoef geen parkeerkosten a 17 euro per dag te betalen. je hebt ook goedkopere jaarkaarten maar daar mag je op bepaalde dagen niet mee het park in.
    En wat zijn jullie gemiddeld voor een weekendje kwijt?
    ligt er echt totaal aan waar je verblijft. disney zelf heeft een aantal hotels en bijv davy crocket met stacaravans en de prijzen verschillen. bij de ene krijg je wel ontbijt en diner en bij de ander moet je dat zelf regelen. ik was totaal zo'n 500 euro kwijt. broodjes voor ontbijt en lunch bij een carrefour in de buurt gehaald en avondeten in disney. drinken en dergelijke zijn in disney DUUR. oh, en daarbij natuurlijk nog de benzinekosten, hier zo'n 90 euro en 2x tol a (dacht) 16 euro per keer

    Hoop dat iemand deze vragen wil beantwoorden.
     
  14. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Al je vragen zijn al beantwoord, kan me er alleen maar bij aansluiten. Oh de tol is op precies te zijn € 16,10. :D

    Wij hadden de goedkopere jaarkaarten, dat zijn de Fantasy. Ze kennen inderdaad blockdagen, ik geloof dat er van de 365 dagen per jaar en zo'n 45 blockdagen zijn. Wij hebben hier echt totaal geen last van gehad. Sowieso viel 1x per maand 1 van de blockdagen altijd op een dinsdag in het afgelopen jaar, en altijd 1x per maand een weekend. 1 Januari was een blockdag, maar Eerste en Tweede Kerstdag bijv. weer niet en die hebben we dan ook echt in Disney doorgebracht, geweldig! Ik geloof dat tweede Kerstdag 2015 wel een blockdag is.

    Wij zijn in ALLE vakanties geweest over het afgelopen jaar en hebben toen wel 1x een blockdag gehad, dat was de zaterdag in de Meivakantie. Die dag hebben we lekker de trein gepakt vanaf le Chene Gris (waar we toen verbleven) en zijn naar hartje Parijs gegaan. De kinderen waren daar nog nooit geweest, dus de Eiffeltoren opgegaan, Champs-Elysees, Sacre-Coeur etc. allemaal bezocht. Echt top!

    ik vond het prijsverschil te groot (we betaalden toen voor 4 jaarkaarten, 3x volwassenen (mijn zoon is al 12) en 1x kind, exact € 500,00. Ze zijn nu wel duurder geworden, zag ik. je hebt na 2 dagen Disney in principe de toegangsprijs er al uit, maar het is natuurlijk wel zo dat je ook rekening moet houden dat je zelf een overnachtingsplek erbij moet boeken. Maar dat kan je natuurlijk zo duur/goedkoop mogelijk maken als je zelf wil. Ik vond het een sport om zo goedkoop mogelijk ergens te zitten, maar wel met de "luxe" die wij dan verwachtten. Wij zijn in totaal 14 dagen op de jaarkaart in Disney geweest in het afgelopen jaar.
     
  15. Baylee

    Baylee Fanatiek lid

    21 jan 2008
    2.417
    0
    36
    Wij nemen meestal op de terugweg de tolweg Valenciennes- Mons is 13.90 euro en een heel stuk rustiger rijden op deze weg!

    Op de heenweg meestal Rijssel maar dat heeft de reden omdat ik altijd van bij mijn ouders vertrek in Belgie ;)
     
  16. Kuki

    Kuki Fanatiek lid

    12 dec 2006
    3.195
    225
    63
    Gelderland
    Via Mons kon je toch over Brussel? Dat vinden wij echt een rotweg, vandaar dat wij via Gent rijden. Overigens was de afrit naar Valenciennes dicht afgelopen weekend.
     
  17. Baylee

    Baylee Fanatiek lid

    21 jan 2008
    2.417
    0
    36
    @kuki

    ja idd over Brussel! Bij Brussel is het idd wat minder fijn ;)

    Maar als je in een (mooi weer) weekend gaat zo van mei tem september en je komt op zondagavond terug wordt je niet vrolijk van al het kustverkeer die van Gent naar Brussel rijd dat is echt een ware hel ! Als ik bij me ouders ben dan zorg ik dat ik daar echt op zondag voor 15uur weg ben anders is het bingo!
     
  18. Baylee

    Baylee Fanatiek lid

    21 jan 2008
    2.417
    0
    36
    Nou ik zie nu voor het eerst dat ze bij dlp jaarkaarten apart voor kinderen verkopen grrr
    Heb ik met mijn parrainage nu eerst voor mij en de 2 kinderen al stempels gespaard omdat ik dacht dat ze geen kinderkaarten apart verkocht had ik dat geweten had ik eerst stempels voor mij en mijn man gedaan daarna de kinderen ach ja weten we ook weer hopelijk kan ik nog een paar stempels bemachtigen heb nog ff de tijd ;)
     
  19. mj24

    mj24 Fanatiek lid

    7 jun 2006
    4.321
    0
    0
    Amsterdam
    dames, ik lees bij zoover dat je in het disney hotel kan ontbijten. 15 euro volwassenen, 5 euro kinderen.
    Is dit nog zo? kan het op de dlp site niet vinden?
    moet dit geboekt worden van te voren?
     
  20. Merlijn1983

    Merlijn1983 Bekend lid

    4 mrt 2013
    999
    0
    16

    Volgens mij heb ik gelezen dat het van €15,- naar €17,- of €19,- is gegaan, maar weet het niet meer 100% zeker, het was iig verhoogd!
    Dit is niet het ontbijt met de figuren he, ik zou het wel boeken voor de zekerheid.
     

Deel Deze Pagina