Ik ben er gek op! Vriend lust ze niet en dochter wil ze dan wel soms proeven. Meestal kook ik ze, heb ze ook wel eens gewokt met kastanjes maar vond dat niet zo. Hebben jullie nog lekkere recepten?
Met een sambal goreng boemboe. Misschien niet zo voor dochter tenzij ze van pittig houdt. Anders met gebakken spekjes, cashewnoten en wat strooikaas. Heerlijk!
Ik maak er stampot van aardappels en spruitjes koken Spekjes, ui, knoflook en champignons bak ik op dan stamp ik alles door elkaar met een lekkere jus erbij hmmm kids eten ze hier ook
Ooo ik kook ze vaak even en dan roerbakken, beetje sesamzaad erbij bakken en een scheut ketjap manis! Heerlijk! Uiteraard zijn ze met gegratineerde kaas en spekjes of in kaassaus uit de oven ook top. Maar het alternatief hierboven is wat beter voor de lijn .
Ik kook ze heel lang en na het afspoelen een flinke dot honing! Mijn kinderen vinden ze heerlijk! Ik heb ze ook wel een met cnoccie ( geen idee hoe je het schrijft) en gebakken spekjes gegeten, was ook lekker!!
Ik maak ze volgens mijn overgrootmoeders recept. Spruiten koken in gezouten water. Een minuut of 10, tot ze gaar zijn maar geen snot. Spekjes, rode paprika in blokjes gesneden bakken. Op het laatst zilveruitjes toevoegen en even warm laten worden. Spruiten afgieten en spekmengsel toevoegen. Nog een beetje geraspte kaas er over en klaar. Mijn man die geen Spruiten lust, eet ze zo wel.
Kort koken, spekreepjes bakken en de spruitjes nog even meebakken. Of kort koken, daarna even roerbakken in gemberolie en geroosterde walnoten erbij.
Ik kook ze gewoon een min of 15. Dan afgieten en een beetje boter erover. Simpel, maar zowel manlief als Kids vinden het lekker zo.
Klinkt lekker die ovenschotel. wat we ook wel eens eten spruiten gewoon koken. en shoarma met paprika bij met aardappels. en verder geen vlees erg lekker
Beetgaar, en dan roerbakken met uitje, zout, peper, kaneel, komijn, plakjes appel en pecannoten. Of beetgaar en dan roerbakken met wat nootmuskaat en parmesan.
Ik kook ze eerst en wok ze dan met teriyaki saus in kwarten gesneden kastanje champignons en biefstuk. Maar met champignons vond je niet zo'n succes zeg je
Als ik ze kook , dan kook ik ze ruim 15 minuten. Hier vinden ze het alleen lekker als ze zacht maar geen snot zijn. Ligt beetje aan de grote van de spruiten. Daarna klont roomboter & nootmuskaat. Ik roerbak ze ook vaak. Even beetgaar koken , in de wok of hapjes pan. Met gebakken spekjes , champions , knoflook en wat ketjap manisch. Mmmmm krijg spontaan zin in spruiten mijn lievelingsdier gerecht ! Ik heb ze liever gekookt met boter doet mij aan mijn oma denken van haar heb ik het "recept" al is het vrij standaard haha. Maar dochter en vriend liever optie 2. Vaak maak ik dus twee porties.
Kontje eraf snijden, kruisje aan de onderkant en dan een scheut koffiemelk erbij + water en dan 20-30 minuten koken.
Eerst laat ik ze een middag in de melk staan in de koelkast. Melk afgieten en in water ff kleine 10 min koken. Ondertussen begin ik met roerbakken van spekkies, ui, paprika geel, groen, rood en champignon. Soms ook krieltjes en anders los patatjes erbij. Dan mee roerbakken. Op rafel geraspte kaas en mosterdsaus erbij. Heerlijk. En zo accepteren de kids ze ook