Schietpartijen Parijs

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door xElles, 13 nov 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zonnestraal21

    zonnestraal21 Niet meer actief


    Wil je zeggen dat hun geloof normaal is dan? Dan heb ik het NIET over de moslims die geloven. Maar over het 'geloof' van IS
     
  2. Eliza78

    Eliza78 Niet meer actief

    Ik snap het niet hoor..
    Ze heeft duidelijk niet de discussie hier gevolgd. Er werd heel vaak gesproken over het verschil tussen moslims en IS. En medeleven met de slachtoffers uit landen als Libanon enz.
    Maar dat heeft ze blijkbaar niet gelezen.
    En die ENE opmerking over een apart topic wil zeggen dan we dan met zn ALLEN ver gezonken zijn?

    Ik snap best dat je je ongemakkelijk kan voelen als moslim in deze situatie.
    Maar wij mogen hen niet over 1 kam scheren (alle moslims zijn van/voor IS) dan moet zij ook niet opeens net gaan doen of heel ZP in dit topic er hetzelfde (negatief) over denkt.
     
  3. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    15 aug 2015
    1.086
    156
    63
    Die mensen uit het Westen leven dan onder een steen, komen uit een ei of steken willens en wetens hun kop in het zand. Er wonen in NL duizenden moslims, over het algemeen doen die al jarenlang bijzonder weinig met wapens enz. Ik woon in Amsterdam, zie er dag in dag uit genoeg, en echt waar, er is me nog nooit een pistool tegen het hoofd gezet. Dus als je het idee hebt dat álle moslims hiertoe in staat zijn, dan heb je echt heel lang totaal niet om je heen gekeken of heel bewust genegeerd wat overduidelijk is.
     
  4. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    28 nov 2007
    2.362
    0
    36
    Vrouw
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam

    Wat ze doen is ziek ja maar dat doen ze niet vanuit het geloof dat zogenaamd gebaseerd is op de Islam! Ik weet niet wat hun geloven
     
  5. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    Waar word er gezegt dat moslims allemaal slecht zijn dan hier in dit topic? ik zie het namelijk nergens, ik zie meer de woorden, IS gebruikt het geloof van de gewone moslims om haat te zaaien wat ze perfect lukt terwijl de gewone moslims juist tegen dit soort acties is..
     
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.707
    42.540
    113

    Ik ben het helemaal met je eens hoor...maar heb jij niet in de gaten dat 3/4 van nl tegenwoordig al zo denkt...hier op zp al genoeg berichten in die trant. Ik vind het ook dom en te idioot voor woorden. Maar praat maar eens met een aantal forumleden voor wie dit dus de dagelijkse realiteit is.
     
  7. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.378
    3.246
    113
    Mee eens!

    Helaas denken veel mensen dat alle moslims zoals IS zijn.
    Mijn man is vandaag met moeite naar zijn werk gegaan, weet je waarom? Omdat hij zichzelf telkens moet verdedigen voor wat de IS doet wanneer dit soort aanslagen gebeuren.
    Terwijl hij de vorige keren al duidelijk heeft aangegeven dat wat de IS doet niet tot zijn geloof behoort en niet iets is waar hij achter staat. Het is vermoeiend je continu te moeten verantwoorden voor iets wat jij niet hebt gedaan.

    Iedereen heeft zo zijn ideeën over de aanslagen, er gaan verschillende complottheorieën in de omloop. Niet alleen over Parijs maar ook over 9/11. Wat ik hier ook in het topic voorbij het zien komen.
     
  8. Islah

    Islah Niet meer actief

    Precies.
     
  9. MamavC

    MamavC Niet meer actief

    Jawel, dat doen ze wel.
     
  10. Eliza78

    Eliza78 Niet meer actief

    Heb jij echt veel van zulke berichten hier gelezen op ZP?
    Ik niet hoor, of ik moet iets gemist hebben.
    Ik vind juist dat we in dit topic behoorlijk eensgezind zijn. Geen gescheld richting moslims, we zijn het er merendeels over eens dat moslims/islam echt niet gelijk is aan de IS en zo kan ik nog wel even door gaan.

    Als ik dan vraag of de reactie van Syrianbeauty, die op mij niet zo heel positief over kwam, de enige is in dit topic. Dus geen medeleven oid, barst ze gelijk los...:$
     
  11. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    ik denk ook dat ze deze topic niet helemaal heeft doorgelezen hoor.

    Maar als ze de nieuwsfora incl commentaren en fb wel heeft gelezen kan ik me ergens indenken dat ze vanuit haar gevoel even ontploft [en misschien ten onrechte dan hier]

    aan haar naam te zien komt ze uit Syrië, als ik de commentaren van menig medelander lees van afgelopen 3 dagen kan ik me ergens heel goed indenken hoe zij zich moet voelen.
    [iig een stuk onveiliger hier in nl dan wij]
     
  12. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    15 aug 2015
    1.086
    156
    63
    Ja, vandaar mijn frustratie in eerdere posts. Maar dat werd toen 'hoogmoed' genoemd :p Ik heb tijdens mijn studie enorm veel vakken gevolgd over de media, over stereotypen, over hoe literatuur het referentiekader en daarmee de geschiedenis vormt etc. Daarbij zo vaak een krant als de Telegraaf moeten analyseren, dat met het idee dat het de meest gelezen krant van NL is en echt de waanzin aan generaliseringen, stereotypen en het pure zaaien van onrust en hypes, dat het me helemaal geen barst meer verbaasd hoe veel mensen denken.
     
  13. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    Misschien is het een optie om de discussie wel/geen geloof wat voor geloof te laten rusten?

    Moslims hoeven zichzelf niet te verdedigen want de gewone moslims staan niet achter IS.

    het maakt geen moer uit waar IS zich achter verschuild want ieder normaal denkend mens weet dat wat IS doet gewoon ziekelijk is.. Of er nou een geloof aan hangt ja of nee dat maakt geen moer uit.. er vallen slachtoffers van welk geloof dan ook en dat is Waarom IS gestopt moet worden..
     
  14. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    15 aug 2015
    1.086
    156
    63
    Ik weet niet of je ze met het woord 'complottheorieën' wel recht aan doet. Niet alles is even onzinnig. Er zijn heel veel mensen die over 9/11 twijfels hebben en die behoorlijk goed hebben uitgepluisd. Fahrenheit 9/11 is een goed voorbeeld om te kijken, maar bij lange na niet de enige documentaire of boek dat erover geschreven is. En voor mensen die echt denken dat mensen die twijfelen aan dit soort dingen compleet getikt zijn: Google even 'false flag operations'. Eeuwenoude oorlogstechniek om je voor te doen als je eigen vijand en een regering die bereid is duizenden mensen, waaronder eigen soldaten, af te maken voor economische doeleinden of macht, schuwt ook niet per se dit soort tactieken. Er is genoeg bewijs in de wereld nu en in de hele geschiedenis om te twijfelen aan machthebbende partijen. Macht corrumpeert en moet dus per definitie altijd in twijfel worden getrokken.
     
  15. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.707
    42.540
    113

    Veel, veel, wat is veel? Elk bericht in die strekking is te veel in mijn ogen. Maar ik zie ze gelukkig niet dagelijks, wel regelmatig voorbij komen.
    In dit topic valt het mee hoor idd...maar soms.
    En ja ik snap dus nogmaals de reactie van SB wel...het is natuurlijk niet iets wat alleen vanuit dit topic komt...dit is een frustratie die veel dieper zit. Ons gaat het al aan het hart, want denk je van moslims...die hier dus op aan gekeken worden.
     
  16. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    #856 Elmo, 16 nov 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 16 nov 2015
    Misschien past het hier tussen misschien niet.

    Hoe lang heeft de Duitser zich niet moeten verontschuldigen?? Voor de tweede wereld oorlog. !

    Hoe lang zijn ze moffen genoemd? Tot de dag van vandaag!

    Je hebt niks gedaan je hebt er nooit achter gestaan en toch woord je joden hater of mof genoemd. En zeg nou niet dat het niet zo is.

    Want dat is wel zo. Als er een interland is, Toevallig morgen hoe vaak worden ze nog niet uit gemaakt voor mof? Wat nu gelijk gesteld is als scheldwoord. Wat het ook is!

    Ze hebben er nog part nog deel aangenomen. En toch woord er nog vaak de 2 de wereld oorlog aan gehaald.

    Is dat niet een beetje het zelfde?


    Nee juist niet.!!!

    ---------------------------------------------- Er bij gedaan anders misschien idd onduidelijk.

    Het tegen tegenovergestelde.

    Wie geeft mij het recht om een moslim uit te maken voor wat een ander DOET. Ik kijk hun er NIET OP AAN. Wat de ISIS doet.

    En dat bedoel ik ermee te zeggen. Hoe kan ik onschuldige hier om veroordelen of haten??
     
  17. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.707
    42.540
    113

    Oke nee dan zitten we idd op dezelfde golflengte...ik zucht inwendig ook al als iemand met een link naar de televaag aan komt zetten;)
     
  18. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.707
    42.540
    113

    Ja wat wil je daar nu mee zeggen?? Dat het logisch is dat we moslims hierom veroordelen?
     
  19. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.378
    3.246
    113
    In de ogen van velen zijn het complot theorieën, vandaar deze benaming.

    Ik heb zelf ook soms zo mijn twijfels over wat er allemaal gebeurd, sommige dingen komen bepaalde leiders op dat moment wel erg goed uit.
     
  20. Elmo

    Elmo Niet meer actief


    Nee juist niet.!!!


    Het tegen tegenovergesteld.

    Wie geeft mij het recht om een moslim uit te maken voor wat een ander DOET. Ik kijk hun er NIET OP AAN. Wat de ISIS doet.

    En dat bedoel ik ermee te zeggen. Hoe kan ik onschuldige hier om veroordelen of haten??
     

Deel Deze Pagina