Hoe bereiden jullie je spruitjes?

Discussie in 'De lounge' gestart door Suzzert, 22 nov 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Ik ben er gek op! Vriend lust ze niet en dochter wil ze dan wel soms proeven. Meestal kook ik ze, heb ze ook wel eens gewokt met kastanjes maar vond dat niet zo.

    Hebben jullie nog lekkere recepten?
     
  2. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.583
    1.204
    113
    randstad
  3. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.457
    3.708
    113
    Met een sambal goreng boemboe. Misschien niet zo voor dochter tenzij ze van pittig houdt.

    Anders met gebakken spekjes, cashewnoten en wat strooikaas. Heerlijk!
     
  4. Anoniempje2011

    Anoniempje2011 Fanatiek lid

    1 jan 2011
    2.126
    0
    36
    NULL
    Drenthe :)
    Bouillon erbij en 2 lepels pindakaas. Sindsdien wil m'n man ze ook eten 😁
     
  5. disaro

    disaro Fanatiek lid

    18 aug 2014
    2.036
    251
    83
    Wij maken er altijd stampot van, heerlijk.
     
  6. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    Ik maak er stampot van
    aardappels en spruitjes koken
    Spekjes, ui, knoflook en champignons bak ik op dan stamp ik alles door elkaar met een lekkere jus erbij hmmm kids eten ze hier ook ;)
     
  7. VBJ82

    VBJ82 Niet meer actief

    Opdienen met patat en pindasaus! Heerlijk :)
     
  8. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Ooo ik kook ze vaak even en dan roerbakken, beetje sesamzaad erbij bakken en een scheut ketjap manis! Heerlijk!

    Uiteraard zijn ze met gegratineerde kaas en spekjes of in kaassaus uit de oven ook top. Maar het alternatief hierboven is wat beter voor de lijn :).
     
  9. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.288
    7.849
    113
    Gelderland
    Ik kook ze heel lang en na het afspoelen een flinke dot honing! Mijn kinderen vinden ze heerlijk!
    Ik heb ze ook wel een met cnoccie ( geen idee hoe je het schrijft) en gebakken spekjes gegeten, was ook lekker!!
     
  10. Decca1980

    Decca1980 Fanatiek lid

    22 nov 2011
    1.068
    0
    0
    Ik maak ze volgens mijn overgrootmoeders recept.

    Spruiten koken in gezouten water. Een minuut of 10, tot ze gaar zijn maar geen snot.
    Spekjes, rode paprika in blokjes gesneden bakken. Op het laatst zilveruitjes toevoegen en even warm laten worden.
    Spruiten afgieten en spekmengsel toevoegen. Nog een beetje geraspte kaas er over en klaar.

    Mijn man die geen Spruiten lust, eet ze zo wel.
     
  11. X11

    X11 Fanatiek lid

    8 jul 2015
    1.768
    1
    0
    Kort koken, spekreepjes bakken en de spruitjes nog even meebakken.
    Of kort koken, daarna even roerbakken in gemberolie en geroosterde walnoten erbij.
     
  12. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Ik kook ze gewoon een min of 15. Dan afgieten en een beetje boter erover. Simpel, maar zowel manlief als Kids vinden het lekker zo.
     
  13. din0

    din0 Fanatiek lid

    14 aug 2011
    4.534
    1.529
    113
    Klinkt lekker die ovenschotel.
    wat we ook wel eens eten spruiten gewoon koken.
    en shoarma met paprika bij met aardappels.
    en verder geen vlees erg lekker
     
  14. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Beetgaar, en dan roerbakken met uitje, zout, peper, kaneel, komijn, plakjes appel en pecannoten.

    Of beetgaar en dan roerbakken met wat nootmuskaat en parmesan.
     
  15. Luja

    Luja Niet meer actief

    Ik kook ze eerst en wok ze dan met teriyaki saus in kwarten gesneden kastanje champignons en biefstuk.
    Maar met champignons vond je niet zo'n succes zeg je :D
     
  16. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    19
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Als ik ze kook , dan kook ik ze ruim 15 minuten. Hier vinden ze het alleen lekker als ze zacht maar geen snot zijn. Ligt beetje aan de grote van de spruiten. Daarna klont roomboter & nootmuskaat.

    Ik roerbak ze ook vaak. Even beetgaar koken , in de wok of hapjes pan. Met gebakken spekjes , champions , knoflook en wat ketjap manisch.

    Mmmmm krijg spontaan zin in spruiten :) mijn lievelingsdier gerecht ! Ik heb ze liever gekookt met boter ;) doet mij aan mijn oma denken van haar heb ik het "recept" al is het vrij standaard haha. Maar dochter en vriend liever optie 2. Vaak maak ik dus twee porties.
     
  17. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.911
    1.188
    113
    Nederland
    Kontje eraf snijden, kruisje aan de onderkant en dan een scheut koffiemelk erbij + water en dan 20-30 minuten koken.
     
  18. PeAn

    PeAn Niet meer actief

    Eerst laat ik ze een middag in de melk staan in de koelkast.
    Melk afgieten en in water ff kleine 10 min koken.
    Ondertussen begin ik met roerbakken van spekkies, ui, paprika geel, groen, rood en champignon. Soms ook krieltjes en anders los patatjes erbij. Dan mee roerbakken. Op rafel geraspte kaas en mosterdsaus erbij.
    Heerlijk. En zo accepteren de kids ze ook ;)
     
  19. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Kook ze ff voor dan met aardappels en kipvleugels in de oven
     
  20. Domburg

    Domburg Lid

    21 jul 2013
    29
    3
    3
    NULL
    NULL
    Kort koken
    Dan roerbakken met walnoten en mosterdsaus.....
     

Deel Deze Pagina