uit eten met kerst en kleine kinderen

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door sunset88, 11 nov 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sunset88

    sunset88 Bekend lid

    17 mei 2011
    566
    0
    16
    Even een vraaaag
    Mijn schoonouders hebben gevraagd of wij mee uit eten gaan met de kerst.
    Nu heb ik een discussie met mijn man daarover...
    Wij hebben 2 kindjes.. Een zoontje van 2.5 jaar en een dochter nu 4 maanden die zoals veel babys stuctuur nodig heeft.
    Ik zie er tegenop om uit eten te gaan vooral met mijn dochtertje.. Ons Zoontje vermaakt zich wel en houd van lekker eten dus dat komt vast goed.. Maar met kerst is het hele (wok)restaurant hartstikke druk en moeten we de kinderwagen meenemen voor ons dochtertje om in te slapen.. Dan is ze 5 maanden. Ik vraag me af of ze dan slaaapt en kan slapen... Heb nl geen zin om met een huilende vermoeide baby daar de hele avond (uren) te zitten.. Zouden jullie je kindje met kerst een paar maanden oud meenemen uit eten met kerst? Mijn man wil haar ook niet wegbrengen want kerst hoor je met je gezinnetjd te vieren bij elkaar. . wat ik ook vind..
    Dus nogmaals wat doen jullie?

    Liefs
     
  2. Dormouse

    Dormouse Bekend lid

    27 okt 2014
    562
    0
    0
    NULL
    NULL
    Lekker gaan met z'n allen maar duidelijk aangeven dat als het niet gaat (zoals je wilt) met de baby, jullie vroeg naar huis gaan ongeacht of je pas net een bord eten op hebt :) misschien afspreken dat als dat het geval is de oudste wat langer kan blijven en thuisgebracht wordt? Dan zijn jullie misschien niet de hele avond als gezin bij elkaar in dat geval maar hebben jullie het wel een kans gegeven.
     
  3. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    Mmm toen die van mij zo oud waren sliepen ze nog geoon in de kinderwagenbak met bv een hydrofiele doek eroverheen. Geluid daar sliepen ze wel doorheen, maar niet elk kind is t zelfde dus alleen jullie kunnen inschatten hoe makkelijk/ ,oeilijk je kind slaapt. ( en of ze met 5 mnd nog in de kinderwagenbak kan, hier was dat geen probleem)
     
  4. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.182
    2.833
    113
    Wij gaan gewoon uit eten met kerst ondanks de jongste enorm krijst.
    Probeer hem zoveel mogelijk stil te krijgen natuurlijk en als het echt niet gaat gaan we naar huis.
    We hebben nog een zoon van ruim 1,5 en die zal zich prima vermaken daar.
    Hebben wel op gelet dat het voor hem leuk is, en natuurlijk voor onze dochter.
     
  5. Tonks

    Tonks Bekend lid

    5 jul 2014
    519
    53
    28
    Ons zoontje is dan 9 maanden wij slaan dit jaar over met uiteten.We koken lekker thuis en gaan een keer bij mijn moeder eten.:)
     
  6. Prins03

    Prins03 Fanatiek lid

    13 nov 2012
    3.695
    2
    0
    Wij hebben ons zoontje altijd gewoon meegenomen.. Eerste keer uit eten Was hij 2 weken oud.. Met zijn eerste kerst 3mnd.. Hij heeft gewoon geslapen in de kinderwagenbak.. Zijn ook een X weggeweest dat hij na 1,5 uur echt niet meer wou.. Toen zijn we gewoon naar huis gegaan.. We zijn in ieder geval nooit voor hem thuisgebleven.. Proberen kan altijd
     
  7. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Dit!
     
  8. sunset88

    sunset88 Bekend lid

    17 mei 2011
    566
    0
    16
    Ik zeg ook niet dat je met kleine kinderen niet uit eten kunt hoor.. Maar met kerst... Smoor druk.. Daar zie ik wat tegenop. Maar misschien gewoon proberen idd.. Denk dat t nog net gaat passen in de wagenbak ... Waarschijnlijk zie ik teveel beren op de weg...
     
  9. sunset88

    sunset88 Bekend lid

    17 mei 2011
    566
    0
    16
    Ze komt wel moeilijk in slaap met drukte.. En fles drinken is met drukte ook dramaaaaa
     
  10. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ohh ik zou gewoon gaan hoor :) maar ik ben daar ook wel heel makkelijk in.. ze wennen er maar aan.
    Wat knuffeltjes/speeltjes mee en een doek zodat je de bak wat af kan schermen.
     
  11. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Als de fles geven drama is dan zou je eventueel nog kunnen vragen naar een rustige ruimte, met jouw lichaam naar de muur zitten zodat zij beetje afgeschermd kan drinken of gewoon op de wc gaan zitten met dr :) daar is vast wel iets op te verzinnen.
     
  12. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    ik ook en eerlijk? Daar krijg je toch echt de gemakkelijkste kinderen van. Kinderen die constant betutteld worden van: dit is niet goed en dat is te druk zijn uiteindelijk kinderen die overal maar staan te jengelen en te dreinen is mijn ervaring :)
     
  13. sunset88

    sunset88 Bekend lid

    17 mei 2011
    566
    0
    16
    Het is vast niet raar richting mij bedoeld... Maar wil toch nog ff zeggen dat ik mijn kinderen niet betuttel hoor... Mijn Zoontje van 2.5 kan gewoon mee.. En die is al vaker mee geweest uit eten.. Het is niet alsof we dat nooit doen.. Maar gaat me meer om mn meissie van 5 mdn.. Die kan ik daarin nog niet betuttelen he..
     
  14. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Kan alle kanten op, je weet het als je het probeert. Dl krijste het eerste jaar het hele kerstdiner door. Ze was alleen stil als ik buiten met haar ging wandelen in de kinderwagen. Dus dat heb ik de halve avond gedaan en toen zijn we maar weer naar huis gegaan. Ze was meteen weer vrolijk zodra we in de auto zaten :)
     
  15. Manque

    Manque Niet meer actief

    Bahbah, moet er niet aan denken eerlijk gezegd. Ik zou het dus niet doen, maar aanbieden om een uitgebreid en fijn diner te verzorgen voor de hele familie, bij jou thuis. Dan kunnen de kleintjes spelen en doen zonder dat je jezelf constant beschaamd voelt en daarnaast kunnen ze op tijd naar bed. En zo'n diner kun je in etappes voorbereiden en klaarzetten zodat je er ook niet te veel stress van hebt. De boel gezellig maken met kaarsjes, de boom in de kamer. Lijkt mij persoonlijk veel leuker dan een restaurant waar je in de rij moet staan om de boel te laten wokken terwijl jij je druk maakt over of de kinderen het wel naar hun zin hebben/zichzelf gedragen etc :(
     
  16. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    nee, niet persoonlijk naar jou bedoeld, heel vaak zie ik ouders die bij ieder huiltje hun kind oppakken, constant alle aandacht gaat naar het kind, ouders kunnen bij wijze van zelfs niet eens even de deur uit zonder kind.

    Doordat zo'n kind gewend is continue aandacht te krijgen worden ze jengelig wanneer ze zich even moeten aanpassen aan een andere situatie (uit eten of verjaardag bijv)

    Wij hebben onze kinderen zoveel mogelijk meegenomen naar alles, uiteraard wel rekening houdende met bedtijden, maar een uurtje later wordt hier niet direct als wereldramp gezien ;) Ik heb echt best makkelijke kinderen doordat ze gewend zijn dat niet altijd alles om hun draait.
     
  17. sunset88

    sunset88 Bekend lid

    17 mei 2011
    566
    0
    16
    Ik snap je wel hoor mamabrim. Ik heb okk een hekel aan die huilende kinderen die niks gewend zijn omdatbze altijd overbeschermd worden door hun ouders.. Niemand aanvallend bedoeld hoor.. Maar zoals de vorige reactie.. Lang wachten in de rij hopend dat je kinderen zich vermaken en niet continu huilen.. En hopen dat je dochtertje slaapt omdat je anders snachts met een oververmoeiend baby zit met teveel prikkels
     
  18. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Hier namen we ze vooral als baby wel mee uit eten ( Maar nooit naar de wok, wel een 'gewoon' restaurant of bistro ) maar lekker in de draagdoek en zelf aan tafel.
     
  19. zara1983

    zara1983 Fanatiek lid

    1 nov 2013
    1.158
    477
    83
    NULL
    Onze kinders (3 jaar en 3,5 maand) zijn ook wel vaker mee geweest. Maar ik zou het met kerst ook niet doen. Inderdaad druk, lang wachten en doordat je je druk maakt een onrustig kind en allemaal boze blikken omdat je kind huilt! Nee niets voor mij.
    Hadden het met onze oudste destijds ook gedaan. Bowlen en steen grillen, ik heb alleen maar met een huilende baby gelopen door de herrie en niet gebowld en haast niet gegeten. Ik doe het nooit meer!
     
  20. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Helemaal waar.

    Ik zou het dus zeker wèl doen alleen niet naar zo'n ellendig wok restaurant maar je schoonouders voorstellen om naar een gewoon lekker restaurant te gaan. :)
     

Deel Deze Pagina