Juli 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door sweetangel100, 25 sep 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lilith

    Lilith Fanatiek lid

    6 feb 2006
    1.848
    0
    36
    Goed van Tamer! Ik ben benieuwd hoe Sarah het gaat doen. Wij moeten begin februari naar het CB.

    Leuk Sarah, dat jullie huizen gaan kijken... spannend! Dan heb je ws niet veel geld over om op vakantie te gaan (tenzij je rijk bent natuurlijk ;))
     
  2. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.044
    4.239
    113
    Jan hoefde toen zijn dienstplicht ook niet te vervullen omdat zijn vader was overleden en hij de kostwinner was in het huishouden.
    Nu heb je hier geen dienstplicht meer, ben er blij van moet er niet aan denken dat Kylian het leger in moet met het risico naar oorlogsgebied uitgezonden te worden. Ach en als blijkt dat hij het later toch wil dan koop ik een paar handboeien en dan gaat hij vast aan de verwarming :)

    Kylian heeft een doos met gewone blokken en dan zet hij er twee op elkaar en die gooit hij dan weer om, zet je er een blokje bij op dan haalt hij eerst dat blokje weg om vervolgens de 2 weer om te gooien. :(

    Voor deze zomer hebben we nog geen plannen, heel stiekem hopen we tegen die tijd een boot te hebben gekocht, maar ja dan moet 'de boot' nog wel langs komen. Tot nu toe hebben we het nog niet gevonden.
    Zie je een leuke boot, kun je er b.v maar met 2 mensen op slapen (voor nr 3 moet je dan je eethoek ombouwen tot slaapplaats) of er zit geen toilet in, of de bedden zijn te kort zodat Jan er niet in past of de er is een stahoogte van 1.80 en dan past Jan er alweer niet in met zijn 2 meter. :rolleyes:
    Ach misschien mogen we wel een weekje weg met de boot van mijn ouders.

    Groetjes Anita
     
  3. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    selam

    in turkiye ben je verplicht im in het leger te gaan. Op zijn minst 14 dagen maar dan moet je wel 5000euro betalen.

    Als je echt persee neit wil dan moet je naar het gemente gaan en je turkse paspoort inleveren en dan ben je geen turk meer en dan mag je het land ook niet meer in ook niet als je dood bent. Maar dat doen maar weinig mensen.
     
  4. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.044
    4.239
    113
    Dat is pas lullig zeg :rolleyes: vooral dat je het land dan niet meer in mag, het is dus heel kort door de bocht.

    Of je gaat (tijdelijk) het leger in of je zegt maar ajuu tegen je familie en hup oprotten, het land uit en je bekijkt het maar.

    Maar goed als je tot je 38ste mag uitstellen zou je die €5000,- natuurlijk wel kunnen sparen en dan maar 14 dagen gaan. Ik vraag me dan wel af welk nut het voor het land heeft als iemand maar voor 14 dagen gaat want ik kan me niet voorstellen dat je in die tijd genoeg leert om echt in een oorlog actief te zijn.

    Maar goed dat is natuurlijk mijn mening ;)

    Groetjes anita
     
  5. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    selam

    ik vind het ook allemal heel raar. en turkiye is nou eenmaal een raar land met zijn rare regels en dat vind abdullah ook. IN die 14 dagen doen ze eigenlijk niets, geen zware trainig als bij 18 maanden (vroeger in de tijd van mijn schoonvader toen hij 18 jaar was was het 3 jaar). Maar meer voor de lol. Maar goed
     
  6. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.044
    4.239
    113
    Ach als je alles na gaat pluizen dan zul je wereldwijd nog heel veel rare regeltjes aantreffen waarvan je denk :rolleyes: :rolleyes:

    Maar goed gelukkig is abdullah nu toch niet verplicht die €5000,- te betalen omdat hij afgekeurd is, da's toch mooi kun je dat geld (als je het hebt natuurlijk) mooi voor iets anders gebruiken.

    wij hebben gisteren een potje voor Kylian gehaald, koste € 4,- kom ik bij de kassa krijg ik ook nog eens 50% korting :) :)

    Hij heeft er voor het slapen gaan even op gezeten zonder problemen maar na het slaapje wilde hij er niet op (krijzen niet normaal) ach het hoeft ook nog niet. Ga het voorlopig eens proberen alleen voor het slapen gaan.

    Groetjes Anita
     
  7. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    selam

    ik had een tijdje geleden een potje gekocht bij de wibra. en tamer vidn het wel leuk om er op te zitten maar doet er niets op.
     
  8. Marijke1985

    Marijke1985 Fanatiek lid

    11 jan 2006
    2.505
    1
    0
    serveerster
    heee layla

    volgens mij is het wel goed, om dat potje te laten staan, dan went ie er een beetje aan. en gewoon af en toe er op zetten

    groetjes
     
  9. Saraah

    Saraah Fanatiek lid

    6 dec 2005
    3.597
    0
    0
    Almere
    ik heb zo'n toiletverkleiner, dat vind ik handig zodat ze gelijk aan de w.c. wennen... noa is er 2 keer op geweest.. ze vond het fantastisch, maar deed er niks op :)
     
  10. Kiz

    Kiz Bekend lid

    21 nov 2005
    973
    0
    0
    *Ik lees nog wel eens mee hier, als mede-juli-mama zijnde ;) , dus ik breek even in*

    Mijn man is ook van Turkse afkomst en heeft tot 3 jaar terug in Turkije gewoond en dus ook zijn dienstplicht vervuld. Dus voor ons is dit probleem er niet, maar ik weet van anderen dat je wanneer je de nederlandse nationaliteit aanneemt en de Turkse opgeeft, je nog gewoon (als toerist dus) Turkije in en uit kan en niet meer in het leger hoeft.
    Tegenwoordig duurt het leger trouwens op z'n hoogst 15 maanden. Mijn man heeft idd ook nog 18 gedaan.
    Ik begreep dat wanneer je voor je 39e niet hebt afgekocht en ook je dienstplicht niet hebt vervuld, je dan in principe niet meer naar Turkije kunt, omdat ze je dan natuurlijk 'pakken' als je de grens over wilt.
    Heeft Tamer trouwens dubbele nationaliteit? Want dan heeft hij ook dienstplicht....
     
  11. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    selam

    he kiz, lekker mee lezen hoor

    tamer heeft ook een dubbele nationaliteit. Hij moet dus ook in het leger. Maar ik weet niet of het dan nog bestaat als het zo ver is voor tamer.

    We maken er niet zo druk om hoor.

    En wat ook het nadeel is dat als je afgekeurd bent en je paspoort in leverd dat ze je ook niet roepen om mee te helpen tijdens een oorlog in turkiye als die zou komen dan. En dat vind abdullah wel jammer want hij wil dat juist wel maardat kan nu dus niet meer.

    Als je 39 jaar bent en je komt bij de grens van turkiye of op het vliegveld dan gaan ze controleren of je het leger in bent geweest zo niet dan ga je eerst een tijdje de gevangenis in en dan ga je de hele periode het leger in.

    En...om tot je 39e jaar het leger in de te hoeven moet je elk aantal jaar dat verlengen en dat moet je ook betalen als je dat neit doet e nze komen er achter dan moet je ook gelijk het leger in en de hele periode.
     
  12. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.044
    4.239
    113
    tot onze stomme verbazing wil Kylian best meteen met de blote billen op het potje, zolang mama er maar bij is om hem te vermaken.
    En gisteren heeft hij er perongeluk ook nog een plasje op gedaan, niet dat hij er zelf van onder de indruk was hoor, maar het feit dat hij een velletje clocetpapier mocht pakken en in de wc mocht gooien zonder dat mama kwaad was was het leukste. En natuurlijk je plasje wel uitzwaaien. :)

    Vanmorgen heeft hij heerlijk tot half 9 geslapen dus mama heeft ook even lekker bij kunnen tanken.
    Vanmiddag gaan we hem opgeven bij de peuterspeelzaal, als alles meezit dan kan hij er na de grote vakantie er al naar toe, eerst 1 ochtend in de week en daarna opbouwen naar een ochtend en een middag.

    Layla, als je nu alvast gaat sparen voor Tamar dan kun je het tegen die tijd afkopen en als dat niet meer hoeft heb je een mooi spaarpotje voor een eventuele studie ofzo ;)

    Groetjes Anita
     
  13. Saraah

    Saraah Fanatiek lid

    6 dec 2005
    3.597
    0
    0
    Almere
    hahha.. ja noa heeft de vervelende gewoonte om mee te gaan naar de w.c. als mama naar de w.c. gaat ( vind ik opzich niet heel erg) maar dan wilt ze altijd ook een papiertje en gaat ze bij zichzelf vegen( met kleding aan) en dan vervolgens in de w.c. gooien.... het leuke is dan dat ze tijdens het vegen zegt:" aai" :)
     
  14. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.044
    4.239
    113
    Dit deed Kylian ook , alleen liet hij het niet bij 1 velletje, dus toen mocht het niet meer. Ik heb toen tegen hem gezegd dat hij het pas mocht doen als zijn eigen plasje in de wc lag. Tja en belofte maakt schuld :)

    Groetjes Anita
     
  15. Marijke1985

    Marijke1985 Fanatiek lid

    11 jan 2006
    2.505
    1
    0
    serveerster
    haha Devon loopt ook altidj met me mee naar het toillet, volgens mij zijn ze gewoon echt nieuwsgierig wat we daar toch doen... :(

    Devon krijgt tegenwoordig ook deuren open en af en toe gaat hij zelf naar het toillet. Ik moet hem daar dan wel snel weer weghalen, want anders gaat ie ook al het toilletpapier in het toillet gooien :(

    Op de creche had ie een keer z'n lievelingsbeer in de w.c gegooid :) en hij zich maar afvragen waarom hij z'n beer de hele dag niet meer mocht :rolleyes:
     
  16. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.044
    4.239
    113
    Whahahahaha die Devon, tja beer moest natuurlijk eerst in de was :) :)

    het toilet is dus in ieder geval reuze interessant. Kylian komt nog niet aan de deur en doet hem dus ook nog niet open terwijl hij er wel bij zou kunnen als hij dat zou willen.
    Wij maken hem dan ook maar even niet wijzer :) ;)

    Morgen een gesprek op het werk, kreeg een hele vreemde brief die ik echt niet snap, dus dat gesprek waarvoor ze me in die brief uitnodigen is dan ook wel echt nodig.
    Ik snap ook niet dat ze afspraken willen maken tbv mijn loon en de wao, wat valt er nog af te spreken, ben al vanaf 19 april 07 weer ziek, en na onderzoeken heb ik ze ook netjes laten weten dat weer werken voor mij niet meer mogelijk is (ik was al voledig afgekeurd maar werkte nog wel 6 uurtjes dat overigens gekort werd op mijn uitkering).
    En nu ik dus niet meer kan werken willen ze afspraken maken over mijn loon.?

    OJa en ik moest ook even alle bescheidenheden van de uwv meenemen. :rolleyes:
    Morgenvroeg maar eens even alles weer opzoeken (en ik maar denken dat ik dat wel gehad zou hebben nu ik officieel afgekeurd ben, begint het werk in 1 keer weer te klooien)

    Groetjes anita
     
  17. Marijke1985

    Marijke1985 Fanatiek lid

    11 jan 2006
    2.505
    1
    0
    serveerster
    hmmm ja lekker ingewikkeld allemaal idd. Veel succes alvast!
     
  18. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.044
    4.239
    113
    Zo vanmiddag Kylian even opgegeven voor de peuterspeelzaal.

    Als ze 2 zijn mogen ze hier op de woensdag morgen beginnen en als ze dan 2,5 zijn mogen ze 2 dagdelen per week. Een groep bestaat maximaal uit 12 kindjes (2 leidsters) en er zijn 3 groepen, wanneer er een plaatsje vrij is voor onze vent (als hij 2 is) dan krijgen we bericht.

    Groetjes anita
     
  19. Lilith

    Lilith Fanatiek lid

    6 feb 2006
    1.848
    0
    36
    Oh das een goeie, Pluk! Ik vergeet het steeds maar ik moet dat ook nog doen.
     
  20. Saraah

    Saraah Fanatiek lid

    6 dec 2005
    3.597
    0
    0
    Almere
    pfff wat een gedoe daar bij je werk pluk, mar ben je nog van plan om daar weer te gaan werken?.. misschien willen ze je ontslaam ? :S


    ik hoef noa gelukkig niet op te geven, die gaat al naar t KDV.

    oh en hier maakt noa alle deuren gewoon open, ze pakt zelfs haar eigen stoeltje gaat erop staan en trekt de klink naar beneden, zet haar stoeltje weg en gaat de w.c./ slaapkamer binnen :) echt heel stout
     

Deel Deze Pagina