Schietpartijen Parijs

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door xElles, 13 nov 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.388
    3.259
    113
    Waaruit haal jij dat ze dit zegt?

    Wat zij zegt is dat echte moslims nooit de Ka'aaba zouden willen vernietigen. Daarmee keurt ze niet automatisch goed was de IS doet.
     
  2. Niekepiek

    Niekepiek Niet meer actief

    Ik krijg een beetje het gevoel dat jij hun daden bagatelliseerd of zie ik dat verkeerd? Waarom zouden zij geen paspoorten bij zich kunnen dragen en waarom zouden zij geen moslim kunnen zijn. Het is toch wel duidelijk dat niet iedere moslim een terrorist is. Ik begrijp wel dat de moslimgemeenschap zich totaal distantieert van deze radicalen en dat het in hun ogen ook niets te maken heeft met hun geloof. Maar wat ik mij vooral afvraag: hoezo een vooropgezet plan?
     
  3. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    dit hele topic gaat over wat de IS fout doet ongeacht moslim of niet er heeft hier niemand gezegt dat het moslims zijn..
     
  4. MamavC

    MamavC Niet meer actief

    Waarschijnlijk omdat hun woordenschat niet verder komt dan het woord allah, ze ISLAMITISCHE Staat heten en alles wat ze doen, doen vanuit hun zieke geloof.
     
  5. Elmo

    Elmo Niet meer actief


    In naam zullen het geen moslims zijn. Hun daden zijn niet moslim waardig.

    Maar in plaats nu de moslim te verdedigen zou je een statement kunnen aan nemen dat de echte moslim hier niet achter staat en je het verschrikkelijk vind.

    Maar nee stuurt hier een foto waar op staan van uit Parijs dat is echt belachelijk!
     
  6. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    1. Eens
    2. Eens
    3. Het gaat hier om een hele professionele politieke organisatie met gevaarlijke politieke agenda.
    Als het puur een religieuze sekte was waren ze al lang van de aardbodem verdwenen hoor..
     
  7. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    ik snap het nut van die foto ook niet echt nee. kun je misschien uitleggen waarom?
     
  8. MamaR

    MamaR Fanatiek lid

    4 jul 2010
    3.420
    17
    38
    Je eerste link is van September en je derde link van bijna een jaar geleden. Wat wil je hiermee zeggen? Daarnaast vind IS, zover ik ook maar iets van hun zieke gedachten kan begrijpen, dat de 'gewone' moslim de Koran slecht interpreteert en zij dus net zo slecht zijn als de 'ongelovigen'..

    Daarnaast is het verhaal van de paspoorten niet eens zo heel vreemd, ze willen graag bekend worden.. Zij zullen wel trots op hun daden zijn en willen dat de hele wereld dat weet.. Ik denk niet dat een overheid, in hun toch al zo moeizame vluchtelingenbeleid, graag toegeeft dat één van de "strijders" vanuit Syrië met de vluchtelingen is meegekomen. De angst die IS wil zaaien met hun verhalen dat zij met de vluchtelingen meekomen zit er in ieder geval bij veel mensen al goed in..
     
  9. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    28 nov 2007
    2.362
    0
    36
    Vrouw
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam
    Waarom zijn wij altijd verplicht onze medeleven uit te spreken als moslim zijnde??? Waarom worden wij altijd aangekeken op zulke dingen? Als een moslim iets doet is het gelijk het hele geloof! Als het iemand zonder geloof is die een aanslag pleegt word toch ook alleen die persoon aangekeken en slecht verklaard! Gaat toch ook niet heel NL zijn medeleven uit spreken?

    En word er op mijn bericht vast geantwoord zie je het kan je niks schelen!
    Ik zie hier ook geen berichten met medelevens voor palestina, syrie, burma en nog talloze landen waarin moslims dagelijk worden vermoord. Beetje hypocriet allemaal hoor!!

    Het spreekt vanzelf dat ik medeleven heb maar dan met iedereen in de wereld en niet alleen parijs! En als we een minuut stilte of iets dergelijks moeten doen dan kan je voor de moslims die overal afgemaakt worden wel voor de rest van je leven je mond houden! ;)
     
  10. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    15 aug 2015
    1.086
    156
    63
    Even over dat paspoort, dat is waarschijnlijk vals. En dat is ook logisch, want wie neemt er inderdaad z'n paspoort mee voor zoiets? Wie het ook gedaan heeft, er is baat bij dat mensen vluchtelingen associëren met dit geweld en dat gebeurde ook bij heel veel mensen helaas meteen. ISIS heeft maanden geleden al geroepen dat ze Europa zouden ontregelen door miljoenen vluchtelingen te sturen en dat onder hen terroristen zouden zitten. Het is niet eens nodig, en bovendien logistiek onhandig, om dat echt te doen. De suggestie wekken, en dat blijkt hier maar weer, is al genoeg. Zowel de CIA als de Duitse overheid zeggen dat het paspoort een vals paspoort is, het aantal cijfers komt bijv. niet overeen met een echt Syrisch paspoort. Het doel is duidelijk angst zaaien, mensen verdelen. Dé discussie, angst en argwaan in Europa op dit moment komen allemaal door de vluchtelingen die, nogmaals, vluchten van DEZELFDE MENSEN ALS DIE NU DE AANSLAG HEBBEN GEPLEEGD. Hoe makkelijk is het de angst 100x groter te maken door hen de schuld in de schoenen te schuiven? En natuurlijk ging de media meteen aan de haal met het verhaal...

    Ook over grenzen sluiten: Nuttig, vooral als de daders Fransen en Belgen zijn. Een van de nu voortvluchtige daders is die avond nog aangehouden bij de grens met België en doorgelaten, omdat hij nergens mee in verband werd gebracht. Er zijn genoeg mensen binnen de Europese grenzen met dit soort ideeën en genoeg wapens om ze tot uitvoering te brengen. Gesloten buitengrenzen doen daar weinig aan af. Het uiteenvallen van de EU, het afzeggen van Schengen enz., daar doet geen land in Europa zijn voordeel mee. Het levert zo veel stabiliteit, zoveel economisch voordeel op, mensen beseffen denk ik niet wat ze met de EU nog meer allemaal weg zouden gooien. Wat niet wil zeggen dat de EU niet toe is aan hervormingen en politiek vernieuwd moet worden.
     
  11. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    28 nov 2007
    2.362
    0
    36
    Vrouw
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam
    Vanuit hun zieke geloof, als je nooit een islamitisch boek hebt gezien of gelezen moet je er ook niet slim over doen! ;)
     
  12. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    15 aug 2015
    1.086
    156
    63
    Mensen hebben nu eenmaal meer met mensen die dichterbij ze staan, plaatsen die dichterbij ze staan. Dat hou je niet tegen. We kennen Parijs allemaal, Fransen zijn ons bekend, de cultuur staat niet ver van ons af. De empathie met hen baseert zich op het idee dat wij het zelf hadden kunnen zijn. Het Midden-Oosten is al zo lang mensen zich kunnen herinneren een zooitje en daar gaan continu bommen af, wat bovendien wordt gezien als een soort 'binnenlands' probleem, mensen onder elkaar en groepen die uit diezelfde maatschappijen zijn ontstaan, terwijl dit in Parijs wordt gezien als een aanval van buitenaf. Maakt dat het leven van een Parijzenaar meer waard dan dat van een Libanees, Syriër, of Keniaan? Natuurlijk niet. Maar het referentiekader is hier zo dat het anders binnenkomt bij mensen, hoe oneerlijk ook.
     
  13. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Helemaal mee eens, heel scherp gezegd...
     
  14. MamavC

    MamavC Niet meer actief

    Dit gaat niet over 1 moslim. Dit gaat over een inmiddels grote groep "mensen" dat zichzelf moslim noemt en handelt vanuit hun extremistische interpretatie van de koran. Het geloof staat nu in enorm kwaad daglicht, snap niet waarom je je dan nog stil zou houden. Zo groeit de haat alleen maar. Iedereen moet zich laten horen tegenover deze monsters
     
  15. Eliza78

    Eliza78 Niet meer actief

    Je hebt duidelijk niet mijn andere posts in dit topic gelezen. Misschien moet je dit eerst maar eens gaan doen voordat je een reactie geeft... ;)
    Zelfde geldt voor het medeleven wat hier WEL uitgesproken is over slachtoffers uit andere landen.
    Je voelt je duidelijk aangevallen, is helemaal niet nodig!
     
  16. MamavC

    MamavC Niet meer actief

    IS heeft een ziekelijk geloof. Neem aan dat je dat wel snapt of leef je onder een steen :(
     
  17. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ik snap syrian beauty wel. Door de naam van IS e.d. wordt hier ook de "gewone" moslim op aan gekeken, natuurlijk zijn deze mensen geen echte moslims...die zouden zoiets vanuit hun geloof nooit doen. Het erge is dat veel mensen in het westen denken dat moslims hier allemaal toe in staat zijn en dat hen dat vertelt wordt vanuit het geloof...grote onzin uiteraard.
    Maar daardoor krijg je wel de scheve verhoudingen tussen mensen. En als er dan opmerkingen tussendoor komen als: open lekker een ander topic over libanon enz dan kan het hier weer over Parijs gaan...dan zijn we met zn allen ver gezonken.
    Ik schrik ervan dat er op syrian beauty's post meer reacties komen dan op de opmerking die ik net noemde. Zoiets moet je dan toch massaal veroordelen:(
     
  18. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83

    heb je door dat jij je nu gaat verdedigen dat dat nergens is gevraagd? dr word gevraagd waarom je een plaatje van rakketten neerzet en waarom je linken van 3 maanden en een jaar geleden neerzet. niet of je je wil verantwoorden als moslim.. Niet alle moslims zijn slecht zeker niet. Het is alleen helaas heel erg jammer dat er allah geroepen word met zulke aanslagen..

    van horen zeggen in mijn omgeving geen idee of het waar is al klinkt het logisch:
    Deze mensen (IS) dus hebben een andere vorm van de koran aangenomen als zijnde waarheid.. en vinden alle moslims ongelovig daarnaast is het een wraakactie op de acties die gezet worden in syrie zelf.

    Heeft niks te maken met alleen de moslims hoor.. Want de IS zijn gewoon een stelletje zieke mafkezen van welk geloof dan ook..
     
  19. fanona

    fanona Bekend lid

    9 dec 2014
    892
    336
    63
    Twee, er zijn wel vaker, vooral in Amerika telkens zelfde mensen die slachtoffer worden van een aanslag of schietpartij Maar al je dat aan publiek toont, word je voor de gek verklaard))
     
  20. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    28 nov 2007
    2.362
    0
    36
    Vrouw
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam
    Juist dat is wat ik bedoel, helaas geen duimpjes hier anders had ik je er een paar gegeven :D
     

Deel Deze Pagina